A soroksári és a csepeli Fidesz vendége volt a gazdaságszabályozásért felelős államtitkár

csepel.info

Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkár, Borbély Lénárd és Földesi Gyula országgyűlési képviselők, valamint Egresi Antal Soroksár alpolgármestere részvételével tartottak lakossági fórumot december 12-én Soroksáron a Táncsics Mihály Művelődési Házban.

A fórum témája a kormányzat előző két éves teljesítménye volt, de az est keretében helyi és országos aktuálpolitikai kérdések is szóba kerültek.

Gazdasági kérdésekben Szatmáry Kristóf kiemelte, hogy a gazdasági válság rendkívül kedvezőtlenül érintette hazánkat, de ennek ellenére is sikerült stabilizálni és a piacról finanszírozni a szocialisták által felduzzasztott államadósságot. A térségben szinte egyedülálló módon csökkenteni is tudtuk GDP arányos adósságunkat.

Az államtitkár véleménye szerint az új választási eljárásról szóló törvény keretében közpénztakarékos és emberközeli kampányra kerülhet sor. A választás előtti regisztráció ugyanis lehetőséget ad a csalásgyanús esetek visszaszorítására, a voksolás tisztaságának megőrzésére. Borbély Lénárd hozzátette: az eddigi konzultációs tapasztalatok afelé mutatnak, hogy az embereknek elege van a korábbi pazarló politikai rendszerből. A közélet tisztaságának védelme pedig alapvető cél.

Az alpolgármester elmondta: a kormányzati politika fontos célkitűzése volt a kisebb létszámú Országgyűlés létrehozása, ezért 2014-től összesen csak 200 politikus foglal majd helyet a parlamentben, a mostani 386 fő helyett. A forradalmi változásokkal összefüggésben fontos megjegyezni, hogy Csepel és Soroksár a jövőben egy országgyűlési választókerületet képez, az eddigi három mandátum helyett pedig csak egy kerül az adófizetők pénzébe.

A beruházások tekintetében Borbély Lénárd kiemelte: környezetvédelmi szempontból is rendkívül fontos Csepel teljes csatornázása. Ez a probléma évtizedekig megoldatlan maradt, holott a korábbi szocialista vezetés negyven évig hitegette a lakosságot ebben az ügyben. Az elmúlt két év jelentős csepeli fejlesztéseinek ellenére azonban Soroksáron továbbra is probléma a csatornázatlanság, ami megoldásra vár. Az alpolgármester hangot adott azon véleményének is, hogy ha a választók 2014-ben bizalmat szavaznak Németh Szilárdnak, akkor Soroksáron is jelentős fejlesztések kezdődhetnek el.

csepel.info

3 hozzászólás “A soroksári és a csepeli Fidesz vendége volt a gazdaságszabályozásért felelős államtitkár” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Hol volt ez a Csepel és Soroksár közös sorsát érintő “lakossági fórum” meghirdetve?

  2. ebihal szerint:

    Valószínűleg csak a megbízható elvtársak kaptak meghívót, mint ahogy a Varga
    Mihály fórumra is. Csak nem gondolod, hogy úgy odamész?!

  3. Karsai Mátyás szerint:

    Én miért nem kapok ezekre a rendezvényekre meghívót?????Pedig elmennék!!!!

Itt lehet hozzászólni !