Polgármesteri levél: folyékony hulladék elszállítása

Csepel.hu

Tisztelt Csepeli Lakótársam!

A Fővárosi Közgyűlés 2011. szeptember 21. napján tartott ülésén megalkotta a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról szóló 59/2011. (X.12.) Főv. Kgy. rendeletet, melyet 2012. február 29. napján akként módosítottak, hogy azon ingatlanok esetében, ahol nincs lehetőség a közcsatornára kötésre az ingatlantulajdonos 2012. március 1. és 2013. március 1. közötti időszakra külön igényelheti a Közszolgáltatótól, hogy a települési folyékony hulladékkezelés általa fizetett egységnyi díja az ingatlanon mért ivóvíz fogyasztáson alapuló elszámolás helyett kivételesen – a megadott időszakon belül – az ingatlanon elszállításra átvett települési folyékony hulladék mennyisége alapján kerüljön megállapításra.

Tekintettel arra, hogy a jogszabályban biztosított idő nem volt elég a csepeli lakosságnak a vélhetően megnövekedő anyagi terheinek viselésére való felkészüléshez, így a Fővárosi Közgyűlés 2013. február 27. napján tartott ülésén akként döntött, hogy azon ingatlanok esetében, ahol nincs lehetőség a közcsatornára kötésre 2013. március 1. napja után is igényelhessék a Közszolgáltatótól az ingatlanon mért ivóvíz fogyasztáson alapuló elszámolás helyett, az ingatlanon elszállításra átvett települési folyékony hulladék mennyisége alapján történő elszámolást.

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében az ingatlantulajdonos 2013. március 1. és 2015. március 1. közötti időszakra továbbra is igényelheti az elszámolást.

Tájékoztatom Önt, hogy mindaz, aki 2012. március 19. és 2012. április 13. napja között a Közszolgáltató Ügyfélszolgálati Irodáin már igényelte a díjmegállapításnak e módját – és arra jogosultságot szerzett – annak eltérő nyilatkozata hiányában, 2015. március 1. napjáig továbbra is az ingatlanon elszállításra átvett települési folyékony hulladék mennyisége alapján kerül megállapításra.

Az, az ingatlantulajdonos, aki ezen jogosultságával korábban nem élt, most lehetősége van, hogy a Közszolgáltató Ügyfélszolgálati Irodáin 2013. március 11. és 2013. március 29. között személyesen kérelmezze a 2013. március 1. és 2015. március 1. közötti időszakra!

Az ügyfélszolgálati iroda címe és ügyfélfogadás:

1134 Budapest, Váci út 23-37. (Bejárat a Dózsa György út felől):

  • Hétfő: 8-20 óra
  • Kedd, Szerda, Csütörtök: 8-17 óra
  • Péntek: 8-14 óra

Budapest, 2013. március 22.

Tisztelettel:

Németh Szilárd

Csepel polgármestere

Forrás: Csepel.hu

3 hozzászólás “Polgármesteri levél: folyékony hulladék elszállítása” bejegyzésre

  1. túróscsusza szerint:

    Jézusom, miért csak most szól, polgármester úr? Ezek szerint aki tavaly nem kérte, az is kérheti 2015-ig? Csak a csepelieknek van rá lehetőségük, vagy minden fővárosi ingatlantulajdonosnak, aki megfelel a leírt feltételeknek?

  2. John Doe szerint:

    Olvassa el figyelmesen és megvan a válasz.

  3. hitetlen szerint:

    Elviszik a zöld hulladékot, a folyékony hulladékot és mikor viszik el a szilárd hulladékot ?

Itt lehet hozzászólni !