A csepeli sport felemelkedése a tét

Csepel.hu

Fotó: Csepel.hu

„Örülök, hogy ilyen szép számmal eljöttetek, láthatóan sokaknak fontos a csepeli sport jövője.”- mondta köszöntőjében Németh Szilárd, Csepel polgármestere, a XXI. kerületben működő sportegyesületek vezetőinek értekezletén.

A kerület első embere ismertette a sportvezetőkkel a korábban már sajtótájékoztatón is bemutatott Csepel SC Alapítvány körüli anomáliákat. Kitért arra is, hogy mióta elküldte beadványát a Legfőbb Ügyésznek, több internetes oldal véleménye szerint ő nem más, mint a csepeli sport rosszakarója. Emlékeztetett, hogy az önkormányzat 770 millió forintot invesztált az alapítványba, aminek nem sok látszata van a létesítményeken. Szavai szerint a szervezet felhasználta a sportvezetőket, amikor aláírattatott velük egy olyan dokumentumot, ami azt ígérte, hogy 2009 és 2012 között a kerületben egy olyan sportkoncepció valósulhat meg, ami mindenkinek a legmesszemenőbbekig megfelel. Abból – láthatóan – a mai napig semmi nem valósult meg.

A Csepp TV beszámolóját itt tölthetik le.

Elhangzott, hogy új rendezési terv készül a Béke téri sporttelepre, ami kizárólag sportcélú fejlesztések megvalósítására épül, s amelyekbe –rendezett körülmények között- komoly összegű EU-s pénz is bevonható lenne. Az önkormányzat természetesen nem áll olyan jól, hogy mindent önmaga tudjon finanszírozni, de egy jól működő rendszer kiépítésére törekszik, ahol átláthatóan és jogszerűen működnek a dolgok. Az utánpótlás támogatására egy alapot kívánnak létrehozni, melynek költségvetési feltételeit már a jövő héten elfogadhatják.

A polgármester hozzátette: félő, hogy az alapítvány megpróbálja kiakolbólítani az egyesületeket a tulajdonát képező ingatlanokból, de az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy senki ne maradjon sportlétesítmény nélkül, és felajánlja a kerületben erre a célra használható létesítményeit, bár ez nem mindenkinek lehet megfelelő megoldás.

Több hozzászólás is elhangzott, és majd mindegyik sportvezető annak adott hangot, hogy az önkormányzat és az alapítvány között zajló nézetkülönbségnek a sport látja kárát. A kerület vezetője türelemre, és összefogásra kérte a klubokat, egy korábbitól merőben eltérő támogatási rendszert említett, amiben központi helyet foglalna el a Csepel SC, mint egyesület, egy komoly működési háttérrel. Jelezte, hogy ehhez Orbán Viktor miniszterelnök támogatását is bírja, amennyiben egyszer és mindenkorra sikerül rendezni, hogy a közcélú sportlétesítmények valóban köztulajdonba kerüljenek és valóban az eredeti célokat, azaz „a csepeli dolgozók és gyermekeik egészséges életmódra való nevelését, diák- és tömegsportját, az utánpótlás nevelést, illetve a versenysportot „szolgálják.

A polgármester több lehetőséget felvázolt a jövőre nézve, a többi között a már említett Utánpótlás Alap létrehozását, amelynek támogatásáról a képviselő-testület dönthet. Szóba került az olimpikonok dotálása is, – melyre jelen állás szerint többen is pályáznak – ami óriási büszkeség a kerületnek, de ugyanakkor újabb terhet ró a nehéz anyagi helyzetben lévő önkormányzatra.

A korábbi évek gyakorlatával szakítva, Németh Szilárd rendszeres konzultációra hívta a sportvezetőket, hogy a jövőben első kézből értesülhessenek a csepeli sportot érintő kérdésekről.

Forrás: Csepel.hu

21 hozzászólás “A csepeli sport felemelkedése a tét” bejegyzésre

  1. csaba péter szerint:

    Bár nem vagyok a jelenlegi rezsim számára autentikus ezen kérdésekben , de felajánlom szaktudásomat a működési költségek drasztikus csökkentésére.
    Ebben a tárgyban már hivatalosan is jeleztem segítő szándékomat a kerület politikai vezetésének.
    Azt természetesnek tartom , hogy válaszra sem méltattak .
    Ez van !
    A nyílvános ajánlatom a következő:

    1) A világítási teljesítmények csökkentése a jelenlegi 10% ára.
    2) A víz csatorna felhasználás csökkentése a jelenlegi 30% .- ára .
    3 )A fűtési költségek csökkentése a jelenlegi 50% ára

    A Tárgyévi megtakarítás fedezete mellett.

    Ez az ajánlatom nyilvános és vállalható , ha más jobbat tud írja ide , ha meg nem kell azt is .
    De szeretném azt látni ki akar tenni is Csepel sportjáért.

    Ha nem kapok érdemi válasz t megkeresem közvetlenül Tarlós urat.

    Úgy tudom a szakmai kérdésekkel kapcsolatban neki nincsenek ideológiai , politikai előítéletei.

  2. csaba péter szerint:

    Ha jól értesült informátorok helyes számot mondtak az utánpótlási alap évi négy millió forint.
    ezt viszont bárki a hajára kenheti mert ez még viccnek is rossz.

  3. Borka-Szász Tamás szerint:

    “A korábbi évek gyakorlatával szakítva, Németh Szilárd rendszeres konzultációra hívta a sportvezetőket, hogy a jövőben első kézből értesülhessenek a csepeli sportot érintő kérdésekről.”

    Rendszeresen voltak ilyen konzultációk, csak azon Németh Szilárd sporttanácsnok úr párszor elfelejtett megjelenni, egyéb sürgős dolgai miatt. A kerületi egyesületek első kézből, a volt polgármestertől is kaptak rendszeresen írásos tájékoztatást.

    Az elmúlt ciklus végén pedig 2 alkalommal is a csepeli sportegyesületeket közvetlenül támogató (nem alapítványi!) előterjesztéseket tárgyaló testületi ülésen a teljes csepeli Fidesz frakció elfelejtett megjelenni és megszavazni azokat. Az egyik előterjesztés készítője Németh Szilárd volt… elég égő volt.

    Szóval, ha azok a gaz szocik ezeket az előterjesztéseket nem szavazták volna meg, akkor az állítólag ájulásig imádott egyesületek hoppon maradtak volna…
    Ezek a fránya dolgok valahogy mindig kimaradnak ezekből a tudósításokból…

  4. ittlakó szerint:

    Már elmondtam egy párszor, de még fogom sokszor, nagyon sokszor!

    Én Csepelen lakom. Nagyon régóta. Itt születtem. Úgy gondolom megillet a lehetőség, hogy véleményt mondjak a kerülettel kapcsolatban. Sokkal jobban megillet, mint Borka-Szász elvtársat. Őt, aki ugyan önkormányzati képviselővé választatta magát itt Csepelen, de nagyjából ennyi köze van a kerülethez, nem több. Idejön, bekiabál a pálya széléről, aztán hazamegy. Tárnokra. Most hallottam, és mélységesen felháborít. A “rossznyelvek” szerint annyira dobog a szíve a kerületünkért, hogy ott vett magának valami kis palotát. Elköltözött. Nem csak a kerületből, de még Csepel-szigetről is. Tudta ezt Valaki???!!! Ha annyira Csepel sorsa érdekli, akkor miért nem itt vett magának házat??????
    Le kellene mondania, és új hazájában osztani az észt. Ott még talán nem járatta le magát…

  5. Pecás szerint:

    Tisztelt Borka úr!
    Lári-fári!- ahogy a nagy bölcs szoci vezér mondta anno….Hol voltak ilyen sokan az önök által vezetett önkormányzati egyeztetéseken???Sehol!A negyede sportvezető nem vett részt,mint a mostanin, ugyanis nagyon jól tudták, hogy csak a “jó talpnyalók” kapnak támogatást, nem mindenki!Most ez is megváltozott, már csak az Alapítvány maradt,aki garázdálkodhat csepelen, de remélem már ők se sokáig!!!!

