Mutyiügyek: Szenteczky hallgat

Krónika, Csepel.info

2008 augusztusában 5447 km-t utazott közpénzen a kocsijával, ami nagyobb, mint a New York–San Francisco-távolság légvonalban – a papíron Csepelen, a munkahelyétől 1,5 km-re lakó vezérigazgató záhonyi benzinszámlákat is “virított”

Tavaly októbertől vizsgálódik egy ad hoc bizottság a csepeli önkormányzatnál korábban történt esetleges visszaélésekkel kapcsolatban, a bizottsági munkát lezáró jelentés most született meg. A testület egyebek közt bérlakások áron aluli eladását vizsgálta, de büntető feljelentést javasolnak a közbeszerzésekkel kapcsolatban is.

Sikertelenül kereste a Magyar Rádió Krónika hírműsora Szenteczky Jánost, a számos mutyigyanús ügybe keveredett csepeli MSZP elnökét – számolt be erről a rádió híroldala.

A Krónika beszámolóját itt hallgathatja meg.

Tavaly októbertől működik a csepeli lakásbotránnyal és más esetleges visszaélésekkel foglalkozó eseti bizottság, amely azt követően alakult, hogy a helyi Fidesz gyanús lakáseladásokról és felújításokról értesült – mondta el a Krónikának Borbély Lénárd alpolgármester, aki a most nyilvánosságra hozott jelentés megállapításait is ismertette.

Az egyik lakás-visszaéléssel kapcsolatos ügyet jelenleg is vizsgálja az ügyészség, itt negyvenszázalékos túlszámlázások is történhettek, gond lehet az önkormányzati vagyonkezelő közbeszerzéseivel is, az előző vezérigazgató pedig úgy használhatta magáncélra a gépjárművét, hogy az nem volt megengedett – sorolta az önkormányzati politikus.

Borbély Lénárd elmondta, a testület üléseire meghívták egyebek közt Tóth Mihály előző polgármestert és Szenteczky Jánost, a vagyonkezelő korábbi vezérigazgatóját, de nem jelentek meg. Arra hivatkoznak, hogy a bizottság felállítása és elnevezése sértő és megalázó számukra, mivel az ellenük megfogalmazott vádakat eddig jogszerűen egyetlen szerv sem bizonyította. (Szenteczky Jánost a Krónika is kereste, eddig sikertelenül.)

Borbély Lénárd alpolgármester hangsúlyozta: nemcsak büntető feljelentést javasolnak az említett ügyekben, hanem azt is, hogy az önkormányzat vizsgálja felül a bérlakások eladásának és felújításának szabályait, illetve a közbeszerzések rendszerét. Bár az önkormányzatot ért anyagi kárt nehéz számszerűsíteni, a vagyonvesztés 2005 és 2009 között meghaladja a hétmilliárd forintot – mondta az alpolgármester.

Forrás: Kossuth Rádió

Korábbi hírünk:

Feljelentéseket javasolt a csepeli „lakásmutyi-bizottság”

Letölthető dokumentumok:

Bizottsági jelentés

  1. 1. melléklet
  2. 2. melléklet
  3. 3. melléklet
  4. 4. melléklet
  5. 5. melléklet
  6. 6. melléklet

52 hozzászólás “Mutyiügyek: Szenteczky hallgat” bejegyzésre

  1. guriga szerint:

    Ez is megfogja úszni,mint minden szemét politikus.
    Magyarországon szerintem nincs politikamentes,bíróság.
    A kis stílű bűnözőket igen rövid idő alatt elítélik.
    Vajon miért?

  2. jó mi? szerint:

    Ha bizonyítható a sumákolás, azt pártállástól függetlenül el kell kapni!
    Ez a Nemzeti Fityisz banda már rosszabb mint a szocik, el kell őket zavarni!!!!!!!!
    10 hónap alatt több korrupciót csinált a”Nemzeti” Gittegylet az Orbán vezetésével ,mint a szocik 8 év alatt! ( csak ezeket nem lehet megtámadni, hogy mit miért tettek, mert az Alkotmányt is megváltoztatták na és az ügyésznek ” beültették” a Fidesz piszkosságait el mosó Polt Pétert. DE EL LESZNEK SZÁMOLTATVA A FIDESZ BANDITÁK IS DE NEMCSAK A KORMÁNYBAN!!!!! -EZ BIZTOS!! már gyűjtik a Fityiszesek “bűntetteit”:)

    A kormány és a Fidesz azt teszi, amit egy tébolyodott diktátor irányítása alatt a hatalom elvtelen kiszolgálói tenni szoktak: megfigyel, lehallgat, félti a hatalmát. Ez érthető. Ami nem fér a fejünkbe, hogy vajon miért nem tiltakoznak az érintettek? Ilyen erősen munkál a félelem? Vagy valóban birka nép vagyunk?

    Vajon ki fogja titkosszolgálati módszerekkel megfigyelni az asszonyverő, közpénztolvaj Meggyes Tamást? A Zuschlaggal mutyizó Szijjártó Pétert? A négyszeres álláshalmozó, S8-as Audit a végletekig eladósodott Hódmezővásárhely pénzén bérlő Lázár Jánost? Az életbiztosítását közpénzből fizető salgótarjáni polgármestert? A költségtérítés-trükköző Gulyás Gergelyt? Az időseket kifosztó Budai Gyulát? A korrupciós ügyektől bűzlő Papcsákot? A saját cégét helyzetbe hozó Navracsicsot? A kifli- és nyugdíjtolvaj-földbirtokos Selmeczi Gabriellát? A volt cégét ügyesen menedzselő Pintér Sándort? Az autótolvaj, illegális adatbázist építő Kubatovot? A rokonokat magas pozícióba helyező fideszeseket? A lézerblokkolót közpénzen üzemeltető nyíregyházi fideszes söpredéket? Hosszan folytathatnánk a sort, de felesleges lenne. Nekik nem kell félniük semmitől. ..CSAK A NÉP HARAGJÁTÓL akik felébrednek és akkor nagyon fog fájni nekik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Manitu szerint:

    “Ha bizonyítható a sumákolás, azt pártállástól függetlenül el kell kapni!”

    Egyetértek veled, csak nem az utána következő mellébeszéléssel. El kell kapni a grabancát a tolvajoknak.Ma jobbára MSZP-hez kötődő tolvajlás-gyanús ügyek vannak, lásd a csepeli MSZP “teljesítményét”.

  4. jó mi? szerint:

    Mostanában egyre inkább elgondolkozom azon a 2/3-on. A fidesz minden alkalommal amikor leelőzték őket választási csalás miatt háborgott.
    Mi van, ha ezen a választáson pont ők csaltak? Mi van ha megtalálták a választási rendszerünk gyenge pontját és szépen annak a rendje szerint ki is használták?

    A választások előtt én valamivel 50% fölé tippeltem a fideszt. A környezetemből (akkor) senki nemszavazott rájuk. A jobbikra annál többen. Mindezt az előző kormányzásukból gondoltam. Érdekes…
    Viszont egy biztos ..MÁR NINCS AKKOR SEM 2/3 …..a közvélemény kutatók cégek meg vannak ” vásárolva”, hogy a propaganda azt sulykolja hogy még mindíg megvan. HAZUGSÁG! ( A Századvég meg alapból a Fityisz Propaganda Irodája!-tehát hazudik)
    De Ki fog derülni hogy már egyharmad sincs…még a határon túli (hálás szavazók reményében) seggnyalásos akciójuk ellenére sem.
    Ha meg tovább megy a diktatúra építés akkor választás sem lesz, mert a Diktatúrát nem választással váltják le hanem MEGDÖNTIK!!!!!!

  5. jó mi? szerint:

    Ma jobbára MSZP-hez kötődő tolvajlás-gyanús ügyek vannak, lásd a csepeli MSZP “teljesítményét”.

    Persze, a HATALOM most helyesen kideríti ( hacsak nem koncepciós pert kreál),..és nincs egy POLT Péter aki semmit nem enged ügyészen túl Bírósági szakaszba.
    Majd ha lesz a nagy Fityisz elszámoltatás , ( MERT LESZ) ,akkor bizony még a Polt Pétert is elő fogják venni!!…..

  6. jó mi? szerint:

    A médiatörvény arra kellett Orbánnak, hogy ne a nyugdíjpénzek lenyúlása tematizálja a közbeszédet. 3000 milliárdért egy pofon nem nagy ár, pláne hogy a pofozóemberein csattan, nem rajta.
    Szerintem az alkotmányozás is legalább ennyire kamutéma, amíg ezzel bohóckodnak, addig se azt kérdezik az emberek, hogy mikor jön már el a beígért gazdasági fellendülés.
    Orbán a saját pártját is tönkre teszi, mert olyan buta ( nálánál butább) seggnyalókkal és megélhetési politikusokkal veszi körbe magát ( az ” aláíró” feladattal ellátott közt. elnököt is beleértve), nehogy kinőjenek azaz ” fejére nőjenek”.
    A Fidesz mint “Gittegylet” ( ment nem Párt) úgy van felépítve, mint ahogy Orbán az országot akarja. Alattvalókkal a hűbérei rendszerben……..
    Az egész léte a hatalom építése…a Nép becsapása…függő viszonyok építése…..

  7. jó mi? szerint:

    A Fidesz szavazói ( a droidok) arra emlékeztetnek, mint amikor a fél város tudja és látja, hogy egy pasi feleségét kúrják, de a férj maga sem akarja tudomásul venni.
    A Férj ebben az esteben Fityisz szavazók akiknek még az is jó, hogy ha ” a hátukon nem sok fát vágnak”:)

  8. jó mi? szerint:

    Csepelen ,meg már most előre boritékolom, hogy mekkora ” mutyis” lesz a Csepel SC ből , amiben a nagyfejű Szilárd is részt vesz.

  9. jó mi? szerint:

    Mindig meglep, amikor azt hallom/olvasom, hogy Orbán jó szónok, meg, hogy “nagy formátumú” politikus. Nem csak meglep, el is szomorodom: szegény, szegény kis hazám, ahol egy hőzöngve, populista közhelyekkel operáló beszédeket tartó, gyaníthatóan számos pszichés teherrel és kompenzációs kényszerrel küzdő embert minősítenek így.
    Ügyesnek lehet, hogy ügyes, meg ravasz, meg mittudomén, kitanulta, miként is lehet – évezredes recept alapján – – manipulálni a tömegeket, de a mikrokörnyezetét is, de ettől könyörgöm nagy formátumú? És jó szónok? Egek, aki ilyet ír, találkozott már valódi jó szónoklatokkal, valódi nagy formátumú politikusok beszédeivel? Amiknek tartalma, sőt gyakran revelatív igazságtartalma van?

  10. grün szerint:

    Két lehetőség van!
    Aki hallgat az vagy bölcs, vagy nem tud semmit!

  11. jó mi? szerint:

    Örömmel vesszük tudomásul, hogy az országgyűlési képviselők egy része ma már rendelkeik Lap Toppal és magával is viszi az ülésekre. Internetezik esetleg telefonál.

    Nem vesszük örömmel, hogy bármely pártról is van szó nem a választókat képviselik, hanem a frakciófegyelemre hivatkozva pártjukat képviselik.

    A Fidesz-Kdnp egyenesen Orbán Viktort képviseli gyalázatos módon.

    Érdekes, hogy a fizetésüket önmaguk határozzák meg pimasz módon és nem a választók.

    A mai világban nagyon egyszerű lenne a választók elérése nap mint nap elektronikus úton, az aktív választók nagy része elérhető, de a választókerületi lakosság szintén.

    Nevetségesnek tartom, hogy például egy Lázár János öt-tíz kifizető hellyről érkező jövedelem tömeggel rendelkezik, persze a mai rohanó világban öt -tíz feladatot nehéz ellátni, vagy pedig mással végezteti el a munkát, de a juttatást önmaga veszi fel.

    Érdekes
    Meggyes Tamást sem veti ki a Fidesz önmagából, de Lázárt sem.
    Papcsákot sem, Budait sem! Pedig mindegyiknek olvad már a vaj a fején….

    Mi lehet az oka ennek? Úgy tünik, aki nem fedhetetlen az már nem is kell a Fidesznek?

  12. nagyapó szerint:

    jó mi? és grün! A sok értelmetlen és badar locsogás, bla-bla helyett, mit szólnak a cikkben, valamint a mellékletekben írtakról?
    A kép alatti szöveg egy átlag proletárnak nem érthető, így inkább azt kellene írni, hogy Szenteczky 2008 augusztusában 5447 km-t utazott közpénzen a kocsijával, amivel Magyarország határán 2.5-szer ment végig!

  13. "?!" szerint:

    Kedves “jó mi?”, Te visszamaradt szellemi fejlettségű vörös seggű pávián!

    Ne erőlködj, mert hiába alkalmazzátok az itt fórumozó többi szoc-lib véglénnyel együtt, “Bakker” fedőnevű cimborádnak a CSIP-en a szoc-lib agitátorok részére közzétett felhívását, miszerint “Merészen kell rágalmazni, mert valami mindig megmarad belőle!”, továbbá példaképednek Gyurcsány Ferencnek azt a felhívását, hogy “Kellőképpen leegyszerűsítve ismételgetni kell a rágalmakat!”.

    A hazugságaitokat méteres terjedelmű írásokkal sem tudjátok elhitetni a normális szellemi képességű emberekkel, mert nem felejtettük el azt, hogy a kormányzásotok időszakában “ELKÚRTÁTOK”, méghozzá “NEM KICSIT, HANEM NAGYON”,
    továbbá nem felejtettük el a fő ideológusotok által a bűntársai körében tett vallomásnak azt a részét sem, hogy “HAZUDTATOK REGGEL, DÉLBEN ÉS ESTE”,
    és azt sem hogy “EURÓPÁBAN ORSZÁG MÉG CSINÁLT OLYAN BÖSZMESÉGET, MINT AMIT MAGYARSZÁG CSINÁLT (a Ti vezetésetekkel), amelynek a következtében “MAGYARORSZÁG LE VAN ÍRVA”.

    A fentiek miatt jobban teszed ha nem koptatod feleslegesen a számítógéped billentyűzetét, hanem kussolsz , és szégyeled magad a szemét bandád 8 évig tartó kormányzati, és 16 évig tartó garázdálkodásával Magyarországnak, és ezen belül Csepelnek okozott kártételek miatt!

  14. "?!" szerint:

    Helyesbítésként a “NEM” szóval kiegészítem a 11:15-ös írásomban szereplő alábbi mondatrészt:
    “és azt sem hogy “EURÓPÁBAN ORSZÁG MÉG CSINÁLT OLYAN BÖSZMESÉGET, MINT AMIT MAGYARSZÁG CSINÁLT (a Ti vezetésetekkel), amelynek a következtében “MAGYARORSZÁG LE VAN ÍRVA”.”

    Helyesbítés után a fenti mondatrészt az alábbiak szerint helyesbítettem:

    “és azt sem, hogy EURÓPÁBAN ORSZÁG MÉG “NEM” CSINÁLT OLYAN BÖSZMESÉGET, MINT AMIT MAGYARSZÁG CSINÁLT (a Ti vezetésetekkel), amelynek a következtében MAGYARORSZÁG LE VAN ÍRVA.”

  15. kilgore trout szerint:

    jó mi?! Magának nincs egyetlen saját, önálló gondolata sem. Elsőre nem értettem, miért szedi ennyi hozzászólásba a mondanivalóját. Aztán utánanéztem. Maga liberális/szocion blogok és hírek közül óllózta ki ezeket a förmedvényeket. Lehet hozzászólni és kritizálni is, de a fenti cselekményei csak azt bizonyítják, hogy maga abba a közegbe való, ahová a többi agytalan, demagóg proli. Kérem, hogy a továbbiakban kíméljen meg minket a plágiumaitól (ha tudja egyáltalán ez mit jelent).

  16. csaba péter szerint:

    Nem tudom kit zavarnak ezek az immárom krajczáros ügyek ,

    mikor a jelenlegi hatalom hat hónap alatt lenyúlt 3000 milliárdot,

    megszüntette a sajtó szabadságot,

    és előírta a köztisztviselők önként vállalt titkosszolgálati megfigyelhetőségét.

    (Kiszámoltam ha a szocik elleni vádak egytől egyig igazak , a nyolc év alatti sikkasztásuk nem éri el az 500 milliárdot sem .
    a fidesz hat hónapon belül lenyúlt 3000 milliárdot .)

    Ez az előző rendszer A “Kádár rendszer ” sajátja volt .
    Állítólag ez ellen kűzdöttek a rendszerváltók?
    Vagy a jelenlegi seggnyalók erre már nem emlékeznek?

    Tehát a nemzet érdekében a kádári elnyomás is alkalmazható !
    Ha a Fidesz a NER re hivatkozik.

    Kinek mi a baja ezután Biszku elvtárssal?

    Ő ugyan ezt szolgálta az akkori NER t a maga idelyáben.

  17. grün szerint:

    nagyapó!
    Szenteczky távolsági rekordja már a múlté!
    Azóta Lézer Lázár űberelte havi 9OOO km-rel, 6OO OOO ft-ért bérelt AUDI S8-val!
    Ja, plusz üzemanyag!!!
    Természetesen mindezt közpénzből!

