Szeles Gábor fellebbezett

Csepel.info

A Helyi Választási Iroda vezetőjének közleménye szerint “Helyi népszavazási kezdeményezés kapcsán az aláírásgyűjtő ívek hitelesítésének megtagadása következtében a P.K.K.B. 1.P.54.141/2008/6. sz. végzése ellen a törvényes határidőn belül fellebbezést nyújtottam be a Fővárosi Bírósághoz. A bíróság döntéséről a nyilvánosságot a helyben szokásos módon tájékoztatom.”

Magyarra fordítva: Szeles Gábor jegyző, aki egyben hivatalból a Helyi Választási Iroda vezetője is, fellebbezett az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint a Fidesz által kezdeményezett népszavazás kérdései érthetőek és egyértelműek. Korábban szintén ő volt az, aki a kérdéseket nem tudta értelmezni.

A Csepel.info szerény megjegyzése, hogy a jegyző úr közleményét viszont valóban csak az érti, aki alaposan utánanéz, vagy pontosan ismeri az ügy előzményét – a közleményből ugyanis nem derül ki, hogy miről szól.

62 hozzászólás “Szeles Gábor fellebbezett” bejegyzésre

  1. Narrátor szerint:

    Egy linket lehetne, hogy melyik ellen? Mert így, in medias res nem ugrik be.

  2. asdf szerint:

    hát az ellen. tudod. véletlen sem írná le Szeles érthetően, nehogy esetleg aki eddig nem tudott a dologról megtudja.

  3. Zuma szerint:

    azt meglehetne tudni, hogy mire hivatkozva fellebbezett a jegyző?
    Megint biztos valami időhúzó dolog, hátha addig tudnak az elvtársai valami visszavonhatatlant lépni.

    Mellesleg jobb helyeken ilyenkor nem szoktak leállni az adott telket érintő eladással, beruházásokkal amíg meg nem születik a szavazás eredménye?
    Csepelen ennyire lesz@rják az embereket?

  4. Gordon szerint:

    Remélem másodszorra is elbukja a Szeles.

  5. miska72 szerint:

    Halyreigazítást kérek Nem Szeles! Szél Hámos!

  6. miska72 szerint:

    A jegyző papol, aki a benyújtott népszavazási kérdéseket NEM TUDTA ÉRTELMEZNI? Akkor milyen tudás van a Dr-i diploma mögött? Vagy a jegyző is a NÉGY TIGRISEN vette a diplomáját? CSI is mindíg azt mondta ” a legjobb szakmai tudásunk szerint jártunk el”! Két kötigazgatási Bírósági pert nyertem meg, ügyvéd nélkül! Vagy a jegyző pótolta azóta a legjobb szakmai tudását?

  7. Szilveszter szerint:

    Nem kispályán nyomjátok, ezt már régen látom! 🙂 Értetlenkedtek? Ez vicces, mert állítólag nekem van szövegértési problémám! Hetek óta hisztiztek, hogy népszavazás, népszavazás! (mellékes, hogy “magán” terület, Nektek ez mindegy, csak lebegjen.
    Nos született az ügyben egy bírósági végzés, amiről most nem tudjátok, hogy melyik? Mintha legalább 100 végzés lenne már! Nos arról a végzésről van szó, amelyik csak 1 (azaz egy!) van, és – minő csoda-, épp itt került linkre, ahonnan letölthető is volt. Így ni:”A Pesti Központi Kerületi Bíróság 1.P.54.141/2008/6. számú végzése itt tölthető le: biroi-vegzes.pdf”
    No így már hátha nem olyan homályos, hogy valyon melyik végzés is lehet népszavazás ügyben? Vagy a P.K.K.B. tűnik képrejtvénynek? 😀 Ugye nem?
    No így talán érthető, hogy az fenti:
    “Helyi népszavazási kezdeményezés kapcsán az aláírásgyűjtő ívek hitelesítésének megtagadása következtében a P.K.K.B. 1.P.54.141/2008/6. sz. végzése ellen a törvényes határidőn belül fellebbezést nyújtottam be a Fővárosi Bírósághoz. A bíróság döntéséről a nyilvánosságot a helyben szokásos módon tájékoztatom.” – dolog mit jelent. A baj ezzel az, hogy nincs miért titkolózni a jegyzőnek, mert Rajtatok kívül ez az egész ügy a kutyát nem érdekli. Mivel itt megy a pörgés, ezért épp elég a jegyző fenti nyilatkozata, mert aki tudja, hogy miről van szó a népszavazzással kapcsolatos ügyben, annak nem kell magyarázni, aki meg nem tudja, az nem jár ide, és nem is foglalkozik ezzel.
    Gyengébbek kedvéért: A három kérdésből az első kettő nem egyértelmű, a harmadig meg butaság. A három kérdésből az SC-ügye PTK-ba ütközik, erről már korábban beszéltünk, és igen megcsendesedtetek, amikor az derült ki, hogy nem önkori területen akartok népszavazni. De ha nagyon szeretnétek, akkor ránézek a Kis-Dunaparti feszengésetekre is, mert pár fél óra alatt az is megfogható.

  8. Szilveszter szerint:

    (a “valyon” direkt volt, csak a ‘ jel hiányzik!)

  9. csollány szerint:

    Magánterület? Kinek a segítségével?

  10. miska72 szerint:

    Tisztelt Szilveszter!

    Csepel SC magánterület?
    OK.
    Ki adta el?
    Hol a pénz?
    Mennyiért adták el?
    Nem érthetőek a jegyző szerint a kérdések. Mindenki értette csak a jegyő nem! Na jó nem csak Ő, hanem a polgármesteri hivatal MSZP-s munktársai se.

  11. miska72 szerint:

    Tisztelt Szilveszter!

    Benne vagy a Kis-Dunapart ügyébe?
    Civil szervezeti tag vagy?
    Akkor mit tudsz te a kis-Dunapartról?
    Magántulajdon? IGEN! de miért vette meg az IBZA és az ELEPHANT holding? Mert az Önkormányzat összejátszott velük! Nem kicsit! NAGYON! Modosították a részükre a beépítési szabályzatot, 18 méteres épület megépítését engedélyezték ezen a területen. Ezt módosítással érték el! Ha csak 9-10 méter megasságot lehet építeni akkor az építőnek nem éri meg, és nem veszi meg a területet! A törvény meg törvény! a törvény mindenkire vonatkozik! Még a HATÓSÁGRA IS! Az Önkormányzat saját ügyének elintézésében NEM vehet részt! Ez törvény! Még is Ők hoztak határozatot! Erre varjál gombot!

  12. Szilveszter szerint:

    Miska!
    Az Sc ügyét nem vegyük’ újra, azt kiveséztük. A gyár megszűntével alapítvány lett, arra sosem lehetett népszavazni. Nem adta el senki senkinek. Ha eladta volna bárki bárkinek, akkor ott már rég pláza lenne népszavazás nélkül. Most részben kereskedelmi, lakhatási és sportolási beruházás lesz, megnyugtatlak, népszavazás nélkül. Majd legfeljebb a népszavazás elmaradása miatti megmaradt pénzt parlagfű írtásra használják fel, és mindenki örül majd.
    A kérdésekről is volt szó, olvasd vissza, nem írom mégegyszer.
    pffffff. Na. Még meg sem mozdultam. Kis Dinapart befektetői terület már? Magán terület? Akkor…. asszem ez a hajó is elment….

  13. büki szerint:

    Nem tudom, miska 72, mit nem értesz? Volt egyszer egy köztulajdon. Alapítványon keresztül magántulajdonná lett, te meg vételárat feszegetsz!
    Szerintem, minden világos!

  14. miska72 szerint:

    Tisztelt Szilveszter!

    Majd legfeljebb a népszavazás elmaradása miatti megmaradt pénzt parlagfű írtásra használják fel, és mindenki örül majd.
    Ne ettől félek én is!
    Hogynéz ki a Kis-Dunapart? Tiszte parlagfű! Ne jó idén kétszer kaszáltattak az elvtársak!
    Tudod amikor a Csepeliek a Zöld Kisdunapartért egyesület takaritott, tudod mit találtam a takarítás során? NDK-s cumit! Tényleg rendszeressen takarítják a partot! Na erről ennyit!
    Szilveszter most kié az Csepel SC?
    N E V E T A K A R O K H A L L A N I !!!!
    KINEK A TULAJDONA?
    Az alapítvány mit kezel?
    Közvagyont?
    Vagy, magántulajdont?

    Várom a választ.

  15. jani szerint:

    T. Szilveszter !
    Az a nagy baj, hogy túl sok “hajó ” ment el ebben a kerületben , de nyugodtan leírhatom ,az egész országban.
    Elment az igaz – mint írod- mert már magántulajdonban van, ill. vannak nem sok mindent lehet tenni !!
    A kérdésre azért akkor sem adsz választ , hogyan is mentek el ezek a “hajók”.????????
    Ezek a “hajók “- melyek igen sokat érnek ,azért egykoron valakinek a tulajdonában voltak ! Teljesen mindegy kinek a tulajdonában /!!!
    Bármilyen indokkal, csak úgy odadni egy pénzügyi befektető csapatnak, hát enyhén szólva….. !!!
    Ingyen és bérmentve, ahogy a szólás mondja nem szokás csak úgy nagy értékű ingatlanokat elkótya-vetyélni, oda ajándékozni senkinek !!!!
    Nem akarom folytatni….!
    Nem gyözöl meg engem se , de sok csepelit sem!!!!
    Nem akarom minősíteni semmilyen jelzővel azokat
    akik, ” ebben benne voltak “de sok hozzáértő ember összedugva a fejét, talán más megoldást is tudott volna találni.
    Megjegyzés a végére: a befeketetőnek miért éri meg ,,,!!! Biztos nem azért mert nagyon szereti a sporot, az csak mellékzöngéje a témának. !!!

  16. Papi szerint:

    Szilveszter! Te szokásodhoz híven megint csak féligazságokból indulsz ki. A bírói végzés mind a három kérdésre vonatkozott és elutasította Széles Gábor indoklását valamint új határozat hozatalra kötelezte. Az ítélet jogerős volt ha jól tudom. Tehát ne gyere falszöveggel, hogy magán tulajdon meg stb. Sem a Kis Duna part, sem a kórház, sem sem asport egyesület nem volt magán kézben. Büki és úgy tudom az alapítványban többségi tulajdon az önkormányzat kezén volt. Egyébként Szilveszter nagyon furcsa, hogy egy nyolc általánost végzet ember simán megértette a három kérdést de Dr Széles Gábor nem tudta értelmezni. Tudod mit akkor adja vissza a diplomáját és ne legyen közjegyző.
    Zuma!
    IGEN de remélem nem sokáig.

  17. hollósi szerint:

    Ebben az országban úgy tudom, van még egy-két alapítvány. Szerintem olyan is van jó néhány, amit köztulajdonból alapítottak. Most hogy van ez: ma még nem, holnaptól azonban magántulajdonú lesz? Ne csodálkozzunk, ha majd egy szép napon mind magántulajdonúvá válik?
    Tartok tőle, ezt Szilveszteren kívül nem sokan értik, legfeljebb sejtik.

  18. miska72 szerint:

    Tisztelt Papi!

    “Dr” Szél Hámos Gábor nem közjegyző!
    “Dr Stél Hámos Gábor Jegyző!
    A közjegyző más beosztás.

  19. Papi szerint:

    miska72!
    Kösz a helyre igazítást. Igazad van. A lényegen nem változtat semmit. Ez nem más mint időhúzás azért, hogy ne lehessen addig kezdeni semmit a kerület érdekében. Miska72 neked csak annyit, hogy tévedtél nem csak a kerületet vezetik gazemberek.

  20. miska72 szerint:

    Tisztelt Papi!

    Tudom! Gazemberek vezetik az országot! Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos!

  21. Gordon szerint:

    Örülök, hogy Szilveszter ismét aktív.

  22. LB szerint:

    Szilveszter!
    Szoktál néha rádiót is hallgatni? Ha igen, akkor felfigyeltél egy tegnapi hírre, miszerint az 1. kerületi önkormányzat VÁLTOZTATÁSI TILALMAT rendelt el a várnegyed egy részén, ezzel egy kb. 10 milliárdos beruházást akadályozva meg egy olyan területen ami nem önkormányzati tulajdon!
    Azaz, az önkormányzatok kezében nagyon erős eszköz van, csak élniük kell vele! A FIDESZ erre kérte a nyáron a csepeli önkormányzat vezetőit, akik nagyívben lesz@rták azt. Erre jött a népszavazási kezdeményezés, ami teljesen keresztbe tett a helyi szociknak! :)))
    Szerintem te is nagyon jól tudod, hogy egy sikeres népszavazás alapjaiban ásná alá a szocik érveit, miszerint ők a “népet” képviselik!
    Na ezért próbálják minden lehetséges eszközzel megakadályozni, hogy a NÉP véleményt mondhasson!

  23. LB szerint:

    “A bíróság döntéséről a nyilvánosságot a HELYBEN SZOKÁSOS MÓDON tájékoztatom.” – ettől tartok én is! :(((

  24. Szilveszter szerint:

    Köszi Gordon! 😉
    Tudnotok kell, hogy semmi bántó szándék nincs a soraimban, és még a provokáció is távol áll őlem! nem tudom, hogy feltűnt-e, hogy itt vagyok Közöttetek egy ideje. Értelemmel, és párbeszédkészséggel. Mert beszélni akarok Veletek. Mások jönnek mondanak valamit, aztán nem jönnek. Vagy jönnek más néven, megint mondanak valamit, és eltűnnek. Én itt vagyok, beszéljünk.
    Kedve Jani! Sok tekintetben egyformán látjuk ezt a hajós dolgot. Nem korlátoznám azonban az elmúlt 6 évre ezt a hajóelmenést. Bazi sok hajó elment a Magyar történelemben már, és mindíg azért mentek el, mert Mi Magyarok olyanok vagyunk, amilyenek…..
    Nem vagyok felelős sem a közel, sem a régmúlt politikai ügyek miatt. Célom, és szándékom az, hogy polgári szemmel, a hétköznapok élettapasztalataival, új szemlélettel valami mást csináljunk. Fordítsuk az erőfeszítéseinket a düh helyett az optimizmus felé, a frusztráltságot a pozitív jövőbe vetett hit felé.
    Hol vannak a magyarjaink, akik feltalálnak, alkotnak, gyógyítanak? Külföldön vannak. Tudjátok, hogy miért? Mert mi magyarok elüldöztük őket. Mi Magyarok évszázadok óta nemazon vagyunk, hogy ITT kelljen élni, hanem azt gerjesztjük, hogy máshol muszály élni. Nos én nem megyek el, én itt akarok élni, és elejét akarom venni ostoban múltunk okozta deformitásnak, hogy az a jövőnkre, gyermekeink jövőjére ne legyen kihatással!
    Olvastam a végzést. Tisztelet a Bíróságnak! Ettől még a “sport célú fejlesztés” nem lesz egyértelmű, a 20-80% sem lesz az. Ez nem értetlenség, ez simán tartalom elemzés. És ami a legrosszabb, hogy valóban nincs is arra jogalap (szerintem) hogy egy alapítványi területre, vagy vállalkozási területre népszavazást írjanak ki. Ha meg más van a dolog mögött, akkor meg azzal kell előjönni, és nem köntörfalazni. De megint nincs a Fidesz kezében semmi.

  25. LB szerint:

    “nincs is arra jogalap (szerintem) hogy egy alapítványi területre, vagy vállalkozási területre népszavazást írjanak ki” – alapvető tévedésben vagy!
    Ha jól emlékszem, egy sikeres népszavazás az önkormányzat vezetését kötelezné olyan rendezési terv megalkotására, ami megakadályozná a jelenleg tervezett építkezéseket a CSEPEL SC teróületén valamint a kis-duna parton. Ilyen rendezési tervet viszont az onkörmányzat az Önkormányzati törvány alapján BÁRMIKOR hozhat és addig elrendelhet az adott területen változtatási tilalmat. A legjobb példa erre az 1. kerületi önkormányzat e heti döntése, amit nem rég ide is belinkeltem. Ennek a döntésnek a jogszerűségét még a kormányszóvivő sem merte megkérdőjelezni!
    Épp ezért megkérlek, fejezd be a népszavazási kezdeményezés jogalapjának a megkérdőjelezését, mivel véleményem szerint előre megfontolt szándékkal, tudatosan terjesztesz hamis állításokat!

  26. Papi szerint:

    Tisztelt LB:!
    Nincs értelme vitatkozni Szilveszterrel. Igaz ő azt írja itt van és vitatkozni eszmét cserélni akar, de ez nem igaz. Ha te fehéren-feketén bebizonyítasz valamit akkor ő azonnal azt mondja “ez tulajdon képen egész más volt.
    Így nem lehet vitatkozni. Látod Cseppel problémájáról volt szó és amikor be lett bizonyítva, hogy csak idő húzásra játszik az önkormányzat azonnal másra terelte a szót.
    Látod ő már olvasta a végzést és itt jön a duma nyolc általánossal megértik de sem Szilveszter sem a jegyző nem akarja “megérteni”. Csak az időt húzzák, hogy egyáltalán ne legyen szavazás. Aztán mindjárt jön a sablon szövege, hogy milyen egyformán beszélünk. Figyeld meg.

  27. jani szerint:

    Kedves Szilveszter !
    Én nem az utolsó 6 évre vonatkoztattam a “hajók elmenését”, de ha konkrétumot akarsz az időszakra vonatkozólag, én a rendszerváltás óta eltelt időszakra gondoltam ! Nem vitatom el, hogy sok mindennek másképpen kellett volna történnie a rendszerváltás előtt is !
    Nem látom sok értelmét annak, hogy visza tekintgessünk az Etel- közi eseményekig !
    Tisztában vagyok avval is, hogy sok mindent másképpen kellet volna csinálni, megoldani végrehajtani régebben is. Útólag mindenki tudja “tutit “!! Így kellett volna , úgy kellett volna csinálni !!Ezek az emberek számomra nem mérvadóak!
    Most mondják meg mit kell csinálni !!
    A rendszerváltás óta történtekből vegye ki mindenki azt részt és ismerje el miben hibázott , mit nem csinált jól.
    Úgy gondolom, ezt az emberek értékelnék !!
    Neked nem kell mondanom, hisz biztos tudod a magyarokat nagy túlélőknek nevezik a világban ! Tehetséges és életképes népnek tartják a magyar embereket, akik tudnak jól dolgozni, értelmesek és óriási dolgokra képesek ha hagyják őket dolgozni , alkotni ! Amire ma ennek az országnak a legnagyobb szüksége lenne !!!
    Azt hiszem néven nevezhető az aki azt mondta “el lehet menni innen, ha nem tetszik”. Gyurcsány Ferenc mint az ország egyik legöbb méltósága ilyet soha nem mondhatott volna , bármilyen helyzet is van az országban, de más se.
    Egyébként jó magam se megyek sehová !
    Magyar vagyok , magyarnak születtem, és én büszkén teszem hozzá , hogy csepeli is !! MARADOK !!!!
    Azt vallják sokan ” múlt tanulságaiból nő ki a jövő” ! Azt hiszem a tanulságok “kivesézése megtörtént” , avval kellene foglakozni mit lehetne tenni a jövő érdekében.
    Sajnos azt tapasztalom akiknek a tanulság levonása után , valami mást kellene csinálni, hogy az ország szekere haladjon ,evvel csak tessék lássék törödnek., foglalkoznak !
    Természetesen tisztelet a kivételnek .
    Egyéni érdekek sajnos sokkaknál előbbre valóak !!
    Úgy kellene dönteniök, hogy az általuk képviseltek úgy érezzék, hogy értük dolgoznak !!
    A pénz mögött látniuk kellene az ember, mert ez alapja minden döntésnek !!
    Ez még sajnos messze van ! Az emberek addig meg mindig ellent fognak állni, és fel fognak lépni érdekekik védelmében amig nem érzik, hogy ő értük szól a “harang ” !!!
    Változatlanul állítom, ez az sokat szenvedett ország csak összefogással lábalhat ki a jelenlegi helyzetből !!
    Az az út amin most “jár” ez az ország, nem az igazi út, itt valami egészen más kellene.
    Vissza kell állitani a munka becsületét és lehetőséget kell adni az embereknek, hogy ujra építhessék ezt az országot !
    Vannak még közöttünk – sajnos egyre kevesebben- akik még el tudják mondani , hogy kell egy országot minden tekintetben a romjaiból felépíteni,hogy kell ezért összefogva tenni dolgozni??! Érdemes lenne meghallgatni őket , amig még lehet !!

  28. csollány szerint:

    Összefogásról addig nincs szó, amíg ” trükkök százaival” verik át azokat, akikkel a felelős vezetőknek össze kéne fogniuk. Építkezésről nem beszélhetünk, amikor naponta szembesülünk azzal, hogy már megint mélyebbre kerültünk.
    Ameddig a pénz nem számít, hogy a hazugságok leplezésére jól megfizetett apparátus álljon rendelkezésre, addig a hatalom a cél, nem az ország felemelkedése.

  29. LB szerint:

    Papi!
    Én nem vitatkozom – bele fáradtam. Épp ezért elég régen szólaltam meg.
    Csak elegem lett belőle, hogy Szilveszter tendenciózusan megpróbálja megkérdőjelezni a népszavazás jogalapját. Ez ellen emeltem szót, egy konkrét esetet is ismertetve.
    Az mindenesetre elgondolkoztató, hogy bár utánam írt, így valószínűleg olvasta az én hsz-eimet is, de azokra nem reagált. Sem akkor, sem azóta.
    Ennyi.

  30. miska72 szerint:

    Tisztelt Szilveszter!

    És miért nem próbáltatjukmeg a másik utat amit a NÉP akar?
    Nem az a baj hogy szocialisták, hanem az hogy GAZEMBEREK!
    Gazemberek vezetik az országot! Gazemberek vezetik a ketrületet, meg egy Szélhámos! Ez a baj semmi más!

