Feljelentést tett Németh Szilárd csepeli polgármester

A sajtótájékoztató anyagát itt, a feljelentést itt olvashatja el.

Fidesz.hu

Németh Szilárd, Csepel polgármestere szerdán sikkasztás és hűtlen kezelés bűntettének gyanúja alapján ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen a Csepel SC alapítvány ügyében. A polgármester hangsúlyozta: határozott szándéka, hogy Csepelen ismét fellendüljön a sportélet, melynek legnagyobb hátráltatója a kerület sportalapítványa körül kialakult helyzet.

A városvezető emlékeztetett: 2011 februárjában a Polgári Törvénykönyv 74/f paragrafusa és az ügyészségi törvény 13. paragrafusa alapján már átfogó ügyészségi vizsgálatot kezdeményezett, azonban négy hónap alatt semmilyen előrelépés nem történt az ügyben.

Németh Szilárd azt kérte a Legfőbb Ügyészségtől, hogy a csepeli rendőrkapitányságot és ügyészséget zárják ki a vizsgálatból. A feljelentés alapját egy 2005-ös eseménysorozat indította el, amikor az alapítvány alapítójogait a Cs.sziget Invest Befektető és Termelői Kft. számára játszották át. 2008-ban az alapítvány Béke téri és Hollandi úti sportlétesítményeire nyolcmillió euró (közel 3 milliárd forint) jelzálogjogot terhelt a CIB Bank.

A polgármester elmondása szerint a teljes szerződést titkosították, azt sem lehet tudni, kik a szerződő felek, és kik írták alá a dokumentumot. Németh Szilárd kitért arra is, hogy 2010 februárjában kísérletet tettek az alapítványi cél megváltoztatására, melynek egyértelmű szándéka az ingatlanértékesítés volt. A városvezető ezzel kapcsolatosan arra hívta fel a figyelmet, hogy a közelmúltban Cannes-ban egy ingatlanpiaci fórumon árulták (a tervekről még makett is készült) a Csepel SC területén fekvő ingatlanokat.

Hozzátette: az alapítvány kuratóriumának jelenlegi tagjai között (Szeles Béla, Jellinek Dániel, Fata Cecília és Titkos Alexandra) olyanok is találhatóak, akik egyben az alapítványi tulajdoni jogokat is birtokolják, ami összeférhetetlen.

Németh Szilárd határozott szándéka, hogy Csepelen ismét fellendüljön a sportélet, melynek legnagyobb hátráltatója az alapítvány körül kialakult helyzet.

Újságírói kérdésre reagálva úgy fogalmazott, hogy az alapítványi jogok önkormányzati átvétele jelenthet megoldást erre a kérdésre, illetve másik alternatívaként az alapítvány megszüntetése esetén az állami tulajdonlást és az önkormányzati működtetési formát tudná elképzelni.

fidesz.hu

Csepel SC Alapítvány: vita helyett együttműködést keresnek

A volt Csepel SC Béke téri stadionjában az új „gazdák” még a kandelábereket is le akarták szerelni. Németh Szilárd polgármester feljelentést tett az „Indotek-polip” titkos szerződése miatt

Vita helyett az együttműködés lehetőségét kínálja a XXI. kerületi polgármesternek és a sportolni vágyó csepelieknek a Csepel SC Alapítvány – olvasható a szervezet MTI-nek elküldött közleményében, amelyben Németh Szilárd aznapi sajtótájékoztatójára reagál.

Az alapítvány közleménye szerint munkájuk eredményeként ma is van sportélet Csepelen; az egyesületek sportolói összlétszáma eléri az 1600 főt. Megjegyzik, hogy az önkormányzat “egy fillér támogatást nem ad” a csepeli sporttelep fenntartására, a sportolók helyzetének javítására.

A dokumentum kitér arra is, hogy az alapítvány az Indotek Group segítségével tartja életben a csepeli sportot; nekik köszönhetően évi 90-100 millió forintot költ a csepeli sportéletre.

A Csepel SC Alapítvány azt írja: a volt sportklub területének egy része kihasználatlan, kopár, kiürült terület, ahol soha, semmilyen sporttevékenység sem folyt, viszont a karbantartása évente milliókkal terheli a sportkomplexum kasszáját. Hozzáteszik: “a 63 milliárdos sportkoncepció elsősorban ezeket a parlagon heverő vagyonelemeket hasznosítaná a stadion felújítása, sportcsarnokok felépítése és az egyesületek hosszú távú működésének biztosítása érdekében”.

A közleményben azt is megjegyzik: Németh Szilárd polgármester azt a látszatot kelti, mintha az alapítvány sportcélú ingatlanjai eredetileg önkormányzati tulajdonban lettek volna, de ez sohasem volt így. Az egyesületeket működtető Csepel SC magánalapítványt 1991-ben csepeli vállalatok hozták létre, az önkormányzat nem szerepelt az alapítók között – teszik hozzá.

Hangsúlyozzák azt is, hogy az alapítói jogok teljesen törvényesen kerültek a Cs. Sziget-Invest kft.-hez, az alapítvány működését és a Cs. Sziget szerepvállalását pedig már 2007-ben is megvizsgálta az ügyészség, és nem állapított meg törvénytelenséget.

Az alapítvány visszautasítja azt is, hogy az új alapító és Podolák György volt szocialista parlamenti képviselő összejátszott volna.

Németh Szilárd szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy sikkasztás és hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett a legfőbb ügyésznél a Csepel SC Alapítvány ügyében ismeretlen tettes ellen. A fideszes polgármester vizsgáltatni szeretné, hogy miért jegyeztetett be az alapítvány nyolcmillió eurós jelzálogot két sportlétesítményre, jogszerűek-e a kuratórium tagjai közötti összefonódások, illetve jogosan próbálta-e az alapítvány módosíttatni az alapítványi célt. A városrész vezetője megjegyezte, hogy az egyesületek magukat finanszírozzák, a sportlétesítmények állapota katasztrofális, a pénznek pedig nincs nyoma.

MTI

Rozsdatemető a Csepel-szigeten

Sikkasztás és hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere a Csepel SC Alapítvány titkosított szerződései kapcsán.

