Éves szinten 40-50 millió forintot spórol az önkormányzat

Csepel.hu

Üresen maradtak a szocialista képviselők székei – Fotó az ülésről

A 2011. június 16-án megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésen a szocialista frakció nem jelent meg, ám a testület így is határozatképes volt.

A jelenlévő képviselők döntöttek arról, hogy az önkormányzat és a Csevak Zrt. az Ady-projektet az átvett katasztrofális állapotokhoz képest sikeresen kívánja befejezni. Az ehhez szükséges pénzeszközök átcsoportosításáról egyhangúlag szavazott a testület.

A városrehabilitációs uniós projekt nem pusztán a lakótelepi közterületek és a lakóépületek felújítására koncentrál; nagyon fontos szerepe van a társadalmi, fizikai fenntarthatóság szempontjából is. 2011. szeptember végére cél az itt élő több mint 2000 család számára biztosítani a koncentrált közösségi ellátást.

Borbély Lénárd gazdasági ügyekért felelős alpolgármester előterjesztése nyomán nagyságrendileg újabb 40-50 millió forintos közpénz megtakarítás érhető el éves szinten. Előterjesztésének lényege, hogy megszünteti azt a rossz és hibás gyakorlatot, miszerint az önkormányzat bankbetétbe helyezi azokat a pénzeket, amelyek felhasználásáról már döntés született, de a kifizetés még várat magára, ezzel egyidejűleg pedig a napi működéshez százmilliós, illetve milliárdos nagyságrendű hitelt vesz igénybe. A bankban lévő önkormányzati pénz ugyanis kevesebb kamatbevételt jelent, mint amennyi kamatkiadás jelentkezik a hitelek után. Ez az eljárás- amelyet az elmúlt évek önkormányzati vezetése alkalmazott-, azt jelentette, hogy az önkormányzat tulajdonképpen a saját bankban tartott pénzét kapta vissza a pénzintézettől horribilis kamat ellenében.

Kitzinger Adrienn- csepel.hu

39 hozzászólás “Éves szinten 40-50 millió forintot spórol az önkormányzat” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    “Éves szinten 40-50 millió forintot spórol az önkormányzat”
    Nehogy már a meg nem jelent coci képviselők pogácsa és üdítő fogyasztása ennyi legyen!!! 🙂

  2. ... szerint:

    grün: ebben a ciklusban már nem vesznek részt a szocik az üléseken?

  3. grün szerint:

    Miért nem tőlük kérded?!

  4. Manitu szerint:

    A hozzászólásaid alapján azért kérdezik, mert te is coci képviselő vagy. De jó látni, hogy már letagadod. 🙂

    Adjátok vissza a képviselői fizetéseteket. Két okból is:

    1. Nem dolgoztok, nem beszélve arról, amit az elmúlt négy évben műveltetek Csepelen
    2. A bohóctüntetésen olyan kiváltságok mellett álltatok ki, amit még a saját szavazóitok is megszüntetnének.

  5. miska72 szerint:

    Manitu jól nyomod! Azért a munkáért amit ezek végeztek Önkori, Közighivatal, rendőrség ügyészség igazságügyi szakértők, még nekik kéne fizetni! De fognak is! 😉

  6. miska72 szerint:

    A Szeles is szarban lesz! Megy a lavél Szilárdnak a bizonyítékokkal! Már most kereshet másik álást! 🙂 🙂 🙂

  7. Toth Kati szerint:

    És a szoci nagyurak a fizetésüket azért felveszik?Az Önkormányzatra láthatólag költöttek jócskán Tóth Mihályék,ahol ők “dolgoztak”az maga a pompa.A csepeli kórház,egyik-másik iskola ,vagy például a tanuszoda,ahol a kerületi gyerekek tanulnak úszni,na ezek kimaradtak a felújításokból.A saját munkahelyüket bezzeg felújították többször is jó sok közpénzből az elmúlt tizenhat évben.Erre voltak képesek a komcsi disznófejüek.

  8. fülöpke szerint:

    Spórolás? Észrevettük.
    Az asszony mesélte a napokban, hogy a pedagógusok nyáron nem kapnak étkezési jegyet. Nyáron ne egyenek a tanárok. Ez Csepel.

  9. Gordon szerint:

    “Üresen maradtak a szocialista képviselők székei”

    Vissza se kell jönniük. ’14-ben se.

  10. islander szerint:

    “Az asszony mesélte a napokban, hogy a pedagógusok nyáron nem kapnak étkezési jegyet. Nyáron ne egyenek a tanárok. Ez Csepel.”

    sajna, nem egyedi eset.

  11. Manitu szerint:

    Sokan nem kapnak étkezési jegyet. Kár, hogy az MSZP így tönkretette a kerületet. Gondolom Szenteczky vagy a Borka nem fizetné ki az étkezési jegyek árát, pedig mindketten jól jártak Tóth és Avarkeszi királysága idején.

  12. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Manitu!

    “Sokan nem kapnak étkezési jegyet.”
    Aki járja az országot, az tudhatja máshol is csökkentették az étkezési jegyeket, különösen a költségvetési (közkiadási) szerveknél, intézményeknél. Egyébként még mindig sokan “élvezik a biztosnak tetsző munkahelyeket,” s azzal járó előnyöket. Azaz rengeteg pénz folyik el, az ún. biztos állások révén is! Fölöslegesen!

  13. aggódó szerint:

    Diplomásként nettó 98 ezerért tanítani “élvezet”?
    Hol gondolkodik a GONDOLKODÓ?
    Barlangban él?

    Tán soha ekkora fluktuáció nem volt az Önkormányzatoknál, mint az elmúlt félévben. Akkor mitől biztos az állás?

  14. Gordon szerint:

    A melós felmenőim soha nem kaptak étkezési jegyet, de azért nyáron is ettek valamit.

    Lehet hogy csak kérni kellett volna?

    Valahogy az ilyen jellegű “sorbanállás” nem volt kenyerük.

  15. grün szerint:

    aggódó!
    Ugyanannyiért nyugdíjas diplomásnak lenni sokkal nagyobb élvezet!! 🙂

  16. Perspektíva? szerint:

    Kettő együttes jöv.+csp.=186ezer, s nincs panasz! S ebből két kiskorú iskolás gyereket nevelünk, taníttatunk. Miközben galád módon (hitel nem volt) a “kitűnő bíróságok törvénysértő ítéletei révén” minden (nem kevés) vagyonomból kifosztottak, 43 évi szorgalmas munkám után! Lehet, hogy sokaknak Sánta Ferenc: Sokan voltunk c. novellát ajánlják, az ún. “büdös barlangot!” No kedves aggódó, ezen gondolkodj el! Lehet hogy ez lesz a helyes irány? Csak még sokan nem tudnak róla! Amikor az Ügyvédi Kamara Elnöke (országos) Dr. Bánáti János merte mondani, hogy nagy az összefonódás a Bíróságok, Ügyészségek, ügyvédek és egyéb végrehajtó szervek között, Illetékes Képviselő úr mind ezt kikérte a nevükben!
    MISKA 72 BÁTYÁM EHHEZ SZÓLJ HOZZÁ!

  17. "?!" szerint:

    Kedves “Perspektíva”!

    Sánta Ferenc emlegetése nélkül is erősen sántít az amit a 07:52-es hozzászólásodban írtál!

    Az említett “43 évi szorgalmas munkád” alapján valószínűsíthető, hogy Te legalább 60 éves vagy.
    60 éves korban viszont az emberek általában nem a kiskorú gyermekeik, hanem az unokáik nevelésével szoktak foglalkozni.
    Ebből következik, hogy valószínűleg egész eddigi életedben hibás perspektívát (jövőképet) követtél és ezért vesztetted el a korábban megszerzett vagyonodat is, a saját törvényeidhez viszonyítva “törvénysértő ítéletek révén”!

