Itthon vagy – Magyarország szeretlek! – Családi vigadalom a Rákóczi Kertben

Csepel.hu

Jókedv, napfény és változatos programok várták azokat, akik ellátogattak szeptember 28-án a Rákóczi Kertbe. Az Itthon vagy – Magyarország szeretlek! országos és határainkon túlívelő programsorozat csepeli helyszínén 10 órától 21 óráig a felhőtlen szórakozásé, a családi kikapcsolódásé volt a főszerep.

A rendezvény kézműves foglalkozásokkal kezdődött, majd 11 órától a kertben felállított színpadon az Aranyló meseszínház Terülj, terülj asztalkám című előadása hangolta jókedvre a nézőket. A tőlük megszokott mozgalmas koncerttel lepte meg a gyerekeket és szüleiket a Kolompos együttes, a közös éneklés ezúttal sem maradt el.

Nem csak tánccal mozgatták át a gyerekeket, a szervező Csepeli Városkép Kft. váltóversennyel várta a játékoskedvű családokat. A megmérettetés keretében labdajátékokban, ügyességi feladatokban bizonyíthatták az anyukák, apukák és nagyszülők, hogyan tudnak együttműködni csemetéikkel. A versenyt Jenei János, a Gróf Széchenyi István Általános Iskola testnevelő pedagógusa irányította.

A versenyen kívül is rengeteg játék közül választhattak a kicsik: a körhintától a kézműves foglalkozásokig sokféle tevékenységben próbálhatták ki magukat.

A résztvevők feszült figyelemmel hallgatták Tóth Gábor ismeretterjesztő előadását, amelynek középpontjában az őshonos magyar kutyafajták álltak. A szakember négylábúit is magával hozta, így többek között az erdélyi kopó és a mudi is bemutatkozott az érdeklődőknek. Nagy sikert arattak a táncos műsorszámok: a Csepp-Csepel és a Kis-Csepel Táncegyüttesek szóló produkciói után közös tánc és egy kis tanulás következett. Kreiszné dr. Paál Sára, a Csepp-Csepel Táncegyüttes vezetője közös ének- és táncoktatással lepte meg a gyerekeket. Fergeteges sikert aratott a Csepeli Freetime Táncsport Egyesület bemutatója: a gyönyörű ruhákban előadott mozgalmas koraográfiákat a nézők elismerő pillantasokkal és tapsviharral jutalmazták. A színpadot ezúttal is birtokba vehették a tánccal éppencsak ismerkedő gyerekek: Turcsány Gergely, az egyesület vezetője vidám, könnyed mozdulatokat tanított a legkisebbeknek, akik nézőkből egy pillanat alatt előadóvá váltak. A rendezvény keretében került sor az I. Csepeli sörivó csapatbajnokságra is, amelyhez a nedűt a Rizmajer Kézműves Sörfőzde biztosította. Az elő- és középdöntő után a két legszomjasabb csapat feszült egymásnak a végső megmérettetésben. Mivel sem a megfigyelők, sem a résztvevők nem tudták eldönteni, melyik csapat ért a leggyorsabban a sör végére, mindkét csapat az első helyen végzett. Sokak örömére az este sztárfellépője Galambos Lajos volt, aki együttesével örökzöld dalokat hozott a csepeli közönségnek. A vidám nap bulival ért véget: retro diszkó és utcabál tett pontot a családi vigadalom végére.

Vasárnap folytatás

A rendezvény szeptember 29-én, vasárnap folytatódik a Rákóczi Kertben. 12 órától népi játszótér és kézműves foglalkozások, napközben többek között a Nevesincs Színház és a Lohr Kapelle zenekar, este 18 órától pedig Sebestyén Márta és a TÉKA együttes, 19.45 órától a Botosánka trió, 20.30 órától pedig a Pravo zenekar várja a családokat. A Szent Mihály napi máglyagyújtásra 21.30 órakor kerül sor.

A fotógaléria elérhető ide kattintva.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !