Az államnak adják át az iskolákat – ülésezett a képviselő-testület

Csepel.hu

A köznevelési feladatokat ellátó, önkormányzati fenntartású intézményeket állami kézbe adják át – az ehhez szükséges megállapodás megkötését jóváhagyta a csepeli képviselő-testület december 13-i rendkívüli ülésén. A testület elfogadta, hogy a nevelési-oktatási intézményekben az étkezési díjak az inflációnál kisebb mértékben, 5 százalékkal emelkedjen jövőre.

Az önkormányzat támogatja a Csepeli Vívó Egyesületet és a Sváb Bál megrendezését, valamint a lakosság kérésére fejlesztik a Vízmű lakótelepen a közvilágítást.

Szenteczky János, az MSZP frakcióvezetője a testületi ülés elején méltatlannak nevezte azt a helyzetet, hogy a napirendi témákról szóló előterjesztések egy részét csak pár órával az ülés előtt kapták meg, ezért nem tudtak felkészülni a döntéshozatalra. Megemlítette, hogy annak idején a Fidesz képviselői is szóvá tették a hasonló szituációkat ellenzékben. Nehezményezte azt is, hogy indokolatlanul sok a rendkívüli ülés. Ezek után bejelentette, hogy „az MSZP frakciója nem kíván díszletként szerepet vállalni a szavazásban”. Németh Szilárd polgármester ezt követően fél órás olvasási szünetet rendelt el. A szocialisták felvetése kapcsán utalt rá, hogy nem csak Csepelen, hanem az egész országban „feszített tempóban” dolgoznak. Kiemelte, hogy a Parlament több törvényt hozott 2010 óta, mint a korábbi húsz évben összesen. A szocialista frakció tagjai az ülésen ezek után kikapcsolták a szavazógépeiket, és egyetlen napirendnél sem szavaztak.

A képviselő-testület döntése alapján, az új köznevelési törvénynek megfelelve az önkormányzat által fenntartott oktatási intézményeket állami kézbe adják. Az ott dolgozók ugyanúgy folytatják munkájukat, mint eddig. Szintén döntés született arról, hogy a gyermekétkeztetési díjak 5 százalékkal emelkednek az önkormányzati nevelési-oktatási intézményekben jövőre: az áremelés nem éri el az infláció mértékét. A közelmúltban jelentősen megnövelt létszámú közterület-felügyelet önálló költségvetésű szervvé alakul január elsejétől. A szervezeti változás a közterület-felügyelet feladatait nem érinti. A Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat szintén önálló költségvetésű szervezetként biztosítja szolgáltatásait jövőre.

A testület elfogadta azt a javaslatot is, hogy az önkormányzat 200-200 ezer forinttal támogatja a Csepeli Vívó Egyesületet és a Sváb Bál megrendezését. A lakók kérésére fejlesztik a közvilágítást a Vízmű lakótelepen – az MSZP frakció azonban ezeket a javaslatokat sem támogatta, Tenk András LMP-s képviselő pedig tartózkodott a szavazásnál.  A Csángó Bál költségeire a Fidesz-KDNP és a Jobbik képviselői 400 ezer forintot szavaztak meg.

A Csepel-sziget északi részének fejlesztésére vonatkozóan a képviselők javaslatot fogadtak el, hogy a fővárosi önkormányzattal közösen találjanak megoldást az üresen álló terület rendezésére. Pákozdi József (Jobbik) javaslatára az önkormányzat felmondja a megbízási szerződést Zoltán Ákos bírósági végrehajtóval, mert az eddigi együttműködés sem szakmailag, sem eredményesség szempontjából nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A testület elfogadta azt a javaslatot, amely alapján nyilvánossá teszik a Mátyás Király Általános Iskola tornatermének és udvarának használatával kapcsolatos, visszásságokat feltáró vizsgálati jelentést.

Forrás: Csepel.hu

5 hozzászólás “Az államnak adják át az iskolákat – ülésezett a képviselő-testület” bejegyzésre

  1. Bugi szerint:

    “A testület elfogadta azt a javaslatot is, hogy az önkormányzat 200-200 ezer forinttal támogatja a Csepeli Vívó Egyesületet és a Sváb Bál megrendezését. A lakók kérésére fejlesztik a közvilágítást a Vízmű lakótelepen – az MSZP frakció azonban ezeket a javaslatokat sem támogatta, Tenk András LMP-s képviselő pedig tartózkodott a szavazásnál.”