    Szerintem jobban tennéd, ha a mások által követett irány kritizálása és mások oktatása helyett önkritikusan elgondolkodnál saját pályafutásodon, és a saját pályád korrigálásával foglalkoznál (ha még lehetséges)!

  18. csapos szerint:

    A pedagógusok étkezési jegyének megvonásáról, csepeli pótlékuk, pótlékaik megvonásáról, a pedagógusok körében kiépített Fidesz-vamzer-rendszer működtetéséről, a csepeli pedagógusok megfélemlítéséről, a köztisztviselők és a közalkalmazottak kirugdosásáról, az iskolamegszüntetésről, Németh Szilárdék feljelentgetős magánszámain kívül legalább egyetlen érdemi intézkedésről egy szót sem szól a Handa Banda (csepel.hu és csepel.info, stb). Lelkük rajta.

    De az, hogy a választott testület NÉGY NAPPAL ezelőtti munkájáról, legalább a döntésekről a fenti semmit mondó közleményen kívül egy nyikkot sem vakkantanak a Handa Banda csepel.hu – s tagjai, akiknek ez a KÖTELESSÉGÜK, és tisztes summát kapnak érte, de egy sort sem írnak, ez már kevesebb a kevésnél is, pontosabban több a soknál. Mondja már meg valaki, hogy a csepelieket mi érinti a június 16-i RENDKÍVÜLI döntések közül, hiszen, az ő zsebükre megy a Fidesz-móka. Az elfogadott rendeleteket, ha nem tartják be, akkor még a ZEMBEREKET is megbüntetik, az emberekről nem is szólva. Szóval, ki, hol, mikor ad tájékoztatást arról, hogy – a távol lévő szocialisták zavaró megszólalási nélkül – miről miért, mit és hogyan döntött a szín tiszta fideszes önkormányzati társulat?!

  19. miska72 szerint:

    Pespektiva te vegy az én emberem! Na na! nem csak én látom így hogy KORRUPT a Bíró,i Ügyészi, rendőri, Közigazgatási hatalom?
    Pespektíva csak az a baj, hogy én nem adom fel! 😉
    A XX, XXI, XXIII kerületi bíróság álltal kirendelsz szakértőnek már elbasztam a nyarát!
    Tájékoztattam, hogy fel van jelentve Büntető ügyben! Jó nyaralást! 🙂 🙂 🙂 Lehet várni az idézést!
    Most jön a többi! 😉
    Nem marad ki senki! Megígérem! Felszámolom a bűnszervezetet! 😉

  20. miska72 szerint:

    kedves “?!” nem mondta Pespektíva, hogy mikor b@sztak ki vele a KORRUPT gazemberek!

  21. grün szerint:

    miska72!
    Kihagytad a hatodik osztályos magyar tanárodat a korruptak közül, aki ezzel az írási-fogalmazási ismeretekkel néhány libáért átengedett! 🙂

  22. islander szerint:

    “Diplomásként nettó 98 ezerért tanítani “élvezet”?”

    akkor más munka után kellet volan nézni….

  23. islander szerint:

    volna

  24. Perspektíva? szerint:

    Ne ítélj, hogy ne itéltes!
    16éven át artó folyamatról van szó, amely a “zseniális” Csepeli Bíróságon” kezdődött. A törvénysértő ítéletek kb. 99% a “gépezet” hatására itt kezdődöt!
    Aki nem képes v. nem tudja elhinni a belső és külső folyamatokat az v. nagyon buta, v. nagyon naív és fogalma sincs az egészről, hogy mi folyik e területen. Nem kívánok senkit megsérteni, de örülhetnek, akiknek fogalmuk sincsen az egészről! Magam 1996 óta vagyok és lettem e nemes intézményeknek és hozzájuk kapcsolódó vh. szervezetek áldozata, válásból adódóan, nyúztak meg mondom abszolúte törvénysértő ítéletekkel.
    Miközben az LB. jogerős ítélet végrehajtását az összes alatta lévő vh. hatalmak, Bíróságok megtagadják! PUFF NEKI magyar polgár! Tartsd be a törvényeket!
    egészen más beszélni, írni, mint tapasztalni, hogy a maffia milyen módszereket alkalmaz! Képzeljétek amikor fényes nappal saját lakásodban beállít két géppísztollyal felvegyverkezett személy még másik három kísérővel és a zárva tartott szekrényből stb. komoly értékű tárgyakat magukkal visznek, fgva tartanak stb. Mi ez, ha nem fegyveres rablás? A bejelentésre a Rendőrség megvonja vállát és semmit sem lép! Ez csak az ezreléke az ellenem elkövetett súlyos cselekményeknek, és még sem történik semmi! Értitek? Mert én igen! És sokan vagyunk így! Most meséljetek! ( ja semmit nem követtem el!)
    Mindenesetre érdemes az Országos Ügyvédi Kamara Elnökének a véleményére odafigyelni, mert, ha valaki tud valamit, akkor Ő az.

  25. Bugi szerint:

    Furcsa, hogy a tolvaj MSZP fanoknak a legnagyobb a szájuk, ahelyett, hogy meghúznák magukat. Azért nincs pénz, mert az MSZP-s vezetés idején a csõd, a szakadék szélére sodorták Csepelt.

    Minimum bocsánatot kellene kérnie a tolvajoknak!!!

  26. "?!" szerint:

    A csepeli szoci képviselők állítólag azért nem vettek részt a képviselő-testületi ülésen, mert a testületi ülés időpontjában, a fideszes kormányt legvadabbul bíráló hős csepeli tűzoltót, Menyus vitték a vállukon a bohóc-tüntetésen.
    A kb. 160 kg testsúlyú Menyus cipeléséhez szükség volt az egész csepeli mszp-s csapatra, ezért távolmaradásukat igazoltnak kell tekinteni!
    Szerintem legjobban teszik ha máskor találnak maguknak valami “egyéb elfoglaltságot”.

  27. miska72 szerint:

    Grün kétszer jártam az elsőt, kétszer a másodikat úgy hát nekem 8!
    Más meg számolni nem tud és szakértő!
    30.000 + 45.000 = 85.000
    Ez nyagyobb baj!
    Úgy hogy kuss a neved!

  28. miska72 szerint:

    Na na borul itt a bili Pespektíva én hiszek neked!
    Én is ezt tapasztaltam Mafia banda!
    Csak én nem hagyom magam, most mindenkit beperelek! 😉
    nem tudják még ki vegyok én?
    De nemsokára megtudják! 🙂 🙂 🙂
    No comment.

  29. Gizike aki gőzeke szerint:

    Elmentek nyaralni :))))))

  30. grün szerint:

    miska72!
    “kétszer a másodikat úgy hát nekem 8!”
    Nem csak írni, de számolni se?! 🙂

  31. miska72 szerint:

    Te hülye grün ez egy hasonnlat! Nem hallottad még ez hogy nekem nyolc?
    Sötét vegy mint a lépcsőház, csak nem olyan korlátolt! 😉

  32. balla bianka szerint:

    Szóba került az étkezési jegy.
    Ez egy jó lehetőség volna a magyar élelmiszer-gazdaság szintentartására.
    Olyan élelmiszer utalványokra lenne szükség amin kizárólag csak MAGYAR
    élelmiszert lehetne venni. Persze, hogy a kereskedők az árakat emiatt ne hajtsák fel kötött vagy sávos árrendszert kéne alkalmazni. Tehát az elfogadóhely köteles lenne a gyártó által közzétett áron (mint maximumon ) forgalmazni a terméket, lefelé tehát eltérhet.
    Hogy egy példát mondjak: egy liter tej gyártó általi fogyasztói ára pl. 180 Ft, akkor ezért a termékért a kereskedő max ennyit számíthat fel az utalványon.( vagy kevesebbet)
    Ez nem ellentétes a hatályos jogszabályokkal mivel pl. a cigaretták ára is fixált.
    Nem tudom a fidesz miért nem ilyen intézkedéseket vezet be?!

