Új sportlétesítmény a Burattino iskolánál

Csepel.hu

Várhatóan novemberben átadják azt a többfunkciós sportlétesítményt a Burattino iskolánál, amely a Csepel Kapuja szociális városrehabilitáció program keretében épült meg – közölték a Burattino Általános és Szakképző Iskolában megtartott lakossági fórumon. A létesítményt mintegy 1100 érintett veheti majd ingyen igénybe sportolásra és különféle foglalkozások megrendezésére.

Kálcsics Ferenc, a Csepeli Városgazda Zrt. munkatársa elmondta, hogy az Európai Unió által támogatott Csepel Kapuja szociális célú városrehabilitációs program elnevezésű, KMOP-5.1.1/ C-09-2f-2011-0003 azonosító számú projekt – új állomásához érkezett. Az elmúlt hónapokban hat lakóépület energia megtakarítást célzó felújítását végeztek el az Ady Endre, a Kossuth Lajos és a Templom utcában. Augusztus elsején megnyitották a Dominó Alternatív Ifjúsági Klubot és Tanodát a Kossuth Lajos utca 2. szám alatt. A helyiségekben a fiatal korosztály számára nyújtanak tartalmas délutáni programokat.

Novemberben adják át a Burattino iskolánál azt a többfunkciós sportlétesítményt, amely ingyenes sport- és terápiás foglalkozásokat, valamint családi programokat kínál majd a környéken élőknek. A létesítmény elsődleges használói a Hétszínvirág Óvoda, a Lajtha László Általános Iskola és a Burattino Általános és Szakképző Iskola diákjai lesznek, de rajtuk kívül nyitott programokat is szerveznek azoknak, akik nem az említett három tanintézménybe járnak. Főként a helyi lakosok, hátrányos helyzetű fiatalok számára biztosítanak közösségépítő tevékenységet, valamint lehetőséget a sportolásra és a szabadidő kulturált eltöltésére.

A többfunkciós épület területe 551 négyzetméter. Kialakítottak benne egy csaknem 300 négyzetméteres sporttermet, valamint az ehhez kapcsolódó öltözőket, mosdókat, fogadó és kiszolgáló helyiségeket. A különféle eszközök beszerzésére 10 millió forintot költöttek. A létesítmény hétköznap reggel 7-től este 10-ig tart majd nyitva, hétvégeken pedig a programoktól függően várják az érdeklődőket.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !