Fidesz-kongresszus: politikai nyilatkozat a gazdasági függetlenségről

“A rezsicsökkentés ügyében el fogunk menni akár a falig is”

Hirado.hu

A rezsicsökkentés melletti kiállást is deklaráló politikai nyilatkozatot fogadott el a Fidesz XXV. kongresszusa.

A dokumentum rögzíti, hogy megvédik Magyarország gazdasági függetlenségét, a magyar családok biztonságát, és nem engednek semmilyen külső vagy belső nyomásnak, amely megpróbálna eltántorítani ettől. A nyilatkozatot Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa, Csepel polgármestere ismertette.

Rögzítették: “nem fogjuk engedni, hogy a brüsszeli bürokraták visszaéljenek hatalmukkal, kettős mércét alkalmazzanak velünk szemben, és korlátozni próbálják nemzeti függetlenségünket”.

Nem engedik azt sem – folytatódik a dokumentum -, hogy “a kapzsi bankok és a telhetetlen multinacionális vállalatok” a tisztességes verseny helyett erőfölényükkel visszaélve jussanak extraprofithoz a családok rovására.

Emellett azt sem hagyják, hogy “a bankok és a multik érdekeit képviselő bukott baloldal” a rezsicsökkentést visszavonja, vagy más módon újra kiszolgáltassa az országot – idézte Németh Szilárd a nyilatkozatot, amely úgy zárul: ismét összefogásra van szükség, hogy megvédjék a családok anyagi biztonságát, “Magyarország nem hagyja magát”.

A nyilatkozat ismertetése előtt Németh Szilárd azt mondta, hogy a baloldali kormányok elherdálták a nemzeti vagyont, megduplázták az államadósságot és a munkanélküliséget, rezsitartozásokba, a kifizetetlen számlák világába taszították a családokat. 2010-ig Magyarország nem volt a maga ura, ám azóta jó pályára állt – jelentette ki, közös nemzeti ügynek, a Fidesz politikája sarokkövének nevezve a rezsicsökkentést.

Hozzátette, ma már világosan látni, hogy 2010-ig azért voltak Magyarországon a legmagasabbak a rezsiköltségek, mert a magyaroknak kellett megfizetniük a szocialisták által privatizált cégek extraprofitját. Ezzel szemben a Fidesz a programjában vállalta, hogy mindent megtesz a családok terheinek csökkentése érdekében – tette egyértelművé Németh Szilárd, megerősítve, hogy novembertől ismét csökken a háztartási energia ára, 11,1 százalékkal.

Ez azt jelenti, hogy egy család akár százezer forintot is meg tud spórolni évente – hívta fel a figyelmet a fideszes politikus, aki azt mondta, hogy a bukott baloldal a külföldi erőket hívja segítségül a rezsicsökkentés megfúrására.

Ezért az emberek csak a Fideszre és szövetségeseire számíthatnak a rezsicsökkentés ügyében – jelentette ki Németh Szilárd.

Úgy fogalmazott, “a rezsicsökkentés ügyében el fogunk menni akár a falig is”, mert egyszer s mindenkorra le kell zárni azt a korszakot, amelyben az energiaszolgáltatók nyerészkedni tudtak az embereken. Fenntarthatóvá, folytathatóvá kell tenni a rezsicsökkentést, meg alkotni a közmű-szolgáltatási törvényt, amely kizárja a profitot a lakossági közműszolgáltatásoknál, át kell dolgozni a fogyasztóvédelmi törvényt, és “be kell betonoznunk a rezsicsökkentés politikáját”, alkotmányos garanciákra lesz szükség – sorolta a politikus a feladatokat, hozzátéve ugyanakkor, hogy nagy ellenállásra számítanak, “valóságos rezsiharcot” kell majd vívni, és az emberek szemszögéből valójában a jövő évi választásnak is ez lesz a tétje.

