Fizessen többet aki többet dolgozik, fizessenek kevesebbet a bankok: elkészült az MSZP programja

Radikálisan emelnék a jövedelemadót

Csepel.info, MTI, Mandiner

Mesterházy még sok mindent nem tud

A jelenlegi adózás szerint minél többet keres valaki, annál több adót is fizet, hiszen egyazon adókulcs vonatkozik mindenkire. Az MSZP azonban nem ért egyet az arányos adózással, és azt ismét a “progresszív” vagy büntető adózással cserélné fel. Eszerint minél többet és magasabb színvonalon dolgozik valaki, annál jobban büntetnék, és minél kevesebbet dolgozik, annál jobban jutalmaznák.

Az átlagkeresetig így 14-16 százalék, az átlagkereset kétszereséig 24-26, efelett pedig 29-32 százalék lenne az MSZP tervei szerint a személyi jövedelemadó mértéke, viszont csökkentenék a bankadót, az ágazati különadókat pedig megszüntetnék. A jelenlegi átlagkereset bruttó 214. 700, így az átlagos keresetűek már jóval kevesebb pénzt vihetnének haza, mint a jelenlegi adózás mellett. Mesterházy Attila pártelnök ugyanakkor az Este vendégeként azt már nem tudta megmondani, hogy az átlagos keresetűek számszerűen mennyivel keresnének kevesebbet, mint jelenleg.

A növekedés és a munkahelyteremtés mellett a jogállami normák helyreállítását és a befektetői klíma megváltoztatását is célul tűzi az MSZP gazdasági kilábalási koncepciója, amelynek vitairatát csütörtökön mutatta be Mesterházy Attila.

Az átlag alatti nettó jövedelmeket növelnék, az átlagnál nagyobbakat csökkentenék – magyarázta, megjegyezve, hogy a leggazdagabbak adóterhelése így is kisebb lenne a 2010 előttinél.

Az MSZP elnöke pártja gazdaságpolitikai konferenciáján elmondta: háromkulcsos személyijövedelemadó-rendszert javasolnak, amelyben az átlagkeresetig 14-16 százalék, az átlagkereset kétszereséig 24-26, efelett pedig 29-32 százalék lenne az szja mértéke. Az átlag alatti nettó jövedelmeket növelnék, az átlagnál nagyobbakat csökkentenék – magyarázta, megjegyezve, hogy a leggazdagabbak adóterhelése így is kisebb lenne a 2010 előttinél. Ezen kívül lehetővé tennék, hogy a kiskeresetűek a családi adókedvezmény egészét igénybe vehessék.

A vitairat szükségesnek ítéli a hitelezés beindítását, fordulatot szorgalmaz a bankokkal kapcsolatos kormányzati politikában, az európai átlagra csökkentené a bankadó mértékét, az ágazati különadókat pedig megszüntetné. A szocialisták azt is kezdeményezik, hogy az ország a következő ciklus elején csatlakozzon az euró előszobájának tekintett ERM-2 árfolyam-mechanizmushoz. Mesterházy Attila úgy indokolt, hogy ez segítené a befektetői bizalom erősödését és hosszabb távú pénzügyi garanciát jelentene a sorozatos IMF-hiteleknél.

A pártelnök-frakcióvezető szerint az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának „mérgező öröksége” a következő kabinet mozgásterét is szűkre szabja. Azzal számol, hogy 2014-re a bruttó hazai termék (GDP) a 2006-os, a fogyasztás a 2003-as, a beruházások pedig a 2000-es szintre esnek vissza. Mindez – folytatta – azt jelenti, hogy bár az MSZP programja a társadalmi jólét folyamatos növelését célozza, a 2015-ös költségvetésben reálisan csak nagyjából 400-600 milliárd forint átcsoportosítására lesz lehetőség. Ezt a foglalkoztatás bővítésére, az oktatás fejlesztésére, az egészségügyi kiadások növelésére, a közbiztonság javítására és a szociális ellátások emelésére fordítanák.

Mesterházy Attila a 2014 utáni kormányzati teendők között említette a jogbiztonság helyreállítását, az Orbán-kormány által hozott törvények felülvizsgálatát, kiemelve, hogy ez nem jelenthet sérelmi politizálást. Elmondta, hogy az egészségügyben és a közösségi közlekedésben átfogó átalakítást, a köz- és a felsőoktatásban jelentős mértékű korrekciót tartanak szükségesnek, de változtatnának a csúcsminisztériumi kormányzati struktúrán és a szociális rendszeren is, illetve megkezdenék a nyugdíjrendszer hosszú távú átalakításának előkészületeit. Ezek részleteit a következő hónapokban kidolgozzák. Az MSZP elnöke fontosnak tartotta a Fideszhez közeli vállalkozások erőfölényének megszüntetését, a kis és közepes vállalkozásoknál a lánctartozások csökkentését. A szocialista párt a pályakezdők álláshoz juttatásával, a szakképzés támogatásával és a diszkrimináció tilalmával igyekezne bővíteni a foglalkoztatottságot, és növelné a munkanélküli ellátásokra fordított összeget is, ügyelve arra, hogy ne gyengüljön a késztetés a mielőbbi elhelyezkedésre. Mesterházy Attila hangsúlyozta, hogy támogatni kell a szociális szövetkezetek létrehozását, és szerinte egyelőre elengedhetetlenek a közmunkaprogramok is. De nem egy hónapra, négy órában és 47 ezer forintért kell munkát adni az embereknek – jelezte. Az MSZP progresszíven adóztatná a tőkejövedelmeket is és fokozatosan csökkentené a munkára rakodó terheket – részletezte. Az áfa csökkentését a gazdaság kifehéredésének függvényében tartják lehetségesnek.

