Meghívó: „Nem terheli többé a Dunát Csepel szennyvize” – ünnepélyes átadási rendezvény

Csepel.hu

Budapest Főváros Önkormányzata és Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata ezúton tisztelettel meghívja Önt a BKSZT COL4 projekt elkészült elemének ünnepélyes átadására, melynek keretében Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere az indítógomb megnyomásával működés be hozzák a kerület szennyvizét a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepre továbbító új berendezéseket.

Az átadás időpontja: 2012. december 7., 10 óra

Az átadás helyszíne: Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. Szennyvízátemelő Telepe (Budapest XXI. kerület, Vas Gereben utca 53-59.)

Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep és Kapcsolódó Létesítményei Projekt Csepel szennyvízének felvezetése a Központi Szennyvíztisztító Telepre

Fontos állomásához érkezett a csepeli szennyvízcsatornázás: elkészültek azok a létesítmények, melyek a kerület mintegy 20 000 köbméternyi – korábban tisztítatlanul a Dunába ömlő – szennyvizét a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepre továbbítják. A csepeli Vas Gereben utcai szivattyútelep teljes körű korszerűsítésével és a kapcsolódó, 6,5 km nyomócső pár megépítésével Budapest Főváros Önkormányzata újabb fontos lépést tesz az évtizedek óta tartó környezetszennyezés megszüntetéséhez, a szennyvízprobléma végleges meg oldásához Csepelen és Budapesten. A korszerű technológiákat felvonultató, átfogó környezetvédelmi fejlesztés teljes költsége 40 millió euró, amelyhez az Európai Unió Kohéziós Alapja 26 millió euró támogatást nyújtott.

Forrás: Csepel.hu

5 hozzászólás “Meghívó: „Nem terheli többé a Dunát Csepel szennyvize” – ünnepélyes átadási rendezvény” bejegyzésre

  1. felix szerint:

    A SZEMÉT KOMCSIK EZT SEM TUDTÁK ÁTADNI, MÁR MEGINT SZILÁRNAK KELLETT DOLGOZNI HELYETTÜK.
    BRAVÓ NÉMET ÚR ÉS KÖSZÖNJÜK A SZENNYVÍZ TISZTÍTÓT!
    NA ELVTÁRSAK ÍGY KELL EZT CSINÁLNI.

  2. Dr. grün szerint:

    félix!
    Már rákötött a most építés alatt álló, mintegy hatvan kilométer csatornára a kb. 3500 ingatlan?
    Mert akkor van ok dicsekvésre! 😛

  3. csepi szerint:

    felix, grün: Á, nehogy örüljetek, hogy van végre valami hasznunk az EU-ból is. És hogy a sok trutyi nem tisztítatlanul ömlik a folyóba. Sírjatok, és jajongjatok! Minél többet és hangosabban! Hallani akarom, ahogy fáj nektek az, hogy Csepel fejlődik! Adjak valakinek 100-as zsepit?

  4. csepi szerint:

    Amúgy miért nem előbb írták meg ezt a cikket? Így már nem sok értelme van a meghívónak, ha az esemény után látjuk, hogy hát erre már NEM fogunk menni, mert túl vagyunk rajta…

  5. "?!" szerint:

    Ez aztán a rugalmas és gyors tájékoztatása a lakosságnak!

    Már 2012. december 7.-én 9 óra 23 perckor, 37 perccel a Vas Gereben utcai telepen kezdődő átvágással egybekötött gombnyomási ünnepség kezdete előtt meghívták a csepelieket erre a fontos rendezvényre!!!

Itt lehet hozzászólni !