  31. Szilveszter szerint:

    Kedves LB! Bocsánat, ha reagálnom kellett volna a hozzászólásodra! Simán figyelmetlenség volt. Nem a népszavazás jogalapját kérdőjelezem meg. Ha népszavazásra kerül sor, akkor ott mindenképpen baj van valahol. Merthogy van olyan fórum, ahol döntéseket kell hozni. Ha a nép mást akar, akkor valahol elvész a konkrét,és érthető beszéd. Legvégső esetben viszont az a baj, hogy vannak bizonyos központi erőforrások, ahonnan minden mindegy alapon jön a mondóka, ha előbbre visz, ha nem. Ahonnan cimke alapján jön a mondóka, akár körbejárták, és tudják, hogy mit beszélnek, vagy nem. Ha változtatási tilalmat akartok, akkor azért kell lüktetni! Ha van konkrétum, amit akartok, akkor azt kell propagálni! Az bután néz ki, hogy legyen már valami, legyen már arra a valamire pénz, de ne erre, ne arra, ne így, ne úgy! Ha fejlődjön az SC, akkor tessék megjelölni, hogy mit szeretnétek látni, amit látni szeretnétek, akkor arra tesség megmutatni a fedezeti forrást. Nincs ezzel semmi baj.
    Azzal viszont van baj, hogy nagy a különbség, hogy a Fidesz helyi szervezete nem akarja és ezt mondókáztatja az őket követőkkel (csak mert menjünk ellene bármi is az, mert ellenzék vagyunk), vagy a nép nem akarja. Mert ez esetben a Népnek erről az egészről nincs is fogalma sem! Tovább megyek! Nem is érinti a mindennapjait ez a kérdés. A jelenlegi 3 kérdésre adott 3 igen népszavazással még nem oldódik meg a világon semmi, olyan jó lenne, ha ezt Ti is látnátok! Van egy terület, van rá beruházási terv, ami megvalósulhat. De az ne legyen. Jó, ha ne legyen, akkor mi legyen, és miből? Erre sosem jön válasz.
    Kedves LB! Előre megfontolt szándékkal terjesztek hamis állításokat? De jó lenne, ha amit itt leírok, az terjesztve lenne! Ez egy réteg érdekeltséget vonzó fórum, ahol bárki elmondhatja a véleményét. Amit én itt leírok, az az én véleményem. Vannak akik egyet értenek velem, vannak akik nem. Megint csak egyesek részben igen, részben nem. Előre megfontolt szándék. Ezen nevetnemkell. Rajtam kívül itt mindenki véletlenül van itt, spontán idetéved, és ad-hoc ír, csak én vagyok előre megfontolt szándékú! 🙂 Több emeberrel beszéltem már erről az oldalról. Vannak akik olvassák, és nem szólnak hozzá. Megkérdeztem, hogy miért? A válasz nem éppen hízelgő.
    Sajnálom LB, hogy beelefáradtál. Az nem jó! Jó lenne regenerálódni, felfrissülni valahol?Nem sokára lesz ilyen hely, a budapest 21 oldalon megnézheted az elfogadott tervet, nézd meg, hogy melyik részében éreznéd jól Magad!

  32. csollány szerint:

    Sajnos, kedves Szilveszter, az élet már csak ilyen, Az emberek egy részét hidegen hagyja, hogy amit szüleink, nagyszüleink fáradtságos munkával megteremtettek, korunk csődkirályai hagynak lepusztulni, majd erre hivatkozva elkótyavetyélni. Mások viszont elmondják véleményüket. Akinek a fórum nem tetszik ne olvassa! A környezetünket érintő kérdésekről lehetőséget ad a gondolatok cseréjére. Bár minden politikai csoport vállalná a kényes kérdésekről a nyílt eszmecserét. Kevesebb jutna a szőnyeg alá.

  33. LB szerint:

    Szilveszter!

    Te az elmúlt hetekben többször, több helyen leírtad:
    “nincs is arra jogalap (szerintem) hogy egy alapítványi területre, vagy vállalkozási területre népszavazást írjanak ki”

    Ezzel szemben az eredeti kérdés így hangzik:
    Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete a Csepel SC Alapítvány Béke téri (HRSZ 201861/2) és Duna-parti (HRSZ 209956 és HRSZ 209951/4) ingatlanain kizárólag sportcélú fejlesztést engedélyező kerületi szabályozási tervről alkosson helyi rendeletet?

    Azaz egy esetleges sikeres népszavazás az önkormányzatot kötelezné egy rendezési terv elkészítésére és nem az alapítványt vagy vállalkozást. Én ebben semmi kivetni valót nem látok.

    A helyi szoci képviselők rendre azt mondják, hogy a kerület lakosai 2006-ban őket választották meg. Ez igaz. Viszont a kérdéses ügyekben nem merik a NÉP véleményét kikérni!!! Miért?? A válasz nagyon egyszerű. Félnek, hogy nem kapnak támogatást, és ezzel megkérdőjeleződik a legitimációjuk is. Ugyanazt játszátok kicsiben, mint amit Gyurcsány játszott a tavaszi népszavazás előtt. És attól féltek, hogy ugyanúgy jártok!

    Ami a kikapcsolódát illeti. Igazad van, tényleg rám fér. Épp ezért időnként elmegyek Bükkfürdőre, Hévízre, Hajdúszoboszlóra. Ha barátaink sportolni hívnak, még akkor is kimegyek Csepelről, mert Szigetszentmiklóson sokkal jobb körülmények vannak. Sajnos.
    Az esetleges tervek nem érdekelnek, mert nem jelentenek semmit. A fürdő területére álmodott wellness központ terve több mint egy évig volt kiplakátolva az Imre téren. Mint kiderült, hazugság volt az is. A tér rendezési terve is hónapokig kinn volt. Az elmúlt 2 évben egy kapavágás sem történt!
    Hogy is mondta a főnökötök – akit egyébként 2006 tavaszán én is megválasztottam :((( – Öszödön? “Hazudtunk reggel, este és éjszaka!” Meggyőződésem, hogy ti most is ezt teszitek!
    ’94 óta több mint 14 évetek volt, hogy bebizonyítsátok, hogy alkotni is tudtok. Eddig nem sikerült. Miért kellene elhinnem, hogy ezentúl más lesz???

  34. Szilveszter szerint:

    Kedves LB!
    Amit írsz, az rendben van. A gond alapból az, hogy van egy bazi nagy, és kihasználatlan sport terület. Elavult, korszerűtlen. Az alapítványnak forrásokhoz kell jutnia. Az önkormányzati támogatás, és a bevételek a rezsire sem elegendők, nemhogy a fejlesztésre. Vagyis olyan projektet kell csinálni a terület egy részén, amiből a sportlétesítmény is felújítható, modernizálható, és fenntartható.
    2006 ban megválasztottuk a képviselőket. Szocis képviselőket többségében. Nos mit jelent az, hogy a kérdéses ügyekben nem merik kikérni a nép véleményét? Félnének hogy nem kapnak kellő támogatást, és ez megkérdőjelezné legitimációjukat? Ne vicceljünk már! (Nézd meg a Gyaloggalopp boszorkány per jelenetét!) A fejlesztési terveben megjelentek megvalósulását nem a nép nem akarja(hiszen a szakosztályok edzése mellett lesz egy 5000 fős futbal stadion is, amit a Nép nagyonis akar!), hanem a Fidesz helyi szervezete nem akarja ( hogy a szocik sikeres beruházást hozzanak tető alá!), és ez igen nagy különbség! A lényeges döntéseket a “szocis” képviselők hozzák meg, és ez persze hogy fáj a Fideszes képviselőknek! Fel a fejjel, meg kell nyerni a helyi önkormányzati választásokat 2010-ben, és akkor majd ők hozzák a lényeges döntéseket! De ugye senki nem gondolja komolyan, hogy a Fideszes képviselők hallgatnának fordított esetben az MSzP-képviselőkre? (elég csak megnézni a jelenleg Fideszes önkormányzatoknál az együttműködési hajlandóságot az MSzP-s képviselőkkel.Sehol nincs ilyen!)
    Akkor nézzük meg, hogy hogy is néz ki ez a dolog! Mit akar a nép? Sportolni akar! Igen! (más kérdés, hogy most sem sportol, és nem azért nem, mert nincs hol. Egyszerűen csak nincs benne a sportolás napi szinten a magyar ember életvitelében) Ebben az esetben rendben van, ha a nép sportolni akar, akkor csak sport fejlesztés legyen. Csak nincs meg a forrás, amiből a fejlesztést finanszírozni lehet.
    Az a megoldás, ha olyan beruházás történik, amely beruházás keretében a sportfejlesztés mellett olyan dolgok is létrejönnek, amelyek további bevételeket hoznak. Ezek lakások, irodák, stb. Ezek árából, bérleti díjából lehet fenntartani a sportlétesítményeket.
    Az a véleményem, hogy ha csak sportfejlesztés valósulhat meg, akkor pont a forrást veszti el az alapítvány.
    Kérdezzétek meg a környezetetekben élőket: Szeretnéd, ha Csepelen sok fiatal lakáshoz jutna, időseknek lenne egy “otthona”, szép,és új sportlétesítmények épülnének, és még egy 5000-es stadion is lenne? A válasz bizonyára igen! Erre csak a boldond mond nemet!
    Arra vagyok kíváncsi, ha netán mégis lenne népszavazás, és nem valósulhatna meg a beruházás, akkor milyen 2010-es fideszes kapmány lenne a helyi választásra? Kihúztuk a talajt az Sc tejlesztése alól, megakadályoztuk sok fiatal lakáshozjutását, sok idős ember gondozási lehetőségét, lehetetlenné tettük a csepeli sportolók felkészülését, nem adtunk teret a csepeliek rekreációs lehetőségéhez! Igen kihisztiztük! Ez mókás kampány lenne!

  35. LB szerint:

    Szilveszter!

    Bla-bla-bla! Ezt nyomjátok évek óta. 🙁
    Igaz lassan, de kinőttem abból a korból, amikor még hittem a mesékben.
    Már írtam. Volt 14 évetek, amikor bizonyíthattatok. Ez a 14 év mindennel ékesebben bizonyítja, hogy mire vagytok képesek!
    Menj át Erzsébetre, menj el Újbudára. Ott is szoci vezetők voltak az utóbbi években, ennek ellenére szemmel látható a különbség. ŐK FEJLŐDNEK! Mi nem. Ti csak terveket tudtok gyártani és azzal akarjátok kiszúrni a szemünket. De fejlődés az nuku! Pl: Hol a GERINCÚT? Budapest pöcegödre lassan kész, de a hozzá kapcsolódó úthálózat építése még el sem kezdődött. Gondolom örülni fognak a kertváros lakói, ha jövőre a 20 tonnás kamionok a házaik előtt dübörögnek el, tönkretéve az utakat és a házakat.
    De hát mostani vezetőinket ez már nem igen izgatja, mivel a következményekért nem nekik, hanem az utódaiknak kell vállaniuk a felelősséget!

    Ha annyira biztosak vagytok, hogy wellness ügyben a csepeliek mellettetek állnak, akkor miért féltek a népszavazástól? Az EU-s választással együtt ezt is le lehetne bonyolítani, és akkor a kölségei sem lennének számottevőek. Ezt követően teljesen tiszta lenne a kép, hogy mi csepeliek kinek is hiszünk, kit támogatunk.

    És csak úgy mellesleg: most is elsiklottál a korábbi tervek mellett, amikből nem lett semmi. Mi a biztosíték, hogy nem egy újabb átverésről van szó?

  36. Papi szerint:

    LB!
    Ne add fel és ne fáradj bele hidd el megéri beszélni róla és az embereknek igenis el kell mondani, hogy mennyire hazudik az önkormányzat. Szilveszter még annyi fáradságot sem vett (szerintem), hogy legalább a három kérdést elolvasta volna. Neki egyik sem érinti az embereket A sport egyesület hogyan is érintené az embereket hiszen Újpestre is vagy Békásmegyerre is elvihetjük a gyerekeket ha sportolni akarnak (nemigaz Szilveszter). Nekünk csepeli lakosoknak nem kell a tömeg sport. A kórház ugyan minek így gyorsabban halunk meg Képzeld ha itt Csepelen is van kórház esetleg időben beér velünk a mentő (nagy baj lenne igaz Szilveszter?). Vagy esetleg a Kis-Duna part egy pihenő park legyen ugyan már akkor az emberek feltöltődnek és esetleg még kipihenhetik magukat vagy talán egészségesebb élet módra térnek (akkor mi lesz a kormány és önkormányzat nép irtási programjával nem igaz Szilveszter?).

  37. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Ha annyira bennfentes vagy mint amennyire sejtetni engeded akkor azt is tudnod kéne a Kis-Duna parttal kapcsolatban, hogy kinek akarják (ha még nem adták el) el adni. Ha tudod akkor meg tudnod kellene, hogy azok a lakások nem fiatal házasoknak hanem egyszerűen lukszús lakások lesznek.
    Mennél többet olvasom a hozzászólásaidat annál jobban megdöbbent az a rossz indulatú cinizmusod ahogy te kezeled ezeket az ügyeket. Így csak akkor ír valaki ha vastagon benne van az önkormányzatban.

  38. Szilveszter szerint:

    Kedves Papi!
    Nem engedek sejtetni semmit. Ha mégis úgy tűnik, akkor az csak a véletlen műve. Amit viszont nem sejtetni, hanem tudatni akarok az az, hogy Csepelért dolgozom, és gondolkodom. Terveim vannak, utam van. Elhatározásom is van, akaratom is.
    Ha amit írok cinikusnak tűnik, vagy rosszindulatúnak, azt sajnálom. Korábban foglalkoztam már azzal a dologgal, hogy mindenki mindent a saját értékkészlete alapján ért, gondol, értelmez, érez.
    Nekem nincs bajom a luxus lakásokkal. Ha gazdag emberek akarnak jóhelyen élni, és ezt épp Csepelen találják meg, hát legyen úgy! Mindemellett támogatom a Fecskeházat épp úgy, ahogy az idősotthont.
    Azt mondom, hogy 34000-es lepusztult stadionra kevésbé van szükség, de egy modern 5000 férőhelyes bizony jó lenne. Ha “máshová” helyett Csepelen is lesznek olyan helyek, ahová szívesen mennek az emberek, akkor azt is támogatom.
    Csak simán nem kell félni az újtól, és nem kell vélni egyet bátran előrelépni.
    Az elmúlt 14 év dolgairól nem tehetek. A következő 14 év sikereiért talán igen!

  39. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Tudod az a baj, hogy te az elmúlt hat és demagóg szövegét fújod és nem azzal, hogy mi jó Csepelnek. Talán ha végre elolvasnád a három kérdést akkor végre te is látnád, hogy miről van szó. A válaszodból nagyon úgy tűnik, hogy nem igazán érted a problémákat. Való igaz jobb lenne egy új modern stadion de még az ami van jobb a semminél. Érted?
    Az önkormányzat teljesen meg akarja szüntetni a sport telepet (a vízi telepet is). Ezt akarja meg akadályozni a népszavazás egyik kérdése. A Kórházról nincs mit mondani. Több mint 100 000 embernek nincs kórháza mert a fővárosi önkormányzat a kerületivel karöltve így döntött.
    A Kis-Dunával kapcsolatban az ott lakókat meg sem kérdezték nincs olyan úthálózat ami a luxus lakásoktól kivezetne a városba. A part nagy része ős park ahol inkább pihenő övezetet kéne kialakítani. Gyakorlatilag egy olyan erdős terület ami viszonylagos tiszta levegőt biztosít a kerületnek.
    Hát erről szólna a népszavazás a kerületben. Tehát ne gyere mindenféle álszent dumával csak azok nem értik meg miről van szó akiknek nem szívügye és nem is lesz szív ügye Csepel további sorsa.

  40. infósferi szerint:

    Egy olyan településen, ahol a vezetők lokálpatrioták – és nem húznak el, a maguk okozta káosz után – már réges régen kihasználták volna a Duna-part előnyeit. Építettek volna kórházat, gyógy központot, megszerezték volna a bezárás határára került srandfürdőt, a vizét gyógyvízzé minősítik és a település elindul a felvirágoztatás útján. Az országban számos hasonlóra láthatunk példát.
    Tessék megérteni kedves, sértődött vezetőink: Önök már megint akkor akarnak valamit tenni, amikor az elmúlt 14 évben a legrosszabbak a feltételek. Azt nem mondom, hogy ezt megvárták, de lett volna kedvezőbb időszak, amikor saját résztulajdonnal indulhatott volna a projekt. Ha nincs töketlenkedés, nincs Elefánt holding, és nem akkor akarnak idegeneknek eladni valamit, amikor a korrupció a csúcson jár, a lenyúlás gyanuja minden lépésnél felmerül . Ne csodálkozzanak a lakosság reakcióin. Magukat csapják be és az embereket nézik hülyének, ha minden lakossági ellenlépés mögött a FIDESZ-t látják.

  41. munkásököl szerint:

    Kedves Szilveszter!

    Teljesen felesleges az embereket hülyének nézni. Tudunk mi a sorok közt olvasni, az elvtársaid erre szocializáltak minket…

    “Vitastílusod” a szokásos szoci “érvrendszeren” alapul. A recept a következő: végy 1 db mézesmadzagot, relativizálj mindent arcátlanul, követeld a saját feladatod megoldását az ellenfeledtől, de hangoztasd, hogy a nép téged hatalmazott fel azzal, hogy megoldd a gondjait, csúsztass, hallgasd el a részleteket, lódíts és próbáld nevetségessé tenni a másikat, mindezt spékeld meg helyesírási hibákkal, hogy a nép egyszerű gyermekének tűnj.

    A helyzet az, hogy ha kínos kérdések esetén mindent lesöprő érv az, hogy ki nyerte a választásokat, kinek a feladata a fontos döntések meghozatala, akkor az elszámoláskor is tessék erre tekintettel lenni. Értsd: nem az ellenzék hibája, hogy a nagyrabecsült önkormányzatunk ígéreteiből az ég világon semmi nem teljesül, hanem bizony azoké, akik felhatalmazást kaptak azoknak a bizonyos fontos döntéseknek a meghozatalára.

    Az meg, hogy a népszavazás intézményét hová silányítod érvelésedben, egyértelművé teszi a demokráciához fűződő – igen hűvös – viszonyodat. A hatalmi attitűd pedig teljesen hiteltelenné teszi a “nép egyszerű gyermeke” imázsát, ami innentől kezdve nem ment fel az olyan helyesírási hibák alól, mint pl. a “muszály”. 🙂

    Tisztelt többi fórumozó!

    Szilveszter tehát egy esettanulmány. Mégpedig a kontraszelekció esettanulmánya…

  42. munkásököl szerint:

    Azt már nem is említem, hogy hol 34000 fős a csepeli stadion… 🙂 Állítsák már le a “Fidesz hazugsággyárát”! ;-D

  43. Szilveszter szerint:

    Kedves Munkásököl!
    Na most bemondtad a frankót! Igazi kemény beszéd volt. Amolyan minden kétséget kizáróan igaz, csontig hatoló drámaisággal döngöltél a földbe.

    Itt állok immár a gyalázatos mezítelenségemben megszégyenülve, lerántatott hát a lepel! Lásd Világ Munkásöklöt, a népek megmentőjét, aki a negédes népbutítás elé dobja nehéz gátját, így megszégyenült a gaz, és csalárd! Munkás öklöd, mint súlyos tagló csap az asztalra, mondván: Elég!
    Én, a megszeppent szockó, csak remegek.
    ‘Nincs eszed’, szólok halkan, és nevetek.

    De most komolyan! Mit mondhatnék? Többször utaltam már arra, hogy ha fogy az érv, akkor jön a szocizás. Semmi baj nincs, ez az oldal ezt bőven elbírja. No meg hát az őszinteség….
    Mézesmadzag. Ez tetszik nekem! Fogalmam nincs, hogy hol találod a mézesmadzagot az írásaimban, de ha Te mondod, akkor biztosan benne van. Én csupán annyit mondok, hogy nem hiszek a mumusban, amit vizionáltok. Simán kampánylázban égtek, amikor a választások még messze vannak. Egy választási kapmpányra lehet mézesmadzagozni bőven, pro,és kontra. De arra az üzenetre, hogy gondolkodjunk?!
    A helyesírási hibákról: Nem degradálva ezt az oldalt azt mondhatom, hogy az internetes fórumozás soha nem volt a helyesírás kánaánja. Ha olvasod a bejegyzéseket, ezer, és ezer hibát találhatsz bennük. Az enyémben is, máséban is. Valahogy úgy vagyok ezzel, hogy gyakran előbbre pörög az agyam, és gyakran ez a helyesírás rovására megy. (néha brutális hibákat ejtek, attól magam is kész vagyok, amikor visszaolvasom!)
    De áruld már el, hogy milyen lelkivilágod van Neked Munkásököl, hogy azt feltételezed, hogy direkt ejtek hibákat, hogy azzal a “nép egyszerű gyermekének” láttassam magam? És hiteltelenné teszi a hatalmi attitüdöm a nép egyszerű gyermeke imázsát? Jesszus!
    Kontraszalakciós esettanulmány? Ezt értem. De ki kicsoda ebben a kontraszlekcióban? Én vagyok Közöttetek az elnyomott tehetség? Ez meglepne! 🙂 Vagy Te vagy az elnyomott tehetség, és én nem engedlek érvényesülni? Vagy más nem enged? Vagy nincs mivel érvényesülnöd, csak leplezed azzal, hogy elnyomást kiáltasz?
    Miért dobálózol idegen szavakkal, aminek a világon semmi köze itt semmihez?

  44. munkásököl szerint:

    Kedves Szilveszter!

    Itt a mézesmadzagod: “Kérdezzétek meg a környezetetekben élőket: Szeretnéd, ha Csepelen sok fiatal lakáshoz jutna, időseknek lenne egy “otthona”, szép,és új sportlétesítmények épülnének, és még egy 5000-es stadion is lenne? A válasz bizonyára igen! Erre csak a boldond mond nemet!”

    Én kampányolok? Ez volna a híres gondolkodás, amit úgy hiányolsz?
    Elárulom, nekem aztán oly mindegy, hogy milyen színű az önkormányzat. A tendenciákat nem észrevenni, a múlttal nem foglalkozni, csak menni előre a lenini úton: na, ez nem gondolkodás, már ne is haragudj.

    “‘Nincs eszed’, szólok halkan, és nevetek.”

    Erre csak annyit, hogy boldogok a lelki szegények…

    A fórumozás valóban termel helyesírási hibákat, általában elütések formájában. A “muszály” nem elütés, hanem puszta műveletlenség.

    Elképzelni nem tudom, hogy személyes érintettség nélkül ilyen vakon terjessze valaki ennek a kerületi vezetésnek az igéjét. Még a legelvakultabb kisnyugdíjasok sem képesek ilyen meggyőződéses mutatványra.

    A lelkivilágom jelentem rendben van, elnyomásban sincs részem, hogy Kóka szavaival éljek: sikeres ember vagyok. 🙂 Ellenben közgazdászként azt kell mondjam, nagy naivitás pl. azt képzelni, hogy majd egy profitorientált tevékenység fogja eltartani az amatőr sportot.

    Azt írod, nem sportolnak az emberek. Dehogynem. Gyere el a sétányokra, láthatod, hogy tömegek futnak minden este a lakótelep körül. Betonon. Folyamatosan mennek a focimeccsek a ketrecben annak ellenére, hogy a játszótérfelújításkor a két kézilabdakapu helyére csak egy nagy bitang monstrumot tettek vissza, ami egyben kosárpalánkként is funkcionál, így az egyik kapu most virtuális, de a kapus ott ugrál benne.

    A meglévő lehetőségeket is csak rontja az önkormányzat. Amihez hozzányúl, azt átgonodolatlanul teszi, gyakran több kárt okozva, mint hasznot.

    Az SC, a Kis-Duna part egyértelműen ingatlanspekuláció, semmi más. Jöhetsz a mézesmadzaggal, de vagy elvakult vagy, vagy pedig érdekelt a bizniszben. Az előbbi butaságot feltételez, ezért én nagy tisztelettel az utóbbit előlegeztem meg Neked. Így pedig mindjárt értelmet nyernek azok az idegen szavak is.

  45. balszélső szerint:

    Az utóbbi hozzászólásokból a Kis–duna és a fürdő építése körüli vitákhoz szeretném a véleményem elmondani:
    A Dunába eresztett gyógyvíz nagy luxus. A csepeliek otthonuktól messzire is elutaznak egy jó fürdőbe, mi közben egy lépésre tőlük kiaknázatlanok az adottságok. Minden kezdeményezés, ami az adottságok hasznosítására irányul, figyelmet érdemel. Érthetetlen, hogy ilyen adottságok mellett miért a sporttelepre építenek uszodát? Ez legalább akkora elhibázott lépés, mint hajdanán a gyár mellé épített szülőotthon.

  46. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Nem tudom (és nem is érdekel) hol dolgozol. Legalább annyit tennél meg , hogy elolvasod a három kérdést. Egy büdös szóval nem ír olyat, hogy nem lehet fejleszteni. Tehát ez az indoklás amit a jegyző írt élből nem igaz. De tudod a hátérben olyan mutyizás megy az önkormányzat és a vásárló között, hogy ha te vagy én hasonló üzletelést csinálnánk rögtön lecsuknának bennünket.

  47. Szilveszter szerint:

    Kedves Munkásököl!
    Szerintem az Általad leírt “el kell mondjam” épp olyan hibás nyelvanilag (el kell mondanom, vagy el kell, hogy mondjam a helyes). Mos én is írjak Neked műveletlenségről? Nem teszem, mert az egymás fikázása nem visz sehová.
    Korában már foglalkoztam azzal, hogy minden dolgot az tesz nagyszerűvé, vagy aljas beetetéssé, hogy MSzP, vagy Fidesz kezdeményezés. Teljes meggyőződésem, hogy ha az elavult sport területen a Fidesz készülne lakásokat és irodákat épíreni, hogy finanszírozható legyen a sport komplexum, akkor bizony hogy nagyszerű, munkahelyteremtő, lakástámogató,és sport támogató projekt lenne.
    Kicsit sem vagyok elvakult, és egy hangyányi érdekeltségem sincs a beruházásban. Csupán azt támogatom, ami van. Van ugyanis sport koncepció az egyik oldalon, és nincs semmi a másik oldalon. A jelenleg elfogadott tervben az szerepel, hogy a terület 40 %-án más jellegű épületek lesznek, így helyet kap a sport is. Ha a másik oldalon, vagyis Fideszes oldalon az szerepelne, hogy ilyen, vagy olyan forrásból (jelzem, reális forrásra gondolok, és nem olyanokra, hogy adjon az állam, vagy vegyék el a képviselők fizetését!) is kivitelezhető, és fennartható lenne egy modern sport komplexum, akkor hidd el, hogy elgondolkodnék rajta. Egyik, és másik megoldás között, ha nem jut dűlőre a dolog, valóban VAN! helye egy helyi népszavazásnak. Én most azt látom, hogy a Fidesz oldalon nincs konstruktív javaslat. Ha meg van, akkor azt közzé kéne tenni. Ráhülyíteni a Fidesz híveket a “nemes” ügyre, hogy legyen népszavazás, az elég botor dolog. Arra gondolok, hogy ha a népszavazáson az igen nyer, akkor alkot a kt egy rendeletet, hogy az SC területén csak sportcélú fejlesztés lehet. Jó, csak éppen fejlesztőt nem lehet rendeleti úton mellétenni. Ugyanis a sportkomplexumok felépítése, üzemeltetése kicsit sem filléres kérdés. Csak én azt nem értem, hogy ha Munkásököl közgazdász, akkor ezt miért nem tudja?
    Ha már itt tartunk. Profi sport, amatőr sport. Jelzem, hogy a “grund foci” továbbra is a lakótelepi “ketrecek” között marad, és igen sokan futnak majd a betonon, ha kész lesz a komplexum. Ugye azt nem feltételezzük, hogy akik a házak között fociznak, ők kizárólag az SC pályáján fociznak majd. Ha igen, akkor most mért nem fociznak ott, vagy aki fut, miért nem az SC pályán fut? Ez buta féltemagyarázás! Az SC fejlesztés javarészben a profi sportról szól, hogy Csepel olimpiai hírneve ismét csillogjon. (szerintem)

  48. Szilveszter szerint:

    Kedves Papi!
    Ezen a kérdéses kérdéken már olyan régen túl vagyunk. Úgy látom, hogy nem jutunk előbbre. Aki igennel szavaz, azt támogatja, hogy kizárólag sportfejlesztés valósulhasson meg. Aki nem-mel válaszol, az azt támogatja, hogy más beruházás is lehesse. Az én meglátásom az, hogy a más beruházás során valósulhat meg a sportkomplexum, a más beruházás hozadékából pedig a fenntartás finanszírozható.
    A csak sport beruházás önmagában azért nem tud megvalósulni, mert nincs az a valami, amiből a forrás fakad.
    Nézd meg a játszótér felújításokat. Mocsok drága egy ilyen játszótér. De nem hogy egy fillér bevételt nem hoz, hanem a fenntartása még további pénzt visz. Ugye lenne háborgás, ha belépőt szedne az önkormányzat a játszótereken, hogy a finanszírozásban a lakosság is besegítsen? Az tuti.
    Ez a helyzet a sporttal is. Simán nem viseli el az alapítvány költségvetése a beruházást. Nos akkor befektetőt kell rá találni, aki befektet, és annak részeként sportkomplexumot is épít.

  49. Papi szerint:

    Szilveszter!
    A gyerekek sem hoznak egy fillért sem a szülőknek mégis lesznek gyerekek. Szerencsére! Ne akarj ilyen rossz szöveggel jönni. Attól, hogy a Csepel sport egyesület pályáját le dózerólják és minden féle plázát csinálnak ezt nevezed te sport fejlesztésnek? Nem is tudtam, hogy egy plaza az sportkomlexum lenne. Ugyan Szilveszter ébredj már fel végre. Sokkal kisebb városok kevesebb költségvetéssel el tudnak tartani sport egyesületet csak Csepel nem? Szilveszter már vacsoráztam ne etess. Egyszerűen arról van szó, hogy megint suba alatt csalnak és ezt akarják lenyomni a csepeliek torkán. Mivel nagyon jó frekventált helyen van a sport telep ezért akarja eladni az önkormányzat, hogy aztán ebből a pénzből nekik is csurranjon egy “kevés”.

  50. miska72 szerint:

    Jaj jaj jaj! Megy ám az eszmecsere?

  51. munkásököl szerint:

    Kedves Szilveszter!

    Mint már írtam, nekem mindegy, hogy kinek a kezdeményezése. Egész egyszerűen nem működőképes. Profitorientált vállalkozás nem fog finanszírozni amatőr sportot, sőt semmilyen olyan tevékenységet, ami neki nem tartozik a profiljába. Azt hiszem, ez a régi nagy gyárak privatizációjakor elég egyértelműen megmutatkozott a pályák, sporttelepek bezárásában. Ellenben számos olyan ingatlanspekulációt láttunk már, amikor az aktuális önkormányzat döntéshozói a népharagot úgy védték ki, hogy előbb a sportot úgymond védelmezvén, “kényszerűségből” beengedték a területre a profitorientált tevékenységet, majd egy-két év alatt – láss csodát – szépen más funkciót kaptak az épületek. Mondjuk választás után…

    A koncepciót részletesen áttanulmányoztam, de bár ne tettem volna… Pontosan tudom ugyanis, hogy készül egy ilyen mű. Aki fizet, az kéri a nótát. Ilyen súlyú tanulmányokat általában friss diplomás “generalistákkal” készíttet el a megbízott cég. Csak úgy hemzsegnek benne a “bullshit”-ek. Arról a fajta sportszakmai dilettantizmusról nem is ejtenék sok szót, hogy egy darab normál méretű labdarúgó edzőpálya sem szerepel a terveken. Szerinted egy komoly utánpótlásnevelő klubnak elég egy stadion edzőpálya nélkül? Ne nevettess…

    Az uszodának szerintem igenis a Kis-Dunánál lenne a helye, noha tudom, hogy ezt sokan nem támogatják. A fecskeház, meg nyugdíjasotthon pedig nem más, mint parasztvakítás.