A kongresszuson a küldöttek módosították a Fidesz alapszabályát, elsősorban technikai okokból, az egyetlen tartalmi változtatás a tagozatokat érintette. Mint Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke elmondta, a tagozatok mint “alulról szerveződő mozgalmi formák” nem váltak be, nehézkes volt a működésük. Ettől még szükség van tagozatokra, ezért az átalakításukra van szükség, hogy élőbbé válhasson a párt kapcsolata a társadalmi csoportokkal. Szeretnének felülről több iránymutatást adni e csoportoknak – fogalmazott, hozzátéve, hogy így egy felülről szervezett formaként határozzák meg a tagozatokat, amelyek igazgatóit azzal bízzák majd meg, hogy választókerületi egységenként szervezzék meg a csoportokat. Vannak olyan tagozatok – például a nyugdíjas-, az ifjúsági és a nőtagozat -, amelyekre minden választókerületben szükség van – ismertette a választmányi elnök az alapszabály-módosítással kapcsolatos szándékot.

Forrás: Hirado.hu

32 hozzászólás “Fidesz-kongresszus: politikai nyilatkozat a gazdasági függetlenségről” bejegyzésre

  1. Éva szerint:

    Meg kell védeni a magyar embereket!
    Meg kell védeni a rezsicsökkentést!

  2. Bugi szerint:

    Így van. A kommunisták mindent meg fognak tenni azért, hogy ismét eladhassák az országot.

  3. Vátesz szerint:

    “ZSENIÁLIS A FIDESZ REZSICSÖKKENTÉSI LÉPÉSE” – mondták mostanában többször a Klubrádióban a politológusok.
    Vajon ki a ZSENI, Orbán, Kövér, Matolcsy, Németh Szilárd, Lázár, Rogán, Kósa, Kocsis Máté, Habony Árpád? Miért rejtegetik ezt a ZSENIT tizenegy év óta?

    A Fidesz 11 és féléve kölcsöntollakkal ékeskedik. A rezsicsökkentés és a közüzemi szolgáltatók non-profittá tétele az én 2002-es javaslatomnak a továbbvitele, miután tíz évig nem csináltak semmit! A gázár-kampányt elindító, 2002. ápr. 9. 15:55-ös, a Fidesz Lendvay utcai székházának faxára elküldött levelemben nem csak az volt benne, “Ha nyerni akarnak, azonnal gázárcsökkentést ígérjenek!”, hanem pontosan le volt írva, hogy a szolgáltatókat ketté kell választani, egy üzleti alapúra, s egy a lakosságnak szolgáltató non-profit alapúra.
    Ezt itt már sokszor leírtam, csak senkinek az önérzetét nem zavarja a más szellemi termékének következetes, 11 év óta történő elhallgatása!
    Üdvözlöm a magyar politikai elitet, egyforma képességű emberek jól elvannak egymás társaságában!

    Hatalomtechnikusok, az 1990. jún. 4-i, Trianonra történő egyperces emlékezés elleni tiltakozásként a parlamentből történt kivonulástól eljutottak a “szélsőjobbig”! Lényeg a hatalom közelében maradni, bármi áron. Persze a “baloldalt” is ez mozgatja, egy kanál vízben megfojtanák egymást a hatalomért! Most hét külön “baloldali” formáció indul az 2014-es választáson.

  4. ... Grün szerint:

    “A rezsicsökkentés ügyében el fogunk menni akár a falig is”
    .
    “Zúg az éji bogár, neki megy a falnak
    Nagyot koppan akkor, azután elhallgat” 😛 😛

  5. ... Grün szerint:

    ” Rogán mutatja: a kétlépéses csökkentéssel 2008. júliusi szintre apad a gáz, 2007. februárira a villamos energia ára. „Visszakapják, amit a szocik elvettek.” Csak hogy még világosabb legyen: „2012-ben egy két felnőtt-két gyerekes család átlagos rezsikiadása 421 ezer volt, idén év végére csupán 345 ezer lesz.” Két idős ember egy háztartásban pedig akár 66 ezret is spórolhat. És próbálkozhatnak kiskapukkal, trükkökkel a gazok, Rogán bizony Lúdas Matyiból indul ki. „Háromszor fogjuk leverni őket”, „jó pár tízmilliós büntetést fogunk a nyakukba sózni” – ígéri. Meg azt is, hogy a kormány megfontolja, alkotmányba foglalja a rezsicsökkentést, mert nem bíznak a szocialistákban.
    És a refrén, hogy Magyarország nem hagyja magát, a kormány szembeszáll multival, bankkal, Európai Bizottsággal, miközben belátja, az elmúlt három év nem volt tökéletes. Hiszen „2010-ben a hárombetűs szóból kellett várat építeni”.
    Szar – súgja oda Imre bácsi a nejének a megfejtést.”
    .
    Csak annak a várnak a szagát is el kellett volna venni Antikém! 😛 😛

