Magabiztos Dunaferr-továbbjutás a kupában

hunvolley.hu, Dunaújvárosi Hírlap, Sportfórum

A legjobb nyolc közé jutott a Magyar Kupában a Dunaferr SE. A dunaújvárosiak a hazai siker után a szerdai visszavágón is magabiztosan nyertek a Csepel ellen.

– Sima mérkőzést játszottunk. Nagyobb pontkülönbséggel nyertünk, mint az első meccsen, Dunaújvárosban – mondta Ruffing Péter, a Dunaferr edzője. – Már az első játszma megnyerése után eldőlt a továbbjutásunk. Ezt követően lehetőséget adtam azoknak a játékosoknak is, akik a bajnoki mérkőzéseken eddig kevesebbet szerepeltek.

– Ez a tény nem befolyásolta az erőviszonyokat?
– Szerencsére mindenki rendkívül motivált volt, és komolyan vette a kupamérkőzést. Összességében a játékidő nem érte el az egy órát, gyors győzelem volt.

– Ismerik már a következő ellenfelet, akivel négyes döntőbe jutásért kell megküzdeniük?
– A Budapest-bajnokságban szereplő Dream&Beauty együttesével találkozunk, tehát jó esélyünk van a továbbjutás kiharcolására, az áprilisi fináléba kerülésre.

Magyar Kupa, férfiak, 2. forduló, visszavágó
Csepel–Dunaferr SE 0:3 (–15, –15, –22). Továbbjutott: Dunaferr
Dream&Beauty SE–Sümeg RE 3:1 (21, –22, 25, 21). Továbbjutott: Dream&Beauty

hunvolley.hu

Oláh János visszatért!

A távozását az elmúlt hét végén bejelentő Fehér Tibor helyett Oláh János lett az NB I Liga Liga-csoportjában szereplő Veszprémi Egyetemi SC edzője.

Bácskai Sándor, a VESC szakosztály-elnöke új vélekedett, hogy Oláh János személyében egy komoly játékos- és edzői múlttal rendelkező szakember került a jól felkészített veszprémi csapat élére.

“Nem volt teljesen ismeretlen számomra Fehér Tibor távozási szándéka, mert korábban már pedzegette – mondta Bácskai. – Jókor jött a frissítés, bár most némileg meglepetésszerű volt Tibor távozása, hiszen nem volt napirenden a pótlása, hirtelen kellett edzőt találnunk, nehogy szétessen az együttes. Szép feladat vár Oláh Jánosra, a csapat célja az első három hely valamelyikének megszerzése a Liga-csoportban. Ezen kívül azt várjuk az új trénertől, hogy okozzon meglepetést a lányoknak a bánásmódjával. Egy női csapat lelkivilága mindig bonyolult dolog!”

Oláh János kedden ismerkedett meg új csapatával, amelynek megtekintette délutáni edzését. A legközelebbi foglalkozást már ő vezényli. A tréner kijelentette, nagyon kíváncsi rá, milyen egy női csapattal dolgozni.

“Esélyünk van a Kiemelt-csoportba való feljutásra, egyértelműen ez a cél – mondta Oláh. – Előrebocsátom, ha ez sikerül, akkor a munka jelentős része Fehér Tibornak és a lányoknak köszönhető! Még nem ismerem jól a lányokat, de azt tudom, hogy a csapatban benne van a jó eredmény elérésének lehetősége. Nem lesz könnyű a pénteki, MÁV Előre elleni rangadó, a vasárnapi, nyíregyházi meccsen pedig a hosszú utazás okozhat nehézséget.”

Oláh János
Az 50 éves edző játékosként ötszörös bajnok és hatszoros Magyar Kupa-győztes a Csepel színeiben. Trénerként 1995-ben ezüstérmet nyert ugyancsak a Csepellel, Nyíregyházán és a Malévnál is dolgozott, s a férfiválogatottnál Nyári Sándor szövetségi kapitány segítője volt. 15 évig dolgozott a Magyar Röplabda Szövetség Strandröplabda Bizottsága vezetőjeként.

sportforum.hu

Itt lehet hozzászólni !