A konferenciát követő sajtótájékoztatón Mesterházy Attila arra a felvetésre, hogy az adórendszer alapvető szabályait kétharmados jogszabályban rögzítette a kormányoldal, úgy válaszolt: javaslatuk modellértékű, abból indul ki, hogy rendelkeznek a szükséges felhatalmazással, de dolgoznak azokon a jogi megoldásokon, amelyekkel kétharmados többség hiányában is végre lehet hajtani az említett adóváltozásokat.

Forrás: Csepel.info, MTI, Mandiner

96 hozzászólás “Fizessen többet aki többet dolgozik, fizessenek kevesebbet a bankok: elkészült az MSZP programja” bejegyzésre

  1. Bugi szerint:

    Azt miért nem írták bele, hogy a nyugdíjakat is csökkentenék?

  2. Gordon szerint:

    A bankárpárt meg akarja szüntetni a bankadót? Nem újdonság, mindig is a bankárok pártját fogták, hisz az egyik miniszterelnökük is bankár volt (egy másik libatolvaj, egy harmadik meg kádkőgyáros).

  3. Dr. grün szerint:

    “Fizessen többet aki többet dolgozik”
    Nem!
    Fizessen többet, aki többet keres!
    Vagy szerintetek jogos, ha valaki négy óra megerőltető parlamenti munkával kétmilliót keres és abból 320 000 adót fizet, azzal szemben aki tizenkét órában lazán megkeresett kétszáz ezerből 32 000-et?!
    Meg ne őrüljetek már! ))) 🙂 (((

  4. Gustavo Thoeni szerint:

    Egy vezérigazgató ismerősöm sem dolgozik többet, mint 2010 előtt azonban durván 10 millával többet visz haza évente. Most egyetemista a lánya a Yale-en. Még annyi “hazaszeretet” sem volt benne, hogy valamelyik magyar egyetemnek fizetné a drága tandíjat. Az egykulcsos adó révén keletkezett fölös pénzét egyébként nyugat-európai és amerikai tőzsdéken forgatta meg és nem magyar állampapírt vett rajta.
    Ezeket a luxus-kiadásokat meg a szegényekkel fizettetik meg, hiszen a plusz áfa és egyéb adók mindenkit terhelnek még a legszegényebbeket is.

  5. Bugi szerint:

    Nem hiszem, hogy az átlag jövedelműek mind vezérigazgatók. Nem hiszem, hogy jó a munka büntetése és az adókerülés ösztönzése.

  6. Tóth Mária szerint:

    Fizessen az MSZ/M/P többet! Normálisak? Én még nem hallottam olyan bankról,amelyik nem nyereséggel zárt. Milyen kamatot fizetnek? az is kész röhej.

  7. Bugi szerint:

    Csak mellékesen: akkor lett a fél ország minimálbéres, amikor a minimálbér “adómentes” lett. Az MSZP mindig a segélyből élőket, csalókat és tolvajokat segítette, és mindig a munkát végzőket büntette.

  8. bélabá szerint:

    A fityisz programja: a csóróktól az utolsó garast is el kell szedni, a döbrögiket meg tovább kell hizlalni……….hurrá, hurrá!
    Végülis csak évente kb. 500 milliárd ft hiányzik a költségvetésből hála a kuszaszemű adórendszernek, de mi az egy ilyen erős gazdaságnak mint a mienk……….
    🙂

  9. ebihal szerint:

    Jó lenne ha nem hazudnátok! Egyik sem dolgozik többet! A mai jövedelmi viszonyok nem
    munka, teljesítmény, vagy tudás alapján jöttek létre, hanem a seggnyalás intenzitása
    szerint, függetlenül a párt hovatartozástól! És nem a bankok fizetnek többet, mert a
    bankokon keresztül minket sarcolnak, csak ez így jobban hangzik!

  10. Manitu szerint:

    Az MSZP-nek valóban fityisz a programja: fityisz a szorgalmasabbaknak, fityisz a magukat tovább képzőknek, törekvőbbeknek, a nyugdíjasoknak és mindenkinek, aki többet ér el, mint az átlag. Aki meg szarik dolgozni, tisztességesen adót fizetni, és segélyből akar megélni, az jutalmat kap.

    Ebben az egészben az az igazán szomorú, hogy adózásban az LMP és a Jobbik is ugyanolyan szorgalom-büntető programot mutatott fel, mint az MSZP. Mind a munkavégző, szorgalmas és többet tanuló embereket akarják megbüntetni.

  11. Dr. grün szerint:

    bélabá!
    És Ők?!
    “Kedvezőtlen fejlemény ugyanakkor, hogy az összes hátralékon belül a behajtási intézkedés alá vonható, működő adózói kör súlya 26 százalékra csökkent, vagyis tőlük 582 milliárd forint beszedésére van esély. 2012. június 30-án a hátralékok összege 498,5 milliárd forint volt.”
    http://www.napi.hu/ado/megvan_magyarorszag_legnagyobb_adosa_ime_a_feketelista_nevekkel_osszegekkel.534751.html

  12. felix szerint:

    Édes istenem-
    Bankárkodnak már megint, közben arra hajtanak, hogy a bankárok jövedelme ne adózzon magasabb kulccsal mint az orvosoké.
    A BANKOK HITELEZÉSE ELLEN ÉS A BANKÁROK MAGASABB JÖVEDELMÉÉRT FOLYTAT HARCOT A FIDESZ.
    Ezt nem fogjátok fel ésszel.

  13. Manitu szerint:

    Félix: az átlagos jövedelműek mind bankárok? A magas jövedelem szerintem minimum háromszorosa az átlagfizetésnek. Az MSZP már az átlagfizetést büntetné, azaz mindenkit büntetne, aki szorgalmasabb, többet dolgozik, többet tanult mint a többiek. Az orvosokat is büntetnék a szocik, hiszen tovább csökkentenék a bérüket. Ez mire jó?

  14. Vitéz Nagybányai szerint:

    Manitu!