  6. Éva szerint:

    Orbán: 532 milliárdot adna az ellenzék a bankoknak

    http://mno.hu/belfold/orban-532-milliardot-adna-az-ellenzek-a-bankoknak-1187015

    “Orbán szerint 532 milliárdos megszorítást jelentett be előre az ellenzék, ezt mind a bankoknak, multiknak akarják adni. A választást arra használják, hogy a bankadót, a multiadót, a rezsicsökkentést eltöröljék, ennek érdekében nem lesznek tekintettel semmire és senkire – tette hozzá. A miniszterelnök emlékeztetett, a magyar embereket a volt kommunisták adták a bankárok, spekulánsok kezére. >Ez az igazság: a pufajkát öltönyre cserélték, de a mentalitás ugyanaz. Lehet, hogy fiatalabbak, de ahol vannak dinoszauruszok, ott vannak bébiszauruszok.<

    2014 a rezsiharc éve lesz, és a harc terepe a választás – mondta Orbán. Úgy fogalmazott, a helyzetet felmérték, erőiket számba vették, és minden jel arra mutat, hogy Magyarország polgárai felsorakoztak, a küzdelem sikeres megvívásához szükséges nemzeti egység létrejött, és fennáll."

  7. Aladár szerint:

    Igazi antikapitalista kiáltvány. Fel narancsok, proletárok!
    Magyarország államformája a rezsicsökkentés.

  8. ... Grün szerint:

    Éva!
    Tartsuk meg a Vezírt, mert Ő sokkal többet ad a bankoknak, ha rendezni akarja a devizahitelek problémáját mint 532 milliárd?! 😛
    .
    http://profitline.hu/hircentrum/hir/128394/

  9. gyula szerint:

    Sötét nagy fellegek kúsznak az égbolton.

    Irigység, cinizmus, gyűlölet, agresszivitás. Na, ezek vagytok ti, kedves kommunista “barátaim”.

  10. Etikus szerint:

    Hej…….Gyula, Ön tud valamit!

  11. robi szerint:

    gyula!

    Nálad rettenetesen sötét van.
    Konkrétumok nélkül, betanított szövegeket firkász, mint a dedóban.

    Inkább olvasd el ezt és próbáld meg értelmezni a sorokat:

    http://hvg.hu/itthon/20130928_Meg_kell_ismetelni_a_valasztast_Bajan#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_9_28

  12. Axor szerint:

    Tisztelt kommunista elvtársak, a szombat délutáni továbbképzés sikeres volt?
    Mert innen nézve, siralmas! Az esti tivornyának jobb a hatásfoka, az írásokból ez derül ki.

  13. ... Grün szerint:

    “Parlamenti választásokat tartanak ma Ausztriában. A közvélemény-kutatások eredményei szerint mindkét kormánypárt támogatottságának csökkenésére számíthat, együttesen valószínűleg mégis elérik a szavazatok több mint ötven százalékát”
    .
    Ott nem ment a néphülyítés rezsiharccal és egyéb önfinanszírozású engedményekkel!
    Annyit fizetnek a zembereknek amiből meg tudnak élni különböző kormányzati könyöradományok nélkül! 😛
    http://index.hu/kulfold/2013/09/29/ki_nyeri_az_osztrak_parlamenti_valasztast/

  14. Éva szerint:

    robi: “Konkrétumok nélkül, betanított szövegeket firkász, mint a dedóban.”

    Mint anno a szocik?:

    “Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.”

    (Gyurcsány Ferenc)

    http://hu.wikipedia.org/wiki/%C5%90sz%C3%B6di_besz%C3%A9d

  15. Éva szerint:

    grün: “Annyit fizetnek a zembereknek amiből meg tudnak élni különböző kormányzati könyöradományok nélkül! ”

    Kik fizetnek annyit? A nagytőkések? A versenyszféra?
    Ja, de hát Magyarországon a kommunistákból lettek a nagytőkések!
    Gyurcsány cégeinél osztrák bért kapnak a magyar emberek!?

