Botrány: felesége ellen tüntetett a polgármester!

Ezt megszívta a Gyurcsány-párt

Csepel.info

Tóth Mihály korábbi polgármester a tüntetésen (középen): otthon is tüntetett?

Nemcsak a balliberális kötődésű könyvesboltokban, könyvtárakban, de még a Nyirő József ellen tüntető MSZP-s polgármester felesége által vezetett könyvtárban is megtalálható Nyirő József valamennyi könyve. Sőt, igazi sztár a székely-magyar író: Uz Bence című regényét például jelenleg nem is lehet kikölcsönözni a Csepeli Munkásotthonból, mert az összes példánya ki van adva – tapasztalta a Csepel.info.

Mint ismert, a Demokratikus Koalíció kezdeményezésére az MSZP-vel közösen tüntettek pénteken Csepelen Nyirő József ellen. A nagyjából ötven-hatvan fős társaság – köztük Vadai Ágnes és Borka-Szász Tamás Gyurcsány-párti politikusok valamint Tóth Mihály, Csepel korábbi MSZP-s polgármestere – a székely-magyar író cenzúráját, és az aznap estére meghirdetett irodalmi est betiltását követelték. Hétfőn a Gyurcsány-párti képviselők Nyirő mellett Wass Albert munkásságát is kifogásolták az Országgyűlés ülésén. A szélsőséges kirohanásairól hírhedt Vadai Ágnes vitte szokás szerint a prímet: ő gyakorlatilag nyilas-náci söpredéknek nevezte azokat, akik lehetővé teszik az erdélyi írók megismerését.

Nyirő József könyvei a Csepeli Munkásotthon könyvtárának polcain

…és Wass Albert egyik könyve a XIII. kerületi Radnóti Miklós Könyvtárban

A Csepel.info úgy tudja, hogy a volt MSZP-s polgármester felesége által vezetett könyvtár még abban az időben szerezte be a Nyirő és Wass Albert könyveket, amikor a Csepeli Munkásotthon Alapítvány kuratóriumi elnöke Avarkeszi Dezső volt. Igen: ő most a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció elnökségi tagja a nyilas-söpredékező Vadai Ágnes párttársa, és ő az, akinek a segítségével a korábban köztulajdonban álló Csepeli Munkásotthont a Fidesz szerint egy ismeretlen tulajdonosi hátterű offshore-cégcsoportnak játszották át. Az már csak hab a “balliberális Nyirő tortán”, hogy Tóth Mihály polgármester maga is vezetője volt a Munkásotthonnak, a jelenlegi vezető, Nagy József pedig két cikluson keresztül volt MSZP-s önkormányzati képviselő. (Az ő “utódja” lett volna Deme Gábor 2006-ban, aki azonban nem tudta megtartani Nagy József helyét.)

Tótágast állt a világ, amikor a magukat demokratikusnak nevező pártok a cenzúráért tüntettek

Mivel alaposan utánajártunk, a Nyirő József ellen tüntetőknek azt az állítását is könnyen cáfolhatjuk, hogy Radnóti Miklós nevével nem lehet együtt említeni az erdélyi székely írókat. Ahogy az a fotónkon is látható, a XIII. kerületi Radnóti Miklós Könyvtárban Wass Albertet is olvashatunk vagy kölcsönözhetünk, de – lévén fiókkönyvtár – Nyirő József könyvei is mind elérhetők ugyanonnan. Kétségtelen, hogy Radnóti nem szerette Nyirőt, de az is, hogy a magyar kultúra nem jobb- vagy baloldali, ezért nem is lehet a könyvtárakban, művelődési házakban pártpolitikai szempontok alapján cenzúrázni.

Válasszon útitársat: a Libri hirdetése a tüntetésről szóló cikknél – ők is árulják Nyirő könyveit

A legnagyobb meglepetés azonban a Stop.hu egyik “nyilasozó” cikkének megnyitásakor ért bennünket. A cikk feletti nagy hirdetést ugyanis nem más finanszírozta, mint a Nyirő József könyveit árusító, egyébként pedig rendre balliberális lapokban hirdető Libri.

Gyurcsány Ferenc plágiumbotránya után tehát úgy tűnik, hogy újabb hatalmas pofonba rohant bele a Demokratikus Koalíció és az MSZP az elmúlt napok nácizásával. Tulajdonképpen harsányan nevethetnénk is az eseten, ha ugyanezen pártok nem keltették volna ismét rossz hírünket külföldön, nyilas-pártinak nevezve az ország vezetőit.

Ahelyett, hogy kivették volna a hozzájuk kötődő könyvtárakból, könyvesboltokból Nyirő József könyveit, hogy végre művelődjenek egy kicsit. Rájuk férne.

Csepel.info

112 hozzászólás “Botrány: felesége ellen tüntetett a polgármester!” bejegyzésre

  1. Joda szerint:

    Nem érdekli ezeket Nyirő József, azt sem tudják ki az.

  2. hajós szerint:

    Vaze, könyvtárban persze hogy van Nyirő-könyv, mit kell ezen csodálkozni?
    Nem egyenértékű azzal, hogy irodalmi estet tartanak a fasiszta író műveiről a fasizmus egyik áldozatáról elnevezett intézményben!!!

  3. hajós szerint:

    Hegedüs Géza konklúziója Nyirő Józsefről:

    “Kétségtelenül tehetséges író volt, kétségtelenül eltévelyedett lélek lett, életében aligha találhatott volna bűneire bocsánatot. De a már halott író életműve – ez a rendkívül egyenetlen, zűrzavaros életmű – mégis olyan örökség, amelyből előbb-utóbb ki kell válogatni a maradandó értéket. Mert jó néhány novellája, különösen a koraiak közül, és önéletrajzi regénye, az Isten igájában akkor is irodalmunk maradandó értékei közé tartozik, ha írójuk a történelem viharában emberileg is, művészileg is isten igájából az ördög igájába hajtotta fejét.”

  4. Kassai Béla szerint:

    Hajós! Aki műveletlen ne ordibálja világgá. Fasizmus Olaszországban volt. Eygébként semmi baj nem volt azzal az ideológiával. nekem tetszik. Működőképes, tiszta, praktikus. De tökmindegy milyen, ti baloldaliak – mert gondolom baloldali vagy a buta hozzászólásodból ítélve – mindig azzal jöttökk, hogy fúj kirekesztés meg fúj cenzúra meg fúj másság. Akkor mégis jó a cenzúra? Csak az a lényeg, hogy mi legyünk a cenzorok?

  5. Szigetjáró szerint:

    Nyirő József nem volt sem náci, sem fasiszta, sem pedig nyilas. Nyirő József az Erdélyi Párt képviselője volt a parlamentben, aki a trianoni döntés következtében elszakított erdélyi magyarság érdekeit képviselte, nem pedig a nyilas pártét. Itt kérdezném meg a fasisztázó, nyilasozó, hozzászólókat egy extrém példán keresztül, hogy ha tegyük fel 2014-ben a jobbik alakít kormányt és a Demokratikus Koalíció színeiben Vadai Ágnes és Gyurcsány Ferenc is netalán bekerül a parlamentbe, akkor ők jobbikosok lesznek és hungaristák??? Mert szerintem nem, de nagyon nem, sőt jelenleg ennek ellenkezőjéről adnak tanúbizonyságot már-már a nemzetellenesség határait súrolva. Értitek egyáltalán, amit írtok vagy vakon megbíztok a tollba mondóitokban? Olvassatok, szerezzetek tapasztalatokat és alkossatok saját véleményt!

  6. Manitu szerint:

    Szóval akkor megjelenik a Népszabadság meg a Népszava azzal, hogy “nyilas” Misi MSZP-s polgármester? Csaba Péter nyilasnácizza majd a volt polgármester feleségét?

  7. hajós szerint:

    Szigetjáró, tévedsz, fasiszta volt.
    Éltette Hitlert, a nyilaspuccs után követte Szálasit a csonka parlamentbe, Szálasi lapjának főszerkesztője volt, majd követte Szálasit Németországba is.

  8. Manitu szerint:

    Szerintetek Avarkeszi “nyilas” Dezsőt is fog majd valamelyik balliberális troll írni, ahogy azt Németh Szilárd polgármesterrel tették?

  9. jojo szerint:

    Mityka mellett feszít a képen Gy. Németh Erzsébet is. Ki emlékszik már rá? Főpolgármester jelölt is volt, óriási buktával. De ott tornázott Horváth Gyula, Kiss B. Mihály, Borsány György is. Utóbbi munkásőr vezér volt, majd terézvárosi polgármester, ahonnan Csepelre száműzték.

  10. Manitu szerint:

    Hajós, szóval: szerinted nyilasnáci az MSZP-s polgármester, Avarkeszi Dezső, Nagy József is, vagy csak MSZP-s nyilasnácizhat le fideszest?

    Szélsőséges idióták.

    “A szélsőséges kirohanásairól hírhedt Vadai Ágnes vitte szokás szerint a prímet: ő gyakorlatilag nyilas-náci söpredéknek nevezte azokat, akik lehetővé teszik az erdélyi írók megismerését.”

    Csepeli Munkásotthon a nyilas-náci söpredék tanyája. Na, ez szép. Hová jutottunk… 😀

  11. Manitu szerint:

    Gy. Németh Erzsébet, Horváth Gyula, Dobák István, Borka-Szász Tamás, Vadmalac Ágnes, Kiss B. Mihály, Borsány György szerintetek a tünti után elmentek meginni egy korsó sört a nyilasnáci söpredék tanyájára, a Csepeli Munkásotthonba?

    😀

    Szánalmas bohócok.

  12. hajós szerint:

    Manitu! Mi a retkes faszért lennének ők nyilasnácik, te beteg állat?

  13. Manitu szerint:

    Mert támogatják Nyirő József könyveinek megismerését. Állítólag ez olyan nyilasnáci dolog.

  14. Manitu szerint:

    Azért kíváncsian várom Borka-Szász Tamás meg Csaba Péter elftársak hozzászólását arról, hogy mekkora nyilasnáci dolog, hogy Nyirő József könyveit lehet olvasni a Munkásotthonban. 😀

  15. hajós szerint:

    Manitu: Elmebeteg vagy, öregem.
    Könyvtár, bazmeg. Érted? Könyvtár!
    Általános gyűjtőkörű könyvtár, 50 ezer kötettel!
    Az, hogy az 50 ezer kötet között ott van néhány Nyirő is, nem jelenti, hogy propagálják!
    Tudtommal nem tettek ki plakátot, nem adtak fel hirdetést, hogy várják a csepelieket Nyirő-köteteket olvasni!

  16. forgalmista szerint:

    Sobri!

    Nem is jelent meg az írásod! Átvertél? Letiltottak?

  17. lucifer szerint:

    Nagyon tudjátok csavarni a szót. Nem az a botrány, hogy Tóth Mihály ott volt a tüntetésen.
    Németh Szilárd és a Fideszes papagájkórus viselkedése a botrányos. De nagyon!

  18. Manitu szerint:

    Hajós. Elmebeteg vagy, öregem.
    Művelődési ház, bazmeg. Érted? Művház!
    Művelődési ház, ahol József Attilától Faludy Györgyik bárki befér! Az, hogy ott van köztük Nyirő is, nem jelenti, hogy csak ő van!

    Na, ez csak a te stílusod. Meg az is, hogy ha valakivel nem értesz egyet, azt nácizod. Pedig az elvtársaid, akiket meg védesz, négyszer annyi embert öltek.

  19. hajós szerint:

    Manitu!

    De bazmeg 1. Radnóti művelődési ház, 2. hirdették, propagálták a rendezvényt, 3. maga Németh Szilárd hívta hivatalosan egész Csepelt hirdetményben a rendezvényre!

    Te tényleg nem látod a különbséget aközött, hogy egy könyvtár mélyén ott lapul pár kötet, amit ha valaki direkt keres, akkor megtalál, meg hogy a polgármester invitálja a lakosságot egy rendezvényre?

    Akkor bizony elmebeteg vagy!

  20. hajós szerint:

    Apropó, LIGETI ÁGNES, a Radnóti művház vezetője még mindig nem adott választ arra, hogyan történhetett meg az általa vezetett intézményben ez a gyalázat!

  21. hajós szerint:

    Manitu, jaffa kommer barátom! Sorold már föl bazmeg, hogy a Radnóti művházban milyen irodalmi esteket rendeztek mondjuk az elmúlt 10 évben!

    Csak mert szerintem kurvára nem szoktak soha semmilyen irodalmi estet tartani!
    Egyedül most Nyirőnek!

  22. Gordon szerint:

    Ez a Borsány az a Borsány aki milliós jutalmat vett fel anno?

  23. Tóth Mária szerint:

    “Köszönjük”DK ! Remek reklám ez az íróknak, és így legalább az is tudomást szerzett róluk, akik csak a foxi-maxi egyetem hazugságait ismerték !

    A 60 évig elbutított prolik is művelődhetnek végre !

  24. Manitu szerint:

    Azért lássuk be elftársak, hogy itten egy komoly kommunista evolúciót volt a szimpla “mindenki nyilasnáci aki Nyirőt megenged”-től a “mi nem, csak ők nyilasnácik”-ig.

    1. Kezdődött ugye azzal, hogy Nyirő szélsőséges, és vállalhatatlan (ez van a féleszű nő mögötti idióta nő kezében is a képen). Ezt megcifrázta az egyik efltárs azzal, hogy ha Liszt vagy Wagner antiszemita volt, akkor őket is törölni kell.

    2. A második fokozatú elftársi baromság az volt, hogy ugyabár oké, Nyirő nyilasnáci, de létezik, mégsem lehet a könyveket elégetni, amíg diktatúra van, majd akkor, ha megint demokrácia lesz, és szabad lesz mindent kicenzúrázni, ami az elftársaknak nem tetszik. Ezért hát az a baj, hogy Nyirő a Radnótiban van/volt.

    3. A harmadik fokozatú idióta elftársi szöveg pedig most az, hogy Nyirő, akit soha nem olvastak az elftársak, egyszerűen csak rossz – ellentétben Kosztolányi Dezsővel, aki szintén antiszemita volt, de ő jó. Igaz, hogy van a Radnóti Könyvtárban is Nyirő József meg Wass Albert, de ha ez nem, akkor az aztán igazán tényleg nyilasnáci dolog, hogy fideszes polgármester megy az irodalmi estre. Mert ha MSZP-s polgármester felesége gyűjti a Nyirő könyveket, az nem nyilasnáci dolog, mert ő MSZP-s.

    Mi értjük.

  25. Bugi szerint:

    Van abban valami megható, hogy Mutyi Misi összes alattvalója összegyűlt Mutyi Misit Nyilas Misire keresztelni. Ó bocs: névadózni 😀

  26. kozi szerint:

    Nemcsak hatásvadász, de kissé félrevezető is a cím, hiszen TM már nem polgármester. 🙂

  27. robi szerint:

    Szórakoztató esti mulatság a sok pojácának a hozzászólásait olvasgatni.

    Bugi és Manitu pár évvel ezelőtt még eltévedt Pesten, ma meg ők akarják megmondani, hogy kit olvassanak a polgárok.

    Miért most vált kedvenc írójukká Nyirő?
    Mert most lett számukra kötelező olvasmány?

    Mulatságos történet, önbecsülés nélküli feltétlen behódolókról- némi koncért.

  28. Albisola szerint:

    Nyírő nyilas politikus volt nem? Nem antiszemita író, abból volt sok. Nyírő nyilas parlamenti képviselő volt, felelős a nyilasok 1944-45-ös rémtetteiért. Ezek után nem érdekel, hogy milyen író volt. Erről ennyi a véleményem.

  29. Bugi szerint:

    Albisola: nem az volt. Az Erdélyi Párt képviselője volt, ha jól tudom.

  30. Bugi szerint:

    Albisola; kérdezd meg Tóth Mihályt, hogy milyen író volt Nyirő 😉

  31. Mari nénye szerint:

    Manitu szerint:
    2012. június 19., kedd – 16:13
    Gy. Németh Erzsébet, Horváth Gyula, Dobák István, Borka-Szász Tamás, Vadmalac Ágnes, Kiss B. Mihály, Borsány György szerintetek a tünti után elmentek meginni egy korsó sört a nyilasnáci söpredék tanyájára, a Csepeli Munkásotthonba?

    Szánalmas bohócok.

    Szívemből beszéltél! :))))

  32. Mari nénye szerint:

    Na Misi bátyó de jól néz ki! Kipihenten ráncok nélkül……..

  33. Doki szerint:

    A fejjel lefelé SOHA TÖBBÉ feliratú táblát tartó hölgy Zilahi Nóra, aki a CSepel-Sziget Műszaki Szakközépben tanít közgazdaságot.

  34. Doki szerint:

    hajós! Baj van a részeg tengerésszel? 😀

  35. joságos. szerint:

    Bugi! rosszul tudja! Tóth Mihály biztos tudja, maga viszont csak innen tudta meg. Avval a nehezen megszerzett hat elemijével kár osztania az észt,főleg ha magának csak ennyi jutott belőle!

  36. hajós szerint:

    Bugi: És azt vajon tudtad-e, hogy 1947-ben Kisbarnaki Farkas Ferenc, aki Szálasinak hűséget esküdött, emigráns árnyékkormányt próbált alakítani Bajorországban, és ebben az árnyékkormányban Nyirő József kapta a nemzetnevelési tárcát?

    Na gondoltam, hogy nem tudtad.

  37. hajós szerint:

    Na ez a botrány:

    http://nol.hu/kulfold/elie_wiesel_visszaadta_a_nagykeresztjet_nyiro_miatt

    Elie Wiesel visszaadta nagykeresztjét Kövér és a múlt átírása miatt
    Egy Kövér Lászlónak címzett levélben mond le magas magyar állami kitüntetéséről Elie Wiesel magyar származású Nobel-békedíjas író. Írása szerint megdöbbenéssel és felháborodással értesült arról, hogy a magyar Országgyűlés elnöke is részt vett a nyilas eszméket valló erdélyi író, Nyirő József újratemetési kísérletében.

  38. Bugi szerint:

    Ez lett Tóth Mihály meg torka száz nyilas hisztériakeltéséből. Büszke lehetsz rá hajós. Ahelyett, hogy Tóth megmondta volna nyíltan, hogy az asszony már csak a Nyirőt szereti.

  39. Mari nénye szerint:

    Ez botrány? Na bumm és akkor mi van ha visszaadja! Akinek nem tetszik nem tolja a kis talicskát……..szerintem 🙂

  40. Bugi szerint:

    Ez az igazi botrány: a hazugságból így lesz károkozás!

  41. hajós szerint:

    Mari nénye : hát csak annyi, hogy egy Nobel-békedíjas, világhírű író, az egész világ odafigyel a szavaira.

  42. hajós szerint:

    “Mély megdöbbenéssel és felháborodással értesültem arról, hogy Szőcs Géza kulturális államtitkár és Vona Gábor, a szélsőjobboldali Jobbik elnökének oldalán Ön is részt vett azon az ünnepségen, amelyet Romániában szerveztek a nyilaskeresztes parlament tagjának, Nyirő Józsefnek a tiszteletére. Megbotránkoztatónak találom, hogy a magyar Országgyűlés elnöke képes volt elmenni egy olyan ünnepségre, amely a Horthy- és a Szálasi-rezsim fasiszta ideológiája előtt tiszteleg – szerepel abban a levélben, amelyet a Nobel-békedíjas Wiesel még június 7-én írt Kövér Lászlónak a román hatóságok által végül meghiúsított Nyirő-temetés kapcsán.

    Írásában a magyar származású amerikai zsidó író kitér azokra a „nyugtalanító hírekre”, amelyek szerint Magyarországon köztereket neveznek el Horthy Miklósról és rehabilitálják Wass Albertet, illetve a világháborús fasiszta kormánnyal együttműködő más közéleti szereplőket, és a tanrendbe kerülnek a szélsőjobboldali eszméket hirdető szerzők.

    Wiesel a levélben emlékeztet rá, hogy 2009 decemberében tartott parlamenti beszédében felkérte a magyar képviselőket, hogy tegyenek többet a bizonyos kiadványokban és a politikai életben is megjelenő antiszemita, rasszista megnyilvánulások ellen, amelyek „szégyent hoznak a nemzetükre”.

    „Azóta egyre világosabb, hogy a magyar hatóságok bátorítólag lépnek fel azokban a kísérletekben, amelyek tisztára mosnák Magyarország múltjának ezt a tragikus fejezetét, nevezetesen a világháborús magyar kormány részvételét az ország több százezer zsidó állampolgárának deportálásában és meggyilkolásában” – állapítja meg Az éjszaka című könyvével világhírűvé vált író.

    „Nem akarom, hogy közöm legyen ehhez, ezért ezennel visszaadom a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét, amelyet 2004. június 24-én Magyarország elnökétől [Mádl Ferenctől – a szerk.] kaptam” – zárul Wiesel levele.

    Kövér László házelnök megkapta a levelet, erősítették meg kérdésünkre. A válasz várhatóan szerdán születik meg – tájékoztatta a Népszabadságot az Országgyűlés sajótosztálya.”

  43. Vátesz szerint:

    A “világhírű” íróra nem figyel oda az egész világ! A muszlimokat, a kínaiakat, az indiaiakat, a feketéket, a latinokat biztosan nem érdekli! Akkor csak a fehér Amerikáról és Európáról lehet szó. Őket meg miért érdekelné, hiszen Elie Wiesel azt sem tudja, mi volt a rabszáma, meg hogy ő vajon ő-e! Humbug az egész, egy kalandor előadott egy más személy adataival egy történetet, s sokan bedőltek neki. Még a magyar kormány is. Mielőtt végleg kiderülne a disznóság, gyorsan lemondott a kitüntetésről! Ezt vajon ki kapta, ő vagy az akinek a nevén él?

  44. csaba péter szerint:

    csak lehet benne valami , ha nyilas náci söpredéknek tartanak benneteket már a világ sajtóban is

  45. csaba péter szerint:

    Szóval rendjén lesz ha a Nagy Imre ÁMK ban Kádár János emlékestet tartanak?

  46. Vátesz szerint:

    Elie Wiesel kétszer nem írta ugyanazt a családjáról, ezek szerint a valódi Wieselnek csak a nevét tudja, még a saját tetovált rabszámát sem, amit persze megmutatni sem hajlandó! A végén öregségére még dolgoznia kellene, ha megszűnnének a hiszékeny támogatók!

  47. csaba péter szerint:

    Wátesz remélem még lesz alkalmad megbánni bűneidet

  48. csaba péter szerint:

    Ezek után lesz képetek templomba menni ? és meggyónni fasiszta tetteiteket , majd magatokhoz venni az úr testét fröcsögő gyűlölettel komcsizva zsidózva ? ez lenne a kereszténység?

  49. Vátesz szerint:

    Miért, te vagy az igazi Wiesel? Akkor miért nem buktatod le ezt a csalót! 😀

  50. csaba péter szerint:

    Egyébként olvastam műveit igen gyengék , Csurka százszor jobb író

  51. Vátesz szerint:

    Neked meg lesz képed elmenni a pártgyűlésre és bevallani hogy te is privatizáltad a nép vagyonát?! 😉

  52. csaba péter szerint:

    már vártam ezt tőled te agyalágyult aki sose dolgozott Csepelen és azt se tudja hol van

  53. Vátesz szerint:

    Apropó Tóth Úr! Ön már nem polgármester, elmondaná végre a csepelieknek, hogy Glatz Ferenc és Medgyessy Péter, mint a Stratégiai Tanácsadó Testület tagjai, milyen tanácsokat adtak Önnek polgármester korában és mennyiért? Hogy szóban adták és már nem tetszik emlékezni hogy mit?! Ugyanezt mondta Kocsis István is, aki a paksi atomerőmű vezérigazgatójaként foglalkoztatta Medgyessy Pétert, ügyes!

  54. Vátesz szerint:

    1989 és 1995 között dolgoztam a gyárban, amikor az elvtársak, s közte te is, széthordták a nép vagyonát! Ezért szoktam azt írni, hogy néhány hétre hatalmat kellene adni a thürmeristáknak, éppenannyi ideig, amig végeznek a népáruló kommunistákkal! Még ma is dübörögne a kommunizmus, ha békén hagyták volna a népet, és jó kommunista szokás szerint maguk közül akasztgattak volna, mint például Rajkot!

  55. csaba péter szerint:

    dolgoztál ám a k ban

  56. Bolemann Lajos szerint:

    Nem tudom ki jegyezte ezt a valamit itt felül, de igen szánalmasra sikeredett. 40-es 50-es éveket idéző érvelések, féligazságok, és teljes hazugságok. Ez kinek szánjátok? Szellemi fogyatékossá vált mari néniknek, meg pista bácsiknak? Az rendben, hogy ti hülyék vagytok úgy morovikostól, borbélyostól, némethestül az egész brancsotok, de miért gondoljátok hogy mindenki az?
    Csak úgy mellesleg kérdem (mert arról még nem láttam képet) Hányan voltak azon az ominózus “irodalmi” esten?

  57. hajós szerint:

    nos, Elie Wiesel nem akárki, őt magunkra haragítani egy kibaszott nagy diplomáciai baklövés.
    http://www.france24.com/en/files/imagecache/france24_ct_player_thumbnail/story/wiesel-obama-merkel-m.jpg

  58. Manitu szerint:

    Elie Wiesel a Nobel díját is visszaadhatja, hiszen nem egy Nobel dijas volt náci vagy antiszemita. Legutóbb még Günter Grasst is antiszemitizmussal vádolták.

    Hajós-nyilassöpredék náci: Azzal, hogy a nyilvánvaló hazugságaitokkal meghülyítetek embereket, és prábáljátok Magyarország rossz hírét kelteni, ne büszkélkedj. Egy normális ember pontosan látja, hogy megint csak undorító dolgokat csináltatok a saját hazátok ellen.

  59. Manitu szerint:

    Na, végül Csaba Péter elftárs még saját magát sorolja a fasiszta nyilasnáci-söpredék tagjaihoz?

  60. Királyerdei szerint:

    Ki is ez a Eli Vizel?

    “Elie Wiesel, a magát holokauszt-túlélőnek tartó író rendszeresen hazánkban haknizik, a parlamentben is felszólalt.

    Fasisztákról, újnácikról és náci újjászületésről ábrándozott az ország házában. Ahogy a világ sok más táján is ugyanezt tette és teszi. Egy idős holokauszt-túlélő a sajtóban nem kevesebbet állít, mint hogy Wiesel egy közönséges csaló, lopott identitással.

    Elie Wiesel máramarosszigeti származású, magát amerikai zsidónak valló „író, politikai aktivista és egyetemi tanár”. A hivatalos verzió szerint holokauszt-túlélő. 57 könyvet írt. Leghíresebb műve Az éjszaka, amely a holokauszt során szerzett tapasztalatairól szól. Műveiben az erőteljes és költői irodalmi, teológiai hozzászólások/véleményezések, valamint az általa sajátos módon artikulált zsidó spiritualitás fedezhetőek fel. 1986-ban Elie Wiesel Nobel-békedíjat kapott. A norvég Nobel-díj Bizottság az „emberiség hírvivőjének/hírnökének” nevezte megjegyezve, hogy a „Hitler haláltáboraiban történt teljes megalázottság megtapasztalásának és az emberiesség semmibe vevésének” feldolgozására irányuló küzdelmei, valamint a „béke érdekében végzett gyakorlati munkája” mind „a béke, a jóvátétel/megbékélés és az emberi méltóság” erőteljes üzenetét közvetítik az emberiség felé. Ő használta először a „holokauszt” kifejezést a mai értelmében.

    Elie Wiesel néhány éve Magyarországon járt. Az egyik tévéműsorban az állítólagos holokauszt-túlélő felelősnek nevezte Sólyom László akkori köztársasági elnököt és a parlamenti emberi jogi bizottságnak fideszes elnökét, Balog Zoltánt is a „neonáci mozgalmak erősödéséért”.

    A parancs innen érkezett, a zsidótörvények a nép nevében születtek – mondta akkor Elie Wiesel körbemutatva a parlament felsőházi termében. Aki a „magyarok közönyét” is felrótta, miközben azt is hangsúlyozta: a mai Magyarországgal szemben nem érez haragot, és nem tartja felelősnek a tegnapért, „de azért felelősek, amit a múlt emlékével tesznek”.

    A svédországi Malmöben élő Nikolaus Gruenert, vagyis Grüner Miklóst 1944-ben deportálták Nyíregyházáról családjával együtt. Miután elveszítette családtagjait, a Wiesel-fivérek, Lázár és Ábrahám mentették meg az életét. A szabadulás után negyven évvel, 1986-ban hívták Stockholmba, hogy találkozzon régi barátjával, Lázárral, azaz Elie Wiesellel, aki abban az évben kapott Nobel-békedíjat.

    – A bátyámat nem sokkal apám halála után átvitték Mauthausenba, egyedül maradtam. – nyilatkozta a sajtónak Grüner Miklós. A máramarosszigeti Wiesel-testvérekkel, Lázárral és Ábrahámmal ekkor ismerkedtem meg, pártfogásukba vettek. Lázár Wiesel száma az A-7713-as volt, míg Ábrahámé az A-7712. 1945 hideg és hófúvásos januárjában gyalog kellett a 36 kilométerre levő Glivicéig (Gleiwitz) mennünk vékony ruhában, Lázár ekkor mentette meg az életemet. Rengetegen meghaltak a menetelésben. Három hónap múlva nyitott marhavagonokba zsúfoltak minket, de mire elértük Buchenwaldot, az emberek több mint fele meghalt, köztük Ábrahám is, 1945. január 26-án. A vagonban utazó 115 főből ötvenen érkeztünk meg.

    Buchenwaldban voltunk 1945. április 8-ig, itt szabadítottak fel minket a bevonuló amerikai csapatok. Én rajta is vagyok azon a fényképen, amelyet a táborról készítettek és bejárta a világot. Ekkor találkoztam Lázárral utoljára. Szabadulásom után, mivel nagyon beteg lettem, egy svájci szanatóriumban kezeltek, majd Ausztráliába kerültem, éltem többek közt Sidney-ben, Brisbane-ben, Adelaide-ben. Lázár tudtommal Párizsba került. 1986-ban kaptam egy telefonhívást, hogy nem akarok-e találkozni egy régi barátommal, Elie Wiesellel? Mondom: kivel? Nem ismerek ilyet. Azt válaszolták: azzal a Lázár Wiesellel, aki A-7713-as számmal volt a rabtársam. Nagyon megörültem és repültem Svédországba 1986. december 14-én – egészítette ki a történetet Grüner Miklós.

    Grüner Miklós azonban régi barátja helyett egy idegen férfivel foghatott kezet.

    – Soha nem láttam azt az embert, aki Lázár Wieselnek, és az A-7713-as számú fogolynak adja ki magát – mondta meghökkenve Grüner. Egy idegen férfi állt előttem, ő is elismerte, hogy soha nem találkozott velem. Az A-7713-as szám Lázár karján volt. Hogy került ez Elie Wieselhez, aki viszont senkinek nem volt hajlandó megmutatni az ő karját, mondván: az az ő teste, nem mutogatja senkinek. Húsz évig kutattam, ahol csak tudtam, s kiderítettem: a magát Elie Wieselnek nevező személy soha nem is volt koncentrációs táborban, mi több: azt is kizártnak tartom, hogy zsidó volna.

    Elie Wiesel, a csaló kapcsán Grüner Miklós azt is elmondta, hogy gerjeszti az antiszemitizmust. Ahogy az a Kertész Imre is, aki kapcsán szintúgy megkérdőjelezi, hogy egyáltalán valaha is koncentrációs táborban járt. Wiesel gyalázza a magyarokat, fasisztának és antiszemitának nevezve egy egész népet. Segít egy ortodox zsidó mozgalomnak, hogy még több zsidó legyen a világon, ami egyébként ellentétes a magyar zsidó kultúrával is. Parlamenti felszólalásával a két évvel ezelőtti választás előtt bemocskolta az egész magyarságot. Grüner Miklós szerint kérdés, ki hozta ide és miért, ki fizetett neki. Miért kéri a deportált máramarosszigetiek adatait? Több pénzt akar a térítő, ortodox mozgalomnak, és ehhez a holokauszt mártírjain keresztül vezet az út? És persze az is nagy kérdés, miért „hallgat a világ” arról, hogy a magát Elie Wieselnek nevező személy egy közönséges csaló.”

  61. Királyerdei szerint:

    Amint az várható volt, az Amerikai Népszava (AN) nevű „szemetesláda” is foglalkozott azzal a levéllel, amelyet az ún. „Elie Wiesel” írt Kövér László házelnöknek. Az AN cikkének a címe: „Kövér szerdán ’válaszol’ Elie Wieselnek”. Az AN cikkében olyan „tények” is szerepelnek, amelyek mellett nem lehet elmenni szó nélkül.

    Idézem az AN cikkének egy hosszabb részletét, amelynek első szavai azt világítják meg, miért nem Budapesten vette át 2004-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét „Elie Wiesel”.

    „A kitüntetés alkalmával az író még nem volt hajlandó Magyarországra látogatni, miután évtizedeken át hű maradt eredeti esküjéhez, hogy nem látogat Magyarországra azután, hogy magyar csendőrök vagonírozták be Máramarosszigeten és Buchenwaldba deportálták, jóllehet a legmagasabb, kormányfői szintről próbálták elérni, hogy esküjét megváltoztatva Magyarországra látogasson. A kitüntetést így Medgyessy Péter akkori miniszterelnök vitte magával, amikor hivatalos úton az Egyesült Államokba látogatott, és ő is adta át Wieselnek (valamint Henry Kissinger volt külügyminiszternek). Wiesel akkor úgy nyilatkozott, elfelejtette a nyelvet, ez pedig annak köszönhető, hogy rájött, ’mi is történt valójában a Holocaust során. Ugyanis akkor, eleinte mi nem is láttunk németeket, csak magyarokat. Magyar csendőröket, csak magyar tábori csendőröket. Ők voltak azok, akik üldöztek, brutálisan bántalmaztak minket. Pszichológiailag tehát magyarázható, hogy ezért törölni akartam a magyar nyelvtudásom, nos ezért is felejtettem el magyarul.’

    Az erdélyi Holokauszt túlélő a Vészkorszak óta első ízben 2009. december 9-én látogatott két napra Budapestre Köves Slomónak, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbijának meghívására, abból az alkalomból, hogy Magyarországon húsz éves volt a Chabad Lubavics zsidó haszid mozgalom.”

    Egyetlen előzetes megjegyzés. Eddig úgy tudtam, hogy az ún. „Elie Wieselt” először Auschwitzba deportálták 1944 tavaszán, s 1945 januárjában költözött át Buchenwaldba. Most azt olvasom, hogy egyenesen az utóbbi táborba utazott. Az már bizonyított tény, hogy „Elie Wiesel” nem volt auschwitzi rab. Ezek szerint most már csak a buchenwaldi mítoszhoz ragaszkodik a Nobel-békedíjas szélhámos?

    Az amerikai író azt magyarázza: azért nem beszél magyarul, mert minden erejével „törölni” igyekezett a nyelvtudását. Hiszen 1944-ben eleinte csak „magyarok” üldözték, bántalmazták őt és a többi máramarosszigeti zsidót. Az üldözésre válaszul „Elie Wiesel” a magyar nyelven, illetve a nyelvtudásán állt bosszút.

    Ez persze mese, hiszen ez az ember nem az, akinek mondja magát. Auschwitzban csak turistaként járt, egész „holocaustos” múltja kitaláció, csalás. Ezt már tudjuk. Azt viszont még nem, kicsoda is valójában, hol született, hol volt a második világháború alatt. Egyszer persze majd ez is kiderül.

    Ugyanakkor elgondolkodtató, amit „Elie Wiesel” a magyar nyelvtudás „törléséről” mond. Ennyi gyűlölet lenne ebben az emberben? Mert néhány magyar 1944-ben állítólag bántalmazta, rögtön sutba vágja a magyar nyelvet? Képzeljük el azokat, akiket az ávósok megkínoztak, s évekig fogva tartottak. Az ávósok is magyar nyelven beszéltek – akkor az áldozataiknak is „törölniük” kellett volna az anyanyelvüket? Hogyan találhatott ki ilyen idiotizmust ez a szélhámos? S egyébként is: hogyan működik egy ilyenféle „nyelvtörlés”?

    Az idézett szövegben azonban nemcsak ezzel a „törléssel” van baj. Van itt más probléma is. Azt olvassuk, hogy „Elie Wiesel” hű maradt eredeti esküjéhez, s ezért nem jött el 2004-ben Magyarországra átvenni a kitüntetést. Szélhámosunk ugyanis nemcsak a nyelvtudását „törölte”, hanem hazánkba sem óhajtotta betenni a lábát a deportálás után. Hiába győzködték, nem állt kötélnek. Mert kötötte az eskü. Ezért a D-209-es sorszámú magyar miniszterelnök házhoz vitte a plecsnit, amikor 2004-ben éppen az USÁ-ban kódorgott.

    Aztán mégis megtört a jég: 2009 decemberében ellátogatott magyarországi híveihez a már akkor is nagyon öreg szélhámos. Azt olvassuk a fenti szövegben, hogy „a Vészkorszak óta első ízben” ekkor, tehát 2009 végén érkezett Budapestre „Elie Wiesel”.

    Kérdés: mikor ért véget az ún. „Vészkorszak”? Ha a fenti idézetnek hihetünk, nem 1945-ben, a háború végével, hanem mintegy húsz év múlva. Idézek „Elie Wiesel” terjedelmes memoárjának első kötetéből, amely magyarul is megjelent Minden folyó a tengerbe siet címmel:

    „1964: itt az ideje, hogy viszontlássam szülővárosomat. /…/ Elindulok: Budapest, Bukarest, Baia-Mare (Nagybánya). Budapesten ellátogatok a zsidónegyedbe, ahol az elmúlt évek nyomait keresem. Mit fogok csinálni, ha belebotlom egy ’vadászcsendőrbe’, azon csendőrök egyikébe, akik 1944-ben a magyar zsidók elhurcolásának drámáját kegyetlen brutalitásukkal fokozták, amikor is kitört belőlük az ősi antiszemitizmus? Szeretném megnézni a hivatalos levéltári anyagokat. Ki volt jelen, melyik irodában, amikor meghozták a döntést a szigeti és Sziget környéki zsidók deportálásáról? A kis naiv, hatékonyan, buzgón dolgozó titkárnő, aki jegyzetelt, ő, mennyire szeretném megismerni! Csupán azért, hogy feltehessek neki néhány kérdést, semmi másért. A gettó. A Raoul Wallenberg és a svájci konzulátus védelme alatt álló házak: az úgynevezett szabad világ ezen humanitárius segítsége miért csak olyan későn érkezett? A Lánchídon (amelyet vad tekintetű oroszlánok őriznek) egy nőt keresek beteges kisfiával, akit a zsidó kórházba visz, ahol egy híres specialista fogja megvizsgálni, vajon miért szenved annyit a fejfájástól? Ahogy a kisfiú nő, vele együtt nő a fájdalom is. Elmegyek a zsinagógába és beszélek a hívőkkel. Egyikőjük azt szeretné megtudni, hogy nős vagyok-e. Nem, még nem, miért kérdezi tőlem? Van egy lánya, akit ki akar küldeni az országból, s egy névházasság ezt lehetővé tenné számára.”

    (Elie Wiesel: Minden folyó a tengerbe siet. Bp., Esély Könyvklub, 1996, 572-573. o.)

    Mit fogok csinálni, ha belebotlom egy ’vadászcsendőrbe’, azon csendőrök egyikébe, akik 1944-ben a magyar zsidók elhurcolásának drámáját kegyetlen brutalitásukkal fokozták, amikor is kitört belőlük az ősi antiszemitizmus?

    Elég ennyi a csacsogásból. 1964-ben tehát – útban állítólagos szülővárosa, Máramarossziget felé – Budapesten kószált az ún. „Elie Wiesel”. Előbb azt olvastuk, hogy a háború vége – vagyis az ún. „Vészkorszak” – óta szigorú eskü miatt nem járt hazánkban. Most kiderül, hogy 1964-ben a pesti flaszteron koptatta cipőit. Mi hát az igazság?

    Két eset lehetséges.

    1./ A második világháború, az ún. „Vészkorszak” 1964 körül ért véget, mindenképpen az ún. „Elie Wiesel” 1964-es pesti „deportálása” után.

    2./ Az ún. „Elie Wiesel” hazudott. Vagy 2004-ben, vagy az emlékiratában. Vagy – mindkét alkalommal.

    Tessék választani.

  62. csaba péter szerint:

    Mikor a fasiszta söpredék hangot kap véget ér a józan ész

  63. csaba péter szerint:

    manitu te szemét fasiszta , ha minden magyar Nóbel díjas vissza adná az elismerését aki zsidó vallású mennyi marad?

  64. Manitu szerint:

    Nálatok nem is volt olyan. Ebből a Nyirő ügyből is látszik. Arra vagytok képesek, hogy cenzúrázzatok, az értelmes emberek előtt meg magatokat égessétek.

  65. csaba péter szerint:

    Ha Wieselt a velejéig konzervatív ámde nagy formátumú politikus Mádl Ferencz köztársasági elnökünk kitüntette Magyarország legnagyobb adható kitüntetésével talán tudta mit csinált . Ellentétben Kövér elvtárssal.

  66. Manitu szerint:

    Nobel, nem Nóbel. Csak égeted magad.

  67. csaba péter szerint:

    Ha lenne bátorságod ideírnátok nevedet de ti egy gyáva fasiszta fidesz bérencek vagytok akit ezért fizetnek. manitu , nagyapó vátesz stb

  68. Manitu szerint:

    Egyébként soha nem vallottam fasiszta vagy náci nézeteket. Az a baj, hogy a sztálinizmusban azt nevelték a sötétebb, bunkó kommunistákba, hogy aki nem gyilkos kommunista, az csak fasiszta nyilasnáci söpredék lehet. És sajnos te bennragadtál ebben a magyarázatban.

    Mellesleg ha gondolkoznál egy picikét, a cenzúra-követelésetekkel, azzal, hogy könyveket akartok égetni, bezúzatni vagy diktatórikusan léptek fel azokkal szemben, akik nem értenek veletek egyet, éppenséggel pont ti, MSZP-sek meg gyurcsányisták álltok közelebb a fasizmushoz.

  69. csaba péter szerint:

    Anyázhattok komcsizhattok de írjátok ide ti mit adtatok az embereknek az ország zászlón kívül?
    Mert az állítólagos komcsiktól többek közt ti is Lakást , munkát bölcsődét , óvódát , ingyenes oktatást, Nyaralást ,segélyt, támogatást , kaptatok . Ti mit adtatok ?

  70. csaba péter szerint:

    Na te gyáva szar manitu hogy hívnak ?

  71. csaba péter szerint:

    Te aki sose voltál csepeli a többi fasiszta álattal együtt csak fizetett provokátorként így keresed a napi betevőt?

  72. csaba péter szerint:

    Ki mertek velem állni egy nyilvános vitára ?

  73. Manitu szerint:

    Nehogy már az legyen a végső érved, hogy amit nem loptak el vagy barmoltak szét a komcsik, abból pár morzsát visszaadtak lakásépítés vagy óvoda formájában. Nézd meg Ausztriában vagy nyugatabbra hogyan működött ugyanez. Ott nem a lopás meg a barmolás, meg nem a cenzúra és a diktatúra volt a fontos.

    Nektek még mindig ez számít. Hogy legyen cenzúra, meg diktatúra. Aztán meg még te állsz le fasisztázni. KATASZTRÓFA.

  74. fütyesz szerint:

    Csaba vagy Péter!

    Gyorsan fordulj orvoshoz! Vagy keresd meg, és vedd be az elgurult gyógyszereidet!

  75. hajós szerint:

    Manitu! Nehogy már a nyúl vigye a puskát! Ki keltette rossz hírét Magyarországnak? Kövér László meg Szőcs Géza, azzal, hogy kormányszinten részt vettek a fasiszta író újratemetésén, azzal, hogy beiktatták a nemzeti alaptantervbe!

  76. hajós szerint:

    Királyerdei! Akkor Kövér László azt fogja válaszolni Elie Wieselnek, hogy ugyan már, ne szövegeljen, maga úgyis egy szélhámos, örülünk, hogy visszaadta a nagykeresztet, mert már épp úgyis készültünk visszavenni? Ezzel a válasszal kéne helyreállítani Magyarország becsületét a nemzetközi közvélemény előtt? Majd biztos Obama és Merkel is tapsolni fog ennek!

  77. hajós szerint:

    Amúgy Elie Wiesel tud magyarul, tegnap Ungvári Tamás az ATV-n elmesélte, hogy 2004-ben, amikor Wiesel megkapta a Nobel-békedíjat, egész este magyarul beszélgetett vele.
    http://atv.hu/cikk/video-20120619_ungvari_tamas

  78. Bugi szerint:

    Szerintem Tóth Misi keltette a rossz hírünket. Elvégre Nyirő állítólag vállalhatatlan. 😉 Félretéve a tréfát, az MSZP és Gyurcsány keltették a hisztériát, a rossz hírünket.

  79. Peace szerint:

    Ez a cikk egy vicc, gratulálok az írójának! Szánalmas….. Valaki tényleg vita tárgyának gondolja ezt??????????

  80. Dr. grün szerint:

    Sajnos, nem vicc!
    Hofi után szabadon:
    “Csak vannak akik komolyan veszik!”
    Az én kommunistám jó kommunista, a mi kommunistánk jó fideszes, az én nyilasom jó nyilas!
    A fokozatosság elvét betartva! 🙂

  81. Manitu szerint:

    “Csak vannak akik komolyan veszik!”

    Úgy tűnik, hogy sokan komolyan vették a hülyítést, mások – Borka-Szász, Vadai, akik a háttérben röhögtek vagy a “mutyi” Misi meg a többiek – pontosan tudták, hogy ez az egész egy hazug politikai habverés. Aminek a célja a kisstílű, alantas politikai sz@rkavarás, meg saját országuk besározása külföldön.

    Sajnos Grün, te magad is ebben a csapatban vagy, úgyhogy szégyellheted magad. Gondolom te is ott bunkóskodtál.

  82. Dr. grün szerint:

    Indiánfing!
    “mások – Borka-Szász, Vadai, akik a háttérben röhögtek vagy a “mutyi” Misi meg a többiek – pontosan tudták, hogy ez az egész egy hazug politikai habverés”

    Egyáltalán nem tűnik hazug politikai habverésnek amit csináltok, ahhoz elég komolyan veszitek!
    Lehet, hogy ezért kell nyugdíjba zavarni a 62 év feletti tanárokat, oktatókat, mert Ők még tudják, hogy ki volt József Attila, Radnóti Miklós és azt is, hogy ki nem volt Nyirő vagy Wass?! ))):-) (((
    Aprópók!
    A helyesírás ellenőrzőm miért húzza alá a Nyirőt és a Nyírőt miért nem?! Lehet, hogy okosabb mint egy itteni szakember?! 🙂

  83. Manitu szerint:

    Az a baj te kis idióta grün, hogy ellentétben veletek senki nem akarja cenzúrázni az irodalmat. Pont ez a lényeg.

  84. Mari nénye szerint:

    Bolleman! Miért gondolod,hogy a szellemi szinted emeli a nap fényét ha benézel erre az oldalra?

  85. Dr. grün szerint:

    Szellentéske!
    Ki a frász akar cenzúrázni?! Se Ti, se mi!
    Itt egy a zegyben arról szólt a mese, hogy az áldozatot és a feláldozók szimpatizánsát (finoman) egy kalap alá akarjátok venni, csak csupán a zirodalmi munkásságuk alapján!
    Mint amikor Laci betyár mint “magánember” vállal kegyeleti szertartás rendezést mellékfoglalkozásban, mint a Magyar Parlament elnöke, ezzel kéretlenül hatalmas pofont adva nemcsak Magyarország nemzetközi jó hírnevének, hanem a romániai magyaroknak is!
    Szavaiddal élve “Pont ez a lényeg!”

  86. Té-Gé szerint:

    Micsoda cikk. Az exkomcsi expolgi vs. exnyilas exiró szarán ennyit rágódni! 🙂

  87. Té-Gé szerint:

    Manitunál nem értem, ha ennyire szíve csücske minden, ami Erdély, akkor miért jött ide, onnan, Csepelre?

  88. robi szerint:

    Ahhoz képest, hogy a cikk figyelem elterelés céljából készült, igen sokan ráharaptak.

    Vegyük tudomásul: attól nem lesz olcsóbb a krumpli meg a hús, hogy tisztázzuk az író helyét az irodalomban, szerepét korának politikai életében.
    A sz@r felkavarása színjáték.

    Az elmúlt 2 év gazdasági intézkedései mélyítették a válságot, a kiutat nem mutatja. A folyamatos, brutális megszorítások, a recesszió elfedésére “kellenek” az új nemzeti szimbólumok. A droidok zajos érvelései jól szolgálják a hatalom figyelem elterelését a komoly bajokról. Minél több az alibi téma, annál súlyosabb a helyzet.

    Láthatjuk: koncért egyesek sok mindenre képesek, beadják gerincüket is.
    A semmiről kitalált, központi utasításra gerjesztett vitáknak semmi értelme.

  89. Gordon szerint:

    Én úgy látom, hogy a műsort a balliberálisok csinálják. Vigyorogva mennek tüntetni. Deméről akarják elterelni a figyelmet? Elképzelhet, bár gyenge próbálkozás.

  90. csaba péter szerint:

    Manitu ettől még a nyilas , nyilas a fasiszta fasiszta a komcsi komcsi bármilyen irodalmi értéket hiszterizálnak egyesek ehhez..

    Eddig erről pofáztál .

    Hogy most mást mondasz az azt jelenti , hogy aki be nyal nektek annak minden meg van bocsátva.
    Lehet komcsi , nyilas , fasiszta mindegy csak nyaljon..
    Csak nektek nyaljon .
    Mi a különbség köztetek és a régi jó elvtársak – között ?
    Csak az hogy a pöcegödör tetején most ti úsztok .
    Persze a legnagyobb darabok vannak most is legfelül. Pl : manitu és a többi szar

  91. csaba péter szerint:

    Az igazi kérdésekre nincs válasz , mert kiderülne igaz énetek

  92. Manitu szerint:

    Csaba elvtárs: ha tudnál írni, én a te írásaidat ugyanúgy elolvasnám, mint Moldova Györgyét. Hogy kommunista? Igen. Írt jó könyveket? Igen. Könyvet olvasni, olvasni – ellentétben az idióta elvtrásaid követeléseitől – nem politikai pártállás vagy világnézet kérdése.

    Amilyen sötét vagy, te is azonnal nekiálltál nyilasnácizni. Most akkor Tóth Mihályt is nyilasnácizod majd?

    Té-gé: miből gondolod, hogy Erdélyből jöttem? Miből vontad le ezt a fantasztikus következtetést? Attól, hogy a hozzászólásokból életkorra meg eredetre következtetsz, még csak a szellemi sötétségedet erősíted meg. Te, aki szintén elmentél tüntetni, és aki utána azt akarta beetetni itt, hogy semleges volt. Tömény kommunista vagy te is, minden, amit teszel, tipikus megjelenési formája a legbunkóbb kommunistáknak.

  93. Té-Gé szerint:

    Manitu, te drága, nem tüntetni voltam, hanem megnézni ezt az össznépi baromságot, amin magyar a magyarnak lett farkasa. Ez pedig nektek, fideszeseknek és a hülyeségeteknek tudható be. Ehhez még a Jobbik sem kell, igaz nekik akartok megfeleni, azaz szavazókat áthülyíteni, csak drága taktika lesz. A többit honnan tudhatom? Csepeli képviselő vagy, tudom ki vagy. PONT! 🙂
    ps.: Apuka és anyuka a komcsi, tudod, stílust otthon, zártkörben a családoddal.

  94. Té-Gé szerint:

    Gordon, te nem jó oldalon firkálsz, neked is ellene kellene, ha már onnan zabálsz. Én nem szoktam a kenyéradó gazdám házatájára szarni.

  95. Manitu szerint:

    Té-gé: akkor miért csak a komcsi nyilasnáci hisztit videóztad, az igazságot miért nem? Miért vagy te magad is a cenzúra mellett? Miért hülyeség Nyirőt olvasni, irodalmi estet tartani, mert nektek a cenzúra mindennél fontosabb? Ja, és persze az elvtársi könyvtár nem gond, ha a Tóth Mihályhoz kötődik Nyirő, az nem baj.

