Országos szakmai elismerések – csepeli pedagógusokat díjaztak

Csepel.hu

Ünnepélyes keretek között adta át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a pedagógusnap alkalmából adományozható miniszteri díjakat a Szépművészeti Múzeumban 2013. május 30-án. A díjazottak között több csepeli pedagógus is van.

Balog Zoltán beszédében elmondta: „a legfontosabb, hogy annak a hivatásnak a presztízse, megbecsülése, amelyre rábízzuk gyerekeinket, unokáinkat, egyre nőjön, mert a megbecsülés és az önbecsülés mindig együtt jár. A távlati cél az, hogy aki az országot szolgálja, kiszámítható életpályája legyen.”

Kiemelkedő hatású oktató, nevelő és gyógypedagógiai munkája, a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenysége elismeréseként Apáczai Csere János-díjban részesült Balogh Gábor, az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola és a Vienna Konservatorium Budapest vezetője, továbbá Elekné Becz Beatrix, a Jedlik Ányos Gimnázium tanára és Parák Jánosné, a Fasang Árpád Zeneiskola pedagógusa.

A gyermekek harmonikus személyiségformálása terén végzett kiemelkedő oktató, nevelő és gyógypedagógiai munkája elismeréseként Németh László-díjban részesült Fogarasi Attiláné, az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola tanára, valamint Dr. Tasnádiné Hajdú Ágnes, az intézmény egyik igazgatóhelyettese.

Ugyancsak Németh László-díjban részesült a Katona József Általános Iskola három tanára: Kovács Andrea, Baloghné Tari Borbála, Busáné Marosi Ilona, a Szárcsa Általános Iskola oktatója Kapuvári György, a Jedlik Ányos Gimnázium pedagógusa Fodor Mária, továbbá a Mátyás Király Általános Iskola nevelője Turúné Tóth Anikó, valamint a Lajtha László Általános Iskola tanítói: Dr. Okányiné Németh Erika, Mancsuska Magdolna és a Fasang Árpád Zeneiskola tanárai: Galy Istvánné, valamint Viczkó Tamásné.

Az óvodai oktatás szellemiségét öregbító Brunszvik Teréz-díjban részesült a Csillagtelepi Óvodák pedagógusa Csiszár Jánosné és a Kerek Világ Óvoda nevelője Sebők Jánosné.

A közoktatásügy egykori miniszterének emlékére létrehozott Eötvös József-díjban részesült Várnaié Köbér Éva, a Lajtha László Általános Iskola pedagógusa.

A díjakat Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere, Dr. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár és Dr. Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár adta át.

Szívből gratulálunk!

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Országos szakmai elismerések – csepeli pedagógusokat díjaztak” bejegyzésre

  1. John Doe szerint:

    Már olvastam a nem tanár díjáról. És…

Itt lehet hozzászólni !