  16. ... Grün szerint:

    Éva!
    Ott nem tanakodnak ilyenfajta társadalmi felosztáson.
    Van munkaadó és munkavállaló!
    Ne célozgass a kommunistákból lett nagytőkésekre, magára veszi a fityesz! 😛

  17. "?!" szerint:

    Nahát, nahát! Hogy mik vannak?

    A nagyon intenzív seggnyalás (amely abban csúcsosodott ki, hogy rezsi-Szilárdunk Orbán Viktorért való imádkozásra szólította fel a csepelieket, és mindenkinél jobban hazudozik a rezsicsökkentéssel kapcsolatban) megtette a hatását.
    Az imára szólítás és a lendületes hazudozás jutalmazásaként kapta meg az “óriási lehetőséget”, hogy a Fidesz kongresszusán felolvashatta a rezsicsökkentés melletti kiállást is deklaráló politikai nyilatkozatot.

    Ez aztán a karrier, és mi jöhet még ezután?!

  18. Etikus szerint:

    Ha van időt és türelmed, várd ki a végét…………..!

  19. Vátesz szerint:

    A miniszterelnökség.

  20. szuszo szerint:

    térdre, imához!!!!

    kik is kiabálták ezt anno a Parlamentben???

    csak nem a komcsi gyerekek??? orbán és sleppje???

    Kedves csepeli fidesznyikkommancsok; imádkozzatok a párttitkár elvtársatokért! 🙂

    ….én is gondolok rá, ha kéményseprőt látok! 🙂

  21. Vátesz szerint:

    Azon bölcs emberek akik kivonják magukat a közügyek alól, arra ítélik sajátmagukat, hogy ostobák által kormányozva éljenek!

  22. szuszo szerint:

    éva!
    te honnan irkálsz, valamilyen masszázsszalonból-vagycsakhostessvagy?
    iq-d s érvelési mechanizmusod sok* félelmetes!!!:)
    gyula barátod remélem elégedett szolgáltatásaiddal!!! 🙂

  23. nagyapó szerint:

    Nehéz kenyér szocinak lenni. Folyamatosan hazudni, mint a visító, szóvivő malacka, megpróbálni bizonyítani, hogy a rezsicsökkentés rossz, az emberek ráfizetnek.
    Az Orbán-Matolcsy gazdaságpolitika másodszor is meghozta eredményét. A maffiabaloldal rombolása után építkezés következik. A rezsicsökkentés, az alacsony infláció, csökkenő kamat sok pénzt ad a lakosságnak, annak a lakosságnak, akik egy része kezdi elfelejteni a szoci pénzelvonást, a nyugdíj, fizetés csökkentését, a GYES-GYED csökkentését, a brutális áremeléseket, a kamatok, az infláció felpörgetését.
    MAGYARORSZÁG NEM HAGYJA MAGÁT!!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  24. nagyapó szerint:

    Bajnai vagy Mesterházy – Ki sumákol?
    Bajnai Gordonnak esze ágában sincs lemondani a válságadókról, Mesterházy Attila viszont meghazudtolja a bukott kormányfőt: szerinte megegyeztek abban Bajnaival, hogy azok fokozatosan megszüntethetők.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  25. szuszo szerint:

    Térdre, imához!!!!

    mi a baj hósiminapó, vén kommancs???, nem jártál hittanra???? ja hogy a felmenőid is komcsik voltak!!!!…így már minden érthető!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop, ezt aki annak született tapasztalatból is tudja!

  26. Aladár szerint:

    nagyapó: “Az Orbán-Matolcsy gazdaságpolitika másodszor is meghozta eredményét. ”

    Meg bizony… leszakadt Magyarország, a régiós országok elhúztak mellettünk, búcsút mondhatunk a Nyugat-Európai fölzárkózásnak a következő 20-30 évre.

  27. "?!" szerint:

    Noé-s “nagyapó”, mi ez az arcátlanul hazug és képmutató duma Te köpönyegforgató volt mszmp-tag kriptaszökevény, amit a 11:43-kor elküldött förmedvényedben leírtál?

