Hosszú távú közlekedésfejlesztési projekteket kell kidolgozni

MTI, Noplaza

Nem indulhat úgy új uniós finanszírozási ciklus 2014-ben, hogy Budapestnek nincsenek előkészített közlekedésfejlesztési projektjei – mondta Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a Fenntartható város – válaszok a jövő kérdéseire című konferencián csütörtökön.

Megfogalmazása szerint jelenleg “a szakadék felé haladó vonaton kell mozdonyt cserélni”, de a napi teendőkön túl muszáj hosszú távú tervet készíteni. A vezérigazgató utalt arra, hogy Budapesten az utolsó nagyobb beruházási hullám a ’70-es évek közepén volt, azóta a rendszer fejlesztésére gyakorlatilag nem költött a főváros, ezért “szégyenteljes, méltatlan” állapotok alakultak ki.

Vitézy Dávid úgy vélte: a budapestiek nem tekintenek “idegen dologként” a tömegközlekedésre, a hálózat kiterjedt, ugyanakkor a járműállomány rendkívül elöregedett. Mint hangsúlyozta: olyan projektekre van szükség, amelyekkel be lehet hozni az infrastruktúra hatalmas lemaradását, amennyiben ugyanis az “alap szétporlad, akkor nem biztosítható az üzemeltetés”. A BKK vezetője elmondta, a tervek között szerepel a 2-es metró és a gödöllői HÉV összekötése, az évtizedek óta elavult infrastruktúra cseréje, a 3-as metró, a ráckevei és csepeli HÉV vonalának meghosszabbítása; továbbá a 42-es villamos a Havanna lakótelepig járna. Közlése szerint mintegy száz-száz villamost és trolibuszt szeretnének “csomagban” beszerezni, illetve egy új kocsiszín építése is a tervek között szerepel. Mint mondta, ezek mindegyikét elő kell készíteni és közülük a leghatékonyabb beruházásokat kell megvalósítani.

noplaza.hu

16 hozzászólás “Hosszú távú közlekedésfejlesztési projekteket kell kidolgozni” bejegyzésre

  1. Perspektíva? szerint:

    Hol a pénz?

    Avagy mivel hülyítik a magyart.

    A Független……….nem titkolt célja a jelenlegi pénzügyi világrend elnyomása elleni küzdelem. Első lépésként az a feladatunk, hogy a felhívjuk a figyelmet a rendszer ellentmondásaira és elérjük azt, hogy a pénzügyi kérdések társasági témák legyenek, beszéljenek, vitatkozzanak róla az emberek. A megoldás, amiből többféle is van, csak ez után jöhet. Addig ugyanis, amíg az emberek nem értik a pénzügyi rendszert, addig nincs megoldás, hanem marad az újkori (pénzügyi) rabszolgaság.

    Végre! Kövér László végre kimondta, hogy az ország legnagyobb problémája a felvett kölcsönök után fizetendő kamatteher. Konkrét számot is mondott, a következő 4 évben 2500 milliárd forintot kell fizetni csak a kamatokra! Hoppá!

    Kövér László végre kimondta, a kamatteher az ország legnagyobb problémája

    Mi a cél? Mit szeretne a magyar ember! Hát azt, hogy több pénze legyen. Azt gondolom, hogy teljesen jogos elvárás, hogy ha egy osztrák ember dolgozik 8 órát becsülettel, és keres vele 2000 euro-t (560 ezer forintot), akkor a magyar ember, aki ugyanolyan becsülettel ledolgozza ugyanazt a munkát, lehetőleg hasonló összeget keressen, ne mondjuk csak 300 eurot (84000 forintot). Különös tekintettel igaz ez, azért, mert már nem az van, mint régen, hogy igen-igen az osztrák azért keres többet, mert hát náluk drágább az élet. Nem, már nem, sőt. A cukor, az áram, a benzin, a kenyér, a ruha, minden ugyanannyi a sógoroknál, vagy olcsóbb, mint nálunk. Csak, akkor fogunk közelíteni hozzájuk, ha több pénz marad az embereknél.