  33. balla bianka szerint:

    Ez csak onnan jutott eszembe, hogy egy bevásárló-központ vezetője jó ismerősöm, és ő mondta, hogy az élelmiszer utalványokon kb. 70%-ban külföldi (tehát importőr által behozott) élelmiszereket vesznek a magyar vásárlók. Tehát a fidesz ezzel is a külföldieket támogatja. Tehát hazainak tekinthető mondjuk az a termék is ami bár a tulajdonosa az üzemnek vagy gyárnak külföldi de Magyarországon van a gyár (magyar munkahely!). Legalább az állami szféra – közalkalmazott, köztisztviselő, rendőr, tűzoltó, katona stb. – számára kéne ilyen utalványokat adni ,MÉG NYÁRON IS, hogy ekkor is magyar terméket fogyasszanak. A magánszféra meg olyat ad amilyet akar.

  34. miska72 szerint:

    balla bianka ezt honnan veszed? 12.000 Ft étkezési jegyet kapok havonta, és havi 40.000 Ft ért vásárolok. Ebben van 12.000 Ft értékű magyar árú. Tehát hülyeség amit mondasz. 😉

  35. miska72 szerint:

    Azt is mondták, hogy akár kerékpárt is lehet venni az Auchanban az étkezési jegyen és a többi bevásárló komplexumban Tesco, Cora, stb. Ha vásárolok 40.000 Ft ért és étkezési jegyet használok fel és a kerékpár 12.000 Ft akkor szt az étkezési jeggyel fizettem? Vagy a készpénzel? Jó a kérdés?

  36. absd szerint:

    balla bianka jegyrendszerről, csapos szoci tájékoztatásról álmodik

    Összenő, ami összetartozik. Barna = vörös.

  37. balla bianka szerint:

    Elgondolkodtató, hogy naponta (legalábbis a tanév alatt) több, mint egymillió ember veszi igénybe a közétkeztetést. A múltkor a helyettes államtitkár nyilatkozott és arra kérte az élelmezésvezetőket, hogy vegyenek magyar élelmiszert. Nem értem, hogy miért kéri és miért nem utasítja őket erre. Az, hogy a Tesco vagy az Auchan mit árusít az az ő dolguk, nekik csak a profit számít. Budapest legnagyobb közétkeztető cégének román tulajdonosa van. Őt is csak a profit érdekli és nem az, hogy magyar élelmiszert fogyasszanak a magyar emberek. Elképesztő, hogy mekkora lehetőségeket enged ki a kezéből a fideszes ország- és városvezetés. Csak a közétkeztetés és az étkezési utalványrendszer kizárólagos magyar áruvásárlását engedélyező rendszerrel le lehetne kötni a magyar élelmiszer-gazdaság 70-80%-át.
    Tettekkel és nemcsak szavakkal kell segíteni a magyar gazdaságot!

  38. balla bianka szerint:

    Számokban kifejezve:
    400Ft ebédnormatíva alapján napi 400 millió éves szinten (évi 200 nappal számolva)
    80 milliárd csak a közétkeztetés révén,
    9000Ft/hó utalvány 650 ezer jogosulttal számolva 5,85 milliárd/hó éves szinten
    70,2 milliárd az utalványokból.
    Ez az évi 150 milliárd forint így is úgy is elmegy és ennek csak harmadáért vesznek magyar élelmiszert, tehát évente 100 milliárd forinttal lehetne növelni a magyar élelmiszerek forgalmát és ez semmibe se kerülne!

Itt lehet hozzászólni !