  6. csaba péter szerint:

    Rendben elzavarja a kerület vezetése az alapítványt ,ha kell egy: Lex NSZ megalkotásával.
    Kétharmadosan.
    Utána mi van? :
    Ki fizeti ki a Csepeli sport költségeit?

  7. csaba péter szerint:

    Ez pont olyan mint az új személyi jövedelemadó egykulcsos 16% . a .
    Orbán , Matolcsi , Szíjjártó , stb mind azt szajkózza , hogy mindenki jól jár .
    Csakhogy egyikük sem tud számolni , illetve tudatosan hazudik.
    Mára kiderült hogy a szűk négymilliós tábor fele nem jár jól.

    És most bérkommandókat szerveznek a vállalkozások zsarolására hogy a saját szemétségüket mivelünk fizettessék meg.,

    Ha ez a NER akkor semmivel nem jobb a Rákosi rendszernél.

  8. demokrácia szerint:

    Borka megint lebukott!
    Jól sejtettem,hogy csaba péter is őt rejti./és még hány néven irogat?/
    A csip-en a helye,de ott saját magával kell párbeszédet folytatnia és az ugye unalmas!?

  9. balla bianka szerint:

    Pecás!

    Mutasd már meg, hogy melyik SC-n kívüli egyesületet mennyivel támogat a fideszes önkormányzat. Én jónéhányat tudok akik sem a szoc-libsi bagázstól sem a fidesztől egy kanyit sem kaptak, kapnak. Persze azoknak is megvoltak a maguk kedvenceik, meg ezeknek is megvannak. TÁMOGATOTT az SC, TŰRT a haverok, TILTOTT mindenki más.
    Ez van, ha a gyereked olyan egyesületben sportol, ahol nincsenek politikai összeköttetések akkor régen rossz. Az eredmény nem számít.

  10. "?!" szerint:

    Kedves “demokrácia” néven fórumozó!

    Tájékoztatlak, hogy a “csaba péter” néven (korábban “bavária” és “gyalog” néven is fórumozó) személy nem azonos Borka-Szász Tamással.
    “csaba-bavária-gyalog péter” Borka-Szásznál sokkal korábbi évjáratú exkomcsi őskövület.

  11. "?!" szerint:

    “balla bianka”!

    Ismét előjöttél az összemosás módszerére épített, és rád jellemző aljas rágalmaiddal?

    Aljas módon ismét ismét összemosod a 16 évig regnáló mszp-s önkormányzatot, és a nem egészen négy hónapja hivatalba lépett fideszes önkormányzatot.

    Anélkül előre megvádolod a 2010. október 12-én az mszp-s önkormányzattól üres kasszát és 4 milliárd Ft költségvetési hiányt átvett fideszes önkormányzatot, hogy időt adnál nekik arra, hogy előbb megoldják azokat a legsürgősebb feladatokat, amelyek a kerület működőképességének a fenntartásához szükségesek.

    Azokat vádolod a sport egyesületek azonnali megtámogatásának az elmulasztása miatt, akik az mszp-sektől örökölt helyzetben jelenleg olyan szerinted pitiáner feladatok megoldásával foglalkoznak mint például azzal, hogy az önkormányzat üres kasszájából kifizethessék az önkormányzat hivatalaiban és intézményeiben dolgozók 244.403.404,- Ft összeget kitevő februári bérét, amelyhez a képviselő-testület pénteken megszavazott felhatalmazása alapján 244.403.404,- Ft azonnali bérhitelt kell felvenni.
    Ennek hiányában ugyanis a március elején esedékes bérfizetéskor nem tudnának bért fizetni az óvónők, tanítók, tanárok és hivatalnokok és más alkalmazottak részére.

    A február 25-i testületi ülésen mindezt saját füleddel is hallottad, de Te vagy annyira jellemtelen, hogy ezt is elengedted a füled mellett, és a Lehet Más a Politika nevű szervezethez tartozóként, az előző és a jelenlegi önkormányzatot összemosva pofátlankodsz ezen a fórumon.

    A helyedben lesülne a bőr a képemről.

  12. balla bianka szerint:

    Meddig lehet ezt folytatni “?!”!

    A következő 4 év azzal fog eltelni, hogy minden kérdésre az előző ciklusokban ellopott, elherdált stb. pénz hiányára mutogatva széttárjuk a karunkat? Gyurcsány, ha valaki kritizálta őket akkor azonnal lefasisztázta, le antiszemitázta stb őket. Most az új módi ehelyett az lesz, hogy az előző érában eltűnt pénzre mutogatunk? Minden egyes település , igy Csepel is , a lakosságának arányában megkapja az államtól a normatívát, a diákok letszáma alapján az iskolák működtetéséhez a fejkvótát (ami ha jól tudom emelkedett), tudja mennyi adóbevételre tehet szert (legalább az előző évek viszonyában). Pontosan lehet tudni mennyi pénz áll rendelkezésre az elvégzendő feladatokhoz. Tehát kár arról ábrándozni hogy hol a szigetcsúcsból a pénz, vagy mi lett volna ha nem költik, lopják stb. el. Egy dolog, hogy erkölcsileg (és reméljük majd jogilag is) elítélendő az amit eddig csináltak, és más a jövő megtervezése. A pejoratív megjegyzéseidet most figyelmen kívül hagyom, van elég belőle egyébként is ezen a “fórumon”.

  13. balla bianka szerint:

    Ez egyébként mostanában már egy tipikus magyar reakció lesz. Mármint a megmagyarázás. A varrónőm elmagyarázza, hogy miért nem tudta megcsinálni a ruhámat olyanra, mint amilyenre megbeszéltük, a tű az anyag a jó ég tudja mi volt az oka de ő nem. A parketták elválnak egy mástól, mondom a burkolónak, hát kérem a ragasztó a fűrészgép, stb. jönnek a kifogások. Az autószerelő a szerszámokat, a másik szaki az anyagot a harmadik meg az időjárást hibáztatja, csak magát nem. Mikor lesz végre az, hogy valaki(k) elsőre megcsinálják jól azt ami a feladatuk?

  14. Miska72 szerint:

    Balla bianka most, ha minden igaz!
    Német Szilárd és a fidesz, reméljük rendet tesz csepelen! 😉
    Egyébként ott voltál a közneghallgatáson?
    Ha igen akkor tudnád miről beszélt Németh Szilárd.

    “A következő 4 év azzal fog eltelni, hogy minden kérdésre az előző ciklusokban ellopott, elherdált stb. pénz hiányára mutogatva széttárjuk a karunkat?”

    Jó a kédés.
    Ne tárjuk szét a karunkat, hanem akik felelőssek tegyék vissza a pénzt!
    TELJES VAGYONELKOBZÁS!

  15. Miska72 szerint:

    csaba péter te egyszerüen hülye vagy, vagy valaki segít neked?
    vag csak egyszerűen elb@sztak a szüleid?

  16. Miska72 szerint:

    csepel SC micsoda? ALAPÍTVÁNY? Kinek a tulajdona? MAGÁNTULAJDON? igen?
    Azt azt mámogassa az önkormányzat amit leakarnak nyúlni? Ha a szoci vezetésen (alapítványon) múlik, már nincsenek meg a futballpálya reflektorai!!!!! Ti már akkor csökentettétek volna az 1.) pontban leírtakat.

    “1) A világítási teljesítmények csökkentése a jelenlegi 10% ára.”

    Miről beszélsz komcsi?

    Jobb ha hallgatsz!

    No comment.

  17. "?!" szerint:

    Kedves “balla bianka”!

    A ma 16:04-es hozzászólásodban írtad az alábbiakat:

    “Minden egyes település, igy Csepel is, a lakosságának arányában megkapja az államtól a normatívát, a diákok létszáma alapján az iskolák működtetéséhez a fejkvótát (ami ha jól tudom emelkedett).
    Tudja mennyi adóbevételre tehet szert (legalább az előző évek viszonyában).
    Pontosan lehet tudni mennyi pénz áll rendelkezésre az elvégzendő feladatokhoz.”

