Tanulsz? Dolgozol? Szívni fogsz! – Itt a korszakváltás programja

Csepel.info

 Szabó Szabolcs és Bajnai Gordon_Szabó Szabolcs Bajnaival: korszakot váltanának – a munkát végzőknek kötelezettségek, a munkanélkülieknek jogok és kedvezmények is járnának

Szabó-Szabolcs-programrészlet kiemNéhány fontosabb ígéret az országos tervekből a csepeli választási program az ötödik oldalán, melyet itt tölthetnek le az érdeklődők

Csepelen jelent meg elsőként a balliberális pártokat tömörítő Összefogás képviselőjelöltjének programja – értesült a Csepel.info. A program országos politikára vonatkozó részeit elolvasva nem túlzás azt állítani, hogy a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy hármas valóban korszakváltást ígér.

Aki dolgozik, a balliberális győzelem esetén éppen úgy elbúcsúzhat a családi adókedvezményektől vagy az árfolyamgáttól, mint a rezsicsökkentéstől. Ezek a választási program szerint 2014 májusától már csak rászorulóknak járnának.  A balliberális Összefogás valamennyi pártja egyet ért abban is, hogy megszüntetik a jelenlegi, jövedelemmel arányos adózást. Most minél többet keres valaki a munkájának, szorgalmának, szakértelmének köszönhetően, annál több adót fizet – ezt azonban ma valamennyi balliberális párt igazságtalannak tarja. Ezért az eddig megismert tervek alapján már az átlagjövedelemtől “progresszív” avagy büntetőadót vezetnének be. Ez várhatóan az átlagkeresetig 14-16 százalék, az átlagkereset kétszereséig 24-26, efelett pedig 29-32 százalék lenne. A munkából élő családoknak a balliberális győzelem esetén tehát már májustól minimum 20%-kal nőhetnek a rezsiköltségeik, ami mellett százezer forinttal is csökkenthet a jövedelmük. A tanárok, orvosok zöme el fogja veszíteni az elmúlt évben kapott béremelését, mivel a magasabb iskolai végzettséggel, több tapasztalattal és munkában töltött évvel rendelkezők jövedelmei már meghaladják majd az átlagjövedelmet, így a magasabb, 24-26 százalékos adókulccsal fognak adózni.

Nem járnának rosszabbul viszont a munkát nem végző aktív korúak és a rászorulók, akik a választási program szerint nem veszítenék el a Fidesz-KDNP-kormány alatt elért rezsicsökkentést és a családi adókedvezményeket valamint az eddig is járó szociális támogatásokat és az esetleges banki árfolyamgátat. A legalacsonyabb jövedelműek esetében még egy szerény, két százalékos jövedelemadó-csökkenés is előfordulhat, ami gyakorlatilag ugyanekkora, két százalékos béremeléssel érne fel. Ez azt jelenti, hogy a közmunkások ezer, a minimálbérből élők pedig akár kétezer forinttal is többet vihetnének haza. Ha azonban belegondolunk, hogy a munkából élő családok akár százezer forintot is veszíthetnek havonta, ez azért nem nagy emelkedés.

Még jobban járhatnak a roma származásúak vagy legalábbis a helyi cigány vezetőket jól ismerők is. Az eddigi szociális rendszert ugyanis alaposan átrendeznék. A program ötödik oldalán, a fenti képen szintén olvasható választási ígéret szerint a rászorultság megállapítása ugyanis a jövőben már nem pusztán objektív módon, a jövedelem és az életkörülmények alapján történne. A szociális szolgálatok mellett meg nem nevezett civil szervezetek és a helyi cigány kisebbségi önkormányzatok szubjektív véleménye is döntő lehetne.

Lapunk úgy tudja, hogy Csepelen eddig is volt olyan javaslata a helyi roma nemzetiségi önkormányzatnak, hogy szeretnék ők kézbe venni a segélyezést és az önkormányzati szociális lakások megpályáztatását, kiadását. Ezt a jelenlegi városvezetés mereven elutasította, ugyanis a nemzetiségi önkormányzatoknak nincs ilyen feladat- és hatáskörük. A Fidesz szerint ráadásul elfogadhatatlan lenne nemzetiségi vagy származási alapon szociális ügyekről dönteni. Jelenleg így csak objektív adatok alapján és szakmai alapon, szigorúan a törvényeknek és a helyi rendeleteknek megfelelően folyik a segélyezés és a szociális lakások pályáztatása, amin a jelenlegi vezetés nem kíván változtatni.

Csepel.info

89 hozzászólás “Tanulsz? Dolgozol? Szívni fogsz! – Itt a korszakváltás programja” bejegyzésre

  1. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Ha meglátom ezt a Bajnait, LIBABŐRÖS leszek, vajon miért??

  2. Etikus szerint:

    A két jelentéktelennek megjelenítése, képi hatással. (remek fotó)

  3. tantónéni szerint:

    Lemaradt a cikk végéről az aláírás:

    Ábel Attila
    propagandafelelős
    Csepeli Fidesz

  4. ebihal szerint:

    Ki az a barom, aki ezt a sok hülyeséget leírta?

  5. grün szerint:

    “A program országos politikára vonatkozó részeit elolvasva nem túlzás azt állítani, hogy a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy hármas valóban korszakváltást ígér.”
    .
    Ha a lopást és a korrupciót sikerül felére csökkenteni már megéri rájuk szavazni! 😛 😀

  6. Bugi szerint:

    Ez a Szabó Szabolcs olyan buzgó mócsing, hogy csoda, hogy nem akarja börtönbe záratni és minden vagyonát elvenni azoknak, akik tisztességesen dolgoznak.

  7. yoda szerint:

    Megértük ezt is, hogy az MSZP-nek már se jelöltje, se programja nincsen Csepelen, a korábbi fellegvárukban, ezt megalázónak vélem. Igaz, aki figyeli a helyi politikát az látja, hogy nem tudnának hiteles embert kiállítani jelöltnek. Kíváncsian várom a helyi választásokat!

  8. Etikus szerint:

    A gyökereknél kell kezdeni a “kezelést.”

  9. ebihal szerint:

    De melyik gyökérnél? Szilárd, esetleg Viktor ….?

  10. yoda szerint:

    amúgy ez a választási program inkább wikipediaszerű. Belegondolni is rossz, milyen hatása lenne, ha az összeborulás győzne csepelen.

  11. Bugi szerint:

    Ez az egész Gyurcsány bagázs szánalmas. Köpködték a nagy böszmét, aztán belebújtak a seggébe.

  12. nagyapó szerint:

    Eetásak! Nem azt énekelték, hogy “A múltat végképp eltörölni,”, most mégis vissza akarják hozni?
    Mit várhatunk a maffiabaloldaltól? Semmit nem tudnak mondani, ami a közjót elősegíteni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  13. Etikus szerint:

    Van nekik elég bajuk. Kínjukban szenvednek nincsen vezérkos, aki mondaná a tutit. Irigylik is ezért a FIDESZT, annak vezérét, mert Ő tudja tutit. Követik is, s nem kevesen. Talán emlékeznek, de vissza is kereshető, tavaly tavasszal, nyáron is írtam, olyan stratégiai lapot húztak Viktorék, hogy az ellenzék képtelen lesz kivédeni.
    Beigazolódni látszik.

  14. "?!" szerint:

    Baromi szánalmas ez a szerencsétlen narancsmérgezésben szenvedő elmebeteg és idióta, a rendszerváltás óta sokszor (országos szinten 1990-ben, 1994-ben, 2002-ben, 2006-ban, csepeli szinten ennél is többször) megbukott, csupa kétbalkezes és gerinctelen politikai dinoszauruszok által vezetett, hitvány gyökerekből álló bagázs!

  15. "?!" szerint:

    Történelmet hamisítgató és ál-nemzeti narancsos bértollnokok, az alábbi évfordulóról is illett volna ma megemlékezni, ha nem volnátok idegenszívű képmutató hazugládák!

    556 évvel ezelőtt, 1458. január 24-én, I. Mátyás néven választották magyar királlyá Hunyadi Mátyást, aki 32 éven keresztül stabilitást biztosított Magyarországnak!

    ———————-

    A most kezdődő “majdnem tél” miatt riogató “katasztrófát védőknek” pedig figyelmébe ajánlom, hogy már Mátyás király királlyá választásakor is volt tél!
    Mégpedig akkora, hogy a páncélos vitézekből álló seregek átkelésére is alkalmas volt a vastagon befagyott Duna, de mégsem riogatták a népet, hanem tették a dolgukat.

  16. nagyapó szerint:

    A bruttó átlagkereset 4,1, a nettó 5,7 százalékkal volt magasabb tavaly novemberben, mint egy évvel azelőtt – jelentette kedden a KSH.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  17. Vátesz szerint:

    Etikus, nem lehet csak úgy stratégiai lapot húzni! Miért nem húztak 1990-1998 és 2002-2010 időszakokban? Lehet hogy a fideszeseknek a koruk előrehaladtával nem csökken, hanem növekszik az agysejtjeik száma? Aztán meg hogy lehet hogy az 1998-2002-es ciklusban még kaptak (elfogadtak?) tanácsokat a Professzorok Batthyány Körétől, most meg azokról semmit sem hallani! Azelőtt volt akadémikus miniszter is, Pálinkás József, most nincs. Klinghammer professzor urat is csak azután vették fel miniszteri biztosnak, amikor Hoffman Rózsa nem tudott megbírkózni a felsőoktatással, pontosabban a HÖOK-kal és a HaHával! Ángyán József egyetemi tanár, agrárszakértő, MTA doktorára sincs szüksége a Fidesznek, hiszen Mészáros Lőrinc gázszerelő, felcsúti polgármester 2010 óta 6.9 Milliárd vagyont halmozott fel különösebb iskolázottság nélkül. Minek ennek az országnak értelmiség, nincs rájuk szükség, mehetnek Angliába mosogatni!
    Egy mérnök nem mérnök legalább tízévi gyakorlat nélkül, a tanár sem tanár tízévi gyakorlat nélkül. A diploma semmit sem ér gyakorlat nélkül, nem véletlen hogy az orvosok is tízévi gyakorlat után lesznek szakorvosok. A fideszesek jogi diplomával nulla év gyakorlattal beültek a Parlamentbe, s azóta is ott vannak. Most ráadásul úgy változtatták meg a választási törvényt hogy ki sem lehet robbantani őket a hatalomból!