  18. Jeniszej szerint:

    “jó mi? szerint:”

    Ki ez? – Ez egy IDIÓTA?
    Mi a fa… mat keres itt. – kérdezi a Faterom

  19. ittlakó szerint:

    Már elmondtam egy párszor, de még fogom sokszor, nagyon sokszor!

    Én Csepelen lakom. Nagyon régóta. Itt születtem. Úgy gondolom megillet a lehetőség, hogy véleményt mondjak a kerülettel kapcsolatban. Sokkal jobban megillet, mint Borka-Szász elvtársat. Őt, aki ugyan önkormányzati képviselővé választatta magát itt Csepelen, de nagyjából ennyi köze van a kerülethez, nem több. Idejön, bekiabál a pálya széléről, aztán hazamegy. Tárnokra. Most hallottam, és mélységesen felháborít. A “rossznyelvek” szerint annyira dobog a szíve a kerületünkért, hogy ott vett magának valami kis palotát. Elköltözött. Nem csak a kerületből, de még Csepel-szigetről is. Tudta ezt Valaki???!!! Ha annyira Csepel sorsa érdekli, akkor miért nem itt vett magának házat??????
    Le kellene mondania, és új hazájában osztani az észt. Ott még talán nem járatta le magát…

  20. Nemmondommeg szerint:

    Nem lesz itt se semmi ahogy például a tolvaj Hagyót is haza küldték bűnhődni:D
    Nevetséges. Pénzzel mindent el lehet intézni.
    Semmit sem változott a rendszer, vagyis csak keveset.
    Aki kicsit is magasban mozog, sosem fogják megbüntetni.
    Minden bűzlik a korrupciótól párttól függetlenül.
    Egyenlőséget párttól, nemtől, bőrszíntől függetlenül.
    Ne csak a magyaroktól vonják meg tömegesen a segélyt Csepelen!!!!
    Nem merik megtenni, hogy az életükben nem dolgozó, gyereket ész nélkül gyártó, segélyt, nyugdíjat kapó rétegtől megvonják a pénzt.
    egy másodpercet nem dolgoztak, de az állam mégis fizeti nekik a segélyt és a nyugdíjat. Felháborító. Aki meg ténylegesen lerokkan XX év után a munkában annak kitolják a szemét pár ezer forinttal.
    A benzin emelkedik a forint gatya, Hagyó hazamegy, a komcsik még mindig bent vannak…… PFfff

  21. islander szerint:

    csaba péter

    idelyében nem jó, idejében a helyes.

  22. "*" szerint:

    És Orbán új, 180 nm-es dolgozószobájához mit szóltok? Meg ahhoz, hogy nem hajlandóak elárulni, hogy mennyiből alakították át neki… Eddig minden elődjének jó volt a jóval kisebb dolgozószoba. Vajon a kisnövésű törpének mire kell ekkora tér? Ott majd még hatalmasabbnak érzi magát? 🙂

  23. Borka-Szász Tamás szerint:

    Drága Ittlakó, látom megkapta a feladatot! 🙂 Csak szorgalmasan.

    Bár egy másik fórumban már részletesen válaszoltam ugyanezen beírására, de én is bemásolom ide. Ugyanezt fogom még én is elmondani, nagyon, nagyon sokszor….

    “Őt, aki ugyan önkormányzati képviselővé választatta magát itt Csepelen, de nagyjából ennyi köze van a kerülethez, nem több.”
    Majd 15 évig éltem Csepelen, és életem egyik szép korszaka. Sok ismerősre és barátra tettem szert, nagyon sok minden ideköt a mai napig.

    “A “rossznyelvek” szerint annyira dobog a szíve a kerületünkért, hogy ott vett magának valami kis palotát. Elköltözött. Nem csak a kerületből, de még Csepel-szigetről is. Tudta ezt Valaki???!!! Ha annyira Csepel sorsa érdekli, akkor miért nem itt vett magának házat?????”
    Nagyon szerettem volna magánházat venni Csepelen, de a nekünk megfelelőre egyszerűen nem volt pénzünk (még hitellel együtt sem). Pedig alaposan körbenéztünk, de ugyanez a ház (és nem palota) Csepelen mintegy 10 millió Ft-tal, de még Csepel szigeten is mintegy 5 millió Ft-tal került többe.

    Bár én is Királyerdő közepén vehettem volna magamnak egy takaros házat, mint a másfél évtizede közpénz fizetésből élő fideszes politikustársam. Sajnos nem engedhettem meg magamnak… Nagy kár!

    És még valami. Őszintén hiszem, hogy nem kell nekem éjszakánként Csepelen aludnom ahhoz, hogy napközben Csepelért dolgozzak, a kerületért tegyek.
    A körzetemben lakók közül sokan tudják, miről beszélek….

  24. Miska72 szerint:

    Jaj jaj elvtársak vezető hír volt a rádoóan a Krónika című műsoran!
    Hallottam a műsort!

    Gratulálok a megtiszteltetésnek! 🙂 🙂 🙂 🙂

  25. Miska72 szerint:

    Guriga jól beszélsz! Miért nincs politikai mentes bíróság?
    Jó a kérdés engem is ezek a hazug tetvek szivatnak meg!
    De nem nyugszom míg nem felelnek a tetteikért!
    Tóth Szélhámos Cesteg Hegyi és a töi gazemer mindenhonnan! íróság ügyészséf igazságügyi szakértők!
    Maffia banda!

  26. Miska72 szerint:

    És erre mindre bizonyítékom van, ha politikamentes függetleen hatóságok vizsgálnák!

  27. "?!" szerint:

    Számtan lecke “csaba-bavária-gyalog péter” 13:02-es hozzászólása miatt!

    A Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok 8 év alatt megháromszorozták hazánk államadósságát, amely az Orbán kormány 2010 májusi hivatalba lépésének az időpontjára meghaladta a 20 ezer milliárd Ft-ot.
    Tehát az államadósság 8 év szoci kormányzás alatt közel 14 ezer milliárd Ft-tal növekedett.