    Igen ám, de hogyan lehetne több pénz az embereknél? Hol az a pénz, amit megtermelünk? Azt ugyanis rögtön felejtsük el, amivel leértékelnek és etetnek minket, hogy mi magyarok nem termelünk annyit, mint a nyugati országok. Dehogynem, sőt sokkal többet. A magyar emberek többsége sokkal többet és jobban dolgozik, mint nyugati embertársa, vagy legalábbis nem dolgozik kevesebbet és rosszabbul. Csak belénk akarják verni, hogy nyugi majd lesz pénz, de csak majd 20-30 40 év múlva. De könyörgöm, mi most dolgozunk, most jönnek a sárga csekkek! Most kell kaját venni a gyereknek, tankolni, fizetni a lakáshitelt.
    Több pénz kell, hogy legyen az embereknél! Ezt felismerték a mindenkori magyar kormányok is. Nézzük mit tettek a helyzet javítása érdekében.
    2002 Medgyessy kormány. Medgyessy Péter és a szocialisták azzal nyerték meg a 2002-es választást, hogy a magyaroknak több pénzt ígértek. Megkezdődött a „jóléti rendszerváltás”. Igen ám, de honnan lehetne pénzt venni az ígéretek betartásához? Mivel 2001-ben az Orbán kormány – engedve a külföld nyomásának – lemondott a forint nyomtatás jogáról, pénzt már csak és kizárólag kölcsönből lehetett szerezni.

    Medgyessy Péter: Emberek, én betartottam az ígéretemet, adtam 50% béremelést, 13. havi fizetést és 13. havi nyugdíjat. Igaz kölcsönből, de a Fidesz is megszavazta!

    A világot uraló pénzügyi körök biztosították Medgyessyt, hogy finanszírozzák terveit. Magyarul, adnak kölcsönt! Igen ám, de annak ugye vannak kamatai, amiről most Kövér beszélt. Az un. 100 napos programot 50% közalkalmazotti béremelést, 13. bért, 13, havi nyugdíjat, kalap lengetve megszavazta a Parlament a kormányzó MSZP-SZDSZ koalíció és az ellenzékben duzzogó FIDESZ is. Mindannyian tudták persze, hogy ennek az intézkedésnek pár éven belül komoly kamatterhei lesznek, a következmények ismertek!

    A Fidesz 2010-ben új elgondolással akar az embereknél több pénzt hagyni. Adócsökkentéssel. Egykulcsos adó! 38-ról ill 17 százalékról egységesen 16%-ra csökkentették a személyi jövedelem adót. Ezen túlmenően családi adókedvezményt is bevezették. Az más kérdés, hogy eközben eltörölték az adójóváírást, ami meg ugye így, adóemelés. Közben megfeledkeztek róla, hogy nem kommunizmusban élünk, ahol az állam mondja meg kinek mennyi a fizetése és mivel sok kisvállalkozás örül, hogy életben van, nem ám, hogy béreket emeljen, jött a pofára esés és az ígéretek ellenére (mindenki jól jár) sokaknak nemhogy nőtt, hanem csökkent a fizetése.

    Orbán nem érti, hogy miért nem örülnek az emberek az egykulcsos adónak, nem tudja, hogy az emberek szegények!?
    Szidják a szocikat (baloldal, amikor tehette mindig rárontott nemzetére), Kövér rájött, hogy az általuk is megszavazott 100 napos program után uzsorát kell fizetni, Gyurcsány szidja Orbánt, vagyis a magyar magyar torkának esik, a nép meg eszi. Eközben a világ pénzügyi irányítói, szivarfüstös szobákban elégedetten dörzsölik markukat és mulatnak rajtunk magyarokon, és szedik továbbra is a sápot.

    A pénzt ugyanis nem Gyurcsány, nem Orbán tünteti el. A pénzügyi elnyomók persze kihasználva a politikusokat, akiket kijátszanak egymás ellen, és a kezükben lévő médián keresztül kezünkbe adják a „megoldást”. A pénzt ellopták! Ezzel elterelik magukról a figyelmet és nyugodtan folytathatják az ország kiszipolyozását. Ül otthon a magyar és elhiszi, hogy azért nincs pénz, mert Zuschlag, Hagyó, Hunvald, Kulcsár stb. ellopta. Megy a cirkusz! Budai kormánybiztos vizsgálódik, a szocik és a szadesz körül, mint annak idején Keller, a Fidesz után.
    Ha összeadjuk az összes lopást BKV-stól, Hagyóstól a nokiás dobozzal, Hunvalddal, és összejön, mondjuk 300 millió forint. De legyünk nagyvonalúak szorozzuk be 100-zal , mert ugye amit nem látunk. Ez már 30 milliárd forint!!! Tudják mennyi ez? Semmi, amikor az uzsorásoknak évente(!) fizetjük ennek az évek alatt „ellopott” összegnek a 20-szorosát, 600-700 milliárd forintot, csak a kamatokra.

    Hiába keresi meg a magyar a pénzt, kimegy az országból a kamatokon keresztül. Ami itt maradna, az sem lesz sokáig a magyar ember zsebében, mert nem egy másik magyarnál költi el. Sokan szidják a multikat, hogy kiviszik a nyereségüket az országból. Azzal semmi baj nem lenne! A baj az, hogy a kereskedelmi a multi a mindennapi pénzünket viszi ki. Az a – osztrákokéhoz képest pl. – szégyenletesen kevés pénz, amit fizetésnek hívunk és amit megkapunk 3-án, már másnap idegen országokban van. Amikor tankolunk az oroszokat hizlaljuk, amikor eszünk, akkor a pénz nagy részével nem magyar gazdákat támogatunk. Így marad üres az országkassza, amit következő harmadikáig a újra feltöltünk kölcsönökkel.

    A magyar ember robotként viszi a pénzét a külföldiek zsebébe. Be vagyunk programozva!

    Amíg mi egymást kommunistázzuk, meg fasisztázzuk addig a háttérben röhögnek rajtunk. Aki már nem is politizál azt leültetik a TV elé és megy a „szórakoztatás”. Barátok közt, Bajnokok Ligája, Mega Sztár, X-faktor, Valóvilág, 40 milliós Játszma, Dr. House, Dr. Csont, NCIS, helyszínelők és egyéb „izgalmas” műsorokkal folyik a magyar agymosása.

    És működik! Valós kérdéseket nem teszünk fel! Csak szidjuk egymást és acsarkodunk egymásra. Pedig az ellenség nem belül van! De amíg hagyjuk magunkat megvezetni, hagyjuk, hogy a magyar Orbán szidja a magyar baloldalt és a magyar liberálisokat, addig amíg a magyar Gyurcsány magyar embereket lefasisztázhat, addig, amíg párthívek magyar embereket lekommunistáznak, addig, amíg magyar ember másik magyar embert lehazaárulóz és ne adj Isten akasztana, addig, amíg egymást gyűlöli a magyar ember, addig nincs esélye a magyar nemzetnek.

  2. grün szerint:

    “Hosszú távú közlekedésfejlesztési projekteket kell kidolgozni”
    Három évre?! 🙂

  3. Perspektíva? szerint:

    Perspektíva? szerint:
    2011. június 18., szombat – 00:54

    Hol a pénz?

    Avagy mivel hülyítik a magyart.

  4. Perspektíva? szerint:

    Hol a pénz?
    Azt tapasztalom, hogy emészthetetlen, mert itt nem lehet acsarkodni, számok tények vannak, amelyeket nem, vagy nagyon nehéz lenne cáfolni!

  5. Perspektíva? szerint:

    “?!”
    Várom 00:54′-óta a mindig mindenhez nagy szakértelemmel (alekoszhoz) mint okostojáshoz méltó, hozzászólását!
    Csalódnom kell?

  6. "?!" szerint:

    “Perspektíva”!

    Életed újabb nagy csalódásának az elkerülése érdekében az alábbiakban leírom a 00:54-es hozzászólásodra vonatkozó véleményemet.
    (A könnyebb érthetőség érdekében a 08:27-es írásodban általad alkalmazott szavakat használva.)

    Kedves “Perspektíva”, Te gyűlölettől elborított agyú, szerény elméjű gerinctelen féreg!

    A 00:54-es és 15:03-as írásaidból az a kép bontakozik ki, hogy a 16 évvel ezelőtt (valószínűleg a Te hibádból) félresiklott házasságod miatt elkezdődött vagyonmegosztási és egyéb cirkusz elborította az agyadat és elvette a maradék eszedet, majd a gerinctelen férgekre jellemző módon, a legfelsőbb bíróságig bezárólag mindenkit hibáztatni kezdtél a jelenlegi sorsodért és a múltad miatt előtted álló beszűkült perspektíváért.

    A fenti rövid diagnózisomat bizonyítja az a sok zagyvaság is, amelyeket a 00:54-es és a 15:03-as hozzászólásaidban összehordtál.
    Az általad leírtak alapján megállapítható, hogy az elmúlt 16 év annyira az agyadra ment, hogy nem vetted észre, hogy időközben kormányváltásra is sor került.
    Nem vetted észre, hogy az egy éve hivatalba lépett kormány éppen azon munkálkodik, hogy megerősítse a rendőrséget, továbbá hogy megtisztítsa az 1990 előttről örökölt “független” bírói kart és felgyorsítsa a bírósági eljárásokat, továbbá azt sem vetted észre, hogy ez a kormány egy fülig eladósodott ország vezetését vette át (az előző kormány által az IMF és az Európai bizottság felé vállalt kötelezettséggel), ezért csak a hozzád hasonlóan eredetileg is szerény elméjű és gyűlölettől elborított agyú gerinctelen férgek nem képesek megérteni, hogy rövid távon nem számíthatunk az általad példaként emlegetett osztrákok előtt álló perspektívára.

    A fent említett hozzászólásaidban leírt többi részletre nem reagálok, mert a gyűlölettől elborult agyaddal úgysem lennél képes felfogni az általam leírtak lényegét!

    Csak a 15:03-as írásodnak arra a részletére térek ki, miszerint “fényes nappal saját lakásodba beállított két géppisztollyal felfegyverkezett személy, másik három kísérővel és a zárva tartott szekrényből komoly értékű tárgyakat vittek magukkal és fogva tartottak stb.”
    Ezzel kapcsolatban felhívom a figyelmedet arra a régi közmondásra, hogy “aki korpa közzé keveredik, azt megeszik a disznók”!
    Szerinted vajon mivel magyarázható, hogy ilyen eset csak veled, és rajtad kívül csak néhány hozzád hasonló szerény elméjű féreggel fordulhatott elő ebben az országban?

    A nekem címzett hozzászólásaidból átvett szavak használatáért ne sértődj meg!
    Azokat csak azért használtam, hogy a gyűlölettől elborult szerény elméddel képes legyél felfogni a fenti véleményem lényegét.

  7. lolka szerint:

    Perspektíva? szerint:
    2011. június 18., szombat – 00:54
    -Ha ezt magadtól, minden napi tájékozódásból kifolyólag írtad (szerintem nagyon sokunk gondolatait összefoglalva)…csak gratulálni tudok. Ha valahonnan merítettél, akkor is. Tőlünk egész Európa tartott azért lettünk szétdarabolva…most meg igen csak “fáj a foga” valakiknek ránk…

  8. lolka szerint:

    “?!” szerint:
    2011. június 18., szombat – 18:12
    -Csak mert ez a rész is bele került a magasröptű eszme futtatásodba…
    “ezért csak a hozzád hasonlóan eredetileg is szerény elméjű és gyűlölettől elborított agyú gerinctelen férgek nem képesek megérteni, hogy “…
    ameddig ilyen szinten tudod kifejteni a mondani valóidat, addig csak két szerencsétlen írásjel maradsz amit, hol ennek a mondatnak, hol annak a mondatnak a végére biggyesztenek ki…Persze ha a mondat végére nem teszünk írásjelet a tartalom a lényeg nem változik…
    A másik nem kellett volna tizenhat éven keresztül kivonulgatni…
    http://www.youtube.com/watch?v=XF2IKjLnNXA&feature=related
    Már egyszer fent volt…de érdemes elolvasni még egyszer…ha megy ?!…

  9. "?!" szerint:

    “Lolka”!