    3,5 év állt rendelkezésére eddig a csak visszafelé mutogatásra képes szélhámos bandátoknak ahhoz, hogy ismét folyósítsátok a 2008-as pénzügyi világválság miatt Bajnaiék által felfüggesztett 13. havi nyugdíjakat, valamint 13. havi közalkalmazotti béreket, de Ti ezek folyósítását nem kezdtétek el, pedig ezt senki nem tiltotta meg részetekre.
    Csupán annyi volt az akadály, hogy ezek kifizetésének az újraindítása köztudottan ugyanúgy növelte volna az államadósságot, mint ahogy a szocik kormányzása idején is növelte, amikor Ti nagy pofával tiltakoztatok ezek folyósításának a felfüggesztése ellen.

    A “felcsúti kis-napólon” által ellenzékben (nyilvánvalóan szintén az államadósság terhére) ígérgetett 14. havi nyugdíjak és 14. havi közalkalmazotti bérek folyósítását is régen elkezdhettétek volna, de Ti csak visszafelé mutogatni és hazudozni tudtok.
    Csak arra vagytok képesek, hogy a semmittevés elfedése érdekében látszat-háborúkat vívtok kreált ellenségekkel, pedig az alább idézett szöveg elmondásakor még a felcsúti kis-napóleon is az alábbiak szerint nyilatkozott:

    „Az országnak olyan kormányra van szüksége, amely tudja, hogy Magyarországot történelmi hagyományai és nemzeti értékei Európa nyugati feléhez kötik, s amely eltökélten akarja az ország mielőbbi csatlakozását a NATO-hoz és az Európai Unióhoz.” (Mondta O. V. Székesfehérváron, 1994. márciusban, a Fidesz márciusi országos kampánynyitó rendezvényén.)

    „Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni.
    Olyan polgári liberális kormány, amely nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának.
    Csak egy ilyen liberális kormány látszik alkalmasnak arra, hogy megértesse a polgárokkal, hogy a privatizáció lehetőség, hogy meggyőzze őket arról, hogy minden olyannyira várt intézkedés – legyen szó nyugdíjról, gyedről, családi pótlékról, munkanélküli segélyről – csak akkor lehetséges, ha előteremtjük hozzá a szükséges pénzt.
    Márpedig pénz csak piacgazdaságban terem, pénz és piac pedig nincs a pénzforgatáshoz értő vállalkozók, tőkések nélkül.
    Hangulatkeltés folyik a bankárok, a bankok, a pénztőke és a nemzetközi pénzügyi intézmények ellen, de gy liberális kormány képes lesz arra, hogy kíméletlenül szembeszálljon az idegengyűlölettel.”
    (Mondta O. V., 1993. októberben, a Corvin moziban rendezett Fidesz-nagygyűlésen.)

    Ceterum censeo… A volt kommunista “nagyapó”, ha kinyitja a száját akkor hazudik, ha kinyújtja kezét, akkor pedig lop, de nagyon!

  28. Axor szerint:

    Aladár
    Én úgy tudtam idáig, hogy 2002-ig Magyarország éltanuló volt a többi volt szocialista országok közt. De ennek véget vetett a Medgyessy-Gyurcsányi-Bajnai trió. És 2010-re az utolsók lettünk, vagy te másképp tudod?

  29. Axor szerint:

    „!?”
    Vádold azzal az ellenfeled amilyen vagy, és amit teszel vagy tenni akarsz!
    Werber melyik leckéjéből van?

  30. Nagy József szerint:

    Hajrá Magyarország,hajrá magyarok!Seperjük ki jövőre végleg ezt a gusztustalan komcsi kizsákmányoló,multi milliárdos bandát!Nyerni fogunk,higgyünk benne,menjünk el szavazni,ne hagyjuk,hogy ez a féreg komcsi banda visszajöjjön!

  31. großmutter szerint:

    Őszintén remélem, hogy egy nevető harmadik lesz a befutó. Elég volt a szocikból és a narancsosokból is. Gusztustalan banda mind a kettő.

  32. Etikus szerint:

    Költői kérdés, mondd, Te kit választanál? Ugye ismerős az állandóan visszatérő kérdés?

Itt lehet hozzászólni !