    Ennek következtében az Orbán-kormánynak 2011-ben 2.429 milliárd Ft, 2012-ben 2.302 milliárd Ft, 2013-ban 3.076 milliárd Ft, 2014-ben 2.704 milliárd Ft adósságszolgálati kötelezettséget kell teljesíteni a hiteleket felvevő és a pénzt eltüntető szocik helyett.

    “csaba-bavária-gyalog péter” a 13:02-es írásában azt állította, hogy “Kiszámoltam ha a szocik elleni vádak egytől egyig igazak, a nyolc év alatti sikkasztásuk nem éri el az 500 milliárdot sem”.

    “csaba-bavária-gyalog péter” kijelentése miatt, kérdezem “csaba-bavária-gyalog péter”-től és a többi itt fórumozó szoc-lib agitátortól az alábbiakat:

    1. kérdés:
    Ha a balfácán szocik 500 milliárd Ft-nál is kevesebbet sikkasztottak el 8 év alatt, akkor mennyit kellett ellopniuk az általuk felvett közel 14 ezer milliárd Ft-ból ahhoz, hogy mind a 14 ezer milliárd Ft eltűnjön?

    2. kérdés
    Mennyi adósságszolgálati kötelezettséget kell teljesíteni a következő 4 év alatt a szocik által eltüntetett hitelek miatt az Orbán-kormánynak egy-egy magyar állampolgár után, ha Magyarország lakosságának a lélekszámát a csecsemőktől az aggastyánokig mindenkit beszámítva 10 millió főnek tekintjük, a 4 év alatt fizetendő adósságszolgálat összegét pedig mai árfolyamon számolva 10.511 milliárd Ft-ban határozzuk meg?

    “csaba-bavária-gyalog péter” csak az első kérdést megválaszolására képes (arra is csak azért, mert részese volt a pénz eltüntetésének), ezért kizárólag neki elárulom, hogy a következő 4 évben az Orbán-kormánynak minden magyar állampolgár után (a szoc-segélyből élőket és a nyugdíjasokat is beszámítva) fejenként 1 millió 51 ezer Ft-ot kell kifizetni a külföldi hitelezők részére!
    Azaz, a szoc-lib agitátorok által folyamatosan rágalmazott Orbán-kormánynak minden egyes magyar állampolgár nevében évente 263 ezer Ft-ot kell leperkálni a következő 4 évben “a világgazdaság pénzbőségének az időszakában” a szocik által felvett és elkúrt hitelek törlesztése címén.

    Azt remélve, hogy az első kérdés megválaszolása nem haladja meg az itt fórumozó szoc-lib agitátorok szellemi képességét, jó számolgatást kívánok!

  28. nagyapó szerint:

    grün!
    Lázár csepeli képviselő? De példálódzhatna sok-sok elvtársával is.
    Jól számol. Csak Lázár havi 20 utazása Bp-Hódmezővásárhely között 8-9000 km, de hová járt Szentecky?

  29. vergilius szerint:

    Nagyon kínos, hogy a szocialista politikusoknak állandóan magyarázkodnia kell. Borka-Szász legalább megteszi, Szenteczky még erre sem hajlandó. Igazi baloldaliként, igazi csepeli baloldaliként én azt várom már, hogy mikor lesz igazi, vállalható baloldal Magyarországon, Csepelen. A remény hal meg utoljára…

  30. grün szerint:

    nagyapó!
    Akkor példálózzunk Lázár többi elvtársával!
    Papcsák Ferenc Zugló polgármestere, volt elszámoltatási biztos 8o millió forintos tanácsadói szerződéseket kötött!
    Orbán Viktor a Parlament Nándorfehérvár termében 18o nm.-es irodájába költözött! Költségek ismeretlenek!
    Remélem azért a tapétát fennhagyta takarékosságból?!
    Kormányrepülőgép beszerzését tervezik 11 mrd. Ft-ért!
    Már az MSZP is tervezheti a következő háromév visszamenőleges elszámoltatási bizottságait?!

  31. jó mi? szerint:

    Gyurcsány azért emlékezteti Orbánt:
    Miniszterelnök Úr!
    Ön felelőtlen és gyáva ember. Mindig élen járt a költekezésben vagy annak támogatásában, és érdemben soha nem mert támogatni vagy kezdeményezni népszerűtlen kiadáscsökkentést. Most bajban van. Tudja, hogy elkerülhetetlen pár nehéz döntés meghozatala. Eszébe sincs szembenézni önmagával, az elmúlt hónapok tragikus döntéseivel. folytatja a régi szöveget és bűnbakot keres. Ne legyen pojáca! Viselkedjen erős férfiként, ha nem is államférfiként, legalább tiszteletre méltó politikusként.
    Ön a Bokros csomag elutasítása óta a legprimitívebb és legfelelőtlenebb magatartást folytatja. Ígér a népnek nyakló nélkül, feltüzeli a vágyakat, de ódzkodik a valóságos kormányzástól. Szerintem is szükség van vizsgálatra. Azt javaslom, hogy első lépésként menjen be a miniszterelnöki dolgozószoba mosdójába, ott talál egy szép tükröt, és nézzen bele. Aztán gondolkodjon! Végül meg ítéljen! Ne csak másokat, önmagát is. Ez lehetne a magyar demokrácia egyik legígéretesebb napja, az elmúlt 20 év lezárásnak kezdete. Nem forradalommal. Azzal a legkevésbé.
    Józansággal.

    Kötcse, 2011. február 25.

  32. jó mi? szerint:

    Gyurcsány nyílt levele Orbánhoz a facebookon ( amit már nyomtatnak is és eljuttatják minden háztartásba:D)
    Tisztelt Miniszterelnök Úr!

