Koszorúzás a lengyel-magyar barátság napja alkalmából

Csepel.hu

A lengyel-magyar barátság napja alkalmából Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata nevében Morovik Attila alpolgármester és Kernné Dr. Kulcsár Dóra aljegyző koszorút helyezett el a 2012. március 22-én a polgármesteri hivatal falán elhelyezett emléktáblánál.

Az egy évvel ezelőtti eseményen Németh Szilárd polgármester a magyar és a lengyel köztársasági elnök társaságában leplezte le az emléktáblát, mely a két nép közti barátságot hivatott kifejezni.

Forrás: Csepel.hu

4 hozzászólás “Koszorúzás a lengyel-magyar barátság napja alkalmából” bejegyzésre

  1. bonifác szerint:

    Lengyelország az egyetlen a világon, amely mindig kiállt mellettünk, ha bajban voltunk.
    Rájuk mindig számíthattunk.Mi is segítettük őket,ha kellett. A lengyel szabadságszertő,
    büszke nép, és felemelő a tudat, hogy ilyen barátunk van! Éljen a magyar – lengyel
    barátság!

  2. "?!" szerint:

    Mi is ünnepeltünk ma!

    Ma ünnepeltük az Ejtőernyős és Különleges Műveleti Erők Napját!

    Az egész napos rendezvényen – az afganisztáni és más missziókban harci feladatot teljesítők kivételével – együtt ünnepelt Szolnokon a Különleges Műveleti Zászlóalj laktanyájában a magyar ejtőernyős és különleges műveleti erők korábbi és jelenlegi katonáinak a nagy családja.

    Az ünnepség rangját emelte, hogy velünk ünnepelt szinte a teljes honvéd vezérkar.

    Az ünnepi beszédet dr. Boda József dandártábornok, a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetségének elnöke, a nemzetbiztonsági szakszolgálatok főigazgatója mondta el.

    Az ünnepség keretében megemlékeztünk a szolgálatuk teljesítése közben életüket vesztett ejtőernyős és különleges műveleti katonákról, és megkoszorúztuk a laktanya udvarán található emlékművüket.

    A rendezvényen csepeli múltú főtiszti rendfokozatú ejtőernyősként vett részt Keresztúri László ezredes, dr. Kása Sándor ezredes, Kovács Sándor alezredes, Mucsi János alezredes, Ecsédi András őrnagy, továbbá csepeli múltú tiszti és tiszthelyettesi rendfokozatú ejtőernyősként Csendes József, Horváth László, Kiss András, Menegáti Károly, és a Csepelen széles körben ismert Samu Ferenc barátom.
    (Büszke vagyok rá, hogy a pályafutásuk elején a felsorolt csepeli múltú barátaim többségének oktatója és kiképzője lehettem.)

    Az időjárás is kedvezett a rendezvény megtartásához, és nagyon jól éreztük magunkat az ejtőernyős és különleges műveleti erők nagy családjához tartozó emberként ezen a remek hangulatú rendezvényen!

  3. csapajev szerint:

    Jó lenne megrendezni egyszer a “Magyar-magyar barátság napját” is.
    Mindenki okulására és tanulságára…

  4. John Doe szerint:

    csapajev, arra ne várjunk.

Itt lehet hozzászólni !