Németh: elszámoltatást a Csepel SC ügyében! (+ videó)

MTI, Echo TV, Csepel.info

Elszámoltatás kezdődik a csepeli sportklubnál történt visszaélések miatt – közölte Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési és XXI. kerületi önkormányzati képviselője.

A politikus pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: az elmúlt években ingatlanvagyonával együtt “lenyúlták” a Csepel SC Alapítványt. Hozzátette, követelik, hogy az alapítvány kuratóriuma számoljon el a 2005 óta végzett tevékenységével, és hozza nyilvánosságra éves jelentéseit, szerződéseit.

Németh Szilárd elmondta: hétfőn levelet ír ennek érdekében Czene Attila sportért felelős államtitkárnak, míg Bánki Eriket, az Országgyűlés sportbizottságának fideszes elnökét arra kéri, hogy a testület – ha kell, vizsgálóbizottságot létrehozva – számoltassa be a Csepel SC Alapítványt.

Arra is kitért: kezdeményezi az alapítvány ingatlanjainak állami tulajdonba vételét. A fideszes politikus szándéka, hogy az ingatlanok használati jogát átadják a csepeli önkormányzatnak, feltételként szabva, hogy azokat kizárólag sportcélokra szabad használni.

Németh Szilárd sajtótájékoztatóján felidézte, hogy a Csepel SC-t 1999-ben köztartozásai miatt megszüntették, míg a Csepel SC Alapítványt 2003-ig Podolák György, a kerület szocialista országgyűlési képviselője vezette.

Podolák György ekkor arra kérte a XXI. kerületi önkormányzatot, vegye át az alapítvány vagyonelemeit – köztük a Béke téri sporttelepet és a Hollandi úti kajak-kenu telepet -, mivel a Csepel SC Alapítvány nem tudja ellátni feladatát – folytatta a fideszes politikus, hozzátéve, hogy az önkormányzat előbb “mindenkit behülyített” a csepeli sportélet feltámasztásának ígéretével, majd egy évre rá úgy döntött: nem veszi át az alapítvány vagyonát.

Németh Szilárd közlése szerint Podolák György ezután találta meg a Cs.sziget Invest Kft.-t, amelynek képviselője arról tájékoztatta az MSZP-s politikust, hogy milliárdos fejlesztésekre készülnek Csepelen, s egyúttal készek az alapítvány támogatására.

Kevéssel később Podolák György lemondott az alapítvány elnöki tisztéről, a Cs.sziget Invest Kft. pedig a Csepel SC Alapítvány alapítói jogainak kizárólagos gyakorlója lett, majd szabálytalanul “saját embereit ültette a kuratóriumba” – ismertette Németh Szilárd.

A fideszes képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy a Csepel SC Alapítvány két legértékesebb ingatlanát 2008 februárjában a CIB Bank “8 millió euró erejéig jelzálog és vételi joggal” terhelte meg.

Azt azonban nem tudni, hogy a pénzt mire vették föl – jelentette ki Németh Szilárd, hangsúlyozva, hogy az önkormányzat hiába kért tájékoztatást, a Csepel SC Alapítvány elnöke ezt a kuratórium felhatalmazásának hiányában elutasította, mondván, hogy egy “magánalapítvány eszközeihez kapcsolódó biztosítéki rendszerekről nem szokás tájékoztatást kérni önkormányzatok részéről”, illetve hogy a titokgazda banktitkát a CIB Bank Zrt. hozzájárulása nélkül nem áll módjukban megsérteni.

Németh Szilárd hozzáfűzte, “napnál világosabb”, hogy a cél a csepeli sporttelepek “lenyúlása”, ezért két éve népszavazást kezdeményezett annak érdekében, hogy az önkormányzat kizárólag sportcélú fejlesztéseket engedélyezzen e területeken, s a Fidesz továbbra is ragaszkodik ehhez.

Forrás: MTI, Echo TV

50 hozzászólás “Németh: elszámoltatást a Csepel SC ügyében! (+ videó)” bejegyzésre

  1. Gigi szerint:

    Most akkor magánalapítvány a Csepel SC Alapítvány, amit az önkormányzat legfeljebb támogathat (szokta is évi több tíz millával), vagy olyan alapítvány, amire az önkormányzat valamilyen (milyen?) jogon ráteheti a kezét? Tudtommal az előbbi, de várom a bővebb infókat!