A cannes-i ingatlanfesztiválon már bemutatták azt a makettet, amely Csepel szívében, a Béke téri stadion és sporttelep területén egy lakóparkot ábrázolt a hozzá tartozó kereskedelmi létesítményekkel együtt. Jellinek Dániel, a Csepel SC Alapítvány kuratóriumának tagja ingatlanbefektetőknek mutogatta a makettet, ám a terv megvalósítását megtorpedózta, hogy a városrészt már nem Tóth Mihály (volt) MSZP-s polgármester, Podolák György (volt) parlamenti képviselő s más szocialisták irányítják, akik a Csepel SC-t és a sporttelep sorsát ingatlanügynökökre és felszámolókra, Jellinek Dánielre és üzlettársaira bízták.

Miközben gyönyörű makettek készültek a csepeli Béke térről, a sporttelepen a közüzemi díjak megfizetése is nehézséget jelentett, emiatt télen gyakorta nem volt fűtés, sem meleg víz, a sporttelep új gazdái pedig 2008-ban a labdarúgópályán felállított kandelábereket is le akarták szereltetni – mondta tegnap Németh Szilárd (Fidesz), Csepel polgármestere. Ezt csak úgy sikerült megakadályozni, hogy a bontási engedélyhez benyújtott kérelmet egy önkormányzati dolgozó szinte halált megvető bátorsággal kicsempészte a hivatalból, így a tiltakozás révén sikerült gátat vetni a rombolásnak.

A szocialista városvezetés 2005-ben az alapítói jogokat, így az alapítvány ingatlanvagyonát is – amelybe a hathektáros sportváros mellett a Kisduna-part kajakostelepe is beletartozik – a Cs. Sziget-Invest Befektető és Termelő Kft.-re ruházta át, amely az Indotek-birodalom egyik cége, az alapítvány kuratóriumába pedig Jellinek Dánielt és három üzlettársát delegálták. „Igaz, az alapítói jogok átjátszása nem ment egy csapásra – mondta lapunknak Németh Szilárd polgármester –, mivel nem minden alapító írta alá a jogok átruházását. Emiatt a Legfelsőbb Bíróságon jogegységi határozat meghozatalát kezdeményezték, hogy ezt az összes alapító aláírása nélkül megtehessék. A jogszabály-módosításhoz a szintén csepeli szocialista képviselő, Avarkeszi Dezső akkori igazságügyi államtitkár is asszisztált.”

A „rábízás” eredménye az lett, hogy a világ sporttörténelmének hatodik legeredményesebb egyesülete, a Csepel SC 1999-ben eltűnt a föld színéről, másfél milliárd forint köztartozást hagyva az adófizetőkre, sporttelepéből pedig üzemképtelen rozsdatemető lett – tette hozzá Németh Szilárd, aki tegnap a Legfőbb Ügyészségen tett feljelentést sikkasztás és hűtlen kezelés gyanújával a Csepel SC Alapítványnál történtek miatt. Az alapítvány ugyanis – amelynek feladata lenne az „élsport és diáksport biztosítása” – a jogosítványát arra használta fel, hogy 2008-ban nyolcmillió euróval, járulékaival együtt csaknem hárommilliárd forinttal megterhelje az ingatlanokat, amelyekre egy bank zálogjogot, illetve 2014-től vételi jogot is alapított.

A szerződést viszont titkosították – jelentette ki Németh Szilárd, aki emiatt először törvényességi felügyeleti vizsgálatot kezdeményezett az ügyészségen (ez meg is kezdődött februárban, eredménye még nincs), majd tegnap a legfőbb ügyésznél feljelentést is tett ismeretlen tettesekkel szemben. A csepeli önkormányzat szerint ugyanis a kölcsönügylet nem a sportcélú alapítvány érdekében köttetett, így a szerződés aláírói a rájuk bízott idegen vagyonnal sajátjukként rendelkezhettek. Ez felveti a sikkasztás gyanúját. A feljelentő azt is kérte a legfőbb ügyésztől, vizsgálja ki, hogy az alapítvány vagyonának kezelésével megbízott személyek – vagyis a kuratóriumban ülő Jellinek és üzlettársai – megszegték-e a vagyonkezelés szabályait, és ha igen, akkor ebből az alapítványnak származott-e kára. Ha így történt – tette hozzá –, megvalósulhatott a hűtlen kezelés bűncselekménye is, az ugyanis szabad szemmel is megállapítható, hogy ebből a nyolcmillió euróból a létesítményekre nem költöttek egyetlen fillért sem, a területen működő tizenegy sportegyesület pedig lényegében önellátó, saját magukat finanszírozzák.

A polgármester bejelentette, az ügyészségi vizsgálat és a feljelentés eredményének függvényében kezdeményezik, hogy az értékes területek kerüljenek vissza az állam tulajdonába és az önkormányzat kezelésébe. Az önkormányzat az ingatlanspekuláció megakadályozása érdekében módosította a rendezési tervet, az érintett területeknek a sport céljaitól eltérő hasznosítását megakadályozandó. Vita helyett az együttműködés lehetőségét kínálja a XXI. kerületi polgármesternek és a sportolni vágyó csepelieknek a Csepel SC Alapítvány – olvasható a szervezet közleményében.


Alapítványi összeférhetetlenség

Podolák György, a Csepel SC Alapítvány kuratóriumának elnöke 2005-ben játszotta át az alapítói jogokat a Cs. Sziget-Invest Befektető és Termelő Kft.-nek, amelynek kulcsfigurája Jellinek Dániel. A 156 cégben érintett üzletember 2005-ben így nyilatkozott a cégbíróságon: „…az alapítói jogok gyakorlására kijelölt kft. és közöttem függőségi, illetve érdekeltségi viszony áll fenn”. Ekkortájt ő az Indotek Befektetési Rt. vezérigazgatója, illetve a külföldi tulajdonos, a Britex International LLC magyarországi kézbesítési megbízottja volt. A törvény kizárja, hogy az alapítói jogok gyakorlója részt vegyen az alapítvány működtetésében. Márpedig Jellinek – és kurátortársai – érintettek az alapítói jogokat gyakorló cégcsoportban, nem lehetnének tehát kurátorok.

Forrás: Bán Károly, Magyar Hírlap

82 hozzászólás “Feljelentést tett Németh Szilárd csepeli polgármester” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    Hogy-hogy az mszp-s korszak sport-tanácsnoka nem tudott ezekről a dolgokról?

  2. csumpika szerint:

    Tajányi úr, lapozzon vissza kicsit. az mszp-s korszak sport-tanácsnoka tudott ezekről a dolgokról, már akkor is harcolt ellene. persze kevesebb eséllyel, mint jelenlegi pozíciójában. Hajrá Szilárd, hajrá CSEPEL!

  3. Tarjányi László szerint:

    Hogy-hogy kihagyták ebből a tuti üzletből, amikor a Wallis-Észak-Csepel koncon szépen megosztoztak? 2000. nov. 7. (sic!) 100% Fidesz-MSZP egyetértés!

  4. Királyerdei szerint:

    “A polgármester elmondása szerint a teljes szerződést titkosították, azt sem lehet tudni, kik a szerződő felek, és kik írták alá a dokumentumot. Németh Szilárd kitért arra is, hogy 2010 februárjában kísérletet tettek az alapítványi cél megváltoztatására, melynek egyértelmű szándéka az ingatlanértékesítés volt. A városvezető ezzel kapcsolatosan arra hívta fel a figyelmet, hogy a közelmúltban Cannes-ban egy ingatlanpiaci fórumon árulták (a tervekről még makett is készült) a Csepel SC területén fekvő ingatlanokat.”

    Tehát:nem tudni kik a szerződő felek,minden titkosítva van,és valaki(k) már árulták a Spori területén felépítendő ingatlanokat!Érthető?
    És az is érthető,hogy valaki(k) miért akarták a pálya világítását leszerelni?

  5. Manitu szerint:

    Megdöbbentő, amit a Csepel SC-vel műveltek, mertek megtenni az elvtársak.

    Tarjányi úr, szerintem ne ragozd: ha a Fidesz az MSZP-vel lenne, nem lenne egy fia feljelentés sem. Lehet itt ködösíteni, de az elmúlt hónapokban nem a Szilárd kardoskodott a Szent Korona tant is magába foglaló új alkotmány ellen, a sztálinista alkotmány megtartása mellett, hanem te. Ha nem tévedek a nemzeti vagyont is szívesebben láttad a minap orosz kézben. Vagy én emlékszem rosszul?

  6. grün szerint:

    Megdöbbentő, hogy egy feljelentésen valaki megdöbben!
    Egyelőre még a vizsgálat sem indult el, pusztán feltételezések vannak és a régi dakota mondás szerint: “Vacsora után a maradékkal!”

  7. Narancsvírus szerint:

    Szombaton hol volt Szilárd? Ha lesz Csepelen úszoda mennyi lesz a belépő? A strandra sem járok 1800.-ért! Lehet, hogy lesz úszoda Csepelen, csak nem a csepelieknek?

  8. Gordon szerint:

    Ernővírus!

    Nem fogsz hiányozni az uszodából.

    Legalább tisztább lesz a víz.

  9. Tarjányi László szerint:

    Amennyiben a Fidesz 2000. nov. 7-én (sic!) nem bútorozott volna össze az MSZP-vel, akkor az elvtársak nem szemtelenedtek volna el a Csepel SC ügyben! Jól jött az a felügyelő bizottsági tiszteletdíj a családi kasszába. Ami itt megy az parasztvakítás, nem én találtam ki, egy kis országnak egy csőcseléke és egy elitje van. Időnként a fregoliruhát kifordítják, mikor mit kíván a nép, lényeg a hatalom mindig ugyanannál a rétegnél legyen. Szilárdnak is jó volt annak idején az SZDSZ, onnan lépett át a Fideszbe, beléptetett 17 új embert, így kitúrta az elnöki székből Tóth Jánost, aki egy szerény ember. S nekem most azért kellene tisztelnem Németh Szilárdot, mert együtt törvény előterjeszt a volt miépes Kocsis Mátéval? Azért tisztelnem, mert lepaktált Tóth Mihályékkal Wallis-Észak-Csepel ügyben? Na és mi van a volt fideszes Horváth József állításaival, azokat miért nem cáfoljátok?
    Amikor a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés megköttetett, a következő fideszes lakossági fórumon elmondtam Kosztolányi Dénesnek az összebútorozást, azt mondta tudunk róla, kezeljük a témát. Németh Szilárd meg elvörösödött az elnöki asztalnál, Kövér László társaságában, amikor észrevett engem a hallgatóság soraiban.
    Csókoltatom Csepel lakosságát annak okán, hogy Németh Szilárdot megválasztotta polgármesternek. S csókoltatni fogom akkor is amikor már nem rá szavaz! A népnek mindig igaza van! Én osztozom a népemmel jóban-rosszban!
    Manitu! Az oroszokkal kapcsolatban te meg összekevered a teniszpályát a penisz tájával!
    Sohasem voltam oroszbarát, mintahogy MSZMP tag sem! Te pedig a mai napig nem írtad le, tagja voltál-e az MSZMP-nek? Gordon, igen, a hallgatás beleegyezés.

  10. csaba péter szerint:

    Másodszor írom hozzászólásomat mert az első próbálkozást az admin kilőtte úgy látszik nem tettszett neki

  11. Tarjányi László szerint:

    Mindnyájan emlékszünk, amikor az egyik fórumozó hozzászólását cenzúrázták, mert közölte Jellinek Dániel 154 cégének listáját, amely a köznyilvános cégjegyzékből származott. Érdekes Németh Szilárdot nem cenzúrázták ki az INDOTEK-polippal a fényképen! Quod licet Iovi, non licet bovi!

  12. csaba péter szerint:

    Tehát : Anno 1990ben 13 vállalat a Csepel művekből + az önkormányzat létrehozta a Csepel SC Alapítványt .

    Később az évek folyamán ezek a vállalatok jogutód nélkül megszűntek.

    Kivéve a Cspel Művek Fémművét

    Ugyanis az Indotek RT úgy vette meg a fémművet , hogy az jogilag ma is létezik és továbbra is gyakorolja az alapítói jogokat.

    Emiatt rendelkezik az ingó és ingatlan hasznosítás jogával .

    Mindaddig támadhatatlan amíg a törvényben előírt jogait , kötelezettségeit teljesíti.

    El lehet vonni ezen jogokat egy Csepel Sc törvénnyel Német Szilárd személyes kérésére hisz ez manapság nem probléma.

    A kérdés az hogy ezen sportkomplekszum fenntartása , finanszírozása kinek lesz a feladata.

    Az hogy a kormány egy vasast sem fog áldozni Csepel Sportjára az biztos.

    Az is biztos hogy az önkormányzat ebbe csak belerokkanhat.

    Az mindenki számára talán tiszta , ha az önkormányzat sorba zárja be az iskolákat akkor kevés a gyerek .
    Az a sportkomplekszum ami 1970 ben amikor én sportoltam és már nagy volt , kihasználatlan , ma tarthatatlan .
    Mikor a csepeli Fidesz nekimegy az alapítványnak akkor nem az Indotek , hanem a Fémmű az ellenfél.
    Nem anyázni zsidózni és komcsizni kéne , hanem megegyezni .
    Aki ide a pénzt hozza az a túlélést hozza. A tervek egy valós igény mentén való fenntartható sport lehetőségét vázolták fel . Mia baj vele? KIHAGYTÁK BELŐLE A FIDESZT
    De úgy látom a Csepel sportja felett a mostani kurzus IGY IS ÚGY IS meghúzta a lélek harangot.

  13. Toth Kati szerint:

    Mit gondoltok Podolák elvtárs hogyan és miből lett multimilliárdos?Remélem nem az eszére akartok hivatkozni?Miért ne lopták volna szét az elvtársak a Csepel SC-t is ,hiszen mindent szétloptak,még azt is,ami le volt betonozva.Remélem egyszer ezért lakolni fognak!Podolák elvtárssal együtt.

  14. CsepeliNo1 szerint:

    Fogadni mernék, hogy Podolák úr azt is elfelejtette, hogy játszotta át a Csepel SC-t az alapítványnak!

  15. bonifác szerint:

    Ló láb ami lóg !
    hozzászóló elvtársaink kissé amnéziások.Nem publikus terveik 85- 9o % a ma sem ismert.
    Pl: hova lettek a besúgók, és tisztelt tartótisztjeik névsora? Horn elvt. 56 – ra vonatkozó
    dokumentumai ? Szerintem a Cosa Nostra naponta könyörög az MSZP hálózatépítési
    licenszéért! Virágnevű hozzászólónknak csak annyit: “buktával dicsérd a napot ”
    Mit is mondott Sztálin et. világhírű támogatóira ? Szükséges idióták….

  16. csaba péter szerint:

    Nem feladatom P.GY. védelme de annyit én is és a fidesz is tud , hogy a Csepel Sc alapítványt nem kellett átjátszani senkinek , mint fent írtam ennél egyszerűbben történt.
    És ehez P.Gy nek nem kellett beavatkonia semmilyen formában . Ezt a fiúk is tudják.

  17. csaba péter szerint:

    Az meg közismert , hogy a Csepel sc -t az APEH számolta fel köztartozásai miatt.

  18. krapulax szerint:

    jó lesz még a csepel pálya egyszer jó sok akasztófát fel lehetne ott állítani

  19. Manitu szerint:

    Börtön a bűnözőknek, Csepel SC a csepelieknek. Ennél nincs jobb és igazságosabb megoldás.

  20. Miska72 szerint:

    Éljan Szilárd! 🙂 🙂 🙂 Húúúúúú mennyit fognak ezek ülni? 😉

  21. Miska72 szerint:

    Tarjányi László szerint:
    2011. június 01., szerda – 14:19
    Hogy-hogy az mszp-s korszak sport-tanácsnoka nem tudott ezekről a dolgokról?

    MERT HAZUDTEK REGGEL, HAZUDTAK ÉJJEL, HAZUDTAK DESTE! 🙂 🙂 🙂 😉
    NO EZÉRT!

  22. Miska72 szerint:

    elvtársak egyre közelebb kerültk a kaptárzhoz! 🙂 🙂
    Tessék vigyázni az ajtók záródnak! 🙂 🙂 🙂

  23. Miska72 szerint:

    Németh Szilárd azt kérte a Legfőbb Ügyészségtől, hogy a csepeli rendőrkapitányságot és ügyészséget zárják ki a vizsgálatból.

    Jaj jaj! szilrd mi a baj? nem bizol bennük?
    Hát bevallom én se! 🙂 🙂 🙂
    De ha nem úgy alakulnak a dolgok akor lápek tovább! 😉
    Mert én se vegyok hülyegyerek!
    Hiába is néznek annak! 🙂 🙂 🙂

  24. csaba péter szerint:

    tényleg , ha az alapítvány bedobja a türülközőt , ki fizeti ki a villanyszámlát”!?”

  25. Shrek szerint:

    Tisztelt Polgármester Úr!

    Azt javasolnám Önnek, hogy a feljelentései megírásához fogadjon egy ügyvédet, de legalább egy jogtanácsost. Mindezek mellett nem vitatom, hogy Önnek teljes mértékben igaza van és hasznos, amit csinál.
    A feljelentése utolsó bekezdését viszont ahhoz az Orbán-Pintér levélhez tudnám hasonlítani, amelyet a Magyar Köztársaság rendőrei kaptak személyesen a “semmisségi törvény” hatályba lépését követően. Ez a bekezdés teljes lenézése a kerületben tisztességesen dolgozó majd’ 200 rendőrnek és a Kapitányság Vezetőjének, nem is beszélve a törvényességi felügyeletet gyakorló kerületi Ügyészségről.
    Tisztelt Uram! Tudhatná, hogy az elkövetési érték nagysága miatt ezt az utolsó bekezdést teljesen feleslegesen “biggyesztette” oda, hiszen a kerületi kapitányságnak ezen eljárás lefolytatására hatásköre nem lenne.
    Látja! Már ezért is megérné ügyvédet fogadni, hogy azok szemében, akik egy kicsit is értenek ilyen dolgokhoz ne tűnjön tudatlannak. De ha gondolja fogadjon fel engem értek hozzá és azt gondolom nekem is ugyanannyi jogom van több helyről fizetést felvenni, mint Önnek, vagy Önhöz hasonlóaknak.