    Ön itt, a Facebookon üzent hadat az államadósságnak. Ez derék dolog, mondhatnám dicséretes. Látom, megszeretné érteni, hogy miért növekedett meg az államadósság az utóbbi tíz évben, és aztis, hogy ki ezért a felelős. Segíteni szeretnék Önnek. Ha válaszol az alábbi kérdésekre, ígérem közelebb fog kerülni az igazsághoz. Pár perc alatt egy új világ fog kinyílni Ön előtt. Higgye el!
    1. Igaz-e, hogy az Ön kormánya emelte 2001-ben egyes köztisztviselők bérét 70 százalékkal?
    2. Igaz-e, hogy olyan lakástámogatási programot indítottak el, amely több mint 300 milliárd forint költségvetési támogatást igényelt?
    3. Helytálló-e az állítás, miszerint a költséges infrastrukturális beruházásokat költségvetési trükkel az államháztartáson kívülre helyezték, és így próbálták meg kozmetikázni a hiányt?
    4. Kiszámították-e, hogy az Orbán kormány 2001-2002-ben összességében mintegy 450 milliárd forint költségvetésbe tartósan beépülő extrahiányt hagyott utódaira, amely nyolc év alatt 12 százalékpont államadósság növekedést jelentett volna, ha az utódok nem igazítják ki a költségvetést.
    5. Megszavazta-e a Fidesz a 13. havi nyugdíjat, amely minden évben háromszázmilliárd forintba kerül?
    6. Akarta-e a Fidesz 2005-ben, hogy az úgynevezett „garanciatörvényekkel”egyszer és mindenkorra lehetetlenné tegyük, hogy a kormány szükség esetén csökkenteni tudja a kiadásokat, és ezzel útját tudja állni az államadósság növekedésének?
    7. Támogatta-e a Fidesz a Parlamentben a közalkalmazottak 2002-ben elhatározott 50 százalékos béremelését?
    8. Kifogásolta-e a Fidesz a plusz egy havi családi pótlékot?
    9. Szót emelt-e a Fidesz Magyarország történetének legnagyobb és így legköltségesebb autópálya építési programja ellen?
    10. Ellene szavazott-e a Fidesz a 2006-os adócsökkentési programnak?
    11. Támogatta-e a Fidesz 2006-tól a költségvetési hiány és az államadósság növekedését megállítani célzó kiigazítási lépéseket?
    12. Önök voltak azok, akik az úgynevezett „szociális népszavazás” kezdeményezésével és győzelemre vitelével nem egyszerűen százmilliárdos bevételektől fosztották meg az államot, de egyben útját is állták a köz- és magánfelelősség átalakítását célzó reformoknak?
    13. Felemelte-e szavát a Fidesz azon képviselői ellen, akik ostoba szövegeikkel gyengítették a forintot így növelték az államadósságot?
    14. Kihasználta-e az új kormány az elmúlt kilenc hónapot arra, hogy az államháztartás helyzetét javítsa, vagy a legrosszabb hagyományokat követve inkább azon járt a fej, hogy miként növelhetné tovább az államadósságot?
    De nem folytatom. Viszont, hogy segítsem a megértést, összefoglalom, hogy mi is történt 2001-től:

    1. Ön, miniszterelnök úr 2001-2002-ben felelőtlenül 450 milliárd forint túlköltésről döntött.
    2. Medgyessy Péter kormányának száznapos programjai 850 milliárd forintos lyukat ütöttek a költségvetésen.
    3. Az én 2006-os ÁFA csökkentésem 200 milliárd forint bevételtől fosztotta meg a költségvetést.
    4. Az Ön 2010-ben kezdeményezett adócsökkentő programja évente 600 milliárd forintunkba kerül.
    Ha jól emlékszem, akkor Ön és pártja minden, a fentiekben összefoglalt költekezést lelkesen támogatott, vagy éppen maga kezdeményezte.
    Ezzel szemben saját butaságainkat is korrigáló, a költségvetést konszolidálni akaró lépések és az Önök reakciói a következők:
    1. Medgyessy Péter a 2003-es költségvetésben és 2004 elején kiadáscsökkentést kezdeményezett. Önök erre nemzethalált kiáltottak.
    2. Én 2006-tól radikálisan csökkentettem a hiányt, 2008-ra elértük a 3,8 százalékot, 2008 ősze után beterjesztettem a válságkezelés további kiadáscsökkentést jelentő első két csomagját. Ön és pártja minden lépésemet elutasították.
    3. Bajnai Gordon 2009 tavaszától további költségcsökkentő programokat jelentett be a sikeres válságkezelés érdekében. Önök nem támogatták a miniszterelnököt a Parlamentben.

  33. Gordon szerint:

    Gyurcsány azt miért nem írja le, hogy a szocialisták hazudtak reggel, délben meg este, és minden amit mondtak az egyszerűen nem volt igaz.

    Vagy nem meri vállalni amit 2006-ban mondott?

    Arról miért nem beszél, hogy ki kampányolt 2002-ben “jóléti rendszerváltással”?

  34. jó mi? szerint:

    Gordon beteg droid…:DDD hehe
    Gyurcsány igenis elmondta a febr.18 beszédében ( csak nézni kellett volna)
    Hogy hazudtak a politikusok MINDEGYIK az Öszödi beszéd erről szolt…Hazudtunk…..mint politikusok nevében beszélt és nemcsak az MSZP nevében.
    Orbán meg most nemcsak éjjel nappal hazudik, hanem éberen és álmában is!!! hehe…de lesz vele is ” ELSZÁMOLTATÁS”:DDDDD

  35. jó mi? szerint:

    Orbán a legostobább embereket válogatta ki maga köré, hogy okosabbnak látszódjon.
    Szerencsétlenkedés amit művelnek és itt látszódik az, hogy saját magukat fényezték és kopik a máz. A rozsda is látszódik.
    EU nem is fogadhat és nem is fog tisztelettel fogadni egy ilyen berendezkedésű kormányt.
    A közgyűlésekben való működésük megmutatja országos szinten mit is ,,NEM” csinálnak.
    Szaporítják a szót, blabláznak, mellébeszélnek, lózungokat pufogtatnak, és a 2/3 ra hivatkoznak, ami ma már 1/3 ad sincs!!!!!!!!
    Jön a Bukta……:DDDDDD

  36. Narancsvírus szerint:

    http://kephost.hu/share-59FD_4D6792B3.html
    ORBÁN VIKTORKUN BÉLA ÉS RÁKOSI KÉSEI KLÓNJAA hasonlat egyáltalán nem erőltetett, nézzük gyorsan ezeket. Mind Béla Kun és Rákosi- Rosenfeld alacsony termetű volt, Viktor Orbán is az. Rákosi csak púpos volt, Orbán csak görbelábú. Kicsit kacsázva megy. Mind a hárman a mini-diktátorok jellegzetes vonásait viselik. Most csak a külsőségeket nézzük. Mind a két …….. képtelen volt papír nélkül beszélni – néhány kivételtől eltekintve – és ez látszik Orbánnál is. Orbán minden egyes jelentős, nagyobb ívű beszédét előregyártott papírról olvasta fel. Mai parlamenti üzenetében is olvasott. A két figura közül egyik sem tudott magyarul beszélni, Orbán sem tud. Bár magyar szavakat és mondatokat használtak, de a beszédstílusuk, hanghordozásuk, gondolkodásmódjuk és tagolt, tanítós, szájbarágós beszédük mindhármukra jellemző. A magyar ember természetesen beszél. Ők nem azok. Orbán nagy bajban lenne, ha mondjuk egy félórás beszédet kellene rögtönöznie, papír nélkül. Mind a két figura népünk bölcs tanítójának hamis szerepében tetszelgett, Orbánnak is ez a mániája. A megjegyzés azért időszerű, mert a mai nap Orbán ebből adott elő újabb leckéket. Mind a két figura nagy szellemi képességekkel megáldottnak képzelte magát és ehhez idomuló magatartást, stílust erőltettek magukra, Orbánnál is ezt látjuk. Ami pedig a gyakorlati dolgokat illeti. Kun Béla és Rákosi véreskezű tömeggyilkos volt, a maxista-kommunista ideológia jegyében. Orbánt ebbe a szerepkörbe nehéz lenne besorolni, mert reméljük ilyen történelmi helyzet nem alakul ki. De! Orbán egyáltalán nem szívbajos, amikor fegyelmezni kell. Ez egy miniszterelnöktől valójában nevetséges magatartás. Az a nem is leplezett magyargyűlölet, ahogy a Jobbik szemébe vágta a gárda-ügyet, az letagadhatatlanul Orbán belső indulatait fejezte ki. Szegény csak az állam erőszakmonopóliumára tudott hivatkozni, de ez is egy tipikus Orbán-i hazugság. Hiszen a jogállam – nem ami most van nálunk – az erőszakot, csak a bűnözőkkel szemben gyakorolja, nem pedig az ártatlan állampolgárokkal szemben. És nem a magyar hazafiakat ütik-vágják, csukják börtönbe. Márpedig Orbán Pintér belügyminisztert vezényelte ki a gárdisták újabb megverésére. 2006-ban Orbán már leszerepelt október 23-án az Astóriánál, amikor az ávósok lőtték, verték a magyarokat, füstfelhőben úszott minden a gáztól, akkorOrbánnak volt pofája ott szónokolni, majd autójával gyorsan otthagyta a gázban úszó tömeget és egy szava sem volt a rendőrök felé. Nem felejtünk Orbán!

  37. Manitu szerint:

    Narancsvírus!

    Ha most vasárnap lennének a választások, Gyurcsányra vagy Vonára szavaznál? Kemény dió lehet ez neked.

  38. Jeniszej szerint:

    ))))) 😀 (((((

    “jó mi? szerint:
    Gordon beteg droid…:DDD hehe”

    ))) 😀 (((( he-he

  39. Miska72 szerint:

    Ki a F@szom ez a !? elmebeteg?

  40. Miska72 szerint:

    Szocialista barátaim namsokára Jani is sitten lesz! Majd meglátjátok! Vihettek neki rántottlevest!

  41. Hédy szerint:

    Vigyen neki aki akar!

  42. Hédy szerint:

    Én ismerek valakit aki nemrégen még Szenteczky Jani barátommal osztotta a csomagokat karácsonykor :))

  43. "?!" szerint:

    Számtan lecke megismétlése, “csaba-bavária-gyalog péter” 2011. február 24-én csütörtökön 13:02-kor megjelent hozzászólása miatt!

    A Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok 8 év alatt megháromszorozták hazánk államadósságát, amely az Orbán kormány 2010 májusi hivatalba lépésének az időpontjára meghaladta a 20 ezer milliárd Ft-ot.
    Tehát az államadósság 8 év szoc-lib kormányzás alatt közel 14 ezer milliárd Ft-tal növekedett.

    Ennek következtében az Orbán-kormánynak 2011-ben 2.429 milliárd Ft, 2012-ben 2.302 milliárd Ft, 2013-ban 3.076 milliárd Ft, 2014-ben 2.704 milliárd Ft adósságszolgálati kötelezettséget kell teljesíteni a hiteleket felvevő és a pénzt eltüntető szoc-lib szarházik helyett.

    “csaba-bavária-gyalog péter” a 13:02-es írásában azt állította, hogy “Kiszámoltam ha a szocik elleni vádak egytől egyig igazak, a nyolc év alatti sikkasztásuk nem éri el az 500 milliárdot sem”.

    “csaba-bavária-gyalog péter” kijelentése miatt, kérdezem “csaba-bavária-gyalog péter”-től és a többi itt fórumozó szarházi szoc-lib agitátoroktól az alábbiakat:

    1. kérdés:
    Ha a balfácán szocik 500 milliárd Ft-nál is kevesebbet sikkasztottak el 8 év alatt, akkor mennyit kellett ellopniuk az általuk felvett közel 14 ezer milliárd Ft-ból ahhoz, hogy mind a 14 ezer milliárd Ft eltűnjön?

