Röplabda Diák Olimpia: Negyedik hely az Országos Döntőn

Csepelirc.hu, Csepel.info

2011. június 3-5 között rendezték meg Debrecenben a 4. korcsoportos Diák Olimpia döntőjét. A sorsolás után két négyes csoportban küzdöttek a csapatok.

A csepeli Kék Iskola a B csoportba került,   ahol a Hortobágyi Általános Iskola, a nyíregyházi Kazinczy Ferenc Iskola, és a kunhegyesi   Kossuth Lajos Általános Iskola volt az ellenfele.

A selejtezőkből a Kék Iskola csapata két győzelemmel kezdett: Nyíregyháza ellen 3-0, a Hortobágy ellen 3-1-es eredménnyel bejutott a négyes döntőbe, az utolsó mérkőzésen Kunhegyes csapata kiváló mérkőzésen 3-0-ra nyert a Kék Iskola ellen. Az ellenfél csapatában két korosztályos válogatott játszott.

A döntőbe jutásért a Dunaújváros ellen játszottunk, mely csapat már  négy korosztályos válogatott játékossal lépett pályára. Méltó ellenfelek voltunk, de a győzelmet nem tudtuk megszerezni, az eredmény 3-0 (25-9, 25-17, 25-14) lett a Dunaújváros javára.

Ezzel az eredménnyel a harmadik helyért küzdhettünk a kecskeméti Széchenyi város csapatával. A mérkőzést Kecskemét nyerte 3-0-ra (25-11, 25-23, 25-22), így negyedik helyezést értünk el.

Számomra csodálatos eredmény született, hiszen egy kis létszámú csepeli bejutott az országos döntőbe a szakma részéről szintén jól esett a nyilatkozat “technikailag, és taktikailag remek csapatod van”!

Dicséretet érdemel minden játékosom, lelkesen küzdöttek és fegyelmezetten játszották végig a Diák Olimpia mérkőzéseit.

Végeredmény :
1. Dunaújváros Petőfi Iskola
2. Kossuth Iskola Kunhegyes
3. Kecskemét Széchenyi Iskola
4. Kék Iskola Csepel
5. Katona József Gimnázium Kecskemét
6. Nyíregyháza Kazinczy Iskola
7. Hortobágyi Iskola
8. Ramesseter Iskola Sümeg

Elsőnek köszönetet szeretnék mondani Mile Zoltán Úrnak az Opifex Mérnök Szövetkezet elnökének, hogy az utazás költségeit felvállalta és finanszírozza a miskolci utunkat is. Továbbá köszönet Hegyi és Rozgonyi apukának a szállításért és a szurkolásért is. Köszönöm a gyerekek és a magam nevében a, Kék Iskola minden dolgozójának és Fehér Gábor testnevelő tanár úrnak a segítségét és biztatását!

Úgy érzem megháláltuk a bizalmat és folytatjuk a megkezdett lelkes, eredményes munkát itt Csepelen a Kék Iskolában!

A csapat: Rozgonyi Bálint, Hegyi Tamás, Börcsök Csaba edző, Orosz Krisztián, Pavelcze Szabolcs, Tóth Tibor, Grimm Ármin, Murzsa Zsolt.

A tornán nem vett részt: Hadházi Péter, Hajcsák György, de köszönet nektek is a kiváló munkátokért.

Börcsök Csaba edző

csepelirc.hu

3 hozzászólás “Röplabda Diák Olimpia: Negyedik hely az Országos Döntőn” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Gratulálok az eredményhez, de a tudósításban nem ártott volna közölni, hogy melyik sportágba tartozó mérkőzésekről van szó?!

  2. grün szerint:

    “?!”!
    “Röplabda Diák Olimpia: Negyedik hely az Országos Döntőn”
    Persze lehet strand röplabda, vagy ülő röplabda ……! 🙂

  3. "?!" szerint:

    Admin!

    Köszönöm a kiegészítő információt, amelyet csak azért forszíroztam, mert a “Diák Olimpia” elég sok sportágra kiterjed!
    Így legalább már tudhatjuk, hogy a röplabdázás valamelyik változatáról van szó.

Itt lehet hozzászólni !