Bírósági ülnökök jelölése

Csepel.hu

A Magyar Köztársaság Alkotmánya értelmében az ítélkezésben a törvény által meghatározott ügyekben és módon nem hivatásos bírák is részt vesznek. A 2007-ben megválasztott ülnökök mandátuma 2011-ben lejár, ezért idén március 7. és április 30. közötti időpontra tűzte ki a Köztársasági Elnök az újak megválasztását.

Budapest XX., XXI., és XXII. Kerületi Bíróságra 10 ülnök és 5 pedagógus ülnök megválasztását írta elő az Országos Igazságszolgáltatási Tanács.

Jelölt lehet minden büntetlen előéletű, választójoggal rendelkező, 30. életévét betöltött, de a 70. életévét még el nem ért magyar állampolgár.

A jelöléshez csatolni kell a jelölőnek ülnökké jelölésről kiállított nyilatkozatát, valamint büntetlen előéletet igazoló hatósági bizonyítványt, mely a jelölés elfogadásáról szóló nyilatkozat melléklete.

A jelöléseket Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának ügyfélszolgálatán (1211 Budapest, Petz Ferenc utca 1-3. szám alatt) lehet benyújtani. (Hétfőn 8-18 óráig, kedd, szerda, csütörtökön 8-16 óráig, pénteken 8-16 óráig.)

A szükséges formanyomtatványok ugyanitt, ezekben az időpontokban vehetők át 2011. március 1-jétől.

csepel.hu

9 hozzászólás “Bírósági ülnökök jelölése” bejegyzésre

  1. ittlakó szerint:

    Már elmondtam egy párszor, de még fogom sokszor, nagyon sokszor!

    Én Csepelen lakom. Nagyon régóta. Itt születtem. Úgy gondolom megillet a lehetőség, hogy véleményt mondjak a kerülettel kapcsolatban. Sokkal jobban megillet, mint Borka-Szász elvtársat. Őt, aki ugyan önkormányzati képviselővé választatta magát itt Csepelen, de nagyjából ennyi köze van a kerülethez, nem több. Idejön, bekiabál a pálya széléről, aztán hazamegy. Tárnokra. Most hallottam, és mélységesen felháborít. A “rossznyelvek” szerint annyira dobog a szíve a kerületünkért, hogy ott vett magának valami kis palotát. Elköltözött. Nem csak a kerületből, de még Csepel-szigetről is. Tudta ezt Valaki???!!! Ha annyira Csepel sorsa érdekli, akkor miért nem itt vett magának házat??????
    Le kellene mondania, és új hazájában osztani az észt. Ott még talán nem járatta le magát…

  2. jozsó szerint:

    Mutyi Jani ítélethirdetésén ott lehet lenni? Ha igen, már adom is be a jelentkezésem. 🙂

  3. grün szerint:

    jozsó!
    Még ma jelentkezz, hátha bevesz tettestársnak!
    Akkor még a cellába is ott lehet lenni!

  4. Miska72 szerint:

    Jaj jaj! Megvan a véleményem a XX. XXI. XXIII. kerületi bíróságról!

    Remélem valami hozzáértőt választanak meg.
    Mert most olyan a bíróság mint a lépcsőház!
    Sőtét és korlátolt!
    🙂 🙂 🙂

  5. Gordon szerint:

    Miska!

    Jelentkezz és mutasd meg hogy kell!

  6. Miska72 szerint:

    Rendet is tennék a kerületben! 😉

  7. "?!" szerint:

    “Miska72”!

    Mit érdemelnek a most leköszönő bírósági álnokok?

  8. Miska72 szerint:

    Ha én azt most leírnám, admin cenzúrázna. 😉

  9. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Kedves ” Miska72 szerintre és a “?!” szerintre -akiknek a hozzászólásaival- egyébként nagyon sokszor, ill. legtöbbször egyetértek. De bocs’ most nem értek veletek egyet, miért kell azokat az embereket bántanotok, akik nem jogvégzett, civil polgári foglalkozású emberek és akiknek esetenként a véleményére kiváncsi a döntést, a határzatot hozó bíró. Ne törjetek ezért pálcát felettük, ne általánosítsatok. Nekem is van egy ülnök ismerősöm egy végtelen értelmes, jóindulatú hölgy, aki jelenleg is részt vesz ilyen munkában tisztességesen, becsületesen, tele jószándékkal.

Itt lehet hozzászólni !