  26. "?!" szerint:

    Kedves Tarjányi!

    Ma 15:59-kor kérdezted, hogy “Na és mi van a volt fideszes Horváth József állításaival, azokat miért nem cáfoljátok?”

    A fenti kérdésedről jut eszembe, hogy tegnap a TESCO-ban egy szomszédod azt állította, hogy te egy piti bűnöző vagy, aki a miép-es párttársainak pénzt lopott a zsebéből, továbbá megrontottad az egyik szomszédod 10 éves kislányát és csak azért nem vagy börtönben, mert valami befolyásos mszp-s barátod a háttérben elsikálta a mocskos ügyeidet!

    Ha ezeket nem tudod cáfolni, akkor jobban teszed, ha mások mocskolása és rágalmazása helyett elbujdosol és kussolsz!

  27. Narancsvírus szerint:

    Gordon, te és az elvtársaid majd jövőre ott fogtok integetni a Hősök terén a Rákosi elvtársatoknak!

  28. Gordon szerint:

    Ez hüle. 🙂

  29. csapos szerint:

    Kedves Shrek!
    Megjegyzésed TELITALÁLAT!!!
    Gratulálok!

  30. kritikus szerint:

    🙂

  31. csapos szerint:

    A Handa Banda ( csepel.hu és info) a másik fél (Csepel SC Alapítvány) véleményét nem hajlandó közölni?! Miért? Azért mert ilyeneket írnak vitéz mutyibányai Németh Szilárdról, a fideszes polgármesterről, hogy aszongya:

    “Németh Szilárd azt a látszatot kelti, mintha az alapítvány sportcélú ingatlanjai eredetileg önkormányzati tulajdonban lettek volna, de ez sohasem volt így.”

    vagy:

    Az önkormányzat egy fillér támogatást nem ad a csepeli sporttelep fenntartására, a sportolók helyzetének javítására. A Csepel SC Alapítvány támogatásával 11 egyesület használhatja ingyen az Alapítvány sportlétesítményeit.

    A teljes válaszközlemény például itt:
    http://noplaza.hu/hirek/2011/06/01/a-csepel-sc-alapitvany-valasza

  32. Tarjányi László szerint:

    ?! Engem egy hajszálnyit sem izgat, hogy rólam mit terjesztesz! Kivülállók azért lehetnek kiváncsiak, mi ez a nagy széthúzás a Fideszen belül. Azért az érdekes, hogy Tarlós is az SZDSZ-ben kezdte a politizálást, ott is volt 94-ig. Még azt mondják, hogy nincs SZDSZ? Dehogy nincs, betagozódott a Fideszbe, csak a nagy neveket hagyták ki, nehogy teljesen kilógjon a lóláb. Innen a nagy barátság Németh Szilárd és Tarlós között, küldetést töltenek be, Lázárral és Orbánnal együtt, az SZDSZ mögötti nemzetközi háttérhatalom mai helytartói, a magyar nép meg még örül is az új fregolikosztümnek! Orbán-Netanjahu Fidesz-Likud testvériség! Világ polgárai egyesüljetek!!!

  33. admin szerint:

    Kedves Csapos,

    nem kell mindig magadból kiindulni. Csinálj még néhány újabb blogot reggelig, és nyugtasd meg magad cenzúrával, ahogy a régi szép időkben. Van időd bőven.

  34. csaba péter szerint:

    Azt azért ugye nem téveszti szem elől az érdeklődő, hogy MAGÁN ALAPÍTVÁNY ról beszélünk.

  35. "?!" szerint:

    Kedves Tarjányi!

    Úgy tűnik, hogy Te a korodhoz képest is rendkívül súlyos memória zavarban szenvedsz!
    Ez abból állapítható meg, hogy Te azokat az embereket is megpróbálod az MSZP-vel koalícióra lépő 1994 és 2009 közötti SZDSZ-hez kötni, akik 1989-ben azért csatlakoztak az SZDSZ-hez, mert akkor az SZDSZ folytatta a kommunista rendszerrel szembeni legradikálisabb politikát!

    Az általad kritizált emberek akkor hagyták ott a SZDSZ-t, amikor lehullott az álarc és az ÁVH-s csemete Pető vezetésével elkezdett az SZDSZ összebútorozni az MSZP-vel.

    Áruld már el Te látszólag nagy komcsiellenes radikális szájhős, hogy Te kire szavaztál 1990-ben?!
    Talán az akkor még nemlétező MIÉP-re, vagy arra az akkor még szintén nemlétező Jobbikra szavaztál, amelyikben országgyűlési képviselőként most is ott virít az a Hegedűs Tamás aki az SZDSZ Pécsi Szervezetének az ügyvivője volt addig, ameddig rá nem jött, hogy kik közé keveredett?

    Úgy teszel mintha bűn volna az, hogy akik rájöttek, hogy tévedtek és rossz irányba indultak, azok irányt váltottak és oda csatlakoztak ahová tartozónak érzik magukat!

    Áruld már el azt is, hogy Te mint volt kerületi MIÉP elnök miért nem tartottál ki a MIÉP mellett a mai napig, és magyarázd meg azt is, hogy az miért nem piszkálja a csőrödet, hogy Hegedűs Tamáson és több volt SZDSZ-tag jelenleg is tagja a Jobbiknak?

    Miért csak Tarlós Istvánnal és Németh Szilárddal foglalkozol Te levitézlett balfácán MIÉP-es kerületi elnök?

  36. csapos szerint:

    Kedves admin!

    Mindig örülök, ha nem hiába’ beszélek. Csak rátaláltatok az SC-s válaszra. Gratulálok!

  37. admin szerint:

    Mi nem szoktunk híreket elhallgatni. Hasonlítsd össze a fröcskölődő blogjaidat ezzel, és meglátod ki cenzúráz. Akármennyi újabb blogot csinálsz, már nem fogsz megváltozni: cenzor maradsz örökre, mert csak ehhez értesz.