    Etikus, én nem örülnék így hogy Orbán tudja a “tutit”, mert az neki és barátainak jó! Várjuk meg, illetve a nálam fiatalabbak majd várják meg hogy talicskával tolják Orbánékat ki valamikor a jövőben a Parlamentből, mint a jó öreg kínai elvtársakat? Az egész magyar politikai elit be van betonozódva a közéletbe, fiatalokat nem vesznek be, mert az egész hatalomban a konc a lényeg! Ezért írtam már többször, meg kell szüntetni a fizetett, tiszteletdíjakra alapozott politikai életet. Olyanok mint a disznók, a gyengébbet, a fiatalabbat félrelökik a vályútól! Olyan vezetőréteg kell, amely a polgári foglalkozása mellett törődik az ország dolgával! A reformkorban sem kapott senki tiszteletdíjat a politizálásért!
    Én nem kapok nevetőgörcsöt ettől a politikai osztálytól, Orbán és a Fidesz is tehet arról hogy idejutott a rendszerváltó politikai elit. A hatalomért, pontosabban a koncért marakodó politikai elit rángatja bele a marakodásukba az egyszerű állampolgárokat, hogy választással legitimálják országfosztó tevékenységüket. Mi magyarok eggyek vagyunk, mesterségesen osztanak meg bennünket.

  18. "?!" szerint:

    Figyeljetek „kedves” narancsmérgezés miatt amnéziában szenvedő szerencsétlen idióta bértollnokok!

    Az amnéziátok csökkentése érdekében szembesítelek Titeket az “Ésszel, szívvel, tisztességgel Csepelért” jelmondatotok, valamint Németh Szilárd polgármesterjelölt “Rám bármikor számíthat” jelmondata alatt meghirdetett “EGYETÉRTÉSBEN A CSEPELIEKKEL” című választási programban leírt ígéreteitekkel, amelyekből vagy semmit, vagy csak nagyon keveset, vagy éppen az ellenkezőjét teljesítettétek:

    ——————————————

    Kivonat, az “EGYETÉRTÉSBEN A CSEPELIEKKEL” című Fidesz-KDNP programból:

    * Csak teljesíthető ígéreteket teszünk, amelyek teljesítéséért személyes garanciát vállalunk.

    * Megőrzendő érték: a környezetkímélő és munkahelyteremtő iparunk; a példaértékű szociális tevékenységünk; illetve a színes oktatási-, kulturális- és sport tevékenységünk.

    * Megszüntetjük a felesleges duplamunkákat, a közpénz esztelen szórását. Kontár munkát nem tűrünk.

    * A fejlesztéseknek elő kell segíteniük a csepeli otthonteremtést .

    * Stratégiai együttműködést alakítunk ki a kerületi civil szervezetekkel. Bevonjuk őket a döntéshozatalba.

    * Minden politikai és szakmai lépést megteszünk azért, hogy kerületünk „összes” ingatlana beköthető legyen a csatornahálózatba.

    * A már közművesített utcákat, a járdákkal és kapubeállókkal együtt burkoljuk le.

    * A jelenleg tervezettnél bővebb, korszerűbb fedett uszodát építünk. (??????)

    * A lakótelepi házak környékét barátságos lakóparkokká alakítjuk.

    * Felújítjuk a többségében kerületi tulajdonban lévő bérházakat.

    * Támogatjuk az energiatakarékoskodást elősegítő felújítási módokat.

    * Csepel infrastrukturálisan legelmaradottabb, jogilag legrendezetlenebb része Háros. Azonban ez nem az itt élő, vagy hétvégi telket tulajdonló, dolgos és fejlődni vágyó csepeliek bűne, hanem a jenlegi vezetésé. Első lépésként Hárost belterületbe vonjuk, elvégezzük az övezeti átsorolásokat, mert ez a közművesítés és a lakásépítés engedélyezésének az alapja. A hárosiak kérésére, a Csepeli út mentén alakítjuk ki az 59/A busz végállomását. (Ezek két éven belüli teljesítésére Szilárd lemondás terhe mellett minden hárosi ingatlantulajdonoshoz eljuttatott szerződést is kötött velem!)

    * Minden üresen álló szociális bérlakást azonnal kiutalunk az arra rászoruló családoknak.

    * Az ifjúházasok részére fecskeházakat alakítunk ki, amelyeket öt évig minimális havidíjért használhatnak.

    * Kétszeresére növeljük az elsőlakást vásárlók kamatmentes támogatási összegét.

    * A Csepeli Teherforgalmi Elkerülő út megnyitásával megszüntetjük a Rákóczi, Kossuth, Táncsics utak közlekedési káoszát és légszennyezését.

    * Több szemétgyűjtő edényt helyezünk el a közterületeken, és további szelektív hulladékgyűjtő szigeteket és hulladékudvart létesítünk.

    * Kutyafuttató és kutyakiképző helyeket létesítünk, melyeket rendszeresen takarítunk és fertőtlenítünk.

    * Kezdeményezzük A Csepelt Dél-Budával összekötő Galváni híd megépítését, és az erzsébeti felüljáró kiszélesítését.

    * Megoldjuk a lakótelepek parkolási gondjait.

    * P+R parkolási rendszer kiépítését kezdeményezzük a HÉV végállomásnál

    * Támogatjuk a HÉV továbbépítését, hogy a csepeliek már ne csak a Nemzeti Színházat, de a Belvárost, sőt Szentendrét átszállás nélkül elérhessék.

    * Ingyenes tanszerekkel, étkeztetéssel, utazással, ösztöndíjakkal segítjük a rászorulókat.

    * Létrehozzuk a Csepeli Gyár- és Ipartörténeti Múzeumot.

    * A Csepel SC sporttelepeit önkormányzati tulajdonba vonjuk.

    * Kiemelten támogatjuk a kerületi sport utánpótlás nevelést, és a verseny-sportolókat.* Tornaterem és sportpálya-fejlesztési programot indítunk a kerület oktatási intézményeiben.

    * Visszaszerezzük a csepeli Weiss Manfréd kórházat, és kiderítjük, hogy hová tűnt a kórház eszközállománya.

    * Kezdeményezzük új rendőrőrsök, bűnmegelőzési irodák, térfigyelő rendszerek létrehozását.

    Köszönöm, hogy bízik bennünk! Kérem, szavazzon a cselekvési programunkra és jelöltjeinkre!
    Tisztelettel: Németh Szilárd Polgármesterjelölt.
    Rám bármikor számíthat!

    ——————————–

    Tehát kedves szánalmasan amnéziás szerencsétlen csepeli narancsosok, már csak a fent felsorolt néhány vállalást kell teljesíteni a választásokig Németh Szilárdnak és a sokszor bukott, majd az elmúlt 4 évben az alkalmatlanságát tökélestesen bebizonyító narancsos bandátoknak a cselekvési programban megígértek teljesítése érdekében!

    Ráadásként szó-szerint idézem még részetekre a hombárfejű hazugláda rezsirikkancs által, szintén az „Ésszel, szívvel, tisztességgel” jelszóhoz kapcsolva országgyűlési képviselő-jelöltként a CSEPEL újságban (a fényképe alatt) közzétett néhány mondatát:

    * “Szerintem nagyon fontos a szavahihetőség, az ígéreteket pedig be kell tartani, mert ez a politikusi tisztesség alapja.”
    (Ugye milyen szépen mondta a gané? A szívemből szólt, és ha így viselkedett volna, akkor most minden erőmmel támogatnám!)

    * “Csepelnek változás kell, mert az emberek változás akarnak.”
    (Ez a kijelentése 2014. tavaszára minden korábbinál aktuálisabbá vált!)

    * “Azt akarjuk, hogy Csepelen ismét legyen kórház.”
    (Ezt nem csak akarni kellett volna az elmúlt 4 évben, hanem a 2/3-os parlamenti többség tagjaként ezt az akaratot érvényesíteni kellett volna!)

    * “A nyugdíjasoknak ne legyen luxus a gyógyszer, a 14. havi nyugdíjjal pedig erősödjön az anyagi helyzetük.”
    (Ezzel szemben még az mszp-sek által a gazdasági világválság miatt felfüggesztett 13. havi nyugdíjak folyósítását sem állították vissza, mert csak narancsos maffia zsebébe és kasszájába tömték a pénzt!)

    A fentiek felidézése után kérdezem “kedves” narancsosok, hogy szerintetek teljesíteni fogja-e a fent idézett ígéreteket ez a gerinctelen futóbolond az országgyűlési választásig hátralévő 68 nap alatt, annak ellenére, hogy a 2/3-os parlamenti frakció tagjaként 4 év alatt semmit nem tett azért, hogy ismét legyen kórház Csepelen, és a megígért 14. havi nyugdíj helyett, megkezdjék legalább az mszp-sek által fizetett, de felfüggesztett 13. havi nyugdíjak folyósítását?

    Megjegyzés:
    A fentieket most mélyebb elemzés nélkül idéztem a véres szájjal itt hőbörgő narancsos hazugládák pofájának a betömése céljából, de megígérem részetekre, “kedves” narancsmérgezés miatt amnéziában szenvedő elmebetegek, hogy ezeket a nem teljesített választási ígéreteiteket később részleteiben is elemezni fogom.

  19. Gordon szerint:

    “556 évvel ezelőtt, 1458. január 24-én, I. Mátyás néven választották magyar királlyá Hunyadi Mátyást” – méltatlankodik “?!”.

    Szép “kerek” évforduló. Nem is tudom miért nem volt munkaszünettel egybekötött (az felixnek és Pabarnak tetszene, mert legálisan lóghatnának a munkából) nemzeti hálaadó emléknap.

    Vagy csupán arról van szó, hogy Pabar Lajos megint kikopizott valamit a gúgliból, hogy írhasson egy jó nagy marhaságot (miért nem volt emléknap a szép “kerek” 556. évfordulón).
    A viselkedése méltatlan I. Mátyás emlékéhez!!!

  20. Gordon szerint:

    Kivonat, az “EGYETÉRTÉSBEN A CSEPELIEKKEL” című Fidesz-KDNP programból:

    * “Csak teljesíthető ígéreteket teszünk, amelyek teljesítéséért személyes garanciát vállalunk.”
    – Helyes. Amit meg tud tenni a helyi vezetés azt tegye meg (ezzel nem volt gond 2010 ősze és 2014 eddig része között).