    Túlbecsülöd a “Perspektíva?” nicknevű fórumozót, mert a ma 00:54-kor megjelent írást kb. 2 hónappal ezelőtt egyszer már közölte úgy, hogy akkor a forrást is megjelölte!

    Az általa bemásolt írás csak annyiban kötődik hozzá, hogy írás szerzőjéhez hasonlóan a saját sorsának az alakulásáért Ő is kizárólag másokat okol, mint azok, akik szerint “csak külső összeesküvésnek köszönhetjük az ország jelenlegi helyzetét”, és akik szerint “csak a csúnya bankoknak köszönhető az, hogy százezrek eladósodtak”.

    Akik a fenti nézeteket vallják, azok nem ismerik azt a mondást, hogy “mindenki a saját sorsának a kovácsa”.
    Elfelejtik, hogy az államadósság alapját képező hitelt kényszerítés nélkül és szerződében rögzített előre ismert feltételekkel vették fel legális és hivatalos magyar kormányok.
    Az a mi hibánk, hogy az adósságot felhalmozó kormányaink felelőssége csak addig terjed mint az államdósságot legnagyobb mértékben növelő Gyurcsány Ferenc felelőssége, aki pénteken a parlamenti bizottság előtt annyival intézhette el a felelősségét, hogy: Tévedtünk. Sajnálom!

    A magánszemélyek eladósodása sem úgy történt, hogy a csúnya bankok erőszakkal kényszerítették a jelenlegi adósokat a hitelek felvételére.
    A valóság az, hogy sokan nem számoltak a kockázatokkal, mert az “add Uram Isten, de azonnal” mondás szerint gondolkodva, a kölcsönszerződésben előre leírt feltételeket semmibe véve vették fel a hitelt.
    Most viszont úgy tesznek mintha a szerződésben nem lett volna szó a kockázatokról.

    A “Perspektíva?” nicknevű fórumozó is a fentiek szerint gondolkodik.
    Az előző házasságából való kiugrás jogi és anyagi következményeiért a Legfelsőbb Bíróságig mindenkit okol, csak magát nem!
    A 16 éve zajló pereskedése miatt kialakult anyagi helyzetéért és az előtte álló perspektíváért pedig az egy éve hivatalban lévő kormányt hibáztatja.

    A fentieket jobb körökben szűklátókörűségnek nevezik!

  10. "?!" szerint:

    “lolka”!

    A 18:44-kor nekem címzett kritikádra válaszolva tájékoztatlak, hogy a 18:12-es írásomban csak a “Perspektíva?” által a “Böszme forradalom” című cikkhez minden előzmény nélkül írt alábbi provokatív hozzászólást láthatod visszaköszönni:
    —————————————
    Perspektíva? szerint:
    2011. június 18., szombat – 08:27

    T. Grün úr!
    Tessen szíves elolvasni a 23:23 GONDOLKODÓ írását! Lehet, hogy Ön erre nem is gondolt?
    Pedig hát nincsen benne semmi féle “nyelvtechnika” Mint azt a gerinctelen féreg kérdőjel írta, aki mindenkibe csak belemarni hivatott, mert a gyűlölet elborította rendkívül szerény elméjét!
    ——————————————–

  11. Tarjányi László szerint:

    Mielőtt hatalmas pénzeket kezdenének beruházni, amelyek tulajdonképpen nincsenek is, először pontos felmérést kellene végezni az utazási szokásokról és igényekről. Ahol nincs szükség kapacitásbővítésre, ott kár nagy dolgokat ígérni, elég lenne egy elvárható szinten biztosítani a szolgáltatásokat. Vagy a fideszes klientúra már alig várja a nagyberuházásokat, hogy jó nagyokat haraphasson a széléből?

  12. Perspektíva? szerint:

    Perspektíva? szerint:
    2011. június 18., szombat – 08:27

    “T. Grün úr!
    Tessen szíves elolvasni a 23:23 GONDOLKODÓ írását! Lehet, hogy Ön erre nem is gondolt?
    Pedig hát nincsen benne semmi féle “nyelvtechnika” Mint azt a gerinctelen féreg kérdőjel írta, aki mindenkibe csak belemarni hivatott, mert a gyűlölet elborította rendkívül szerény elméjét!”