    Akkor vegyük például a pedagógusokat, sokat dolgoznak, sokat tanultak és tanulnak, nagy a felelőségük, de éhbért kapnak. Akkor annyit is érnek?
    Nem szorgalmasak, nem tanultak?

  15. Bence szerint:

    Két diplomával 24 évesen tudtam elkezdeni dolgozni, az első évben minimálbérért + feketepénz a zsebbe. Mert ugye úgy érte meg mindenkinek – hogy a főnökeimet idézzem. Most 335 a bruttóm, akik meg érettségi után elmentek jobb állásba, már saját lakásban élnek, én meg a Kossuthon albérletben. A szüleim fizették a taníttatásomat, én fizetem a diákhitelt.

    Ezek után azt mondják itt, hogy én fizessem ki azoknak a segélyét, akik nem tanultak, nem dolgoztak nem szorgalmasak, amíg én meg a szüleim gürcöltünk, adósságba vertük magunkat, hogy egy kicsit jobban éljek? Nem vagyok se bankár se orvos, se gyárigazgató. Csak élni szeretnék. Fizetik az adót, és fizetem az adót a fizetésem után, nem úgy, mint ott lent az egykori CSM üzemeiben, ahol minimálbér + feketepénz a menő. Minél többet keresek, annál több adót fizetek, de nincs megalázás, “progresszív” azaz pofátlan surmó lopás a zsebemből. A mostani adózás azért korrekt, mert nem büntet meg azért, mert én többet tanultam, többet költöttem a jövőmre.

    Kedves MSZP: a jó kurva anyátoktól vegyétek el a pénzt, azt büntessétek, ne azokat, akik ennek az országnak a legtöbbet adják!

  16. Bence szerint:

    Vitéz Nagybányai: én nagyon sajnálom a tanárokat. De őket 55 éve szivatják, és nehogy már ők legyenek az etalon. A mindenkori kormányok hozták ilyen béka segge alá a fizetésüket. Egyebek mellett pedig a pedagógusbéreket is csökkentené az MSZP-s javaslat, és éppen a nyugdíj előtt lévőket szivatnák. Úgy neked jobb lenne?

  17. Bugi szerint:

    Mekkmesterházy miért nem beszélt arról, hogy mennyivel csökkentenék a nyugdíjakat?

  18. robi szerint:

    Van abban valami báj, hogy a céltalansága miatt agonizáló, nemzeti vagyonát folyamatosan csökkentő országban másról sincs szó, minthogy ki kitől mennyit von el és oszt szét mások között.
    Aztán meg csodálkozunk, hogy az intelligens fiatalok nem kérnek bugrisországból.

  19. bélabá szerint:

    Valóban korrekt a mostani adózás, főleg aki valósan minimálbér környékén keres, attól ez a rendszer csak elvett, (tudjuk senki sem jár rosszabbul 🙂 ) de ők nem szorgalmasak, nem dolgoznak, nem részei a középosztálynak, ők csak arra kellenek ha a vezír munkahelyvédelmi akcióterve beteljesül teljesen akkor mehetnek közmunkára a döbrögik birtokára……..

  20. Bugi szerint:

    Szerintem abban van báj, hogy a kékcsillag azt akarják visszahozni, amivel tönkretették az országot.

  21. Bugi szerint:

    🙂 komcsik, nem kékcsillag.

  22. Bugi szerint:

    Bélabá: mi rossz van abban, hogy aki többet keres, az több adót is fizet? Miért kellene szerintetek még meg is büntetni is azokat, akik többet tanultak, többet, jobban dolgoznak?

  23. ebihal szerint:

    Manitu!
    Te érted is amit leírsz, vagy csak másolod? Értelmezd már nekem, hogy egy adott
    munkaidőn belül /amire a munkabért úgy állapítják meg, hogy feltételezik a teljes
    kihasználtságot/, hogyan lehet látványosan többet dolgozni?!

  24. ebihal szerint:

    Bugi!
    Akkor lehetne megfontolni azt amit mondasz, ha a munkahelyeket és jövedelmeket
    ténylegesen a tudás és az elvégzett munka alapján osztanák!

  25. felix szerint:

    Nincs olyan adórendszer ami mindenkinek jó.
    A politikusok nem szeretnek adóztatni ezért az állam sem.
    Amit az adórendszernek biztosítania kel az még harmadsorban sem az igazságosság, mert egy sor dolog megelőzi azt ezért igazságos adórendszer nincs./szerintem/
    Kell, táplálkozás egészségügy. oktatásügy, lakhatás, ruházkodás. Amíg ezek nincs mindenkinek elégséges addig nincs közbiztonság.
    Akármelyik réteg kerül arra a szintre, hogy magának és családjának ezeket nem tudja biztosítani, addig minél gazdagabb valaki annál többet fog költeni a biztonságára.
    Akinek ezek megvannak, de a biztonságára már sem ő sem az állam nem tud költeni azok lesznek a nincstelenek potenciális áldozatai. A segélyek csak akkor képesek a közbiztonságot szolgálni, ha ezt a minimális feltételrendszert kielégítik.

  26. ebihal szerint:

    Bence!
    Felhívnám a figyelmedet, a diploma egy szakmai elismerés! Ettől még nem leszel
    értelmiségi! És ha továbbra is csak a saját érdekeiddel leszel elfoglalva, nem is válsz
    azzá!

  27. Vitéz Nagybányai szerint:

    Bence!

    Én csak Manitu okfejtése miatt hoztam fel példának a tanárokat, mert szerinte aki sokat dolgozik, sokat tanult, szorgalmas az jól keres sajnos ez nem így van.
    Szerintem pedig örülj neki, hogy 335 000 Ft a bruttód, sokan örülnének neki és nem csak a szakmával rendelkezett érettségizettek, hanem jó pár diplomás is.

    A CSM-ben kis cégeknél dolgozó emberek pedig van amikor hónapokig nem kapnak fizetést, ha szarul megy a cégnek, tehát ne irigyeljük őket.