    * “Megőrzendő érték:
    a környezetkímélő és munkahelyteremtő iparunk”
    (-zajlik Csepel újjáiparosítása és a CSM területének modernizálására, ezért születtek szakmai tervek- ha jól emlékszem szakmai fórumok is voltak, ahova Pabart persze nem hívták meg, mert nem ért semmihez);
    “a példaértékű szociális tevékenységünk”
    (-fejlődött is sokat, végre nem a párthaverok, szocimutyihuszárok, kapják a pénzeket, hanem a valóban rászorulók);
    “illetve a színes oktatási-, kulturális- és sport tevékenységünk”
    (- sokkal színesebb a mostani önkori ezen tevékenysége – gondolok itt a csepeli disznóvágára, a Bikini koncert hatalmas sikerére és a Vivát huszár c. rendezvény szintén országos szinten is elsöprő sikerére – de beszélhetnék a Jedlik gimi megújításáról is – tornaterem, labor).

    * “Megszüntetjük a felesleges duplamunkákat, a közpénz esztelen szórását. Kontár munkát nem tűrünk.”
    – Helyes. Az etánsak többek között ezért nem kaptak bizottsági helyett. Aki lopott és kontárkodott 2010 előtt abból elég volt. “Kímélje tudásától” Csepel többre érdemes népét. Évente 2 milliárd forinttal csökkentette a kiadásokat a szocimutyi leállítása! A Csevak is megújult és végre a csepeliek érdekében dolgoznak. A közterületek tisztábbak, rendezettebbek. Öröm kimenni a Kis-Duna partjára vagy a Tamariska dombra.

    * “A fejlesztéseknek elő kell segíteniük a csepeli otthonteremtést.”
    – Az önkormányzati lakásokba a felújítások után végre nem a rendőrkapitányok, szocimutyihuszárok, hanem a valóban rászorulók költözhettek be, így otthont teremtve sok-sok csepeli családnak.

    * “Stratégiai együttműködést alakítunk ki a kerületi civil szervezetekkel. Bevonjuk őket a döntéshozatalba.”
    – Szerencsére aki dolgozni akart az tudott. Nyilván aki csak pénzért állt sorba azt hazaküldték – otthon bámulhat köldököt! A megvalósuló nyugdíjasklub és a hajléktalanok segítő szervezetekkel való együttműködés sok ember életét könnyítette (esetenként: mentette) meg.

    * “Minden politikai és szakmai lépést megteszünk azért, hogy kerületünk „összes” ingatlana beköthető legyen a csatornahálózatba.”
    – 3500 (!) királyerdei és kertvárosi háztartásba jutott el több évtizedes szoci ígérgetés után a csatorna. Ez a ciklus talán egyik legnagyobb eredménye! Köszönet érte! Az önkori egyébként a házi rákötések támogatására is forrást biztosított, ilyen se volt korábban, sőt 2010 előtt az emberek fizettek pénzeket a tisztítóaknákért – most azt nulla forintért “rakták be” a telkeken belülre. Bár az MSZP idején elbaszták a terveket, mégis több száz csepeli lakás kapott a kiegészítő beruházások keretében csatornát.

    * “A már közművesített utcákat, a járdákkal és kapubeállókkal együtt burkoljuk le.”
    – Ha műszakilag megoldható, akkor ez valóban így a leglogikusabb. Szép lett a Királyhágó utca!

    * “A jelenleg tervezettnél bővebb, korszerűbb fedett uszodát építünk. “(??????)
    – Megvalósult a fedett uszoda és jóval olcsóbban mint ahogy azt a szocik azt tervezték, bár ők csak a tervkészítésig jutottak el. Igaz abból több is volt, így sok tízmilliót dobtak ki az maszoposok az ablakon. Egyébként 16 év alatt se valósították meg a terveiket a maszoposok, de egy uszoda bezárásához (Papír) asszisztáltak.

    * “A lakótelepi házak környékét barátságos lakóparkokká alakítjuk.”
    – Zajlik a rehab és a hozzá kapcsolódó szociális projekt. Szépen megújult az Ady lakótelep és újabb több mint 1 milliárd forintnyi pályázati pénzből megújul Csepel központjának egy része is. Szép siker! A ciklus talán másik hatalmas eredménye a csatornázáson túl!

    * “Felújítjuk a többségében kerületi tulajdonban lévő bérházakat.”
    – És a felújításnak köszönhetően még több család lelt otthonra. Pabar egykori sokat szenvedett háza is megújult – Pabar Lajos hiába próbálta megfúrni. Meg is bukott mint házmester. Az ottani emberek már csak legyintenek, ha meghallják a nevét…

    * “Támogatjuk az energiatakarékoskodást elősegítő felújítási módokat.”
    – Lásd panelrehab és a fenti pont. Jelentős az előrelépés ezen a téren is.

    * “Csepel infrastrukturálisan legelmaradottabb, jogilag legrendezetlenebb része Háros. Azonban ez nem az itt élő, vagy hétvégi telket tulajdonló, dolgos és fejlődni vágyó csepeliek bűne, hanem a jenlegi vezetésé. Első lépésként Hárost belterületbe vonjuk, elvégezzük az övezeti átsorolásokat, mert ez a közművesítés és a lakásépítés engedélyezésének az alapja. A hárosiak kérésére, a Csepeli út mentén alakítjuk ki az 59/A busz végállomását. (Ezek két éven belüli teljesítésére Szilárd lemondás terhe mellett minden hárosi ingatlantulajdonoshoz eljuttatott szerződést is kötött velem!)”

    – Veled!??? Hiszen azt mondtad, hogy neked semmi közöd sincs a Fideszhez… most akkor mi az igazság. A belterületbe vonás egyébként nem csak egy döntés kérdése – mint ahogy nem is oldaná meg a terület problémáit (bár te még azt se tudod, hogy hol vannak az említett terület határai).

    * “Minden üresen álló szociális bérlakást azonnal kiutalunk az arra rászoruló családoknak.”
    – Minden kiutalható lakást kiutalt a jelenlegi önkormányzat.

    * “Az ifjúházasok részére fecskeházakat alakítunk ki, amelyeket öt évig minimális havidíjért használhatnak.”
    – A bérlakások egy része ilyen. Támogatandó ez is!

    * “Kétszeresére növeljük az elsőlakást vásárlók kamatmentes támogatási összegét.”
    – Milyen forrásból? Úgy tudom 13 milliárdot dobtak ki az ablakon a szocik 2006 és 2010 között. Először az adósságot kellett visszafizetni, ami sikerült is (állami segítséggel, Németh Szilárd közbenjárására). Az otthonteremtők még jelentősebb támogatása (a kiutalásokon túl) a következő ciklusok feladata. Az adósságtenger viszont végre megszűnt.

    * “A Csepeli Teherforgalmi Elkerülő út megnyitásával megszüntetjük a Rákóczi, Kossuth, Táncsics utak közlekedési káoszát és légszennyezését.”
    – Átadásra került a Gerincút így ez szerintem okafogyottá vált. A Gerincutat nagyrészt a Fidesz építette meg és a Fidesz alatt parkosították az út környékét is több száz fa kiültetésével! Köszönet érte! Szép lett!

    * “Több szemétgyűjtő edényt helyezünk el a közterületeken, és további szelektív hulladékgyűjtő szigeteket és hulladékudvart létesítünk.”
    – A főváros bevezette a házi szelektív hulladékgyűjtés új és jól működő rendszerét, melynek keretében több ezer háztartásban ingyenesen (!) helyeztek el tárolóedényeket. Ma már több ezer csepeli szelektíven gyűjti (otthon) a szemetét. Persze van aki nem él a lehetőséggel…

    * “Kutyafuttató és kutyakiképző helyeket létesítünk, melyeket rendszeresen takarítunk és fertőtlenítünk.”
    – A kutyafuttatókat elég szépen rendberakták. Emellett közterületi fitneszparkok is épültek, hogy amíg fut a kutya a futtatóban, addig a gazdik is sportolhassanak egy kicsit. Továbbá évente 500 db kutyapiszokzsákot ingyen ad az önkormányzat a kutyatulajdonosoknak. Szép gesztus!

    * “Kezdeményezzük A Csepelt Dél-Budával összekötő Galváni híd megépítését, és az erzsébeti felüljáró kiszélesítését.”
    – A jelenlegi anyagi helyzetben ez szerintem nem aktuális. Középtávon természetesen elképzelhető, bár a meglévő kivezető folyosók felújítása fontosabb volt (Kossuth-Teller Ede-Corvin csomópont, amit az etánsak töketlenkedése és Tóth Mihály korábbi polgármester saját pártján belüli súlytalansága miatt szerintem nem sikerült ideálisan átalakítani).

    * “Megoldjuk a lakótelepek parkolási gondjait.”
    – Erre lett többek között létrehozva a csepeli közterület-felügyelet. A zöldfelületen történő parkolást/közlekedést is meg lehetett így szüntetni (persze renitensek mindig vannak). A Szent Imre tértől délre újjáépített parkoló kifejezetten kulturált lett, de az Eötvös Iskolánál korábban tapasztalható parkolási káoszt is sikerült felszámolni (bár utóbbi nem lakótelepen van, de a pozitív eredményt látva szerintem ebbe nem érdemes belekötni).

    * “P+R parkolási rendszer kiépítését kezdeményezzük a HÉV végállomásnál”
    – Tarlós István megtette a szükséges lépéseket. Szerintem régen volt ilyen rendezett a HÉV végállomás mint mostanság. Nem látok parkolási problémákat.

    * “Támogatjuk a HÉV továbbépítését, hogy a csepeliek már ne csak a Nemzeti Színházat, de a Belvárost, sőt Szentendrét átszállás nélkül elérhessék.”
    – 20 éves projekt. Szerintem érdemesebb lenne a Kálvinra föld alatt bevinni a HÉV-et, hogy közvetlen metrókapcsolat legyen. Jelenleg a város a 4-es metrót nyögi… és az unió időközben bejelentette, hogy NEM TÁMOGAT további metróépítést. Forrás? Pabar! Ébredj föl – a söröd is megmelegszik!!!