    Igen az iróniát felhasználva, valójában ez a tartalom annak a “?!”=gerinctelen féregnek is szólhatott (szólt) aki valójában csak sekélyes képességei révén, gonosz és gyűlölködő megnyilvánulásaival szinte minden emberbe belemar, s őket a legtrágárabb jelzőkkel illeti. Míly szánalmas, és megvetendő, miközben jogot formál arra, hogy galád módon másokat megalázzon, kioktasson stb. amihez semmi köze. Sekély tudásával, élettapasztalatával, hiteles információ hiányában, az egészről fogalma nincsen. Mégis az “okostojás alekoxhoz,” annak személyének akar megfelelni, amihez valóban nem sok hiányzik, hogy feltudjon nőni! A tavalyi évben írta, már nem emlékszem ,hogy kitől ered (utólag elnézést az ő tollával való ékeskedés miatt), de annyira találó azóta is abbéli meghatározása: “?!= gerinctelen féreg kérdőjel, aki csak mindenkibe belemarni hivatott, mert a gyűlölet elborította rendkívül sekély elméjét!
    Eddig sem folytattam nevezettel polémiát, ezután sem kívánok változtatni határozott szándékomon, mert egész egyszerűen abszolút méltatlannak tartom emberi társalgás alapvető szintjéhez is! Azaz írjon, mondjon bármit számomra, minden esetben figyelmen kívül hagyandó.

  13. gyula1885 szerint:

    Még jó hogy ez egy közlekedési koncepcióról szóló hír!! 🙂

  14. Perspektíva? szerint:

    Perspektíva? szerint:
    2011. június 18., szombat – 00:54

    Hol a pénz?

    Avagy mivel hülyítik a magyart.

    “A másik nem kellett volna tizenhat éven keresztül kivonulgatni…
    http://www.youtube.com/watch?v=XF2IKjLnNXA&feature=related
    Már egyszer fent volt…de érdemes elolvasni még egyszer…ha megy ?!…”

    T. lolka! hányszor volt itt is olvasható, hogy hol a pénz? Hová lett a nemzeti jövedelem?
    Pénzbirodalmasok stb-stb.

    “Hol a pénz?
    Azt tapasztalom, hogy emészthetetlen, mert itt nem lehet acsarkodni, számok tények vannak, amelyeket nem, vagy nagyon nehéz lenne cáfolni!”

    Ugye az alanti írás is igazolódni látszik!
    Egyébként köszönöm a javasolt olvasni valót. (http:// http://www……..)

    Szintén magam is írtam több alkalommal az “abszurditásról” amelynek fontos szerepe van, csak hát………..?!
    Üdv. Perspektíva.

  15. "?!" szerint:

    “Perspektíva “!
    Ne válaszolj, hanem csak olvasgasd a saját sirámodat! Utána pedig gondolkodj el azon, hogy “43 évi szorgalmas munka után” miért éppen Te vagy olyan szerencsétlen, mint amilyenek az alábbi írásaidban saját magadat körülírtad!

    Perspektíva? szerint:
    2011. június 18., szombat – 07:52

    Kettő együttes jöv.+csp.=186ezer, s nincs panasz! S ebből két kiskorú iskolás gyereket nevelünk, taníttatunk. Miközben galád módon (hitel nem volt) a “kitűnő bíróságok törvénysértő ítéletei révén” minden (nem kevés) vagyonomból kifosztottak, 43 évi szorgalmas munkám után!