    Az, hogy mi a korrekt vagy nem korrekt csak egy példát hozok, amikor tanár mondjuk azt hallja, hogy Kövér László a Magyar Országgyűlés elnöke úgy vesz fel havi több mint 600 000 Ft benzinpénzt, hogy két hivatali kocsi is a rendelkezésére áll sofőrrel és személyi védelemmel, akkor mit gondol.

    Biztosan azt, hogy ez így korrekt, mert a teljesítménye alapján megérdemli, hiszen diplomás , nyelveket beszél és nagy a felelőssége.

  28. felix szerint:

    Tudomásul kell /?/ venni, hogy a közszféra kivételével a kapitalizmusban a munkának nem társadalmi, hanem piaci értéke van. ezért egyes jövedelmek igazságtalanul nagyobbak mint mások és nincs értelme a hozzájuk kapcsolódó munkavégzések össze hasonlításának.
    Az adórendszer viszont megteheti ezt, de csak úgy képes rá, hogy jövedelmi szinteket állít fel, ezért szintén tartalmaz igazságtalanságokat.
    A demokrácia lenne hivatott arra, hogy minél kevesebb legyen a torzítás.

  29. Nemmondommeg szerint:

    Elszámoltatás……Ja nem történt meg, voltaképp ezért nyert ilyen nagy fölénnyel a Fidesz.

  30. Matula szerint:

    “A jelenlegi átlagkereset bruttó 214. 700, így az átlagos keresetűek már jóval kevesebb pénzt vihetnének haza, mint a jelenlegi adózás mellett.”
    Ezt azért levezethetné valamelyik nagyokos…

  31. Takács Gábor szerint:

    Egy pedagógus ismerősöm, most megy nyugdíjba, negyvenegy év és két egyetemi diploma után sem kap 335 ezer bruttót!
    Van egy szobafestő ismerősöm az még többet is keres, tizenöt éve egy fillér adót nem fizet.
    Amíg ebben az országban egymillió ember dolgozik feketén, addig ez az egész csak szemfényvesztés.

  32. felix szerint:

    Matula!
    A hír úgy szól, hogy az átlagkeresetűek 14-16% adót fizetnének. Most 16%-kot fizetnek.
    mitől csökken a jövedelmük jelentősen?
    Ezt nem vezeti le senki. Gondolom ezért kérdezted.
    Ma ez a tájékoztatás.

  33. Matula szerint:

    felix – pontosan erre gondoltam!
    Nem ismerem a részleteket, de nem feltételezem, hogy az mszp úgy akar szavazókat gyűjteni, hogy a többségnek emeli az adóját. (legalábbis nem azt ígéri)

  34. Bugi szerint:

    Gratulálok azoknak, akik szerint tök jó az adóemelés a társadalom legtöbbet dolgozóinál, ha a szegény bankok cserében kevesebbet fizethetnek.

  35. Matula szerint:

    Bugi!
    Többnyire az alacsony jövedelemért nagyon meg kell dolgozni 🙁
    “ha a szegény bankok cserében kevesebbet fizethetnek”
    Ha a bankoknak többet kell fizetniük, azt is az emberek izzadják ki! A bankok értenek ehhez…

  36. felix szerint:

    Engem még egy bankár sem kényszerített arra, hogy hitelt vegyek fel.
    Ha lenne egy olyan ötletem ami többet hoz, mit amennyibe a hitel kerül, azonnal benyalnék a banknak.
    Mivel nincs ilyenem nem veszek fel hitelt.

  37. szigetország szerint:

    Mondok egy extrém, sarkított példát.

    Egy Nobel-díjas személy — esetünkben Kerész Imréről lehet szó — kb. 250 millió forint jutalmat kapott a díjazása mellé. Senki nem tagadhatja, hogy egy Nobel-díjas kiemelkedő teljesítményt nyújtott és büszke lehet rá az ország. (Most tekintsünk el attól, hogy szubjektíve kinek mi a véleménye Kertészről) Az MSZP logikája szerint Kertészt és a hozzá hasonlókat progresszíven kéne megadóztatni, mert nagyon sokat keresnek. Az MSZP szerint az adó mértéke kb. 40-50 százalék lenne, a Fidesz szerint 16 százalék. Akkor most melyik az igazságos? Az MSZP szerint nagyobb sápot kéne lehúzni arról, aki Nobel-díjas produktumot állított elő, és kevesebbet arról, aki pl. csak nyolc általánost végzett. Ez volna az igazságos?

    2002-ben, amikor Kertész Nobel-díjat kapott, a Fidesz-kormány törvénymódosítással elérte, hogy egy magyar Nobel-díjas egyáltalán ne adózzon. Szerintem helyesen tette. Aki pedig irigyli egy Nobel-díjas jussát, tessék követni a példáját.

  38. J szerint:

    Teljes mértékben egyetértek Bencével. Azért ne büntessenek, mert hajlandó voltam OLYAN egyetemre menni, ahova nem 77 pont volt a felvételi ponthatár, hanem 114(120ból).
    19 évesen a haverjaim már melóztak valahol és minden hétvégén buliztak. Tényleg könnyebb lett volna bulizni, mint tanulni.
    Az első évemet én is tanár szakon kezdtem, de hajlandó voltam váltani, mivel láttam hogy ebből sem lesz énekes halott.
    Tipikus magyarok vagytok, irigykedtek mert a másiknak jobb. Tessék azok után csinálni, akiket irigyeltek. Tessék elmenni a műszaki egyetemre(Ne BTK kommunikáció szakra!), mellette dolgozni, hogy közben ne halj éhen és utána csinálni azt mint pl a Kürt Kft-nél csinálnak.
    De ehhez nem is kell egyetemre menni. Legyél kiemelkedően jó szakember, aki hajlandó precízen, jó minőségben dolgozni(de ehhez is le kell húzni pár évet egy másik mester mellet lehet INGYEN!).
    Van két burkoló ismerősöm. Egyik folyton sír, hogy nincs munka(drágán, de legalább szarul dolgozik), a másik kb tavaszig be van táblázva, mert mindenki őt hívja(korrekt ár korrekt munka).

    Az MSZP-ben is ugyan olyan soha nem dolgozott …-ok ülnek mint bármelyik másik pártban. Soha egy órát nem dolgoztak egy rendes munkahelyen. Tisztelet a kivételnek.

    Tessék megszüntetni a pazarlást az állami szférában illetve azokat cseszegetni, akik még 100%-kos adó mellett is 0 forintot fizetnének be. Melyikőtök szokott számlát kapni pl fodrásztól???

  39. J szerint:

    szigetország: ehhez még annyit tennék hozzá, hogy ezek a kiemelkedő teljesítményt nyújtó emberek egy idő után itt hagyják a p.csába ezt a szarfészket és nagyobb megbecsüléssel dolgoznak tovább pl Angliában, Norvégiában, Németországban. Akkor aztán lehet sírni az adójuk után. Mi a feleségemmel csak a gyerek miatt nem mentünk ki.

  40. szigetország szerint:

    Mondok egy másik példát.

    Emlékszem, Pap László háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó, aki profiként folytatta pályafutását a hatvanas évekig, azért nem vívhatott világbajnoki döntőt, mert a kommunisták szerint túl sokat keresett volna. Inkább letiltották őt, noha profiként is veretlen volt, és máig világhírű magyar sportoló. (Már meghalt, sokan szerették.)

    Mi ez, ha nem véririgység? Mi ez, ha nem a kiemelkedő teljesítmény visszaszorítása?

  41. bélabá szerint:

    Egy kérdés, akkor miért kell a csórókat büntetni, akik lehet hogy még keményebben dolgoznak, szó szerint sz*rért h*gyért, főleg az ország keleti felén, ja hogy az önmagától elélvező pökhendi “értelmiségnek”(akinek nem inge, ne vegye magára)
    ők csak férgek, akiket el kell taposni……. hát érdemes volt tanulni, éljen a vezír, birkák lehet készülni a menetre 🙁

  42. felix szerint:

    J!
    Az általad említett országokban alacsonyabb a jövedelem adó?

  43. ebihal szerint:

    Szigetország!
    Szerintem rossz példákkal operálsz! Állítom, hogy az ilyen jellegű, és mértékű elismerést
    senki sem irigyli. Viszont nem hiszem, hogy akár a közszférában, akár a versenyszférában
    bárki is annyival többet tenne le az asztalra, mint az átlag.

  44. J szerint:

    bélabá a csórókat nem kell büntetni. Nem kell sarkítani. Épp hogy senkit nem kéne büntetni egyenlőségnek kellene lenni a törvények előtt. És betartatni a törvényeket.
    A csórókat különben is meg kellene védeni, hogy ne használják ki őket (mert pl velük szívózik a tigáz is). Csak őket az MSZP ugyan úgy leszarta, mint a Fidesz is teszi. A versenyhivatal, a fogyasztóvédelem, az ombucmanok csak dísznek vannak, sajnos.

  45. J szerint:

    ebihal pedig de. Volt alkalmam együtt dolgozni közalkalmazottakkal. A munkakörünk nem különbözött. Ha ugyan azt és ugyan úgy csináltam volna mint ők(kivétel az a 5-10% lelkiismeretes), akkor a főnököm úgy b.szott volna ki mint macskát szarni.

  46. felix szerint:

    Kedves J.
    Más a párt és más az érdekvédelem.
    Említetted a Tigázt.
    Amennyiben az adott területen monopol helyzetben van akkor a fogyasztóknak össze kéne fogniuk, ha nincs akkor váltani.
    Tudom, hogy a dolog nem olyan egyszerű, de ha egy szolgáltató tudja, hogy akármit megtehet a fogyasztóival akkor meg is fogja tenni.
    Sokszor hallani, hogy miért engedi ezt vagy azt a kormány. Úgy gondolom, hogy más országokban ezeket a dolgokat azért nem lehet megtenni, mert a fogyasztók azonnal visszavágnak.

  47. ebihal szerint:

    J!
    Azt hiszem félreértettél! Arra akartam utalni,hogy kétlem azt, miszerint a 2-300 ezer
    forintos és pl. 1 millás fizetés mögött 3-5 x akkora munka lenne.

  48. bélabá szerint:

    A közszféra példa se a legjobb a többet keres=többet dolgozik összefüggésre, mert főleg most, igen sok narancsos haver/rokon kapott zsíros állásokat a minisztériumok környékén, és nem szakadnak meg a munkában, és természetesen millió körüli fizuval és cégautóval a seggük alatt, felelősségük persze nulla, ezek szerint ők a legtöbbet dolgozó réteg?
    Egyébként ott is úgy jön ki az átlagfizu, hogy a nagyját ezek az ejtőernyősök adják….. 🙁

  49. felix szerint:

    Miért nem hír az, hogy az ellenzéki pártok egymás mellé települtek ki Csepelen és gyűjtöttek aláírásokat?

  50. Gordon szerint:

    A Jobbik is kint volt?

  51. felix szerint:

    Nem,mert nem megy oda ahol a demokrácia hívei vannak.

  52. Gordon szerint:

    “Inkább letiltották őt, noha profiként is veretlen volt, és máig világhírű magyar sportoló. (Már meghalt, sokan szerették.)

    Mi ez, ha nem véririgység? Mi ez, ha nem a kiemelkedő teljesítmény visszaszorítása?” – írja szigetország.

    Lefelé nivellálás. Alkoholizálódás. Lábvíz. Tésztazabálás és csirkeaprólék szavazatokért cseébe. Erről szólt a rendszerük.
    Politikai selejtek…

  53. Gordon szerint:

    Miért, hol vannak a demokrácia hívei?

  54. Manitu szerint:

    Ha belegondolok milyen hisztériát csapott az MSZP minden általuk vélt reálbér-csökkenésre, kicsit sem furcsa, hogy most egyenesen ujjonganak azon, hogy az MSZP progresszívan csökkentené a reálbéreket. Persze csak azért, hogy a bankároknak több jusson.

    Hát nem vicces? 😀

  55. felix szerint:

    Manitu!
    Neked minden vicces amit képtelen vagy megérteni.
    Nagyon vidám életed lehet.

  56. felix szerint:

    Azok ott vannak ahol te nem.

  57. Gordon szerint:

    És mikor lettek demokraták?

  58. felix szerint:

    Gordon !
    Úgy a rendszer váltás környékén.
    Tudod amikor Orbán olyan jól színészkedett, hogy még róla is elhitték.

  59. Dr. grün szerint:

    “Az „emúttnyócév” cédéje lassan lejár, találtak új bűnbakot, mert az mindig kell: „A 400 milliárd forintos egyenlegjavító program intézkedéseinek a felére sem lenne szükség, ha az Európai Unió nem kényszerítené rá ezekre Magyarországot.” Vagyis egy állandóan pénzt okádó automata lenne a magyar gazdaság, egy fordított NERőgép, ha ez a szipolytermészetű IMF, meg az a zsandár EU ránk nem erőltetné a megszorításokat.”

    http://www.168ora.hu/velemeny/bizalom-104441.html

  60. Paul szerint:

    felix.
    A Jobbik minden szombaton kint van standolni, és most is kint volt, de nem tud azonosulni azokkal a mocskokkal akik az országot az elmúlt 22 év alatt ilyen nehéz helyzetbe juttatta.
    Tehát a hír igaz, hogy minden ellenzéki párt kint volt, csak a Jobbik nem ugyanazért van jelen az utcán, hogy elhazudja az elmúlt 20 évet.

  61. Gordon szerint:

    Decemberben a Jobbik már strandolni is mehet, mert lesz uszoda Csepelen.

    Lassan-lassan kibújik a szög a zsákból Jobbik ügyben. Ezt azért jó látni. A híveik is lassanként rájönnek, hogy átverték őket (egy részük visszaszivárog az mszp-hez).

    Szegedi ügyben lesznek még további kizárások?

  62. Gordon szerint:

    felix szerint:
    2012. október 21., vasárnap – 08:09

    “Gordon !
    Úgy a rendszer váltás környékén.”

    És előtte mit csináltak felix mostani “demokratái”?
    Vagy arról nem szabad beszélni/ írni?
    Például az 1984-es államcsődről…

  63. Paul szerint:

    Gordon.
    helyesebben, lesz ponyvasátorral befedett medence.
    Nem ugyan az, mint az uszoda. De én azt olvastam, hogy ezt a komoly nehézséget november 1-ig megoldják a fotel forradalmárok, és akkor nyit a strand és nem az uszoda.
    A Jobbik nem az a párt, ahol következmények nélkül bármit meg lehet csinálni.
    Nem tudom, hogy miért kellene kizárni valakit Szegeden.

  64. Paul szerint:

    Vagy a Szegedi ügyben.

  65. Gordon szerint:

    A “Papír” uszoda mivel volt befedve?

    Tudod, amit a komcsik bezártak.
    A jobbik akkor hol volt!?
    Liftet szerelt? (…)

    A Jobbik pontosan az a mozgalompárt vagy micsoda, ahol következmények nélkül lehet hülyének lenni.

    Szegeden én sem tudom mi van, de fog-e fogyni a jövőben Szegedi ügyben a mozgalompárt, mely már csak rendre 3., 4. erő.

  66. Paul szerint:

    Gordon.
    Mi van a nyugdíj üggyel?
    Miért nem támogatjátok a komcsik nyugdíjának a csökkentését?
    Talán a fél Fidesz tagság szüleinek lenne kevesebb a nyugdíja?
    Vagy az ügynöktörvénnyel?
    Nagyon sok vagy van , amire nem tudnál válaszolni.

  67. Paul szerint:

    A papír uszoda sosem volt önkormányzaté, és nem a komcsik záratták be, hanem a tulajdonos. Az önkormányzat nem támogatta a működését, ez így pontosabb.

  68. Gustavo Thoeni szerint:

    A Fidesz esetében nem beszélhetünk demokráciáról, lásd a csókakői eset, ami fényesen bizonyítja, hogy országgyűlési képviselőket hallgat le a TEK (Orbán Viktor személyi testőrének játszótere). 1998-ban mennyire sipákolt OV hogy őt megfigyelték a titkosszolgálatok, most ő ugyanezt csinálja, mint akkor a szocik. Talán még le is mészároltatná őket mint Hitler tette a hosszú kések éjszakáján. Ez már a diktatúra fideszes elvtársak.

  69. felix szerint:

    Gordon! Mindenről lehet beszélni, de nem veled.
    Sajnos eddig még nem olvastam tőled semmit ami valahonnan elindult és valamilyen gondolat mellett megérkezett.
    A két éves munkátokról is csak annyit tudtál írni, hogy a csepeli emberek kerültek a középpontba és, hogy önmagában már ez is elég.
    Kb. minden témában ennyi vagy.
    Gyakorlatilag a Jobbiknál is lehetnél.

  70. Gordon szerint:

    Jobbikos Paul is már a szocikat védi… egyre lejjebb… egyre lejjebb…

  71. lolka szerint:

    A papír uszodát a gyár üzemeltette és amikor szóba került három kerület támogassa anyagilag kettő elzárkózott, egy pedig nem tudta magára vállalni a támogatást…(vak embernek a sötétség nem hátrány)…

  72. Gordon szerint:

    Felix egyébként azzal beszélget akivel akar…

  73. kkk szerint:

    A szociknak tök mindegy, hogy mennyi az adó mértéke, mert ők másként szerzik a vagyonunkat. Lásd Szenteczki…

  74. felix szerint:

    kkk!
    A FIDESZ frakció gyűlését is Markóban kéne megtartani, ha lenne törvényesség az országban.