    * “Ingyenes tanszerekkel, étkeztetéssel, utazással, ösztöndíjakkal segítjük a rászorulókat.”
    – Ez kiválóan sikerült. Az önkormányzat támogatásával több száz gyermek jutott el kedvezményesen Erdélybe és több száz csepeli lakos vett részt az Erzsébet-programban is. Mivel ez az egyik legsikeresebb és legemberbarátibb projektje a jelenlegi hatalomnak, ezért az MSZP már be is lögybölte a köztudatba, hogy ezt meg fogja szüntetni… Szerencsére az ételosztások is sikeresek voltak – több száz csepeli rászoruló kapott meleg ételt több alkalommal a kerület egyes pontjai. A csepeli MSZP anno annyit írt ki a honlapjára, hogy “nincs ingyen ebéd” – na, az MSZP-ből többet már csak ennek okán sem kérünk! Több ezer csepeli gyermek pedig ingyen kapott láthatósági mellényt, mely szintén életet menthet.

    * “Létrehozzuk a Csepeli Gyár- és Ipartörténeti Múzeumot.”
    – Szerintem a helyi múzeumi hálózat létrehozása folyamatban van. Méltó lesz a helytörténeti is végre. Még van tennivaló. A szövőkiállítás mindenesetre nagyon szép és hasznos volt a Királyerdei Művelődési Házban!!!

    * “A Csepel SC sporttelepeit önkormányzati tulajdonba vonjuk.”
    – Megpróbálták, de az maszopmutyi nem engedte el a lopott koncot.

    * “Kiemelten támogatjuk a kerületi sport utánpótlás nevelést, és a verseny-sportolókat.* Tornaterem és sportpálya-fejlesztési programot indítunk a kerület oktatási intézményeiben. ”
    – Megtörtént. A teremfejlesztés zajlik (Jedli tornaterem), az uszoda megépült (a vízilabdás gyerekek használni tudják), az ifitáborra több mint 100 milliót nyert az önkormányzat. A birkózás kiemelten támogatott projekt lett.

    * “Visszaszerezzük a csepeli Weiss Manfréd kórházat, és kiderítjük, hogy hová tűnt a kórház eszközállománya.”
    – Az eszközállományt a szocimutyi maga alá temette. A kórház minden képzeletet felülmúlóan tönkretette a 2010-ig a hatalmat bitorló erő (MSZP és a Csepel tönkretételét támogató SZDSZ). Milliárdokba is kerülhet a lopással okozott kár, ráadásul az orvosok is szétszéledtek. Logikus, hogy ebben a helyzetben inkább a rendelőintézet eszközállományát fejleszti az önkormányzat és a Jahn Ferenc Kórházat támogatja (meg az állam is több milliárd forinttal!!!). Mindenesetre legalább végre rendesen működik a mentőállomás, mely 2010 előtt a szocik miatt sok nehézséget élt meg. A kórház tönkretevőit természetesen továbbra is politikai felelősség terheli – ezért nem is értem, hogy MSZP még minek tukmálja magát a csepeli emberekre – százszor átverték már őket! De a Fidesz legalább létrehozta az állandó orvosi ügyeletet!!!

    * “Kezdeményezzük új rendőrőrsök, bűnmegelőzési irodák, térfigyelő rendszerek létrehozását.”
    – A bűnmegelőzési iroda jól működik a Kossuth Lajos utcában (Pabarnak elkerülte a figyelmét, hogy megnyílt!!!???). Örülök, hogy több rendőr van a csepeli utcákon és a közterület-felügyelők nem egyszer még emberéletet is mentettek! Sok mindenért érdemes volt, de ezért különösképpen érdemes volt támogatni a Fideszt. Emberéletet mentett, míg a csepeli szocimutyi emberéletet (két ember életét) ragadta el. A főkolomposok azóta börtönbe kerültek. Már maga az is komoly bűnmegelőzés, ha az etánsakat távol tartják a csepeliek a közhatalomtól és a közpénzektől!

    “Köszönöm, hogy bízik bennünk! Kérem, szavazzon a cselekvési programunkra és jelöltjeinkre!
    Tisztelettel: Németh Szilárd Polgármesterjelölt.
    Rám bármikor számíthat!”

    Bízom bennük és rájuk szavazok 2014-ben is!
    Továbbá mindenkit erre bíztatok, mert bár még nem minden probléma lett megoldva (mindent nem is lehet megoldani, ez csak Pabar gyűlölettel teli vérgőzös agyában opció), de ez a csapat jól teszi, Csepelért teszi a dolgát.
    Folytatniuk kell a munkát és Csepel végre az őt megillető helyre kerül a magyarországi települések között!

  21. Etikus szerint:

    T. Vátesz 21:58-as

    Etikus szerint:
    2014. január 24., péntek – 20:23
    “Van nekik elég bajuk. Kínjukban szenvednek nincsen vezérkos, aki mondaná a tutit. Irigylik is ezért a FIDESZT, annak vezérét, mert Ő tudja tutit. Követik is, s nem kevesen. Talán emlékeznek, de vissza is kereshető, tavaly tavasszal, nyáron is írtam, olyan stratégiai lapot húztak Viktorék, hogy az ellenzék képtelen lesz kivédeni.
    Beigazolódni látszik.”

    Akkor fussunk neki még egyszer: tegnapi hír, a libás fölébred (fölébresztették) ismét neki ment a fltónak, Ő az Mszp-vel kötött erős megállapodáshoz tartja magát. Tehát újra kurminálódni látszik a mesterséges v. a természetes belső konfliktus, az ellenzéken belül. (inkább az előbbi, mert túl sok pénzt tettek be, X-re és befutókra, azon a szinten nem viselhető el a veszteség, mert oda a nyeremény esélye, még később is.) Mindketten tudjuk hogy mindez “csak egy játék” nekik, és hatalmas üzlet minden szinten, de nem nekünk, mert a mi bőrünkre játszanak! de mindez azon a szinten semmit nem jelenthet számukra.
    Másrészt, mindenki tudja, hiába a fletó a legnagyobb “lángelméjű szarkeverő,” vele csak veszítenek a szavazáskor, mert annyira kilőtte magát a “politikai elitből.” A nagyobb érv, hogy ezt külföldön is így látják, és ők sem szeretnék a fltót újólag meghatározói szerepben látni a politikai palettán. Nem szeretik és nehezen viselik az olyan mentalitást, mint amilyen az övé. Emlékezzünk rá, hogy a brüsszeli némely vezetőkre is ráakarta húzni a vizes lepedőt, hatalmának esetleges megtartásának érdekében, csak hogy ők gyorsan összezártak, és jött a felszólítás! Nem véletlenül kapott “kiképzést” Viktor Oxfordban, a Libás New-Yorkban! Tehát itt befutók vannak, mint korábban mondtam mi szavazunk! Tehát a libást nem engedik, nem akarják a perifériára szorítva hagyni, bevetésre, bármikor szükség lehet rá, hiszen ő a kiválasztottuk. Az egyenletben való behelyettesítő módszer, (személy), netán megoldó képlete is.

  22. Etikus szerint:

    Menjünk tovább!
    A fentikből is látszik (írtam), de a valóság is az, hogy valóban nincsen vezérkos, kvalitások hiányában. + A belső konfliktusok, amelyek, valóban újból és újból generálódnak. Hiszen ők is tudják a FIDESZ simán nyerni fog, s miután már most sincsen az ellenzéknek elegendő “oxigénje” természetes az, hogy sikít, a várható jövője miatt.

    Többször leírtam 2011. óta, nincsen jobb és bal! Csak a hozzá nem értők mondják, mert valójában a legmeghatározóbb karakterű érdekek motiválják az egész garnitúra működését. (kik lettek a legnagyobb szocdemek?)

    Másfelől Viktor viszonylagos egységet, bázist volt képes összekovácsolni, egyben tartani, s ennek érdekében minden lehetséges eszközt jól alkalmaznak.
    Végül is az Ő személye a legelfogadottabb a társadalomban. Ők Dr.-i, s nem főiskolás szinten teszik a dolgukat.

    Most ne menjünk részletekbe, de mit tett az ellenzék a “rezsicsökkentés stratégiája” ellen? Először nem szavazták meg, sőt tiltakoztak ellene, nyíltan vállalták és kifejezték, kiknek az érdekeiket képviselik. Aztán csak-csak ráeszméltek, hogy váltani, kell, legalábbis demagógia tekintetében. Az emberek(tömegek) nem képesek hetente ellentétes értelmű blablákat feldolgozni, befogadni olyan flexibilisen, mint azt a politika elvárná.
    No röviden azért írtam amit írtam, mert……………
    Egyébként nem Önnel akarok vitázni, hiszen teszi a dolgát, nem akár milyen szinten, és őszintén írom, ezt eddig is elismertem, de én csak egy vagyok.
    A múltkor már javasoltam, legyen emelkedettebb, magasztosabb, még akkor is, ha valami nagyon fáj. Higgye el ebben az országban szinte mindenkinek valami fáj. Azért írtam már többször is ez a becsapottak, a megsértettek, a kifosztottak országa lett.
    Ennek ellenére élni kell, tudom…………..és? Mi magyarok és nem magyarok……………

  23. Etikus szerint:

    T. Vátesz úr

    “nem lehet csak úgy stratégiai lapot húzni!”

    vajon az alábbiakat hova sorolná? Nem a hatalom megtartásának céljait segítik elő?
    Sokadszorra írom a sok tekintetben állam titkokat képező:
    -Putyinnal való megállapodás, globálban,
    -Paks, (és ki tudja még?)
    Szivárog:
    -Dunai Vasmű megszerezhetősége,
    -A szobrok az emlékművek soron kívüli elkészítése, felállítása,
    -az MNB kétezer milliárdnak gazdaságba való pumpálása, 2,5%-os kamatra
    -stb. de még a szavazásokig jönni fog több is legyünk nyugodtak. Kár, hogy nincsen minden évben szavazás, akkor talán nekünk is jobb lehetneeeeeeee!
    Egyébként most összetartás van, látható, aki “kibeszél” annak mennie kell.

  24. Etikus szerint:

    S még hátra van Viktor országjáró körútja, személyi varázsával előadásra kerülő szavazásra ösztökélő (Ő rájuk) előadás sorozata, melyről naponta láthatunk, kaphatunk infót.