    Perspektíva? szerint:
    2011. június 18., szombat – 15:03

    16éven át artó folyamatról van szó, amely a “zseniális” Csepeli Bíróságon” kezdődött. A törvénysértő ítéletek kb. 99% a “gépezet” hatására itt kezdődöt!
    Aki nem képes v. nem tudja elhinni a belső és külső folyamatokat az v. nagyon buta, v. nagyon naív és fogalma sincs az egészről, hogy mi folyik e területen. Nem kívánok senkit megsérteni, de örülhetnek, akiknek fogalmuk sincsen az egészről! Magam 1996 óta vagyok és lettem e nemes intézményeknek és hozzájuk kapcsolódó vh. szervezetek áldozata, válásból adódóan, nyúztak meg mondom abszolúte törvénysértő ítéletekkel.
    Miközben az LB. jogerős ítélet végrehajtását az összes alatta lévő vh. hatalmak, Bíróságok megtagadják! PUFF NEKI magyar polgár! Tartsd be a törvényeket!
    egészen más beszélni, írni, mint tapasztalni, hogy a maffia milyen módszereket alkalmaz! Képzeljétek amikor fényes nappal saját lakásodban beállít két géppísztollyal felvegyverkezett személy még másik három kísérővel és a zárva tartott szekrényből stb. komoly értékű tárgyakat magukkal visznek, fgva tartanak stb. Mi ez, ha nem fegyveres rablás? A bejelentésre a Rendőrség megvonja vállát és semmit sem lép! Ez csak az ezreléke az ellenem elkövetett súlyos cselekményeknek, és még sem történik semmi! Értitek? Mert én igen! És sokan vagyunk így! Most meséljetek! ( ja semmit nem követtem el!)

    Üdv. : ?!.

  16. "?!" szerint:

    Kedves “Perspektíva?”!

    Ma 15:24-kor írtad, hogy “eddig sem folytattam nevezettel polémiát, ezután sem kívánok változtatni határozott szándékomon”.

    Remélve, hogy tartani fogod magad a fentiekhez, tájékoztatlak, hogy veled nem csak az a baj, hogy mindig a gatyádban hordtad azt a kevés eszedet ami volt, hanem az is, hogy az előtted álló perspektívákból nem tudtál ésszerűen választani!

    Ha több eszed lett volna, akkor időben felérted volna ésszel, hogy ha a gengszterfőnök lányát vetted feleségül, akkor válás esetén géppisztolyos gengsztereket fog küldeni az apósod az Ő segítségével szerzett vagyonodért, és még annak is örülhetsz, hogy nem kasztráltat!
    Az általad leírt helyzetedből az látszik, hogy Te csak annyi ésszel rendelkeztél, mint az alábbi viccben, az itt fórumozó “grün” legkedvesebb barátja, Kohn rendelkezett:

    “A lóversenypályán Kohn észrevette, hogy egy pap belopakodott az istállóba és megáldotta az egyik lovat. Megjegyezte a lovat és majd csodálkozva látta, hogy a következő futamot az addig esélytelennek tartott ló toronymagasan megnyerte.

    A következő futam előtt elbújt Kohn az istállóban. Amikor a pap ismét megáldott egy lovat, akkor Kohn rohant a bukmékerhez és feltett a lóra 5 dollárt, majd amikor tényleg nyert a megáldott ló, besöpörte az 50 dollár nyereményt.

    Kohn a következő héten is megleste a papot, és a sikeres fogadás után 20.000 dollárral lett gazdagabb.
    Ezen annyira felbuzdult, hogy a rá következő hétre mindenét eladta, majd miután ismét kileste a papot, minden pénzét rátette arra a lóra amelyikkel a pap foglalkozott, de ez a ló teljesen lemaradt, a féltávnál pedig összeesett és megdöglött.

    Kohn felháborodva rohant reklamálni a paphoz:
    Atyám, miért tette ezt velem? Eddig ahányszor megáldott egy lovat, az mindig nyert. Ez a ló meg még a célba se tudott bevánszorogni!

    A pap a fejét csóválva válaszolt:
    Látod, fiam, az a baj veled is, mint a többi …..-val, hogy nem tudod megkülönböztetni az áldást az utolsó kenettől!

    “Perspektíva?”!
    Kohn-hoz hasonlóan Te is azért vesztetted el vagyonodat, mert olyan szerencsétlen vagy, hogy nem tudtál különbséget tenni a választható perspektívák között.
    Az csak hab a tortán, hogy ennek ellenére van pofád másokba belekötni és másokat oktatgatni!

Itt lehet hozzászólni !