  75. Bugi szerint:

    Van törvényesség. Deme már a Markóban van, és megy majd Csentecki is utána. De tudtommal egyik se fideszes.

  76. Gordon szerint:

    Ne felejtsük Hunvaldot sem, meg a Zuschlagot se. Ők is bűnt követtek le és annak rendje és módja szerint megjárták a tömlöcök mélyét.

  77. Vica szerint:

    Ki az a nagyon okos, aki ezt az ostoba cikket megeszi?

    Gondolkodjatok már egy kicsit! Mi a fenétől igazságos az, hogy megsarcolják a létminimumon vagy az alatt tengődőket? Ha valakinek egy hónapra 100.000 Ft-ja van (mondjuk napi 10 órában kemény fizikai munkán robotol), és abból elvesznek mondjuk 40.000-et, akkor 60.000 Ft-ból kell megoldania a megélhetését (pl. lakbér, rezsi, élelmiszer, tisztálkodás, ruházkodás, kiskorúak eltartása, stb.) Ha pedig valaki 1 millát keres (miközben megélhetési politikusként meresztgeti a fenekét egész nap, és pocsékabbnál pocsékabb ötleteivel tönkre vágja ezt az országot), annak a szerencsétlennek ugyanezzel a példával élve elveszik azt a keményen megkeresett 400.000 Ft-ját, és ugyanazokat a költségeket, amelyeket az előbb felsoroltam, csupán 600.000 Ft-ból kell nagy nehezen kigazdálkodnia. A szívem szakad meg értük…

  78. felix szerint:

    Gordon!
    Poltot se feledjük.
    Egyelőre Ö a menlevél, de ez nem lesz mindig így.
    Persze az is lehet, hogy nemsokára nem is kell törvényesség a számonkéréshez.
    Ne adja Isten.

  79. felix szerint:

    Bugi!
    Aki valóban bűnös az bűnhődjék. Csak azt nem értem, hogy ez miért annak a függvénye, hogy ki uralja az ügyészséget.

  80. Manitu szerint:

    Az ügyészség 1990 óta független a pártoktól, előtte pedig az MSZMP-től függött. Ez sajnos meg is látszik, még ma is.

    Vica, te komolyan azt hiszed, hogy az ország átlagkeresői mind megélhetési politikusok? Nem vagy magadnál. A jelenlegi adórendszer szerint minél többet keres valaki, annál több adót fizet. De a jelenlegi adórendszer nem büntet azért, ha valaki tovább tanul vagy továbbképzi magát, többet vagy jobban dolgozik. Az MSZP ezt akarja visszahozni, mert a segélyesek a legnagyobb szavazóbázisuk.

  81. ebihal szerint:

    Manitu!
    Muszáj Neked mindig hazudni?! Kérdeztem már, de akkor újra kérdezem: Ha a fizeté-
    sedet annak feltételezésével állapítják meg, hogy a munkaidődet tisztességesen
    kidolgozod, akkor, hogy akarsz ugyanannyi idő alatt többet és jobban dolgozni? Amit
    Te feltételezel az a sztahanovista mozgalom! És mint korábban írtam, a mai jövedelmi
    viszonyok köszönő viszonyban sincsenek a teljesítménnyel! /Tiszt. a kivételnek!/

  82. hajós szerint:

    Manitu, szerinted aki többet keres, az azért keres többet, mert többet dolgozik?

  83. felix szerint:

    Ha az ügyészség független lenne akkor a olajszőkítők és a Gripenesek már ülnének.
    Remélem, hogy te sem hiszed, hogy független az az intézmény amely élén egy pártkatona áll.

  84. Dr. grün szerint:

    Fingagyú!
    Fussunk neki még egyszer!
    Fizessen többet, akinek több a jövedelme és a jövedelemmel arányosan többet!
    Vagy szerinted az arányosan több, ha valaki tizenkét óra parlamenti munkával kétmilliót keres és abból 320 000 adót fizet, azzal szemben aki tizenkét órában fizikai munkával megkeresett kétszázezerből 32 000-et?!
    Lássuk a javaslatot!
    Ennek alapján százezerből 16 000, egymillióból pedig 320 000 lenne a zadóteher!
    Ezt nevezik normális országokban jövedelemarányos adónak!
    Tudom, hogy nem érted de egyszer majd csak leesik! ))) 🙂 ((((

  85. Vica szerint:

    Nem gondolom, hogy az 1 milla/hó átlagkereset lenne ma Magyarországon, és szerencsére Ők nem mindannyian megélhetési politikusok. Azt viszont gondolom, hogy a munkának ma nincs értéke Magyarországon, azt is gondolom, hogy sok magát nagyra tartó politikus pofátlanul megszavazza magának a sok százezer forintos havi jövedelmet, és még van képük ezen felül felvenni egy halom juttatást számolatlanul. Azt is gondolom továbbá, hogy a nagy képernyőjüktől és a hatalmas gőgjüktől nem látnak tovább az orruknál, nem látják a szerencsétlen, lelküket is kitevő emberek éhbérért történő rabszolgamunkáját, nem látják a nyomort, amit az átgondolatlan idióta döntéseikkel idéztek elő. Egyébként tájékoztatni szeretnélek arról, hogy a segélyen élők (vagy már azon sem) is emberek, és egyikünk sem védett attól, hogy egyszer Ő is oda kerüljön. Minden embernek joga van ahhoz, hogy emberhez méltó életet élhessen, és tudod, szerintem másokat megnyomorítani, másokon élősködni bűn, még akkor is, ha mindenki képes megmagyarázni a saját bizonyítványát, hogy Neki mindahhoz joga van, amit tesz, amivel netán sokaknak rengeteget árt…

  86. Manitu szerint:

    Tehát akkor vegyük újra: az MSZP az átlagfizetés adóját emelné fel, és minél tanultabb valaki vagy minél szorgalmasabb, annál jobban büntetné.