  25. Etikus szerint:

    Végül is mit számít az, hogy a “gyökerek” mit mondanak, olykor csaholnak.
    Nem vagyok jövőbe látó, de a Fidesz győzelmével, (aránytól függő) 2018-ra talán már nem is lesz mszp. Mehet a kisgazdák után.

  26. Gordon szerint:

    “2018-ra talán már nem is lesz mszp”

    Megváltás lenne az ennek az országnak!

  27. "?!" szerint:

    Jól teljesítettél ma 00:22-kor, Te hátsó lyukon világra jött böfögve röfögő narancsos bértollnok zsírsertés “Gordon”!

    Az ügyeletes narancsos udvari-bolondként és bértollnokként 00:22-kor elküldött röfögésedre hivatkozva, ismét jelentkezhetsz a hombárfejű főnöködnél egy kiadós seggnyalási lehetőséért, amely során benyelheted a doppingolásodat biztosító újabb adag birkózószart is, utána pedig ismét felveheted tolvaj bandátoktól a terjedelmes hazudozásért járó zsozsót is!

    A szaros mundérotok becsületének a védelme érdekében ma 00:22-kor elküldött hazugsághalmazodról csak a vak nem látja, hogy az nem egyéb mint rád jellemző vegytiszta hazugság, ezért azt veled együtt oda helyeztem ahová való, és képletesen lehúztalak a hazugságaiddal együtt a többi szar közzé!

    Ha a többi szar közzé történt lehúzás ellenére mégis felbukkansz, azt csak annak a törvényszerűségnek tudom be, hogy “minél nagyobb egy szar, annál inkább a felszínre szokott bukkanni”! (Mint például a “hombárfejű”, vagy “bolseviktor”, vagy az a pribék aki a tükörből vissza szokott nézni rád.)

    Azért azonban ne keseredj el, mert most válaszra sem méltattam a 00:22-kor küldött hazugságaidat!
    Ha jobban ráérek, akkor majd a fejedre borítom az összes szart amit ma 00:22-kor felböfögtél és összehablatyoltál.

    Világos? Te narancsmérgezés miatt elmebeteg böfögve röfögő bértollnok zsírsertés?!

  28. Gordon szerint:

    Ezt böfögi vissza a gyűlölet rabja:

    “…Te hátsó lyukon világra jött…Az ügyeletes narancsos…doppingolásodat biztosító…birkózószart is…tolvaj bandátoktól…A szaros mundérotok…vegytiszta hazugság…lehúztalak a hazugságaiddal együtt a többi szar közzé…Ha a többi szar…minél nagyobb egy szar…bolseviktor… a pribék…válaszra sem méltattam…a fejedre borítom az összes szart…narancsmérgezés miatt elmebeteg…röfögő…”

    Na, szerintem meg lapozzunk és erre a félkegyelműre több energiát senki ne fordítson.
    A fenti pár szóból ismét egyértelművé vált, hogy az ostoba és vak gyűlölet fogja lett ő, értelmes beszélgetésre képtelen. Sajnálatraméltó ember.

  29. Tarjányi László szerint:

    Etikus, én a Fideszt leírtam. Nekem ők akkor sem választék, ha az Összefogás koalíció még rosszabb. Orbán most Vonát másolja, Vona előadást tartott az isztambuli Marmara egyetemen, Orbán is elment. Vona Moszkvában járt, Orbán is elment oda.
    A “stratégiai lapot húzott”-ra én a rezsicsökkentést értettem, amit meg az én 2002-es gázár-faxomból merítettek. Mágikusan hisznek a gázár-mémben.
    Én meg nem hiszem, hogy egy hatalom, amely Kaya Ibrahimmel és Josip Tottal kezdte, az Ezüsthajóval folytatta, 2010 után meg a Közgéppel, meg az állami földek fideszes haverok kezébe juttatással, az a hatalom nem képes becsületesen a magyar nép érdekét és jövőjét szolgálni! Sajnálom, hogy Ön és mások ezt nem így látják.

  30. Gordon szerint:

    Ezeket vissza!?
    Soha többé MSZP!

    Gripen Avató – A részeg MSZP-s Honvédelmi Miniszter által

  31. krapulaxx szerint:

    ha valami tévedés folytán vissza is jutnának a hatalomba ezek a cigányimádó hatalommániás tolvajok, jól nézzék meg mi megy most Ukrajnában mert ahhoz képest ami itt lesz, Kijev most Disneyland.

  32. Etikus szerint:

    Azért, mert nem írom le azt, ami nem publikus, az nem azt jelenti, hogy vak vagyok és nem látok. Különösen a legfelsőbb szintű infóig. Többször idemásoltam az Ukrajnából szóló híreket, de az nem érdekel senkit. Pedig itt zajlik a szomszédban. Látható ezen az eseményen keresztül is, hogy “úgy játszanak” az emberekkel, mint macska az egérrel. Ráadásul a Te hazádban, idegenek támogatásával. A sorompónyitás miképpen zajlott? Nem a meséknek kell hinni, amivel etetnek, ha nem a színfalak mögötti események a meghatározóak. Uk.-ban beindítottak egy folyamatot, nem lesz könnyű megállítani. Bármi lehet belőle, nem lehet félvállról venni. Nálunk folyó kánaánról meg a vélemény nyilvánítás szabadsága mellett mindenki azt ír amit akar. Mégis azt mondom, akinek nem volt elegendő “a 68 év,” annak a szeme láttára, történt 24 év megszenvedéseinek gyötrelmével, hazugságaival telített idő is, kevés.

  33. Etikus szerint:

    Minden országban, de más tekintetben is döntően meghatározó, kinek, kiknek a kezében vannak a tulajdon viszonyok. ALKOTMÁNYBAN RÖGZÍTETT.
    Nyomasztó, ha jól tudom 272 ezer milliárdnyi társadalmi tulajdon tűnt el kézen közön, az elmúlt 24 év során. Tengernyi bűn, de felelős, bűnös egy sem! Ezért is szoktam írni, nincsen jobb és baloldal.
    Ehhez képest a Kaya Ibrahimmel és Josip Tottal kezdte,” szinte semmiségnek tűnik. Persze az sem lehetett etikus.
    Mit tehetek én és sokan mások, amikor a közelmúltban bemásoltam az egész szövegét:
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Boldogasszony_Any%C3%A1nk

    és olyan megjegyzésekkel illettek az elvtársak, hogy az csak no! Mire egy tanult cimbora szólt az elvtársaknak, hogy hé, hé, de hiszen ez a régi magyar himnuszunk szövege!
    A kultúráról is regéltem már oly sokat, de itt még egy idézet is kiveri a biztosítékot.
    A felkészültség, az intelligencia az alázásból, a mocskolódásokból, emberi méltóság mellőzéséből áll. Akkor mit kezdjünk az ilyen jelleműekkel? Hagyni kell, menjenek a maguk útján, messze nagy ívben elkerülni őket.
    Már most írom, minek folytassam, még a végén elszólom magamat, és az bíz kellemetlen is lehetne.

  34. Axor szerint:

    Tisztelt Budapesti Polgárok!
    Adjunk hálát az Úrnak és a Papp László sportaréna építészeinek, kivitelezőinek hogy tökéletes munkát végeztek. Mert a 2014. január. 25-én megtartott MSZP-PM- DK „Összefogás a magyar nép ellen” rendezvényen elhangzott hazugságok- lódítások súlya alatt a tetőzet nehezen de kibírta a rárótt terhet. KÖSZÖNJÜK!!!!!!!

  35. Éva szerint:

    Axor ez fantasztikus volt!!!!!!!!!!!!

  36. ebihal szerint:

    Axor bedobta a nagy általános lófaszt, Éva rögtön ráharapott!

  37. ebihal szerint:

    Mi van pucolós? Kijózanodtál?

  38. bonifác szerint:

    Liberálbolsi barátainknál erősen kilóg a lóláb! Az intelligencia, a műveltség teljes hiánya
    jellemzi őket. A bolsevik gőzhenger beindult. Az amnézia, a hazugság, a tolerancia
    teljes hiánya -ez a “bal”oldal.Persze csak akkor, ha a bankokat, multikat, tőzsdecápákat
    a bajbajutottak megsegítőinek képzeljük.Gyurcsány a vicsorgó “ellenzék védjegye:
    normális ember még azt sem hiszi el, amit kérdez.Két fegyverük van: AMNÉZIA és
    HAZUGSÁG és a remény: az emberek elfelejtették viselt dolgaikat. Remélem nem.

  39. bonifác szerint:

    Nagyapó! Nem ártana máskor is, hogy szembesítsd hőbörgő bolsiainkat az igazsággal.
    A tényekkel nagyon hadilábon állnak. Ők a GYŰLÖLET élő szobrai.

  40. "?!" szerint:

    Ugye ezekre a szemét lúzer komcsikra gondoltál 19:07-kor, kedves “Királyerdei”!

    AMIKOR A KOMCSIK KOMCSIZNAK:

    A Centrális erőtér egyes vezetői elismerték: azért veszik be az alaptörvénybe az MSZP utólagos felelősségét az állampárt bűneiért, hogy szükség esetén sakkban tarthassák az ellenzéki pártot.A legszebb az egészben, hogy az a Kövér László veri a leghangosabban a tamtamot, aki fizetett pártmunkás volt az átkosban.

    Több kormánypárti parlamenti képviselő is azt nyilatkozta az [origo]-nak (persze karakán módon a nevét nem vállalva), hogy „MSZP-vel szembeni aduként” került az új alkotmány részét képező átmeneti rendelkezések közé a mai szocialisták felelőssége egyebek között a többpártrendszer 1948-as felszámolásáért vagy 1956-ért.

    A fideszes képviselők szerint a kitételnek egyelőre inkább szimbolikus jelentősége van, de szükség esetén (ami alatt bizonyára a pártszimpátiák eltolódását kell érteni) elő lehet venni. “A későbbi időszakra nézve sem árt, ha törvényben van rögzítve az MSZP felelőssége” – fogalmazott az egyik kormánypárti politikus.
    Az [origo] forrásai szerint az alkotmányba bekerülő megfogalmazást a Fidesz elnökségének radikálisabb tagjai – köztük Kövér László házelnök – javasolták.

    Pont az a Kövér László komcsizik a leghangosabban, aki az átkosban nem egyszerű párttag volt, hanem a Központi Bizottság fizetett alkalmazottja volt.