    Agyalágyultak vagytok a cenzúra hisztivel.

  96. Té-Gé szerint:

    Manitu, te kis idióta! Hol írtam, vagy kommentáltam a videóban bármit is? Hol a picsában olvastál tőlem ilyet? Idézd!!! Vagy nyald ki! 🙂

  97. Manitu szerint:

    Mért kellett volna kommentálni? Ne tettesd már a komplett idiótát. Beszélt más: a szélsőséges indulatoktól túlfűtött Vadai Ágnes, Borka-Szász Tamás, aki vagy ő vagy mégsem, meg ment a siralom. Az irodalmi estről meg, aminek semmi köze nem volt semmiféle nyilasnácizáshoz vagy Horthy-restaurációhoz, arról meg nem írtál.

    Tökéletesen egyoldalú voltál, ezzel pedig teljesen elfogult, éppen úgy, ahogy a kommunista elvtársaid.

  98. Manitu szerint:

    Bocs: nem készítettél felvételt, véletlenül írtam írást.

  99. Kati szerint:

    Nyirő József végső fohásza a magyarságért!

    “Tégy velem, amit jónak látsz, de áldd meg ezeket a magyarokat és minden magyarokat, fizess nekik bőségesen, mindig rajtuk és sorsukon legyen a szemed, vezesd vissza újra szép Magyarországba, az örömnek és békességnek elveszett világába s mondd meg a búzának, hogy kétszeresre nőjön számukra, tanítsd meg a madarat nekik dalolni, törüld le a pusztulás, szenvedés és halál ítéletét a homlokukról, ne engedj egyet is elveszni közülük, aranyként csengjen a drága anyanyelv ajkukon, virágozzanak ki nagy magyar erények, és erdők fái, szünjön meg minden igaztalanság és áldás fakadjon számunkra minden elejtett vércseppből és verejtékből.

    Értük legyen minden gyötrődésem, és elviselni négy embernek is sok szenvedésem… Ha testemet nem is, de legalább lelkemet vidd haza a házsongárdi vagy az udvarhelyi temetőbe, vagy terítsd le az áldott földön, hogy attól is nőjön a fű, szebbüljön a világ…”

  100. Té-Gé szerint:

    Drága Képviselő Úr! A Jobbikos csürhén át ki mert volna oda bemenni? 🙂 Még élni akarok. Akik bejutottak újságírók voltak, bocs.

  101. harghitaifecske szerint:

    Egyébként, akik Nyírővel kapcsolatban fasisztáznak azt még értem, de nem tudhatjuk a publikációit milyen okból vagy esetleg kényszerből írta, de Wass Albertnél mi a fasiszta? Szerintem azért van ilyen sorsa ennek a nemzetnek, mert mindig voltak hazaáruló vezetőink akárcsak most, akik nem a nemzeti érdeket nézték. szégyen hogy még mindig itt tartunk ahelyett, hogy megfogadnánk Wass szavait: Ébredjetek fel Magyarok és legyetek újra Nemzet.

  102. harghitaifecske szerint:

    azért jött ide Erdélyből mert a hazaáruló vezetöink hagyták elveszni Erdélyt, és mert Magyar és ide tartozik, ez az Anyaországa. és ha összetartanánk és védenénk a nemzetünket nem itt tartanánk.

  103. Manitu szerint:

    Té-Gé: neveztél már harmincévesnek, erdélyinek és képviselőnek is. Pedig csak egy beteges ifjúkommusista vagy, aki folyamatosan vádaskodik, hazudozik, és gyűlöli, hogy magyarnak született, gyűlöli, hogy magyarul beszél. Megnyugtatlak, hogy azért attól messze vagy, hogy valóban magyarnak nevezd magad, és messze vagy attól is, hogy valóban értsed a magyar nyelvet.

    Egyébként pedig Nyirő éppen úgy része a magyar irodalmonak, mint József Attila, Wass Albert, Konrád György vagy Moldova György. Azzal a különbséggel, hogy Konrád Györgyöt ezredannyian sem olvasták még Magyarországon és külföldön összesen, mint Nyirő Józsefet évente.

  104. hajós szerint:

    Manitu! Fideszes önkormányzati képviselő vagy? Igen vagy nem? Vallj színt!

  105. mbm59 szerint:

    Két út van. Egyik az emberek írásainak — a mulandóságnak az ismerete;
    másik az Isten írásainak — az örökkévalóknak — az ismerete.

    Gá-Gá hazudsz, mint a mestered. Reggel, délben , este.

    “Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja.”
    (János evangéliuma 8.44)

  106. GONDOLKODÓ! szerint:

    Szépen “elvagytok” egymással, úgy ahogyan illik hozzátok.
    “a bűn az erényt szólítja fel először önigazolásra”
    Talán érthető, már mint az idézet tartalma. No nem kell mindenkinek magára vennie, csak akit illet. Sajnos ő meg nem érti az egészet, mert hiányzik az önkontroll. Lelkiismeret.
    Az meg micsoda? Kérdezik is, de nem maguktól, magukról.

  107. Gr.drün szerint:

    1.,Azonnal ki kell rúgni a Radnóti Műv.ház vezetőjét mert hozzájárult a Nyírő esthez.
    2., Bojkottálni kell a Radnóti összes programját, amíg ez az ember ott dolgozik.
    3., Ha én ezek után meghallom a Radnóti nevet mindig a nácik jutnak eszembe
    4., Mint ahogy az Árpád-sávos zászlóról sem a honfoglaló vezérre hanem a nyilasokra gondolok.

    Horthy Miklóst is utálom mert, nem mondott nemet a német fasisztáknak, Tóth Mihálynét is utálom mert nem mondott nemet a fideszes-fasisztáknak. Igenis nemet kellet volna mondania erre a Nyírő-estre, vagy benyújtania a lemondását. Most már bemocskolódott ő is.

  108. Kati szerint:

    Tisztelt TÉ-GÉ !

    Minősíti Önt a beírásai! Többet nem is szeretnék közölni, azt hiszem ezzel mindent elmondtam!

  109. Gr.drün szerint:

    T. Robi!

    Hogyan mondhatod azt, hogy nem történt semmi?
    Nézd meg az átkereszteléseket, vagy hogy a zsidókat meg ne sértsem az átnevezéseket.
    Utcák, terek, intézmények lettek átnevezve!
    Mansfeld Péter utca, Görgey Artúr tér, Tóth Ilona Egészségügyi Központ és még sorolhatnám.
    Ha ettől nem lendül fel a gazdaság akkor semmitől!!!!

  110. hajós szerint:

    Gr.drün! Valamit félreértettél. Nem Tóth Mihály felesége a Radnóti vezetője, hanem Ligeti Ágnes. Tóth Mihály felesége a Munkásotthon könyvtárának a vezetője.

    A Radnóti egyébként “művelődési háznak” csak erős túlzással nevezhető. Baba-mama börze, nyugdíjasklub, ilyenek mennek. Kultúra semmi. Irodalmi estet az életben nem tartottak ezelőtt.

  111. Gr.drün szerint:

    Köszönöm kedves hajós!
    Akkor most már nem csak a Radnóti nevű többfunkciós intézményt, hanem a munkásotthon könyvtárát is bojkottálni fogom.
    Ligeti Ágnes nevét pedig elküldöm a Jad Vasem Intézetbe, hogy úgy kísérjék figyelemmel mint, aki a rendszerváltozás utáni fasizmus újraélesztésénél bábáskodott.
    Ki tudja talán 90 éves korára ő is a vádlottak padjára kerülhet akár Képíró Sándor.

  112. hajós szerint:

    Gr.drün: ne erőlködj, nagyon átlátszó, amit művelsz.

Itt lehet hozzászólni !