    A kérdés az, hogy ez mitől lenne jó azoknak, akik nem szocik, azaz nem gyűlölik, ha valaki szorgalmas és munkából él? Persze az is kérdés, hogy néhány matt idióta miből gondolja itt, hogy aki átlagos kereső, az parlamenti képviselő.

  87. Manitu szerint:

    Vica: te tényleg nem tudsz olvasni?

  88. Vica szerint:

    Manitu! Te még mindig nem érted. A mai magyar jövedelem nem egyenesen arányos a befektetett munkával és a tanultsággal. Egyébként pedig szerintem a melós is ember, aki talán 1-2 diplomával arra kényszerül a mai magyar valóságban, hogy elmenjen bármilyen segédmunkára, talán szintén megérdemli, hogy életben maradjon, hogy fenn tudjon tartani egy lakást, és esetleg felnevelhesse 1-2 gyerekét.
    Tájékoztatni szeretnélek egyébként, hogy ha nem tudnék olvasni, nem tudtam volna elolvasni a hozzászólásodat sem, amire reagáltam.
    A szövegértés más tészta. Te pedig szerintem nem azért nem érted azt, amit itt megpróbálok megértetni Veled, mert rossz vagy szövegértésben, csupán az lehet az oka, hogy nem vagy hajlandó befogadni más infót, mint ami a Te elképzeléseid alapján lehetséges. Nem tudom, Te melyik világban élsz, hol és hogyan élnek az ismerőseid, vagy hajlandó vagy-e leereszkedni azokhoz, akiknek az érdekében megpróbáltam itt szót emelni. Nem ismerlek, de Te talán ismered önmagad, hát érdemes lenne elgondolkodnod ezen.

  89. Manitu szerint:

    Vica.

    1. A jelenlegi adózás szerint mindenki a társadalom tagja, és mindenki részt vesz az adózásban. Ez az egyenlőség elvének fontos része.

    2. A jelenlegi adózás szerint minél többet keres valaki, annál többet adózik. Arányos adózás van, aki 100 ezer forintot keres, az 16-ot, aki 200 ezret, az 32 ezret adózik az SZJA-ban, kétszer annyit, mint a fele annyit kereső társa.

    3. Az MSZP progresszív avagy büntetőadót szeretne. E szerint ha valaki tanult, szorgalmas vagy többet dolgozik, ügyesebb, azt pluszadóval büntetik. De az MSZP az átlagjövedelemtől kezdené a büntetőadót, tehát mindenkit megbüntetne, aki átlagos keresettel rendelkezik, és azért büntetnék meg, mert többet vagy jobban, értékesebben dolgozik, mint a többiek.

    4. Az átlagos magyar jövedelemmel rendelkezők egyáltalán nem feltétlenül politikusok, még akkor sem, ha esetleg elmennek szavazni. Persze vélhetően a politikusok is átlagosan vagy átlag felett keresnek, de éppen úgy azok is, akik a gépipar, gyógyszeripar, bányászat, energiaipar vagy éppen a pénzügy területén dolgoznak.

    5. Csak jelzem, hogy bár Csepel az utolsó helyen van a jövedelem terén, de még az itt élők többségét is büntetőadóval súlytaná az MSZP, ugyanis a csepeli átlagjövedelem még mindig sokkal magasabb az országos átlagnál. (segítségül: http://csepel.info/?p=22069 ) Az összevont egy főre jutó jövedelemben benne vannak a gyerekek is, tehát a csepeli átlag dolgozó a te saját elképzelésed szerint “burzsuj”.

  90. Matula szerint:

    Értjük Manitu!
    A Te jövedelmed annyira magas, hogy be vagy szarva az MSZP terveitől! Ennyiért irogatsz itt munkaidőben is!
    Nekem – és még rajtam kívül sok csepelinek viszont ez a tervezet nem jelentene veszteséget, mert a jövedelmem a kiszámolt átlag alatt van (amiben ugye a milliós jövedelmek is bele vannak számolva).
    Mondhatod hogy lusta voltam/vagyok – nem ismersz engem – bár nem hinném hogy az ide beírt e-mail címek előttetek is titokban maradnak…
    Nem érdekel!
    Egyébként elmondanám, hogy lányom eü. főiskolát végzett, dícsérettel diplomázott, viszonylag jó helyet talált magának (itthon), dolgozik mint az állat (elhánynád magad, ha azt kellene csinálnod), de örül, ha a 100000-et kézhez kapja.
    Ja és mielőtt elkezdenéd emlegetni az egyészségügyisek bérrendezését, elárulom, hogy ez neki nettó 500Ft-ot jelentett!

  91. Dr. grün szerint:

    Matula!
    Kérdezd meg a lányodat, fizetne-e 1 000 000-ból 32% adót inkább mint százból 16-ot?!
    Kíváncsi lennék arányosnak tartaná-e?!

  92. Bugi szerint:

    Ha a magyar átlagjövedelem az MSZP szerint olyan k. magas, hogy extraadót akarnak rá kivetni, akkor Magyarország mennyország. Vagy a komcsik ilyen szemetek.

  93. Matula szerint:

    Nem kell megkérdeznem, tudom a választ anélkül is.
    Manitu is tudja, csak mást KELL mondania.
    Egyébként a lányom egyre inkább hajlik rá hogy külföldre menjen dolgozni, pedig szeretne itthon élni…
    Nincs ezzel egyedül!

  94. Matula szerint:

    Bugi! Felejtsd már el azt az “átlagjövedelmet”!
    Hol írják hogy az átlagjövedelemre extra adót rónának ki?

  95. Dr. grün szerint:

    Bugi!
    A zextra jövedelmekre kell extra adót kivetni!
    Legalábbis normális országokban úgy divat! 🙂

Itt lehet hozzászólni !