    Persze van erre lélektani magyarázat, erre mondják, hogy túlkompenzál, vagy hogy neofita buzgóság.

    A mai parlament tele van volt MSZMP tagokkal, olyanokkal is, akik komoly funkciót viseltek a régi rendszerben.

    Az a vicc az egészben, hogy a közhiedelemmel ellentétben valószínűleg nem is az MSZP frakcióban vannak a legtöbben, hanem a kormánypárti frakciókban.

    Íme egy lista volt párttag fideszes politikusokról és háttéremberekről, ami bizonyára még jócskán bővíthető:

    Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)

    Járai Zsigmond – MSZMP-tag

    Matolcsy György – MSZMP-tag

    Martonyi János – MSZMP-tag

    Pintér Sándor – MSZMP-tag, alapszervi titkár

    Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban

    Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag

    Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke

    Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke

    Fónagy János – MSZMP-tag

    Németh Lászlóné – MSZMP-tag

    Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag

    Chikán Attila – MSZMP-tag

    Boros Imre – MSZMP-titkár

    Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag

    Harrach Péter – MSZMP-tag

    Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár

    Boross Péter – MSZMP-tag

    Balogh Gyula – MSZMP-tag

    Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár

    Varga Mihály – KISZ-titkár

    Rogán Antal – KISZ-titkár

    Deutsch Tamás – KISZ-titkár

    Önmagában nincs különösebb jelentősége annak, ha valaki fiatalon KISZ-titkár volt, sőt annak sem, ha mezei párttag volt.
    Csak akkor ne tessék buzgón komcsizni és mások fejére olvasni, hogy párttagok voltak, vagy horribile dictu KISZ-titkárok…

    Hasonló a helyzet azzal, hogy Orbán Viktor apja párttitkár volt az átkosban.
    Ez ma nem lehetne téma, senki, a Kedves Vezető sem tehet az apja esetleges bűneiről, csak a sajátjairól.
    Csak akkor ne tessék a parlamentben kiselőadást tartani például Schiffer András felmenőiről, mert az helyből gusztustalan, hát még így…

    Vannak a listán olyanok is, akik fizetett pártmunkások voltak, vagy akiknek komoly funkciójuk volt az átkosban.

    Ennél is lehangolóbb, hogy szép számmal lehetnek volt besúgók és ügynökök a kormánypárti képviselők között.
    Többek között Szita Károly, Járai Zsigmond, Martonyi János és Matolcsy György esetében merültek fel ilyen hírek, bár ezt mind tagadják és az esetenként közzé tett beszervezési iratok ellenére szépen elültek a botrányok.
    Érdekes, Medgyessy hasonló esetében ez nem így történt…

    Nehéz persze kideríteni, ki volt párttag, mert ezt nem írják be az önéletrajzokba, főleg a hivatalosakban nem.
    Kövér László életrajzában sem szerepel az MSZMP-s múlt.

    Amúgy meg a valódi utódpárt politikai értelemben a Fidesz, mert politikailag az számít az állampárt örökösének, aki maga is állampárti szerepre tör.
    Az Orbán által megcélzott centrális erőtér szerep pedig pont ilyen…

    Forrás: gepnarancs.hu

  41. "?!" szerint:

    Még egy apró észrevétel, kedves “Királyerdei”!

    Alább itt láthatod az általad belinkelt cikk címét! Olvasd el figyelmesebben, mint eddig!

    “Csepelen megszüntetnék a közműtatozásokat
    Forrás: M1/A Lényeg | 2014. 01. 26. 18:42:00”

    Cseszheted ha a “közműTARTOzások” helyett, a “közműTATOzásokat” szüntetik meg!

  42. nagyapó szerint:

    Ami elkerülte idióta Dr. grün t.t. figyelmét!
    “Úgy néz ki Pakséért cserébe odaadják az oroszok a DUNAFERR-t is. Márpedig ott az ott készült acéllemezből újra el tudjuk kezdeni gyártani a legendás náci Tigris páncélost (Rába futóművel) és ennek segítségével ismét Európa uraivá válhatunk.” nol.hu

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  43. Tarjányi László szerint:

    Ahhoz az oroszoknak el kell foglalni vagy fel kell osztani Ukrajnát, mert a tulajdonos az ukrán Donbass Ipari Szövetség, amelynek Ukrajnában három üzeme van, Alcsevszki Kohászati Kombinát (Alcsevszk, Ukrajna) 15 ezer fő, Alcsevszkkoksz (Alcsevszk, Ukrajna) 3 ezer fő, Dnyeperi Kohászati Kombinát (Dnyeprodzerzsinszk, Ukrajna) 17 ezer fő, s egy Lengyelországban, ISD–Huta Czestochowa (Czestochowa, Lengyelország) 3500 fő.

    Egyébként az MNO-nál is hülyeségeket írnak, mert ők is oroszokról írnak.

  44. Etikus szerint:

    Tessenek olvasni!

    Még Heller Ágnes is elégedetlen Nagyon rossz volt a szocialista kormány, és nagyon rossz miniszterelnök volt a politikailag egyáltalán nem tehetséges, hanem kétbalkezes Gyurcsány Ferenc – nyilatkozta az egyik liberális osztrák lapnak, a Wiener Zeitungnak a napokban Heller Ágnes. A filozófus ugyanakkor hozzáfűzte, tisztességes embernek és jó demokratának tartja a bukott kormányfőt, ám hangsúlyozta, Gyurcsány „semmit nem mozdított meg, és Magyarország eladósodott”. Érdekesség, hogy Heller tagja annak az értelmiségi körnek, amely a Népszava szerint rávette Bajnai Gordont, támogassa a közös ellenzéki lista ötletét. (MH)

  45. Etikus szerint:

    T. Tarjányi úr 21:38-as
    Amikor bejöttek, s megvették a DV.-t diplomáciai szinten, azzal együtt tárgyaltam velük. Ők nem könnyű esetek, annak ellenére, hogy a belső piac tekintetében erős támogatást élvezhettem az Ukrán diplomácia részéről, személyes közreműködésükkel.
    Kapcsolat……..igen, a Sz. G.-nak is hatalmas üzletet készítettem elő Ikarus buszok és alkatrészeik vonatkozásában, de Ő már akkor is nagy lovon ült. 1998-2002.
    Mondom én volna mit mesélni.
    Van

  46. Etikus szerint:

    Az egyik csodás ismerősöm, aki egykoron az egyik miniszternek volt a sajtó referense,korábban híradót is vezetett, már többször ajánlotta, könyvben megírja az életpályámat, honnét hova, s merre? Még kéretem magamat.
    A másik éppen az egyik legfőbb méltóságnál, hasonló, de még magasabb szinten fejti ki áldásos tevékenységét.
    Jó éjt, Te csak álmodj tovább……….

  47. Gordon szerint:

    “Egy demokratikus jogállamban józanul politizáló pártok kellenek – mondta Völgyesi Miklós az M1 Ma reggel című műsorában hétfőn. Hozzátette, az MSZP elnökének szombati beszéde ehhez képest hideg zuhany volt. Ismert, hogy a beszéd közben valaki kötelet ajánlott.”

    http://mno.hu/belfold/az-mszp-rendezvenye-hideg-zuhany-es-pofon-volt-1207565

  48. tantónéni szerint:

    OECD: Tovább romlott a magyar helyzet

    A régiós átlagnál sokkal gyengébb a magyar potenciális növekedés – derült ki az OECD magyar országértékelésének bemutatásán. Magasak a szabályozói terhek és a kiszámíthatatlanság, a kormány pedig ezerféleképpen torzítja a piacot, ezért nagyon alacsony a beruházási ráta, mondta Alvaro Pina, az OECD Magyarországgal foglalkozó osztályvezetője.

    Tovább romlott a helyzet a szabályozói környezet kiszámíthatóságában, leginkább azért, mert a kormány nem egyeztet a gazdaság szereplőivel – állapítja meg a jelentés. Az adminisztratív terhek nem változtak, és versenybarát szabályozás is gyengült. Romlott az intézmények minősége is a tavalyi felmérés óta.

    Árt a rezsicsökkentés

    A rezsicsökkentés több módon árt a magyar versenyképességnek: csökkenti az energiahatékonyság kialakítása felé ható ösztönzőket, és az árakat is torzítja – mondta Alvaro Pina. A kisebb energiakereskedők kivonulhatnak a piacról, a helyüket kevésbé hatékony állami szereplők vehetik át.

    A válságadók különösen sokat rontottak az ország befektetői megítélésének. Kiszámíthatatlanná vált a befektetők szemében a szabályozói környezet, a bankok mérlegfőösszegét sújtó adó pedig a hitelezést rontja. Ez utóbbin ugyan javít a jegybank növekedési hitelprogramja, de ennek eredményessége még nem egyértelmű – állapítja meg tanulmányában a szervezet.

    Lassú növekedést jósol az OECD
    2012: -1.7%
    2013: 1.2%
    2014: 2%
    2015: 1.7%

    Nálunk nyomorognak a legtöbben

    Magyarországon a legmagasabb a nélkülözők aránya a lakosságon belül az európai OECD-tagokon belül: meghaladja a 25 százalékot, míg 2006-ban még húsz százalékos volt, a régió többi országában pedig nagyságrendekkel alacsonyabb.

    Az OECD szerint a gyenge növekedés és a gazdaságszerkezeti gondok miatt az alacsony képzettségű munkások járnak a legrosszabbul. Ezért várhatóan növekedni fog az egyenlőtlenség is.

    http://index.hu/gazdasag/2014/01/27/oecd/

  49. Bugi szerint:

    Arról mesélj, hogy miért akarjátok elvenni a világpiaci árcsökkenésből is adódó rezsicsökkentést? Meg arról, miért vennétek el a dolgozó emberektől a családi támogatásokat? Meg arról, hogy miért hazudjátok, hogy a magyar átlagizetésből élők kőgazdagok?

    Mert a politikátok most erre épül, mindent elvennétek, amit a Fidesz korány a családos, dolgozó embereknek és a nyugdíjasoknak adott.

  50. "?!" szerint:

    Nocsak, nocsak! A bugris “Bugi” befutott a csőbe!