  2. codec szerint:

    Ha magánkézbe került, akkor hol a pénz?

  3. Miska72 szerint:

    Remélem hogy kattan a zár.

  4. Királyerdei szerint:

    Rég mondtam,hogy ezek eladták a sporit is,meg a csónakházat is.
    A szálak az Elephant Holding kezében vannak.

  5. zed szerint:

    Hát, szerintem N. Sz.-nak még sokat kell gyakorolnia, hogy felléphessen a Showder Klubban…

  6. rozsdamentesacélpatkány szerint:

    Elephant holdingnál esetleg van kontakt mit kellene keresni?

  7. Királyerdei szerint:

    Mit vettek,mikor és mennyiért a Hollandi úton?
    Ugyanez a kérdés a sportpályára is.

    (Ha már “zed”-ék kárognak,akkor 7szencség,hogy nyakig vannak benne.) 🙂

  8. Ditte szerint:

    Én többek között azért szavaztam a Fideszre,mert elvárom, hogy a népszavazási kérdéseiben következetesen lépjen. Kórház, Csepel SC, Kis-Duna-part.
    Továbbá álljon ki a “Csikó sétány építkezés” ellenében, védje meg a Kiserdőt. Ősszel is azért fogok rájuk szavazni, hogy ezt nagy eséllyel megtehessék. Hajrá Csepel!

  9. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!
    Úgy gondolom, nem elég alapos a csepel sc kérdéseinek megközelítése!
    Én 98-99 óta lázadoztam az alapítvány ellen a csepeli cibvil fórum elnökeként.
    elháborítónak tartottam, hogy a csepel sc akkortájt évente több mint 100 millió forint támogatást kapott, miközben az összes többi civil szervezet 2-3 millióra pályázhatott évente 40%-os önrésszel!
    A Polgármester és a többi csepeli vezető meghallgatta a tiltakozásainkat, aztán mintha mi se történt volna, vigyorogtak az arcunkba.
    2003 után erőteljesebb tiltakozásba kezdtünk, mert a csepeli önkormányzat egyetlen fillért sem adhatott volna nekik! Az NCA kapcsán ugyanis, jött egy rendelet, hogy semmiféle támogatást nem kaphat az, akinek köztartozása van, és a csepel sc-nek akkortájt milliárdos járuléktartozása volt!
    Hiába mondtuk, hogy ez törvénytelen: Csepelen csak azok a civilek nyertek meghallgatásra, akik mszp tagsággal rendelkeztek.
    Kíváncsi vagyok, elkezdik-e visszamenőleg is felgöngyölíteni ezt a finoman szólva HŰTLEN KEZELÉST?
    Üdv menyus

  10. fülöpke szerint:

    Évek óta ki van bontva a kerítés a kajaktelep és a szomszéd ingatlan között. Miért? Egy a gazda? Reméljük, a vizsgálat kideríti.

  11. Jobb Csepelért szerint:

    Zed!

    Majd akkor kacarásszál ilyen jól, ha még több szoci szennyes kerül napvilágra, mert az elvtársaid háza tájékán borulni fog a bili és akkor mint a patkányok próbáltok majd menekülni, no persze mindenki megpróbálja majd ráverni a másikra a balhét.

  12. nagyapó szerint:

    Gigi (péntek 16:27-kor). Jól írja. A Csepel SC egy magán alapítvány. Ezt a magán alapítványt támogatja az önkormányzat az adófizetők pénzéből.
    A 8 millió euró, az jelenleg 2milliárd 240 millió Ft. Hol van ez a pénz? Kié ez? Ki fizeti vissza?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. zed szerint:

    A felső képen a kőtáblákat tartó Mózes látható. Miután lejött a hegyről, beszámolót tartott a népének. Azt mondta: -VAN EGY JÓ HÍREM MAGYAROK! …és egy kevésbé jó hírem. A jó hírem az, hogy sikerült lealkudnom tízre. A rossz hír, hogy a paráználkodás még mindig benne van. 😀

  14. antized szerint:

    Zed, akkor ugatolj, ha te nagyobb vagy, mint egy kutya ülve.