    A fenti véleményedre válaszolva felhívom a figyelmedet az alábbiakra:

    1.) Az igaz, hogy “az önkormányzat megkapja az államtól a normatívát a diákok létszáma alapján az iskolák működtetéséhez, és az önkormányzat azt is tudja, hogy kb. mennyi pénzből gazdálkodhat, de az is igaz, hogy minden közepesen tájékozott magyar állampolgár azt is tudja, hogy az állami normatíva a költségek alig több mint 50 %-át fedezi, és másik 50 %-ot az önkormányzatoknak kell hozzátenni egyéb bevételeiből, például a helyi adókból.

    2.) Minden közepesen tájékozott csepeli polgár azt is tudja, hogy az előző csepeli mszp-s önkormányzat az előző években – az észak-csepeli területért kapott bevétel elköltésén felül – az állami normatívákat magába foglaló éves bevételei terhére is jelentősen túlköltekezett.
    Azaz, a 2011. évi bevételek jelentős részét már az előző években előre elköltötte, ezért a fideszes önkormányzat csak az áthúzódó költségvetési hiánnyal csökkentett bevételekből gazdálkodhat.

    A Te színvonaladnak megfelelő konyhanyelvre lefordítva ez azt jelenti, hogy ha a kirúgott házvezetőnőd előre elköltötte vagy ellopta a családod következő havi megélhetési költségének fedezéséhez szükséges pénzeteknek egy jelentős részét, akkor Te a család pénzügyi egyensúlyának helyreállításáig pontosan annyival kevesebbet költhetsz a családod megélhetésére, mint amennyit a kirúgott házvezetőnőd előre elköltött vagy ellopott.
    Ilyen esetben a gyermeked csak akkor nem értené meg, hogy miért kell neki a pénzügyi helyzetetek rendezéséig téliszalámis kenyér helyett átmenetileg zsíros kenyeret enni, ha ugyanolyan fafejű lenne mint Te.

    A fentiek elolvasása után kapjál a fejedhez “bianka”, és próbáld meg belátni azt, hogy a jelenlegi helyzetben az örökölt költségvetési hiány miatt a normatívákból és a várható egyéb bevételekből az önkormányzati hivatalok és intézmények működtetését is csak jelentős hitelfelvétellel lehet biztosítani, ezért jelenleg nem a Te általad kevésnek talált sporttámogatás megemelése képezi a fideszes önkormányzat legsürgősebb feladatát.

    Szerintem a fentieket Te is tudod, csak megjátszod a tájékozatlan buta állampolgárt.

  18. csaba péter szerint:

    T: Tetű “?!” Az hogy amit az imént összeírtál nem igaz az nem baj . A baj az hogy ezt a tömény baromságot magad is elhiszed.

  19. "?!" szerint:

    Kedves “csaba-bavári-gyalog péter”, Te fedett-pályás komcsi-seggnyaló versenyen rekord nyelvcsapásszámot teljesítő címeres ökör!

    Ha nem vetted volna észre, akkor közlöm, hogy neked neked nem osztottam kártyát, mert olyan reménytelenül hülye vagy, hogy a balla biankának címzett hozzászólásomban leírtakat akkor sem értenéd meg, ha összeszarnád magad az erőlködéstől.

  20. ETIKUS szerint:

    “?!” szerint:
    2011. március 01., kedd – 22:40

    Gratulálok magasröptű kulturált megnyilvánulásához! Vajon ez szolgálja az ország felemelkedését?

  21. "?!" szerint:

    Kedves “ETIKUS”!

    A válaszom az, hogy IGEN, ez szolgálja az ország felemelkedését, ha olyan gátlástalanul hazudozó és rágalmazó pojácák írásaira kell reagálni, mint akinek az írásomat címeztem.

Itt lehet hozzászólni !