    A rezsicsökkentésről szóló sok fideszes hazudozás után, a csepeli narancsosok beavatott bértollnokaként itt hazudozó bugris “Bugi” egy súlyos őszinteségi roham következtében, az alább idézett kérdésével (MA 2014. JANUÁR 27-ÉN, HÉTFŐN, 13:56-KOR) végre beismerte (a narancsmérgezés miatt elmebeteg és ámokfutó bandája helyett is), hogy a fideszesek rezsicsökkentési cirkusza nem egyéb, mint a világpiaci árak követése!

    Azt kérdezte “tantónéni”-től ez a majom, hogy:
    “miért akarjátok elvenni a világpiaci árcsökkenésből is adódó rezsicsökkentést?”

    A “a mi kedves csepeli bugrisunk” fent idézett rövid kérdő mondata nem más, mint hombárfejű rezsirikkancs főnökétől hallott titok kikotyogása, és a több mint egy éve minden fórumon folyó hazudozásuk beismerése!

    Bugris Bugi azt a tényt kotyogta ki, hogy a rezsicsökkentést most a világpiaci árak csökkenése teszi lehetővé!
    Ennek kikotyogása egyben azt is jelenti, hogy a korábbi rezsiköltség emeléseket pedig a világpiaci árak növekedése kényszerítette ki!!!

    Köszönöm kedves bugris “Bugi” a nem szándékos tájékoztatást, és azt kívánom, hogy a hasonló őszinteségi roham gyakrabban törjön rád, mint eddig! !

  51. Gordon szerint:

    “a fideszesek rezsicsökkentési cirkusza nem egyéb, mint a világpiaci árak követése”

    Ami már 2010 előtt is csökkent. Az etánsak mégis csupán a rezsiemelést, arezsie arezsie arezsie… vagyis a rezsiemelést ismerték.

    Phöjjj MSZP!

    Pabar meg inkább hallgasson, mert amit a világbajnok birkózó hölgyről szóló bejegyzésnél a napokban művelt az mindennek a legalja.

  52. Gordon szerint:

    “Lassú növekedést jósol az OECD”

    Mi az az OECD és hol volt, mikor 2009-re az MSZP a csőd szélére taszította Magyarországot és devizacsapdába a magyar embereket!? Sehol!

    Ne felejtsük el, hogy a Bajnai libás Gordon alatt egy év alatt 7%-kal (!), azaz hét százalékkal (!) zuhant a magyar gazdaság. Bajnai tehát nem csupán a libákhoz nem értett, hanem a gazdaságpolitikáról sincs fogalma.

  53. felix szerint:

    Gordon.
    Bajnai a világváltságot robbantotta ki.
    Csak az igazat.

  54. Gordon szerint:

    Kit érdekel Vona?
    A liftüzlet (szocimutyi) bedöglött és most más elfoglaltság után nézett.

  55. Tarjányi László szerint:

    T. Etikus! Önre nagy szükség lenne egy olyan Magyarországon, ahol nem a pártok dirigálnak, hanem szakemberek vezetnék az országot. Tíz csirkefogó összeáll, pártként bejegyeztetik magukat, keresnek egy befektetőt aki hajlandó pénzt adni a kampányra, meghülyítik az embereket, azután beülnek a Parlamentbe. Nem értenek semmihez, nem baj, pénzt számlálni és elosztani tudnak, a többi már magától megy. Ma ez van, minden párt az állam emlőin csüng, azt osztják amit mások megtermelnek.
    Ennél jobb lenne, ha az állami vezetők is közhivatalnokok lennének, megfelelő életpálya után lehetne pályázni akár a miniszterelnöki posztra is. Ilyen posztok természetesen nem anyagilag lennének vonzóak, hanem egy életpálya csúcsaként erkölcsi szempontból. A római pápa tekintélye sem függ anyagiaktól. Az állami vezetők díjazása az emberek tisztelete és a lehetőség nyomot hagyni a történelemben, méltó lenni a nagy elődökhöz.
    Örökké éljen a magyar nemzet!

  56. Tarjányi László szerint:

    Ma is bedobtak a postaládánkba egy szórólapot, Elégedetlenek Pártja.

    Én nem pártot alakítanék, hanem ahogy már többször leírtam, mozgalmat Nemzethű Erők (NHE) néven. Nem politikai irányvonala lenne, hanem a nemzet szolgálatára elkötelezett emberek közössége.

  57. Csepeli MIÉP szerint:

    Kedves László!

    Tetszik a gondolatod. A MIÉP, a Magyarországért Párt és a Rendszerváltó Kisgazdapárt pont egy ilyen közösség létrehozásán dolgozik. A közelmúltban a Kisgazdapárt országos gyűlésén hivatalosan is létrejött egy ilyen együttműködés, melyhez várnak minden nemzetben gondolkozó pártot és civil szervezetet.

  58. Tarjányi László szerint:

    http://csepel.info/?p=13849#comment-91529 Németh Szilárd, Csepel polgármestere a Hír TV Péntek8 adásában
    Tarjányi László szerint:
    2011. május 08., vasárnap – 16:08
    Islander! A Nemzethű Erők azok akik majd váltani fogják a Fideszt a kormányon, ha a népnek elege lesz a cigányterrorból meg a zsidó tőke hátsófelének a fényezéséből.
    Akár te is benne lehetsz, ha bevesznek!

    http://csepel.info/?p=19676#comment-125684 “Fideszes siker Dunaújvárosban”
    Tarjányi László szerint:
    2012. május 14., hétfő – 23:43
    2014-ben amerikai zsidó tanácsadók döntik el a választást?

    Mesterházy Attila pártelnök az elmúlt napokban tett amerikai körútján találkozott az Obama-stáb több prominens tagjával, akikkel a lehetséges jövőbeni együttműködésről egyeztetett. Az amerikai elnök internetes kampányáért felelős szakember részletesen bemutatta az MSZP-elnöknek és munkatársainak a közösségi portálokon szervezett
    Obama-kampány koncepcióját, előnyeit és hibáit.

    Amerikai zsidó profi tanácsadók segítik a Fidesz és a kormányzat politikai lépéseinek előkészítését. George E. Birnbaum, aki a 90-es évek végén Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kabinetfőnöke is volt, és társa, Arthur Finkelstein a Republikánus Párt két tanácsadója rendszeresen felbukkan a magyar fővárosban, mert már évek óta dolgoznak a Fidesz agytrösztjének.

    2002-ben a Fidesznél Wermer, az MSZP-nél Werber volt a kampánytanácsadó.
    Viszont az eszes parasztgyerek jól beleköpött a választási levesesfazékba a gázár-ötletével! Attól tartok, 2014-ben hagyni fogja, hadd menjenek a dolgok a maguk útján!
    Hacsak meg nem tetszik a kiábrándult népnek az NHE (Nemzethű Erők, copyright Tarjányi László).

  59. Tarjányi László szerint:

    Csepeli MIÉP! Egyet nem értek, Andrásfay urat névről sohasem ismertem, de látásból ismerem, miért nem volt már MIÉP-tag 1994 óta, még Buday Béla elnöksége alatt?

  60. Csepeli MIÉP szerint:

    Kedves László!
    Mert egy másik nemzeti párt, az FKgP tagja volt, de ez a bemutatkozó anyagban is szerepel.

  61. nagyapó szerint:

    MTI 2008. 06. 06.
    Az OECD tavaszi előjelzései megerősítették a magyar kormány prognózisait: az év második felétől elkezdenek megtérülni az elmúlt két év áldozatvállalásai, és a gazdaság növekedése visszatér a reális teljesítőképesség környékére.
    Az egyetlen ország, amely most szembemegy az irányzattal, Magyarország: itt a növekedés ütemének gyorsulása várható az OECD szerint. Ez nagyjából, az irányzatot és a nagyságrendet illetően, megegyezik a kormány előrejelzéseivel – mondta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a párizsi székhelyű nemzetközi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) éves miniszteri értekezletét követően. Az OECD szerint Magyarországon a tavalyi, 1,3 százalékos GDP-többlet után az idén 2 százalékos, jövőre 3,1 százalékos gazdasági növekedés várható, a kormány pedig idén 2,4 százalékos, jövőre 3,5 százalékos növekedésre számít.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  62. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    Ez volt a helyzet 2008. 06. 06.-án?!
    Semmi értelme a múlton keseregni, azóta már néhány válságot átélt a zország!
    “Magyarország egyre jobban teljesít!”
    Sőt, a legjobban!!! 😛 😛
    http://tenytar.blog.hu/2013/12/31/magyarorszag_a_legjobban_teljesito_orszag

  63. Csepeli MIÉP szerint:

    Hogy ne mondhassák, hogy nem szólalunk meg aktuális témákban.

    Hogy csak 1-2 ügyet említsünk a közelmúltból: hány OTP kisrészvényes itta meg annak a levét, hogy Csányi Sándor az OTP vezérigazgatójaként eladta OTP részvényeit, azt a hiedelmet keltve ezzel, hogy az OTP bajban van, és mindjárt esett is vagy 20 %-ot az árfolyama; vagy, hogy a művészeti szabadság álcája alatt ne lehessen klasszikus magyar művek kiforgatásával kigúnyolni a magyarságot (pl. Alföldi Róbert által), miközben Csurka István tényfeltáró drámáját még mindig nem lehet előadni, mert azt cenzúrázzák, a magyar gúnyolást pedig nem; vagy mikor a Kormány bejelentette, hogy a megölt cigányok családjait megsegíti – de azt nem jelentette be, hogy Szögi Lajos és a többi megölt magyar családjait is megsegítené. Miért? Mert az sokkal több lenne? Vagy azért, mert azok „csak magyarok”? És lehetne sorolni a példákat.

    Természetesen most néhány emberben megfogalmazódik, hogy a MIÉP kormány ellenes-e? Nem, de nem is kormánypárti. Mi nem valami ellen, pl a Kormány ellen lépünk fel, hanem valamiért, az ország és a nemzet jogaiért, jogainak érvényesítéséért, gyarapodásáért, megerősödéséért.

  64. Gordon szerint:

    A Gyurcsány-koalíció volt az, amely elvette a családi adókedvezményt, törvényt alkotott a családi pótlék megadóztatásáról, és elvette az édesanyáktól a három éves gyest – hangsúlyozta Selmeczi Gabriella.

