Bárdosi Sándor varázsolt a szőnyegen

A másfél éves kihagyás után visszatérő olimpiai ezüstérmes ász szenzácósan versenyzett

Sporthiradó

A birkózók országos csapatbajnokságán másfél éves kihagyás után újra szőnyegre lépett Bárdosi Sándor, a sydneyi olimpia ezüstérmese. A Csepeli Amatőr Birkózó Iskola szolgálátába álló Bárdosi valamennyi meccsét megnyerte Budapesten, a Tatai úti birkózócsarnokban. Dobott, billentett, pörgetett, jelezvén, mit sem kopott tudása. A reaktivált harmincasokból, negyvenesekből álló CSABI így sem tudott csodát tenni.

Véget ért a visszaszámlálás, Bárdosi Sándor vasárnap visszatért a birkózószőnyegre, méghozzá a Csepeli Amatőr Birkózó Iskola színeiben, a csapat országos bajnokságon. A CSABI remekül kezdte a napot, első mérkőzésén 48-18-ra verte a Kaposvárt, igaz, ennek a sikernek a sydneyi olimpia ezüstérmese még nem lehetett tevékeny részese.

Bárdosit kötöttfogásban 96 és 120 kilogrammban is indították, előbbi súlycsoportban a somogyi riválisnak nem is volt indulója, utóbbiban pedig Farkas Gábor nem vállalta a megméretést.

A csepeliek második, Sziget SC elleni meccsén aztán már a szumóban Európa-bajnoki és világbajnoki címig jutó, az MMA-ban eddig két győzelem mellett egy vereséget elkönyvelő Bárdosi Sándor is megmutathatta magát. A 91,50 kilóval mérlegelő Bárdosi a nála majd harminc kilogrammal nehezebb Balogh Zsolttal nézett farkasszemet.

Kirobbanó formája az eredményjelzőn is csakhamar nyomot hagyott, állásból bemutatott válldobásával rögtön tekintélyt parancsolt. A folytatásban sem lankadt lelkesedése, úgy pörgetett és billentett, mintha az lenne a világ legtermészetesebb dolga. Szemmel láthatóan ki volt éhezve a birkózásra. Végül 9-0, 4-0-s előnye birtokában aratott tusgyőzelmet, ekkor fektette két vállra Baloghot. A CSABI 55-8-ra verte a Sziget SC-t.

A hat csapatot számláló mezőnyben az újabb sikerrel lépéselőnybe került a többségében ex-honvédos veteránokból álló csepeli együttes, a BVSC elleni összecsapásuknak az volt a tétje, hogy melyikük birkózhat a kecskeméti hatos győztesével december 6-án a csapatbajnokság aranyérméért.

Bárdosi Sándor ellenfele kötöttfogásban és szabadfogásban is a nála tizenöt dekával könnyebb, 91,35 kilogrammal mérlegelő Rizmayer György volt, és jókora küzdelemben ugyan, de mindkét fogásnemben diadalmaskodott. Szabadfogásban 4-2, 2-0-ra, kötöttfogásban 1-0, 1-0-ra verte Rizmayert.

A másik két reaktivált egykori klasszis, az Eb-ezüstérmes Óváry László és a vb-ötödik, Eb-ötödik Elekes Endre is kitett magáért, akárcsak Mohácsi László, Czeiler Zoltán, Szűts Zoltán, Várvédy Zsolt, Lángh Rajmund, Bóna Csaba és Meleg Gábor. A vb-ezüstérmes Kismóni János vezérelte BVSC 36-24-re nyert a CSABI ellen. Ezzel eldőlt, hogy a BVSC harcolhat a végső győzelemért a fináléban.

sporthirado.hu

Egy hozzászólás “Bárdosi Sándor varázsolt a szőnyegen” bejegyzésre

  1. Cápa szerint:

    Sanyi a király!!!!! Hajrá Sanyi!!!!

Itt lehet hozzászólni !