    Ha ilyen remek terveik vannak az elvtársaknak, akkor miért kellett 14 évet várni ezzel? Emiatt a vaskos anyag miatt? Ez tartott ennyi ideig? Na ne… A területet először le kellett amortizálni, hogy rá lehessen mondani, hogy most már mindenképp kell egy befektető, mert erre nincs pénz. Hogy is működik ez normálisabb helyeken?

    Van ugye profi és amatőr sport. Utóbbi igenis közügy, aminek a haszna nem feltétlen direktben jelentkezik, hanem egészségesebb, munkaképesebb, kitartóbb emberekben, akik sokkal kevesebbe kerülnek az államnak és az önkormányzatnak. Ennek részleges finanszírozását maguk a sportolók végzik, de a feltételek megteremtése közfeladat. Erre igenis normálisabb helyeken az önkormányzatnak és az államnak kell költenie. Profitorientált cégek itt csak üzleti partnerekként jöhetnek szóba, reklámok, illetve célzott értékesítés révén (pl. sportszerek, gyógyászati segédeszközök értékesítésére érdemes ott helyet bérelni, ahol sok sportoló fordul meg, stb.). A profi sport más kérdés, de ott is szerepet játszik a területi igény, s ezen keresztül az önkormányzat. Ebben számára az amatőr sport iránti kereslet növelése a cél, amihez a profi sport népszerűségével járul hozzá. Ezért vannak olyan helyek tőlünk nyugatra is, ahol az önkormányzat igen aktívan támogatja valamely húzósportágának profi klubját is. Szóval fordítva ülünk a lovon, a “félprofi” mentalitáshoz szokott magyar emberrel meg szépen meg lehet etetni ezeket a dolgokat.

    Persze ilyenkor jön a lemez a források szűkösségéről. Csakhogy azok pont azért olyan szűkösek, mert ilyen és ehhez hasonló spekulációkkal az önkormányzat(ok) fillérekért megszabadulnak vagyonuktól, s így nincs, ami bevételt tudna számukra termelni. Marad az állami forrásokból befolyó pénztömeg, aminek jelentős része függ a területen élő emberek és működő cégek jövedelmi helyzetétől. Vagyis normális önkormányzatok abban érdekeltek, hogy sok jövedelem képződjön a területükön lakók/telephellyel rendelkezők által. Ezért (is) deportálja pl. hozzánk Ferencváros nagyon ügyesen a brazilokat, de más települések, kerületek is rendelkeznek komoly, hosszabb távon is életképes településfejleszési stratégiával. Nem ilyen parasztvakítással, mint amit Csepel elkövet. Hosszabban erről most inkább nem írnék, mert azért ennél fontosabb dolgokra is időt kell még ma szakítanom, de hidd el, lenne mit hozzáfűznöm.

  52. munkásököl szerint:

    Ja, a “közösségi térről” meg annyit, hogy minden panelban 3 kocsma van. Mert sajnos erre van igény, nem pétanque pályára… A lakosság képzése, az összetétel megváltoztatása kellene, hogy cél legyen, nem a Sétáló utca klónozása a pálya helyére. Az is egy közösségi tér…

  53. Papi szerint:

    Te Szilveszter!
    Én megnéztem és nem furcsa a sport célra (ami most 100%) ott csak 17% holott az elején 60% ott mondott. Hogy is van ez tudom elírás történt nálatok az önkormányzatban és a maszopban.

  54. Szilveszter szerint:

    Kedves Papi! Nem tudom, hogy mit olvasol. a 2008 szeptemberit olvasd!
    http://www.budapest21.hu/portal/server.pt/gateway/PTARGS_0_7663_27360_0_0_18/csepelsc_vegleges_ovezetmod_ptav.pdf

    Kedves Munkásököl!
    A véleményed először címezted úgy nekem, hogy az elfogadható számomra. Nem értek Veled egyet mindenben, de elfogadom. És így rendben is van. Hidd el, hogy köszenettel veszek bármilyen véleményt,és nekem címzett írást, ha nem az az apropója, hogy “beszólok a szocinak”.

    Munkásököl! Teljesen bizonyos vagyok abban, hogy jót beszélgetnénk személyesen bárhol, úgy, ahogy azt már a Janival feszegetjük egy ideje. Minnél több olyan fickó van, mint Te, és Jani, annál inkább van értelme annak, hogy összejöjjünk egy hellóra, győződjünk meg arról, hogy a másik nem hülye, és nem szellemi fogyatékos (csak mert az a véleménye, ami), és aztán találkozhatnánk többször is olyan szándékkal, hogy beszéljünk érzületünk szerint.
    Én támogatom Jani eredeti ötletét, mert tudom, hogy van bennünk annyi intelligencia, hogy kilépjünk a nickeink adta “fejtekből”, és egymás szemébe nézve beszélgessünk. Koccintsunk, s beszélgessünk!

  55. LB szerint:

    “Az önkormányzati testület nemrég arról döntött, hogy elkezdődhet a területrendezésről szóló javaslatok kidolgozása. Az Alapítvány által benyújtott tervek azonban egyelőre nem megfelelőek az MSZP frakció számára sem – mondta Borka-Szász. Sok minden kimaradt belőlük, ami joggal kelhet rossz érzéseket.”

    Nocsak, nocsak! Úgy látszik, azon az oldalon se tetszik mindenkinek?

    Átnéztem a tervet. Össz hasznos terület: kb. 250e nm2.
    Sport/közösségi célú terület: 22-23e nm2. Ez még 10% sincs!!!

    Ja és a tervben uszodát és nem wellness központot emlitenek!

  56. asdf szerint:

    LB: ez csak szöveg. Borkának még biztos nem érkezett meg a számlájára a pénz, ezért hápog kicsit. Ha megjön a banktól az sms, már nem fog törődni a rossz érzésekkel.

  57. LB szerint:

    asdf: Sajnos nem tudom kizárni, de bízom benne, hogy nincs igazad, és a szociknál is vannak még tisztességes emberek. Reménykedem, hogy a Tamás is közzéjük tartozik.
    Más kérdés, hogy aki korpa közé keveredik – és nem lép időben -, azt megeszik a disznók!

  58. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Ismét elolvastam valamelyik írásomban már leírtam olvasd el még egyszer az általad jelzet írást Most a Béke téri Csepel SC telephelye jól-rosszul de a sport-é. Amire te hivatkozol ott csak 10 % akkor meg miről beszélsz áruld már el még a részletezésben is a felét sem éri el a sport célra való fejlesztés.

  59. Szilveszter szerint:

    Papi! Te most akkor melyik táborban vagy? 60% sportot ír a koncepció, Te meg 10 et szeretnél? Akkor most mi legyen?
    A másikban már válaszoltam Neked erről, olvasd el.

    Kedves LB!
    Köszönöm!

  60. LB szerint:

    Szilveszter!
    Nálam – egyelőre – a szocialista és a tisztességes nem egymást kizáró fogalmak! Ahogy a fideszes és a grállovag sem egymás szinonimái.

    Ugyanakkor jelenlegi formájában a Csepel SC “fejlesztését” csak egy nagy átverésnek, blöffnek tartom, aminek egyetlen célja van, hogy miután a területet átjátszották a befektetőknek, most szabadkezet is adjanak nekik. Valakiknek nyilván nagyon megéri!

Itt lehet hozzászólni !