    Selmeczi Gabriella keddi sajtótájékoztatóján felhívta a gyermeket nevelő családok figyelmét arra, hogy a mai napon megjelent a családikedvezmény-kalkulátor a NAV honlapján, a http://nav.gov.hu/nav/szolgaltatasok/kalkulatorok/csaladi_kedvezmeny_kalk oldalon. A kalkulátorral mindenki pontosan kiszámíthatja, hogy mekkora családi adókedvezményre jogosult.

    http://www.fidesz.hu/hirek/2014-01-28/a-gyurcsany-koalicio-szemeben-szalka-a-csaladi-adorendszer/

  65. ebihal szerint:

    Mivel a pécsi bírók szerint a Fidesz szóvivői nyugodtan hazudhatnak, hát élnek is
    a jogaikkal.

  66. missziós szerint:

    Már megint jót talált ki a cikk írója…
    feltételezések és feltételezések…ha a demagógia hintójába be lehetne ülni, akkor tuti, hogy fideszes (Fiatal Demagógok Szövetsége) vezetné.
    Én azt is hallottam, hogy ha ezek a balibsik visszatérnek, akkor a nap csak nekik fog sütni és az össze ellenzékinek (a hazának) csak az esőfelhők jutnak.
    Sok hülyével ezt meg is lehet etetni… visszatér a Kádár rendszer:
    – egész életen át össze tud hozni az illető munkával egy lakást, egy autót és egy vikkendházat (jelen esetben ez havi pár ezer forint rezsicsökkentés, amit a többi adó duplán el is visz) cserébe nem kell beleszólni a politikába, mert az a nagyok dolga

    Jó lenne ha a józan érveket is elfogadná a “többség”!

    Persze nekik is igazuk van, hogy nagy Xart kavartak a 8 év alatt, de ezen már nem lehet változtatni. Viszont a 314 forintos Euron igen…áprilishat!

    Arról nem is beszélve, hogy a fityeszesek megpróbálna bebújni az általuk “támogatott” szegények mögé. Rezsicsökkentés…nah ja…ennek sokszorosát meg lehúzzák rajtuk máshol…
    Meg szeretnék védeni őket, úgy hogy közben magukat védik. Ha egy átlag magyarnak havonta 2-3000 Ft-tal csökkent a rezsije, akkor mennyit csökkenhetett egy olyan lakásnak, ami minimum 150 nm nagyságú? Vagy a 16 százalékos kulccsal kinek nőtt igazán nagyot a fizetése? A havi 75.000-et keresőnek, vagy aki havi 750.000-et keres?

    Olyan az egész fityesz kormányzás, mint egy századfordulós telefonközpont: dugdossák a lyukakat mindenféle koncepció nélkül.

    Ha megsértettem valakit, akkor elnézést, nem ez volt a szándékom csak elegen van, hogy mindenki mutyizik össze-vissza és közben a közérdekre mutogat, meg Brüsszelre.

    Aki nem ért velem egyet, annak pedig úgy sem tudom megmagyarázni, mert nem értené meg.

  67. admin szerint:

    Kedves missziós,

    Szabó Szabolcs programjából és az MSZP eddig megismert “progresszív” adóelképzeléseiből idéztünk, szó szerint illetve pontos adatokkal. De nem kell nekünk hinned, olvasd el magad, hallgasd meg magad a balliberális fórumokon vagy a Népszaván.

  68. nagyapó szerint:

    Valószínű, hogy Mesterházy Attila elárulta a köztársaságot: zsilipet nyitott a hazugságpolitika visszaömlése előtt. Ő ott volt Őszödön is, és tapsolt, amikor hallotta: „Végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.”

    “Hazudtunk éjjel, reggel meg este.”

    Talán még röhögött is Mesterházy, amikor elvtársa kitörő őszinteséggel rántotta le az MSZP-SZDSZ duó politikájáról a leplet: „elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.”

    A Tisztelt házban hangzott el a következő:

    „A telefonbeszélgetések alkalmával többször számba veszik, hogy mit kell, mit kellene tenni az ügy elsimítása érdekében, így este, jóval a munkaidő letelte után is telefonon beszélnek egymással. A vezérigazgató arról beszél Kulcsár Attilával, hogy a Nemzeti Autópálya Rt. elnökének tudomására adták, baj van a papírokkal, majd ezt követően azt mondja Bitvai Kulcsárnak – igyekszem pontosan fogalmazni -: Gyurcsányival akar beszélni az NA Rt. elnöke, hogy intézkedjen, mert nagy baj lehet.”
    gondola.hu 2014. január 28
    Hogy mik voltak! Ugyanezek akarják a hatalmat most is!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  69. Tarjányi László szerint:

    Mindkét bagázs akkor is hazudik, ha véletlenül igazat mond! Az a mindent felülmúló hazugság, hogy ők a nép érdekében politizálnak! Akár hazudnak, akár igazat mondanak, azt kizárólag a saját boldogulásuk érdekében teszik! Ezért sározzák ezerrel egymást, hogy a másik disznót félrelökjék a vályútól!

    2002-ben azzal vicceltem az embereket, hogy a választás óta látási zavaraim vannak! – Hogy-hogy? – Minden második embert disznónak látok!

    Azóta a látásom kitisztult, minden embert embernek látok, kivéve a politikusokat, azokat mind disznónak látom! Copyright Tarjányi László.

  70. nagyapó szerint:

    Tarjányi egy vátesz. Mindent lát, csak azt nem veszi észre, hogy tükör van előtte.
    És ez nem vicc!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  71. Gordon szerint:

    Ne felejtsük el, hogy Laci bátyánk nem csupán Vátesz, de elhíresült “kerekfejű” is. Szegény úgy váltogatja a nickneveit, mint más az alsógatyáját – ebben is hasonlít a kommunista kommentelő kommunára.

  72. Etikus szerint:

    “Nem volt soha senkim,
    mégis ember lettem,
    egész rendes ember.
    Ha ez neked elég,
    maradj mindig velem,
    hogyha kevés, menj el.

    Tőlem ne várj csodát,
    hisz én ez vagyok,
    nem is lehetek más.
    Ne kutassuk azt, ki a hibás,
    már a múlttal ne törődj!”

  73. Tarjányi László szerint:

    Gordon egy barom, aki titkolja a civil nevét. Meg azt is hogy mi a foglalkozása és dolgozott-e valaha.
    Nekem egy nicknevem van, soha nem is volt más. Vátesznek és kerekfejűnek lenni születés kérdése! 😀

  74. Gordon szerint:

    “A Fidesz szóvivője szerint Mesterházy Attila MSZP-elnök „újabb korrupciógyanús ügyben dugja homokba a fejét”.

    Selmeczi Gabriella ezt azzal kapcsolatban mondta vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján, hogy a szombati Magyar Nemzet arról írt, hogy állítólag hatalmas, bizonytalan eredetű vagyonra tett szert egy vezető szocialista politikus. A lap információi szerint az érintett egy országgyűlési képviselő lehet, aki évek óta több száz millió forintot parkoltat egy külföldön vezetett bankszámlán.
    Mesterházy is azt vallja, mint „főnöke”

    Mesterházy Attila tiszta vizet önthetne a pohárba, és kivizsgáltathatná az MSZP-n belül az ügyet, de ehelyett hallgat, ami többet mond minden szónál – fogalmazott a Fidesz szóvivője. Szerinte az MSZP elnöke is azt vallja, amit „főnöke”, Gyurcsány Ferenc, aki nemrégiben azt mondta, „jobb, ha nem tudjuk, honnan jönnek-mennek a pénzek a szocialisták számláin”.”

    http://mno.hu/belfold/minden-idok-legkorruptabb-politikai-koalicioja-allt-ossze-1208758

  75. Gordon szerint:

    Tarjányi Laci bátyánk mondja:
    “Nekem egy nicknevem van, soha nem is volt más.”

    Mondom én, hogy összebútorozott az etánsakkal (mint anno a 20 ezer forintért).
    Megtanították folyékonyan hazudni…

  76. ebihal szerint:

    Az MNO-n röhögnek te barom! Lehoz egy tények nélküli, ködösítést, és utána a szőke B-ciklon kivizsgálást kér. 2002 óta csináljátok ezt az aljas játékot, besároztok valakit,
    majd követelitek, hogy ő bizonyítson!

  77. Tarjányi László szerint:

    Gordon! Nem kell ahhoz Vátesznek lenni hogy megállapítsam, te hazudsz folyékonyan! Malacka, írd már le a többi nicknevem!

  78. Gordon szerint:

    Vátesz,
    Kerekfejű.

    Ezekről tudok én – de lehet, hogy hosszabb a felsorolás. Legalább három néven írogatsz itt.

    Szóval, ki hazudik!?

    Laci bátyám! Kár beállnod a vörösök közé.
    Régebben még voltak értelmes hozzászólásaid, de kezdesz meghülyülni.
    Nem veszed észre!???

  79. Tarjányi László szerint:

    Kerekfejűnek szoktam magam aposztrófálni, de soha nem írtam azon a néven! Ha valaki használta azt, az nem én voltam! Linket kérek! A saját civil nevem pedig nem nicknév!

  80. Gordon szerint:

    Most minek hablatyolsz itt össze-vissza???
    Mindenki tudja, hogy Kerekfejű és Vátesz is te vagy…
    Nem lenne egyszerűbb igazat írnod?
    Az olyan butaságaidat hogy “Nekem egy nicknevem van, soha nem is volt más.”, meg inkább felejtsük el.
    Megbotlottál igazmondásban, de mindenkinek jár egy újabb esély.

  81. Tarjányi László szerint:

    Gordon! Az elmúlt három évben összesen hatszor írtam le a kerekfejű szót, négyszer “a kerekfejűek országába”, meg most kétszer ennél a posztnál. Soha nem írtam kerekfejű vagy Kerekfejű néven! Én évek óta naplózom a hozzászólásaimat, az olyan marhák miatt mint te!

  82. Gordon szerint:

    És a Vátesz???
    Azt is naplóztad?
    Vagy az is kiesett az emlékezetedből?

  83. Tarjányi László szerint:

    Egyetlen nicknevem van, Tarjányi László az a valóságos civil nevem!

  84. grün szerint:

    “Most minél többet keres valaki a munkájának, szorgalmának, szakértelmének köszönhetően, annál több adót fizet – ezt azonban ma valamennyi balliberális párt igazságtalannak tarja.”
    .
    Fejőgulyás! 😛 😛
    .
    http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/22604_456724764369161_176789043_n.jpg

Itt lehet hozzászólni !