  38. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. admin!
    Ebben a feladatkörben, kérlek légy emelkedettebb, türelmesebb, s főként igazságosan szigorúbb!!! Főként a trágár szavak leírása tekintetében!!! Tessék azokat, azonnal törölni!!!
    Rá kell szoktatni, ha már másképpen nem megy az embereket az intelligensebb megnyilvánulásokra, mert vészesen rohannak a barbarizmus alsó szintje felé. Tisztelet a kivétel. EBBEN KELL FELTÉTLENÜL ELŐBBRE LÉPNI! Meglátod megfogja érni. Csak hozzá kell fogni, és következetesnek lenni.

  39. GONDOLKODÓ! szerint:

    Ha ennyi görcsösen ragaszkodó, még hangod is ad az eddigi csalásoknak, lopásoknak, sikkasztásoknak, akkor mikorra fog megtisztulni az ország? Ide tényleg egy Putyini kemény diktatúrára volna szükség, no és egyirányú járat a Gulág-szigetekre!!!
    Akkor lenne rend, a fejekben is! Ezek után a lelkekről már, nincs is mit beszélni.

  40. GONDOLKODÓ! szerint:

    Kedves Szilárd!
    Még határozottabb, tettekben megtestesülő lépésekre van szükség, annak ellenére, hogy “ezt megelőző egyeztetéseket” kívánnak, ezek a nem éppen “csip-csup” ügyek.
    Az egész ország(kivéve az érdekelteket) úgy várja a TÉNYLEGES, VALÓS ELSZÁMOLTATÁSOKAT, mint a tiszta, zöldövezet általi oxigént!

  41. Tarjányi László szerint:

    ?! Én 2008 januárjáig voltam formailag tagja a MIÉP-nek, akkor Csurka az országos gyűlésről kizáratta a budapesti küldötteket, mert mást akartak elnöknek! Addig is csak azért “tartottam ki”, hogy még pikánsabb legyen a Pokorni országos Fidesz elnök (2002) köszönőlevele, persze amit nem önszántából küldetett, hanem azért mert rátelefonáltam Kövér titkárnőjére, ha egyebet nem is, de legalább köszönjék meg a gázár-kampányötletemet! Mellesleg abban a levélben sem hallgattam el miépes voltomat, sem addigi munkásságomat, amelyet 2006. júliusában Gyurcsány kezébe nyomtam a Munkásotthonbeli lakossági fórumakor, amelyet a szerencsétlen még meg is köszöntetett a miniszterelnökség szerverén keresztül, s amely válaszlevéllel ugrattam ki az szdsz-es nyulat a miniszterelnök-keresősdit okozó láncemailemnél.
    Minden rendes 1990 tavaszán az SZDSZ-re szavazó a MIÉP-nél kötött ki, mert az akarta ezt a szemfényvesztő társaságot kitakarítani a parlamentből! Jellemző, a csepeli SZDSZ-t Buday Gyula 56-os alakította, majd kilépve megalakította a csepeli MIÉP-et!!!
    Egy elvált férjet csak a becsapott feleség gyűlölheti eléggé! Aki a Fideszben kötött ki, az az SZDSZ-ben is a hatalmat akarta, utánna meg a Fideszben is! Például Németh Szilárd, akinek volt pofája 17 új tagot beléptetni, hogy az elnökséget megszerezze Tóth Jánostól! S az így szerzett hatalmához azóta is foggal-körömmel ragaszkodik, nem én vagyok a jellemhibás, hogy ezt felemlegetem! Körül építette magát az embereivel, így a Horváth Józsefeknek nem maradt más csak a kivülről lövöldözés! Ugyan mi kényszerítette rá Németh Szilárdot a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés aláírására, az hogy ebből a mutyiból nem hagyták ki?!!!
    Sajnálom Németh Szilárdot, hogy nem értette meg, a törtetést folytassa az országos politikában, a csepeli polgármesterséget meg hagyja meg annak, akinek a képessége megvan annak ellátásához a fideszesek közül, s az ambíciója nem szárnyall a miniszterelnöki álmokig! Ha nincs igazam, miért nem kérte már ki Németh Szilárd itt a csepelinfó oldalain, hogy ő nem versenyez Lázár Jánossal a várhatóan államelnöki székbe távozó Orbán helyére! Azért nem mert Tarjányi belelát az emberekbe, nem fizikai értelemben, hanem én a cselekvések láncolatát elemezve látom ezt. Nem véletlenül tegezett engem Tóth Mihályt leszámítva minden csepeli politikus, kellemetlen ember az aki a másik veséjébe lát, vagy akár a jövőbe mint egy látnok/vátesz.

  42. Pecás szerint:

    Kedves Csapos!
    Indul az országos Csapvíz -projekt!Nem akarsz részt venni benne?:))Az jobban állna neked,mint a mutyibányaizás, nem gondolod? Az alapítvány és benne helyet foglaló bagázs Csepelen nem nagyon akar megnyilvánulni, erről is tudsz???Csak mint a szellemek, úgy vannak jelen a kerületben, szinte sosem látni egyiket sem, a sporttelepen is csak elvétve jelenik meg egyikőjük,amikor nagyon ráér…Na körülbelül ennyire viselik szívükön a Csepeli sportingatlanokat, és a sportéletet….Arról nem beszélve, hogy a jelek szerint elsíboltak 8 millió eurót,ami nem kis pénz ám!!!Hány sörcsapot lehetne belőle venni, Istenem!:))

  43. csaba péter szerint:

    Ami itt verbálisan és a gyakorlatban folyik az a kádári diktatúra teljes rehabilitációja.

  44. csaba péter szerint:

    Észre sem veszik egyesek , hogy véresszájú komcsik lettek

  45. Manitu szerint:

    Csaba elvtárs mely pártoknak volt a tagja és képviselője?

  46. csaba péter szerint:

    Érdekes precedens , hogy a legmérsékeltebb és legjózanabb hangot Tarjányi uramtól látom .
    Úgy látszik , hogy a józan ész és a pártállás mégsem zárja ki egymást .