    Hát igen. Az MSZP meg LMP nem támogat olyasmit, amivel az emberek nem maradnak sötétben.

  2. "?!" szerint:

    Igen!
    A testület elfogadta azt a javaslatot is, hogy az önkormányzat 200-200 ezer forinttal támogatja a Csepeli Vívó Egyesületet és a Sváb Bál megrendezését.

    DE arról vajon miért nem a fenti hírrel együtt tudósítanak a beszámolóban, hogy a testület ugyanannak az előterjesztésnek az alapján (egy közös szavazással) szavazott meg a NEM Csepelen, hanem más budapesti helyszínen rendezendő “Csángó Bál” támogatására 400.000,- Ft-ot!
    Azaz pontosan annyi szavazott meg a nem csepeli “csángózóknak” mint a fenti két csepeli szervezetnek együttvéve, és majdnem annyit mint a Vízmű lakótelepen végzendő közvilágítás fejlesztéshez!!!

    Hogy is van ez?!

  3. szigetország szerint:

    ?!

    Itt van:

    “A Csángó Bál költségeire a Fidesz-KDNP és a Jobbik képviselői 400 ezer forintot szavaztak meg.”

  4. "?!" szerint:

    “Szigetország”!

    Nem lehetsz annyira hülye, hogy ne értsd meg az általam tegnap este világosan leírtakat!

    A nehéz felfogásod miatt neked külön leírom, hogy a melldöngető bugris “Bugi” által fentebb leírtakra reagálva csak azt tettem szóvá tegnap este, hogy a testületi ülésről beszámoló bejegyzésben az MSZP és az LMP által nem támogatott előterjesztésként külön kezelik a csepeli szervezeteknek megszavazott 200-200 ezer Ft-ot, majd külön említik a Csángó Bál költségeire a Fidesz-KDNP és a Jobbik által megszavazott 400 ezer Ft támogatást, holott a ezekről a támogatásokról egy előterjesztés alapján egy csomagban és egyszerre szavaztak akik részt vettek a szavazásban, ezért képmutatás a szavazás eredményét külön választva kommentálni, már csak azért is, mert az MSZP az testületi ülés egyetlen előterjesztésének a vitájában és szavazásában sem vett részt!

    Értelmes emberek számára külön kommentár nélkül is világos, hogy ha az MSZP-sek a testületi ülések előkészítésére vonatkozó a szabályok durva megsértése miatti tiltakozásként – szerintem helyesen – végig nem vettek részt a vitában és szavazásban, akkor nem csak a kétszer 200 ezer Ft támogatást nem szavazták meg, hanem a sok esetben megkérdőjelezhető többi határozatot sem!

    Megjegyzem, hogy ha az előző ciklusban az mszp-s vezetők hasonló előkészítés után tartottak volna képviselő-testületi ülést, akkor a fideszesek látványos kivonulással, sőt még talán tüntetés szervezésével is tiltakoztak volna!

    Tehát visszataszító erőlködés az mszp-seket azzal megbélyegezni, hogy nem szavaztak meg 200 ezer Ft-ot Sváb Bál rendezéséhez a csepeli sváboknak, valamint 200 ezer Ft-ot annak a Csepeli Vívó Egyesületnek, amely egyesület egy lakótelepi lakásba van bejegyeztetve és az egyesület honlapján olvasható utolsó híradás 2005. február 27.-i keltű!

    Ugyanakkor felesleges külön ajnározni a fideszeseket azért, mert a nem Csepelen rendezendő és Csepelhez semmilyen módon nem köthető Csángó Bálra ugyanannyi támogatást szavaztak meg, mint a két csepeli szervezet részére együttvéve, valamint közel annyit mint a Vízmű lakótelepen végzendő közvilágítás fejlesztéshez!!!

    Tartsál egy kis közvélemény-kutatást Csepelen, és akkor megláthatod, hogy a több mint 2/3-os többség nem ért egyet a sem a testületi ülés komolytalan előkészítési módszerével, sem a fideszesek fentebb ismertetett támogatási határozataival!

  5. Bolemann Lajos szerint:

    Hol lesz a csángó bál?

Itt lehet hozzászólni !