A “rezsiharcban” szükség van az emberek támogatására – Németh Szilárd napirend előtti felszólalása

Csepel.hu

Németh Szilárd (Fidesz) szeptember 16-án a “rezsiharcról” szólva azt mondta: szükség van a magyar emberek támogatására, mivel az intézkedéssorozat sok ellenállással fog járni, a bukott baloldal politikusai mindent meg fognak tenni, hogy visszaállítsák a rezsiárakat.

A baloldal korábban a válság terheit kizárólag a lakosságra hárította, minden döntésük a szolgáltatók hasznára volt – mondta. Hogy tud elszámolni akkori döntéseikkel Gyurcsány és Bajnai, “és mivel magyarázza Mesterházy elvtárs, hogy a Gyurcsány-kormány államtitkáraként tizenötször szavazta meg a lakossági energia árának emelését?” – kérdezte.
Fónagy János fejlesztési államtitkár hangsúlyozta: az eredmények megtartása végett olyan jogszabályra van szükség, amely a magyar közműszolgáltatás szabályait generálisan állapítja meg, és amelynek az ellátásbiztonságot, valamint a cégek nonprofit működését célozza – mondta.

Németh Szilárd napirend előtti felszólalása

Tisztelt Országgyűlés!

Biztosan állíthatjuk, hogy a lakosság aktív támogatása nélkül ma nem lehetne rezsicsökkentés. Köztudott, hogy a Fidesz-KDNP további lakossági kiadás-csökkentésekről döntött, így jövőben is szükségünk van magyar emberek támogatására, hiszen ez az intézkedés-sorozat sok konfliktussal jár.

Nagy ellenállásra számítunk, a bukott baloldal politikusai kísérletet fognak tenni arra, hogy visszaemeljék a rezsiárakat. Fel fognak vonulni velünk szemben a külföldi kézben lévő nagy energiaszolgáltatók és a mögöttük lévő politikai erők is. Valóságos rezsiharcot kell majd vívnunk!

Ezért a következő hónapok küzdelmeiben is sorsdöntő szerepe lehet annak a közel 2,5 milliós magyar közösségnek, amely képes kiállni magáért, és érdekeit felismerve, nevét adva, aláírásával is támogatta a rezsicsökkentést.

Tisztelt Képviselőtársaim!

A bukott baloldal gazdaságpolitikája Magyarországot 2010-re az összeomlás szélére sodorta. Görögországgal emlegettek bennünket egy lapon. Nőttek az adók, nőtt a rezsi, tetőzött az infláció, csökkent a fizetések értéke. Elherdálták a nemzeti vagyont, megduplázták az államadósságot és a munkanélküliséget.

A bankokkal összekacsintva devizahitel-csapdába, a külföldi tulajdonú közműcégek érdekében hozott döntéseikkel pedig rezsitartozásokba, a kifizethetetlen számlák világába taszították a magyar családokat.

Magyarország nem volt a maga ura, rossz bankárok, mohó multik és brüsszeli bürokraták diktálták a feltételeket, a baloldal pedig lepaktált velük.

2010-ben a magyarok véget vetettek a kudarcok korszakának. Közös erőfeszítésüknek köszönhető, hogy hazánk újra jó pályára állt. Ma már növekszik a gazdaság, megállítottuk az államadósság növekedését, alacsony a hiány és rekord alacsony az infláció. Ez annak is köszönhető, hogy a bankokat és a multikat is bevontuk a közteherviselésbe. Az utolsó fillérig visszafizettük az IMF-hitelt és kikerültünk az uniós deficit-eljárás alól. Ez minden magyar érdeme.

Mindannyian büszkék lehetünk arra, hogy ma már 207 ezerrel többen dolgoznak, több pénzért; növekedtek a reálbérek és meg tudtuk védeni a nyugdíjakat.

Tisztelt Országgyűlés!

A rezsi csökkentése is közös nemzeti ügyünk, közös felelősségünk. A baloldal korábban a válság terheit kizárólag a lakosságra hárította. Pedig már az MSZP-s kormányok is megtehették volna, hogy mérséklik az árakat, mégis minden döntésük kizárólag a szolgáltatók hasznára volt.

Hogy tud elszámolni akkori döntéseivel a két kormányfő, Gyurcsány és Bajnai?

És mivel magyarázza Mesterházy elvtárs, hogy a Gyurcsány kormány államtitkáraként, miért szavazta meg, hogy 15-ször emeljék a lakossági energia árát?

Miért engedték, hogy nyolc év alatt a megháromszorozódjon gáz ára, a villanyé meg duplája legyen?

Azért, mert a szocik csak beszélnek, beszélnek, de mindig mást cselekszenek, mint, amit mondanak. Idézve egy nagy klasszikusukat:

„…másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna. Ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este.”

Tisztelt Országgyűlés!

A keresetünkhöz képest tehát, azért voltak nálunk a legnagyobbak a rezsiköltségek, mert a multik még 2011-ben is 85 milliárd forintos extraprofithoz jutottak; és a szocialisták évekig 8 százalékos nyereséget garantáltak nekik.

Ezzel szemben a Fidesz programjában vállalta, hogy mindent megtesz a családok terheinek csökkentéséért. A rezsicsökkentés valójában nem idén, hanem rögtön a kormányalakítás után megkezdődött: a kabinet 2010-ben befagyasztotta a rezsiárakat. Ezzel 20 százaléknyi áremelkedéstől kímélte meg a lakosságot.  Majd ezt követte a januári 10%-os áram, gáz és távhődíj csökkentés, július 1-től pedig a víz, a csatorna, a szemétszállítás, a PB-gáz, a kéményseprés és a szippantott szennyvíz díja is jelentősen csökkent. Idén ősszel további 11,1 százalékot csökkentünk háztartási energia árából

A rezsicsökkentéssel minden család jól jár. Összességében ez azt jelenti, hogy egy család akár 100 ezer forintot, egy egyedülálló állampolgár pedig akár 85 ezer forintot is megtakaríthat évente.

Ennek ellenére nem mindenki támogatja a rezsicsökkentést. Gyurcsány, Bajnai és Mesterházy számos alkalommal támadták ezt az intézkedést. Ugyanarról a bukott baloldalról van szó, amelyik egyszer már tönkretette az országot: egekbe emelték a rezsiárakat és külföldi kézre adták a közműcégeket. Most is a külföldi erőket hívják segítségül. Ellenünk hangolják az uniós intézményeket és szövetséget kötnek a korábban monopolhelyzetben lévő külföldi cégekkel. Úgy tűnik, hogy az emberek csak a Fidesz-KDNP-re számíthatnak a rezsicsökkentés ügyében.

Egyszer és mindenkorra le kell zárnunk azt a korszakot, amelyben az energiaszolgáltatók nyerészkedni tudtak az embereken. Meg kell alkotnunk a közműszolgáltatási törvényt, amely kizárja a profitot a lakossági közműszolgáltatásoknál. A 2014-es választásnak számos tétje van, de az emberek szempontjából a legfontosabb a rezsiharc.

Forrás: Csepel.hu

34 hozzászólás “A “rezsiharcban” szükség van az emberek támogatására – Németh Szilárd napirend előtti felszólalása” bejegyzésre

  1. ebihal szerint:

    Ez a szerencsétlen, arra sem vette a fáradtságot, hogy a főnöke mondatait átfogal-
    mazza! Ez maga a két lábon járó katasztrófa!

  2. Ejj... szerint:

    Önobstrukció.

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    ebihal, próbálta volna meg! 🙂
    A “nagytudású” is megmondta Szél Bernadettnek, hogy a miniszter urat a szájára ne vegye, akárcsak, mint Istent. 😀

  4. nagyapó szerint:

    A komcsik, a csecsemő béka, meg az abc, utálják Németh képviselőt, mert levezényli a rezsi csökkentést (100 000 Ft/család/év, ill. 85 00 Ft/fő/év). Ezt nehéz a maffiabaloldalnak űberolni, így próbálják kicsinyelni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. ebihal szerint:

    nagyapó!
    A Rogán miért mondott átlag családra 3000Ft/hó megtakarítást? Ugyanazt még
    hazudni sem tudják?

  6. fghfjhgkjhk szerint:

    nagyapó, mikortól fizetünk már kevesebbet a földgázért? Árulja el itt.

  7. ... Grün szerint:

    Öreg Farok!
    Mit vezényel a Helység kalapácsa?!
    Nem hallottam, hogy helyet cserélt volna Fónaggyal, akit a rezsicsöppentés levezénylésével bízott meg a Vezíír! 😛

  8. szigeti szerint:

    Amit Szilárddal “levezényeltetnek” az csak egy kis baksis ahhoz képest amit a zsebünkből meg a cihánkból kihúznak!
    Sok majom nép nem számol azzal a sok-sok 10-20-50 Mongol Tugrikkal ami kihúz a zsebéből minden nap 1-3-5-ször amikor bármit tesz a kártyájával,vagy boltba,postára megy.
    Azt mondják:ez egy jó gárda mert nem csak lop mint az előző minden garnitúra,hanem ad is valamit a csórónak.
    Többet lopnak mint az előzőek közül bármelyik!
    Amit meg adnak az csak ideológia/demagógia.
    Aki beveszi-megveszik.(Vagy kilóra,vagy mint a kutya.)

  9. felix szerint:

    Szemétláda 20:37
    Amennyiben lehet választani, akkor én a 85 000 Ft/fő/évet választom, mert akkor a nejemmel többet spórolnánk meg, min ha család lennék.
    Arról már nem is beszélve, hogy édesanyám is hozzánk van bejelentve.
    🙂

  10. nagyapó szerint:

    Öröm vitatkozni a komcsikkal, hogy mennyit takarítanak meg a polgárok a rezsicsökkentéssel.
    Mennyivel jobb, mint régebben, amikor arról volt szó, hogy mennyit emelt a szoci rezsim a rezsin.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. felix szerint:

    Szemétláda!
    Mekkorát emeltetek a csökkentés előtt?

  12. Aladár szerint:

    “A … budapesti nagygyűlésén X. Y. nyilvánosságra hozta a párt programját, mely többek közt az infláció megállítását, a nagyüzemek államosítását, a nagybankok ellenőrzését, a közigazgatás „megtisztítását” hirdeti meg.”

    Ismerős? Ki takar az X. Y. és milyen nagygyűlésen beszélt, mikor?
    Na, kinek van tippje?

  13. Tóth Mária szerint:

    Savanyú a szőlő, ugye? “Nem lesz gázáremelés”-lassan írom!

  14. ... Grün szerint:

    “A “rezsiharcban” szükség van az emberek támogatására – Németh Szilárd napirend előtti felszólalása”
    .
    “Napi 8000 forintot is kereshetett egy „önkéntes” a rezsicsökkentésre szervezett aláírásgyűjtéssel – derül ki a hvg.hu birtokába került hangfelvételekből.
    A gyűjtögető fiatalok közül egyikük – aki saját bevallása szerint 18 éves – lelkesen meséli, hogy akár napi 8000 forintot is össze lehet gyűjteni. Az “akar-e kevesebbet fizetni” jellegű kérdésére ráadásul nem is tűnik nehéznek támogatókat toborozni. Heti 30 ezret össze lehet szedni, ami „nagyon király” – mondja.”
    .
    http://www.hir24.hu/belfold/2013/09/16/rezsicsokkentes-alairasonkent-fizettek/

  15. lucifer szerint:

    Ha a hülyeség fájna, nagyapó üvöltene fájdalmában, Tőth Mária meg vinnyogna.

  16. hitetlen szerint:

    “Rezsiharc” ha-ha-ha. Kicsikéim…

  17. Borka-Szász Tamás szerint:

    Gratulálok, Szilárd, egy ilyen rövid felszólalásban kb. 2 tucat hazugság és csúsztatás – Guiness rekord szagú a dolog!

    Néhány példa:

    “A bukott baloldal gazdaságpolitikája Magyarországot 2010-re az összeomlás szélére sodorta. Görögországgal emlegettek bennünket egy lapon.”
    ORDAS HAZUGSÁG.

    “Nagy ellenállásra számítunk, a bukott baloldal politikusai kísérletet fognak tenni arra, hogy visszaemeljék a rezsiárakat.”
    Sőt! Egyenesen áremelés ígéretével fognak kampányolni és már a kampányban megpróbálják átírni az árcédulákat!

    “Fel fognak vonulni velünk szemben a külföldi kézben lévő nagy energiaszolgáltatók és a mögöttük lévő politikai erők is. Valóságos rezsiharcot kell majd vívnunk!”
    Csókolom, usankát és golyószórót mikor osztják?

    “Ma már növekszik a gazdaság”
    0,5%-kal, 3 évig átlagos növekedése nulla százalék.

    “Az utolsó fillérig visszafizettük az IMF-hitelt”
    magasabb kamatozású államkötvények kibocsátásából, azaz másik hitelből.

    “mert a multik még 2011-ben is 85 milliárd forintos extraprofithoz jutottak; és a szocialisták évekig 8 százalékos nyereséget garantáltak nekik.”
    Akkor mit szóljunk a haveroknak garantált 10%-os dohány árréshez? Évi 50 milliárd profit, ez is extraprofit? (ja, elfelejtettem, az a haveroknak megy).

    És még hosszan lehetne sorolni, Németh NERtárs úr….

  18. Gordon szerint:

    “A bukott baloldal gazdaságpolitikája Magyarországot 2010-re az összeomlás szélére sodorta. Görögországgal emlegettek bennünket egy lapon.”
    ORDAS HAZUGSÁG.

    Miért is!?
    Mivel az ország már 2009-ben a csőd szélén állt, ezért egyértelmű, hogy 2010-re a görög – portugál “csomagban” voltunk és a katasztrófát az mszp-szdsz koalíciónak köszönhetjük.

  19. Gordon szerint:

    “Nagy ellenállásra számítunk, a bukott baloldal politikusai kísérletet fognak tenni arra, hogy visszaemeljék a rezsiárakat.” – idézi Borka, majd hozzáteszi:
    “Sőt! Egyenesen áremelés ígéretével fognak kampányolni és már a kampányban megpróbálják átírni az árcédulákat!”

    Persze, hogy megpróbálnak majd visszatérni a bukottak. Ez nekik egzisztenciális érdek. A maszop-dk jelmondata: “lopni,lopni, lopni – mindenáron”.

    Nekik erről szól a politika.

  20. Gordon szerint:

    “Fel fognak vonulni velünk szemben a külföldi kézben lévő nagy energiaszolgáltatók és a mögöttük lévő politikai erők is. Valóságos rezsiharcot kell majd vívnunk!” – idéi Borka, majd hozzáteszi:
    “Csókolom, usankát és golyószórót mikor osztják?”

    Borka azon etánsaitól kérje a golyószórót, akik anno elfelejtették azt leadni a munkásőrség feloszlatásakor. Szerintem lenne mit elővenni (megjegyzem: lőfegyver engedély nélküli birtoklása bűncselekmény) – óvatosan etánsak, megüthetitek a bokátokat!

  21. Gordon szerint:

    “Ma már növekszik a gazdaság” – idézi Borka, majd hozzáteszi:
    “0,5%-kal, 3 évig átlagos növekedése nulla százalék.”

    Ha jól emlékszem a gazdaság 2009-ben 7%-kal zuhant. Persze liBajnai a libákhoz se értett – meg is lett az eredménye. Hány embert kergettek az etánsak öngyilkosságba!?

    Ami valóban nulla: az mszp-dk-libás – stb kommancs banda kormányzati teljesítménye. Viszont annál több zűrös ügyük volt (Csepelen gyilkossági ügyük is).

  22. Gordon szerint:

    “Az utolsó fillérig visszafizettük az IMF-hitelt” – idézi Borka, majd hozzáteszi:
    “magasabb kamatozású államkötvények kibocsátásából, azaz másik hitelből”

    Borka nem olvassa a híreket, ezért nem tudja, hogy az IMF hitele semmivel se volt olcsóbb más hiteleknél.

    “Pogátsa Zoltán: Nem volt olcsó az IMF hitel

    (…)

    A szakember kiemelte: nagyon elterjedt nézet, hogy a Nemzetközi Valutaalaptól felvett kölcsön finanszírozása sokkal olcsóbb volt, mintha az ország a piacról jutott volna forrásokhoz. Azonban a sajtóban rendszeresen emlegetett 2-3 százalékos kamat csak az alapkamatot jelentette. A visszafizetési kötelezettséget egyéb extrakamatok és kezelési költségek is terhelték, mivel 2009-ben “túlhasználtuk” az IMF-kvótánkat. A tényleges költségek emiatt elérték a piacról felvett hitelek költségeit.”

    http://csepel.info/?p=28360

    Borka most jött vissza a nyaralásból, hogy nem ismeri a valóságot???

  23. Gordon szerint:

    “mert a multik még 2011-ben is 85 milliárd forintos extraprofithoz jutottak; és a szocialisták évekig 8 százalékos nyereséget garantáltak nekik.”- idézi Borka, majd hozzáteszi:
    “Akkor mit szóljunk a haveroknak garantált 10%-os dohány árréshez? Évi 50 milliárd profit, ez is extraprofit? (ja, elfelejtettem, az a haveroknak megy).”

    Borka összetéveszti a multinacionális cégeket és a multinacionális pénztőkét a magyar kis- és közepes vállalkozásokkal. Öreg hiba ez az mszp-nél, mely megalakulása óta a külföldi nagytőke és pénztőke magyarországi pártja. Anno el is passzolták a nemzeti vagyon jelentős részét és valóban igaz, hogy 8%-os profitot garantáltak az energiaszektorban (Hornék többek között ebbe buktak bele – meg az olajos etánsakhoz köthető robbantgatásokba).

    Borka jelezhetné Kál Károly szdsz-es (szerencsére márt csak volt) csepeli önkormányzati képviselőnek, hogy ne hívja meg partikra előadóként Palcsót:

    “Nekik énekelt, a Fideszre fogják – Palcsó ellen tüntetett a DK”

    http://csepel.info/?p=29074

    Akkor jó volt az szdsz-nek, most meg köpködnek???
    Ejj…

  24. Edwin szerint:

    Borka nem itt él sem testben sem lélekben. Olyan jó politikus, hogy kisebb hazájának, Tárnoknak sem kell. Miért nem ott osztja az észt, és indul jövőre a választásokon?

    Idejön, beleugat, hazamegy. És persze csak Ő tudja a tutit. Silány egy ember!

  25. ... Grün szerint:

    Orbán: a valóság velünk van

    “A kormányfő szerint Magyarországot leszámítva mindenhol nő az államadósság; az adósság pedig adósságszolgálattal jár. Ezért ők úgy döntöttek, hogy nem hitegetik tovább a magyar lakosságot: nem lehet felépíteni egy osztrák, német vagy belga jóléti államot. Már csak azért sem, mert nekik is átalakulásra lesz szükség, így hazánk már eleve más utat választ. ”
    .
    Anyám! De jók vagyunk!
    Köszönjük fityesz! 😛 😛
    .
    http://www.mfor.hu/cikkek/Orban__a_valosag_velunk_van.html

  26. ebihal szerint:

    Gordon!
    Ha végig hallgatod, és esetleg meg is érted amit Pogátsa mond, rájöhetsz, hogy ő
    azt mondta, “volna”. Tehát mint lehetőséget említette. NE HAZUDJ!

  27. ... Grün szerint:

    Alaposan felpöröghet a magyar gazdaság
    .
    Sanyaró Misi is csupa -hat -het válaszokat ad a jövőre nézve! 😀
    .
    http://mno.hu/gazdasag/alaposan-felporoghet-a-magyar-gazdasag-1184807

  28. Szomszéd szerint:

    Borka mennyen Tárnokra és ott ugasson! De ha a marsra megy, annak jobban örülünk.

  29. dezsibe szerint:

    Szerencsétlen Balfácánok! Kívánnám Nektek Libajnai rablógyilkost vagy a Világ Leghazugabb Miniszterelnökét, vagy a Jelentéktelent. Csak az a baj, hogy mi, nem elvtársak is itt élünk, és minket is tönkretennének. A gazdasági számokat nézve kéne
    néha elrévedni a közelmúltban,amikor dübörgött- mi is? Körülöttünk minden gazdaság,
    és mi süllyedtünk az adósság- posványba. Az meg, aki az IMF hitelt jobbnak ítéli, mint a
    saját finanszírozást, el kellene gondolkodnia azon, mi is az a közgazdaságtan. Alkalomadtán meg is ugathatná. (Persze csak halkan, hogy mást ne zavarjon) Mit ne
    mondjak: Gyurcsány Tata büszke lehet rátok!!!

  30. Aladár szerint:

    Öröm látni, hogy Gordon és a Fidesz vállvetve harcol a rothadó Nyugat és az imperalista ellenség ellen.

    “A … budapesti nagygyűlésén X. Y. nyilvánosságra hozta a párt programját, mely többek közt az infláció megállítását, a nagyüzemek államosítását, a nagybankok ellenőrzését, a közigazgatás „megtisztítását” hirdeti meg.”

    Ismerős? Ki takar az X. Y. és milyen nagygyűlésen beszélt, mikor?
    Na, kinek van tippje?

  31. Aladár szerint:

    Bödönfejű Gordon írja: “Borka összetéveszti a multinacionális cégeket és a multinacionális pénztőkét a magyar kis- és közepes vállalkozásokkal.”

    Ja akkor a Fidesz is összekeveri! Most ugyanis Németh Szilárd a fa és a szén hatósági árassá tételét, árcsökkentését jelentette be. S ezeket vajh kik termelik, forgalmazzák? Bizony-bizony: magyar tulajdonú kisvállalatok! Mellesleg a fa árát évek óta nem emelték, a szénét éppenséggel csökkentették! No de persze ha a Fidesz eldöntötte, hogy kapitalizmus helyett márpedig kommunizust építünk, akkor a magyar cégeknek se lehet majd profitja, nemhogy extraprofitja, de semmilyen! Sőt nem is lesznek magyar cégek, majd állami faszállító, szénszállító lesz, ami majd az adóból fedezi az olcsó fa, szén árát. De jó lesz!

  32. Gordon szerint:

    Ejj, már a szén ára is csökkent???

    Bolond Aladár – szerintem jót tennél a pártodnak, ha hallgatnál… 😀

  33. fghfjhgkjhk szerint:

    Bértollnok!
    Mennyi az import ár?
    Már egyszer kérdeztem.

  34. Edina szerint:

    Aladár, Ön nem Katkaa férje? Ugyanolyan minősíthetetlen a stílusa!

Itt lehet hozzászólni !