  47. csaba péter szerint:

    Drága “!?” Manitu párttitkár et miért kérdezed? Tán nem voltál ugyanott?

  48. Manitu szerint:

    Nem vagyok párttitkár, és soha nem voltam tagja sem az MSZMP-nek sem az MSZP-nek. Ellentétben veled. Miközben pont te emlegeted itt Kádárt 😀

  49. Manitu szerint:

    Csak nem Csapos elvtárs a nagy Polgár elvtárs maga, Csepel utolsó főcenzora? Szobrot érdemelne a Szent Imre téren: egy nagy radírt tudok elképzelni az ő meg a Csepel újság főszerkesztője nevével. Münchenben se volt érv, hogy mások parancsoltak, nekik se lehet érv, hogy Tóthéknak, Oroszéknak tetszett a cenzúra. Ja, amúgy a csepeli MSZP blogján ma is tiltott téma a kettős gyilkosság. Ugye Csapos elvtárs?

  50. csaba péter szerint:

    Miattad kaptam pártfegyelmit mert besúgtál a pártbizottságon , hogy uszítom az embereket a rendszer ellen. “?!” Kedves Manitu

  51. csaba péter szerint:

    Kedves “!?” Manitu te úgy rejtőzködsz ahogy akkor is én meg akkor is tudtam ki vagy
    és most is ugyanaz a besúgó

  52. Manitu szerint:

    Erősen kevered a fórumozókat. Nem én vagy az írásjel, és párttitkár se voltam soha. Egyébiránt kötve hiszem, hogy Tóth Mihály olyan hozzászólásokat írna, mint én.

  53. csaba péter szerint:

    Szerintem meg talált

  54. Manitu szerint:

    Akkor tévedtél.

  55. csaba péter szerint:

    Inkább olvasd el az ominózus feljelentést sokat tanulhatsz belőle.

  56. csaba péter szerint:

    És ha már megtetted olvasd hozzá Schrek bejegyzését is

  57. csapos szerint:

    Kedves admin!
    Látom, elfogytak az érvek, mert bántanak a tények. Csak (ne) így tovább!

  58. admin szerint:

    Milyen tények bántanak? Kedves Csapos, a mi részünkről befejeztük ezt az értelmetlen beszélgetést. Itt nem volt cenzúra, az nem a mi műfajunk. Éppen emiatt lett népszerű a blogunk.

  59. Tarjányi László szerint:

    Kedves Csaba Péter! Nekem nincs főnököm, én csak a saját politikai ízlésem és saját belső meggyőződésem szerint politizálok. Már Csurkának sem akartam megfelelni, háromszor vesztem össze vele, egyszer Szabó Lukács kizárása okán (auditur alttera pars), másodszor Tisza István okán, letiltott hogy vele és a Hermina úti emléktábla állítással foglalkozzak, harmadszor a Wallis-Észak-Csepel ügyben letiltotta az aláírás idejére (2000. nov. 7. (sic!)) bejelentett tüntetésünket, s én mégsem álltam le, addig fúrtam a szindikátusi szerződést, amig végül Orosz belátta, hogy nekem van igazam. Tóth Mihály felmondta a szerződést, ősszel a Csepel újságban az én szavaimmal indokolták annak felmondását, persze a saját ötletükként adták elő. Kár hogy a bizottsági jegyzőkönyv bizonyítja az én kezdeményező voltomat, meg persze a Manhattan-es plakátot sem ők követték el, sőt azzal riadóztattak annak megjelenésekor.
    Én egy egyszerű csepeli lakos vagyok, egy eszes parasztgyerek, polgár meg pláne nem, így aztán használhatom a saját józan eszemet, nem kell beállnom egyik kántáló kórusba sem. Célom, hogy minden csepeli ismerje fel végre a saját érdekeit, s ne menjen birkaként bármely szamár után!
    Manitu nem volt párttitkár, de MSZMP tag csak volt, mert erről Gordonnal egyezően nem nyilatkozott. Én a saját népemet nem hibáztatom, mert naponta ostromolják mindenféle hazugságokkal, majd két év múlva jó lesz, csak addig hagyja magát megkoppasztani. Igaza van annak, aki azt gondolja, hogy aki már összelopta magát és politikailag megbukott az elhúz a magánszektorba, az újonnan jövők meg a 16%-os SZJA-val meg az álláshalmozással törvényesen is meggazdagodhatnak, hiszen a törvényeket is ők alkotják.

  60. Gordon szerint:

    “én csak a saját politikai ízlésem és saját belső meggyőződésem szerint politizálok” – írja Tarjányi.

    Tehát minden tekintetben magára maradt, a társadalom politikailag aktív része undorral vagy közönnyel fordult el tőle.

    Nem “politizál” az ilyen, hanem politikai hulla.

    Muhaha. 😀

  61. Tarjányi László szerint:

    A volt MSZMP-s Gordon már csak tudja, ki a politikai hulla. S mi van ha engem nem érdekel, csak mondom a magamét. Láttak már olyat, egyetlen ember látta másképpen s mégis neki lett igaza, például Wallis-Észak-Csepel mutyi.
    “Manitu szerint:
    2011. június 02., csütörtök – 08:50
    Nem vagyok párttitkár, és soha nem voltam tagja sem az MSZMP-nek sem az MSZP-nek.”
    Maradt tehát Gordon, aki az MSZMP, majd az SZDSZ után a Fidesszel kokettál, összenő ami összetartozik!

  62. csapos szerint:

    Kedves népszerű admin!
    Ajánlatod elfogadtam. Virágozzék száz virág és főként Csepel!

  63. csaba péter szerint:

    T Tarjányi uram a manapság már nyugdíjasként dolgozói volt legjobb csepeli hentes az egyik legjobb barátom. Aki Miépes nézeteit fenntartva mindíg udvariasan és értelmesen vitázott.
    A vele való vitáim bizonyították nekem , hogy ahhoz nem kell egy párt állásúnak lennünk , hogy a másikat tiszteljük, meghalgassuk, és ha igaza van elismerjük.
    Sokat tanultam tőle.

