ERASMUS: Regionális és helyi képviselők látogatása Csepelen

Csepel.hu

2013. március 18-19. napján az Európai Unió Bizottsága által szervezett ERASMUS program keretében Dél-, Nyugat- és Közép-Európa különböző országaiból helyi- és regionális választott képviselők érkeztek Budapestre, hogy megismerkedjenek a Fővárosban megvalósult Európai Unió által társfinanszírozott projektekkel, köztük az Ady lakótelep integrált szociális rehabilitációja (Ady projekt), valamint a Csepel kapuja integrált szociális rehabilitációja (Csepel kapuja projekt) és a RETINA (Hagyományos Iparterületek Revitalizációja) projekttel.

A képviselők 2013. március 19-én látogattak el Csepelre, az esemény bázisául az Ady lakótelepen lévő Családsegítő Közösségi Ház szolgált, ahol Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzatának képviselői – köztük Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármester urak- továbbá a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. – köztük Werner Péter vezérigazgató és Kraxner István fejlesztési divízióvezető urak – illetve a Városfejlesztési osztály munkatársai fogadták a politikusokat.

Az esemény alkalmával Veszteg Csilla városfejlesztési menedzser, a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. Városfejlesztési osztályának munkatársa angol nyelvű előadásában bemutatta a helyi szociális városrehabiltiációs projektek, kiemelve az Ady projekt eredményeit és tapasztalatait, továbbá a projektben magvalósult szociális tevékenységek sikereit ismertette.

A Csepelen megvalósult RETINA projekt vonatkozásában Polinszky Tibor, a projekt szakmai irányítója és Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzatának vezető főtanácsosa tartott előadást. Az esemény alkalmával az előadásokon túl sor került az Ady lakótelep helyszíni bejárására, ahol a résztvevők kérdéseket tettek fel a projekt műszaki tartalmával kapcsolatban, továbbá a Csepel Művek bejárására, melynek során a Maroni Gesztenyeüzem és 4000 fő befogadására alkalmas II. világháborús bunker megtekintése színesítette a programot.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !