Újjászervezik a sportéletet Csepelen

MTI, Híradó

Csepeli tulajdonban alakulhat újjá az ország egyik legeredményesebb klubja, a Csepel Sport Club, miután a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány visszavásárolta a Csepel SC Alapítványt az Indotek Grouptól – közölte Németh Szilárd csütörtökön.

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia alapítója levelében jelezte, az adás-vételi szerződés megnyitja az utat a három csepeli sportingatlan, a teljesen leromlott állapotú Béke téri központi sporttelep, a Hollandi úti kajak-kenu vízitelep és a Gubacsi hídnál lévő evezőstelep fejlesztése, és az ott folyó sportélet újjászervezése, támogatása előtt. A Csepel SC elkótyavetyélésének és visszaszerzési kísérleteinek hosszú és rögös története van, most ezt a Csepel.info megpróbálja röviden bemutatni.

Tizenöt évig küzdöttem azért, hogy a csepeliek visszakaphassák a helyi baloldali politikusok által tönkretett, szétlopott, majd eltékozolt sportklubot. Azonban ezzel már nem, csak a jövőnknek biztos alapot és követendő példát adó dicsőséges múlttal szeretnék foglalkozni. Egy új, egységes, modern Csepel SC-t építünk, amely méltó lesz ahhoz az 1912-ben alapított klubhoz, amelynek a nagyszerű sportolói 20 olimpiai, 75 világ- és 45 Európa-bajnoki címet szereztek a magyar nemzetnek” – fogalmazott Németh Szilárd.

Kiemelte, a fejlesztéssel és működtetéssel az eredeti célt és annak kedvezményezettjeit fogják szolgálni, mivel a Csepel SC – „alapvetően a kerület, tágabb értelemben a főváros és agglomerációja dolgozói és azok gyermekei egészséges életmódjának elősegítésére, sportolásának biztosítására jött létre. Kedvezményezettjei: Budapest XXI. kerületének lakossága, szabadidő-, diák-, tömeg- és versenysportja.

A Csepel SC kerületünk méltó jelképe, ugyanúgy, mint Weiss Manfréd öröksége vagy épp a csepeli HÉV. Ezért az abban zajló sportélet újjáépítésével minden csepeli nyerni fog. Az ő nevükben is hálásan köszönöm – a sportot nemzeti ügynek, stratégiai ágazatnak tekintő – Magyar Kormány anyagi és erkölcsi támogatását. Hiszem, hogy a sportolók, edzők, mesterek és szurkolók támogatásával, munkájával, kitartásával és tehetségével a Csepel SC ismét a legnagyobb magyar sportklubok közé kerülhet” – írta levelében Németh Szilárd.

Forrás: Híradó

2007: Ötödjére is nem a Csepel SC-re

Sajtótájékoztató 2010-ből: Elszámoltatást a Csepel SC ügyében! 

2011-es sajtótájékoztatók: Feljelentést tett Németh Szilárd csepeli polgármester, Visszaélt ingatlanjaival a Csepel SC Alapítvány?

2018: Az önkormányzat gondoskodni szeretne a Csepel SC működtetéséről és felújításáról

9 hozzászólás “Újjászervezik a sportéletet Csepelen” bejegyzésre

  1. kismiska szerint:

    Ha már be lett linkelve a feljelentés cikke,rákérdezek-vajon mi lett a többszöri feljelentések eredménye?
    Mivel nem lett belőle címlapsztori talán az hogy minden törvényes volt?

  2. Feketelistas szerint:

    Évekig azt mondták több mint egy milliárdot ki kellene fizetni a tulajdonosok felé/helyett/.
    Költöi kérdés honnan volt Németh Szilárdnak ennyi pénze?
    Vagy évekig csak vakították a csepelieket?

  3. Feketelistas szerint:

    Innentől kezdve hogyan tovább?
    Az eredeti csepeli csapat az mszp tulaj miatt megy a levesbe a feleslegesen létre hozott harmat gyenge önkormányzati csapat elfoglalja a helyét és a stadiont?
    A “megvédett” dunaparton épített pályával mit kezdenek?

  4. robi szerint:

    Az Alapítvány visszavásárolja?
    Talán korábban az övé volt?

    A birkózó csarnok jelenlegi rendeltetése is – finoman szólva – elég homályos. A vírus korlátozásai előtt gyakran láttam autókat, meghirdetett nyilvános rendezvényekről – ahová betehettem volna a lábamat – nem olvastam.

    A vételárhoz az adófizetőknek innentől kezdve semmi köze. Ahhoz sem, honnan van a pénz.
    Mindenki azt kapja, amit megérdemel. Pont.

  5. ex jedlikes szerint:

    Remélem a tolvaj takácsot kib@sszák mint macskát szarni.

  6. Nagyapó szerint:

    Amennyiben az Önkormányzathoz kerül a Csepel SC, van remény, hogy korszerűsítik a stadiont.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. zsák krumpli szerint:

    Miért kerülnének az ingatlanok az önkormányzathoz! A KIMBA Alapítvány vette meg, volt rá pénze! Gondolom, azért vették meg, mert kezdeni akarnak vele valamit, s meg van rá a pénzük is! Az önkormányzatnak annyi a dolga, hogy feloldja a változtatási tilalmat! Aztán lássuk, mit kezd vele az új tulajdonos!

  8. robi szerint:

    A TAO pénz nem az Önkormányzat kasszájába folyik majd be.

  9. Édes Laci szerint:

    Legtöbben addig vagyunk képbe, míg valakik az Mszp-böl 1 Ft-ért meg szerezték. Onnantól hogy került az Indotek Group tulajdonába??? El tudná valaki magyarázni?

Itt lehet hozzászólni !