  64. csepeli diák szerint:

    Csaba Péterrel egyetértek. Mindent meg lehetne kulturáltan vitatni és akkor talán haladna is előre az ország. Én ismerem Csaba urat és Tarjányi urat is. Mindkettőjükkel lehetett vitatkozni, ész érvekkel meggyőzni. Természetesen más pártokhoz köthető személyekkel is tudtam kulturáltan vitatkozni, egyezetni. Mindenkinek más és más a világnézete, vallása, politikai meggyőződése,de tudomásul kellen venni, hogy EMBEREK vagyunk. Ezért tudnánk kulturáltan vitatkozni. Nem kell feltétlenül elfigadni mások véleményét, de tiszteletben kell tartani. Szerény véleményem szerint Tarjányi úr is és Csaba úr is sokat tett a kerületért a maga módján a lehetőségeihez képest.
    Még egyszer kérek mindenkit: Tartsuk tiszteletben egymás véleményét, mert csak így jutunk előre!

  65. csaba péter szerint:

    Megbízható fideszes informátortól tudom hogy a februári feljelentését mint megalapozatlant e tárgyban elutasították. Ezért próbálkozik most sikkasztással vádolni az alapítványt.
    Az a Gáz az ügyben , hogy egy magánalapítvány megvádolása minimum kockázatos.

  66. Királyerdei szerint:

    Jó hülyének lenni komcsikám? 🙂

  67. csaba péter szerint:

    édesem hát mit tudsz te?

  68. Pecás szerint:

    Februárban nem történt feljelentés….Csak, hogy tényszerűek legyünk kedves Péter.Pusztán vizsgálatot kért N.Sz. az ügyben akkor…Úgyhogy nem lehetett elutasítás sem!Most várjuk ki a végét!Felelnie kell az Alapítványnak Jellinekestül,szelesbélástul,podolákostul!

  69. aggódó szerint:

    T. csaba! Évek óta játsszátok a hülyét, szegfűs cimboráiddal együtt.

    Arra a kérdésre nem vagytok hajlandóak válaszolni, hogyan vált magánalapítvánnyá?
    Kiknek az érdekét szolgálta a titkosítás? Mert az egyszerű kerületi polgárét nem, annyi biztos.

  70. Királyerdei szerint:

    És te mi a f…szt tudsz?Hol van a 8 milkó (euróban)?

  71. Manitu szerint:

    😀 Csaba et. lebukott.

  72. csaba péter szerint:

    Lebukott a te véreres….

  73. csaba péter szerint:

    Marha egyszerű meg kell kérdezni mire vették fel a kölcsönt.
    Aztán meg manapság miért probléma elrekvirálni az alapítvány tulajdonát?
    Ha a nyugdíjpénztárt , lehetett ezt is lehet.

  74. csaba péter szerint:

    Kedves aggódó a csepel sc alapítvány azért magánalapítvány mert annak alakult eleve .
    olvasd el .
    Tán a privatizált 13 vállalat álami ,vagy önkormányzati volt 1990 után?
    Hülyéknek nincs diéta

  75. Tarjányi László szerint:

    Kedves Csaba Péter! Karcsi bácsi nekem is barátom, korrekt rendes ember. Fidesz fanok többször kikezdtek, mintha én attól sáros lennék, hogy a csepeli politikai szereplők többségével tegezőben voltam. Nem kell egy követ fújni attól, hogy véleményt cseréljünk. Népem azon részét sem tagadom meg, aki más véleményen van, ellentétben azokkal, akik szekértáborokban gondolkodnak. Remélem egyszer ennek a pártosdinak vége szakad, ha valamennyien igaz magyarok leszünk, akkortól nem lesz szükség pártokra. Ehhez ki kell halnia azoknak, akik nem tudnak eszerint gondolkodni, ezért is írtam, jöjjenek a fiatalabbak, hátha ők még nincsenek megmérgezve azzal a megfelelési kényszerrel, amellyel a magyar elit évszázadok óta kinyalja bármely hódító ülepét.

  76. csaba péter szerint:

    Igy igaz Karcsi bácsi egy világ szám igaz barátom . Amíg vitte üzletét minden ünnep elött adtam pénzt hogy ne csak a saját pénzéből támogassa a szegényeket.
    Nem monta , hogy komcsitól nem fogad el . Hisz a segítség pártsemleges .
    Ami pedig az alapítványt illeti a sok fröcsögő miért nem kérdezi meg Szeles Bélát , Zárai László , vagy Losonci Flóriánt szívesen válaszolnak .
    Még nekem is , pedig igazán nem vagyok poltikai tényező.

  77. Királyerdei szerint:

    Tudsz valami frankót,vagy csak hablatyolsz?Itt a kérdezősködés nem segít,hanem a kőkemény tények számítanak.Hol a lé?
    Mert az nem a Losoncziék szintjén tűnt el.
    (Máskülönben a “Karcsi bács” a Szentistván út 170-ben az osztálytársam volt,a Losonczi pedig a Jedlikben.)

  78. balla bianka szerint:

    Én is Tarjáni Lászlót tartom a legkorrektebb kommentelőnek, még akkor is ha a nézeteink nem mindenben egyeznek, sajnos kevés ilyen van ezen az oldalon.
    Nem tudom követte-e valaki azt, hogy egy feloszlatott alapítvány vagyonával mi lesz?
    Egyáltalán nem biztos, hogy az akárcsak önkormányzati vagy állami tulajdonba kerül.
    Tarjáni Úr!
    A hála nem politikai kategória!

  79. csaba péter szerint:

    T mister Királyerdei milyen léről beszélsz ? A Csepel sc-t mindíg a gyár finanszírozta
    Most a fémmű azaz az Indotek. Szerinted egy évi villanyszámla mekkora összeg? Csak az evezősök energia költsége 10 millió Ft / év
    Valamiből üzemeltetni kell ezt a romhalmazt , nem ?

  80. Királyerdei szerint:

    Értem elftársam értem.
    De akkor mi a francért kellett titkosítani a bulit?Meg tudnátok mondani?

  81. […] a kerület új fideszes polgármestereként 2011-ben több sajtótájékoztatót tartott, és sikkasztás gyanújával feljelentést is tett azzal, hogy az általa akkor baloldali kötődésű vállalkozóként […]

Itt lehet hozzászólni !