    2. kérdés
    Mennyi adósságszolgálati kötelezettséget kell teljesíteni a következő 4 év alatt a szocik által eltüntetett hitelek miatt az Orbán-kormánynak egy-egy magyar állampolgár után, ha Magyarország lakosságának a lélekszámát a csecsemőktől az aggastyánokig mindenkit beszámítva 10 millió főnek tekintjük, a 4 év alatt fizetendő adósságszolgálat összegét pedig mai árfolyamon számolva 10.511 milliárd Ft-ban határozzuk meg?

    “csaba-bavária-gyalog péter” csak az első kérdés megválaszolására képes (arra is csak azért, mert részese volt a pénz eltüntetésének), ezért kizárólag neki elárulom, hogy a következő 4 évben az Orbán-kormánynak minden magyar állampolgár után (a szoc-segélyből élőket és a nyugdíjasokat is beszámítva) fejenként 1 millió 51 ezer Ft-ot kell kifizetni a külföldi hitelezők részére a szoc-lib szarházik helyett!
    Azaz, a szoc-lib agitátorok által folyamatosan rágalmazott Orbán-kormánynak minden egyes magyar állampolgár nevében évente átlagosan 263 ezer Ft-ot kell leperkálni a következő 4 évben “a világgazdaság pénzbőségének az időszakában” a szoc-lib szarházik által felvett és elkúrt hitelek törlesztése címén.

    Még most is remélve remélve, hogy az első kérdés megválaszolása nem haladja meg az itt fórumozó és okoskodó szarházi szoc-lib agitátorok szellemi képességét, jó számolgatást kívánok!

  44. islander szerint:

    tényleg.

    Ha megbukik a Fidesz, ki jöhet helyette?

    Ki az az erő, aki hirtelen el tudná kormányozni az országot? És elfogadnánk, mi választók is, nagyjából vita nélkül?

  45. Miska72 szerint:

    Na ez jó kérdés. De előbb a villanypóznákat kellene feldíszíteni, utánna beszélgethetnénk, hogy ki az az erő. 😉

  46. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    “Grün szerint-re” nyomd meg a frissítés gombodat. Lázár már lemondta a drágán bérelt autóját és olcsóbbra váltotta. A neten olvadhattad volna, ja és ő legalább hazajárt Hódmezővásárhelyre, nem úgy mint szimpatizánsod “ahogy írtad Szenteczky elvtárs már a multé” ő hova járt közpénzen 2008-ban 5447 km-t ?? Netán az ukrán familiájához. Igenis számoltassák el, mint a többi korrupt vezetőket.
    A férjemnek a munkahelyein volt gépjárműhasználata szigorúan vezetnie kellett az elszámoltatást, le is ellenőrizték, hogy hova ment és mikor melyik telephelyre.
    A kormányszóvivő Nagy Anna egyébként megcáfolta azt a hírt is, hogy a kormány repűlőgépet szándékozik venni, vagy bérelni. (Egyébként a szóvivő asszony
    tájékoztatta a közvéleményt, hogy ők akkor gondolkodtak bérlésről, amikor kormánydelegáció utazik,hogy nem olcsóbb-e a bérlés.) A miniszterelnöki szoba átköltöztetése sem kerül pénzbe közölte Szijjártó.
    Ez is mind rosszindulatú hiresztelés.
    Bár már megszokhattuk tőled a mindig rosszindulatú, gusztustalan megjegyzéseidet.
    Mi a véleményed a korrupt Juhász vezette HM-ről és pénzosztogatásról ? ?

  47. Bakker szerint:

    Szenteczky ment a dógára. – majd elszámol a km felhasználásról, ha elszámoltatható.
    Nagy Anna azt mondta, hogy mindenki jól jár. – hát volt olyan ki jól járt, nem kicsit-nagyon.
    Szíjjártót meg hagyjuk, Ő az igazmondás példaképe, állandóan hülyére veszi a zembereket, már akit hülyére lehet venni.

    Ezek után már azt sem hiszem el amit kérdeznek!

  48. grün szerint:

    Anikó!
    Gusztustalan dolognak, sőt visszataszítónak tartom whiskis dobozban pézt tartani!
    A zember szemejivel látja, hogy mit kap, lelkiekben felkészül egy parasztkortyra, mikor kibontja péz van benne!
    Azt a csalódást! Rosszabb a háziőrizetnél!

  49. "?!" szerint:

    #

    “Bakker”, “grün” és a többi köpönyegforgatással szocialistává és liberálissá átvedlett itt hazudozó exkommunista agitátor, nézzetek a Szolzsenyicin által készített Titeket bemutató alábbi tükörbe!
    Ha eddig esetleg nem tudtátok, hogy milyen szarháziak vagytok, akkor ebből magatokra ismerhettek.

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, nem kommunista normális ember számára.

    A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A kommunista eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  50. "?!" szerint:

    Felhívom a figyelmet arra, hogy a kommunisták akkor a legveszélyesebbek, ha demokratának hazudják magukat, mint most az itt fórumozó exkommunista szoc-lib agitárok,
    – akik azt állítják, hogy az igazságot hirdetik, pedig csak a “Bakker” fedőnéven itt fórumozó szélhámos által a CSIP-en meghirdetett módszer alkalmazzák, miszerint “merészen kell rágalmazni, és akkor valamennyi mindig megragad a rágalmakból”.
    – és akik a bukott eszme haszonélvezőiként nem az eszmét és az igazságot, hanem az általuk megszerzett zsákmányt védik, és a felelősségre vonástól való félelmük miatt hazudoznak és rágalmaznak ilyen intenzíven!

Itt lehet hozzászólni !