  15. balszélső szerint:

    Már vártam a bejelentést.
    Az a helyzet, hogy normális ember a kormányváltástól nem várhatta, hogy a gazdaság néhány hónap alatt magához tér. Óriási pénzeket szivattyúztak ki a kasszából a bukott társulat tagjai. Viszont konkrét ügyek kivizsgálása és a kivizsgálást követő törvényes elszámoltatás, nem pénzkérdés!!!
    A felelősségre vonás ingyen van.

    A fenti történet véleményem szerint nem túl bonyolult. Az alapítvány tulajdonjogát megszerezték idegen személyek. Valaki csepeli részről – olvasható módon – aláírta az “átruházást”. Az a kérdés, ki volt?
    Reméljük, a hatóságok is felteszik a maguk kérdéseiket.

  16. zed szerint:

    Már megint nem a megfelelő helyre fordul Németh, elszámoltatásügyben Rapcsák nevű kollégáját kellene felkeresnie.

  17. GONDOLKODÓ! szerint:

    T zed! nagyon szépen kérlek, hogy légyszíves segítsél a Szilárdnak! Egyébként ez mindannyiunk kötelessége! Ugye nem akarsz bűnrészes lenni? A NEMZETI VAGYON ELŐÁLLÍTÁSÁBAN TE IS KIVETTED A RÉSZED, ENNÉL FOGVA TÉGED IS, MINT MINDEN MAGYART MEGLOPHATTAK? HISZEN A NEMZETI VAGYON TEKINTÉLYES RÉSZE “ELTÜNT!” MIKÖZBEN AZ ÁLLAMADÓSSÁG A CSILLAGOS EGEKBE SZÖKÖTT! Állítólag a privatizációból befolyt összegeket az Államadósság törlesztésére fordították! Most már végképpen nem értem az egészet!
    TI-TÁN TUDJÁTOK? KÉREM MAGYARÁZZA EL NEKEM VALAKI KÖZÜLETEK!

  18. csepeli szerint:

    Zavaros sztori. Eleve magánkézben voltak, vannak a sportpályák, magánalapítványról van szó, akkor most hogy értelmezzük itt a “lenyúlás” kifejezést? Szarkavarásnak tűnik Németh Szilárd szövegelése.

  19. zed szerint:

    Várom, hogy Németh és Papcsák megint együtt mutogassák a Bermuda-háromszöget.

  20. codec szerint:

    Zavaros sztori, szent igaz. Csepeli mondta.
    Mi az, hogy eleve magánkézben?
    Ki adta magánkézbe és mikor, hiszen 90′ előtt minden köztulajdonban állt?
    Egy dolog látszik biztosnak: a magánkézbe kerülés vételáráról senki nem tud ( aki meg tudja, az hallgat – reméljük, csak egyenlőre).

    Sajnos, csepeli és zed: az országkizsebelés minden disznóságának feltárása szarkavarás is egyben.

  21. rozsdamentesacélpatkány szerint:

    Rájakérdeztem de sajnos félnek.

    Amúgy a elephant holdingnál ma is dolgoznak…… .

  22. zed szerint:

    GONDOLKODÓ!:
    Segítek, ahogy tudok. Németh egyik főtanácsadója nagyra értékelte a megnyilvánulásaimat: 😉
    http://csepel.info/?p=8987#comment-54125

  23. Királyerdei szerint:

    Hát igen “zed” és tsai.
    Ebben van valami:

    “Meg kell mondanom őszintén, hogy abban sem vagyok biztos, hogy MSZP-s vagy, mert amit művelsz, azzal csak az MSZP ellen hangolod az embereket.”

  24. pricpracpruc szerint:

    Mondok egy nevet, aki sokat tudhat az ügyről, sőt aktív szereplője is volt a történéseknek. Csak valahogy elfeledkeztek róla. Vajon miért. Jó lenne újra emlékezni Csepel SC. ügyben Kiss Imrére!

  25. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. pricpracpruc! NO, VÉGRE TE TUDSZ VALAMIT! EZ AZ ÚN. KIINDULÓ PONT! EZ A 90-ES ÉVEK ELEJÉRE DATÁLÓDIK! KERTVÁROSBAN LAKIK-E MÉG?

  26. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. CSEPELIEK! ITT ÉS MOST NEM PÁRTOKRÓL s egyéb szervezetekről van szó, hanem a NEMZETI VAGYONNAK EGY TEKINTÉLYES RÉSZÉNEK AZ ELTÜNTETÉSÉRŐL! Amit emberek “síboltak” ki, v. el s nem egyedül, mert egyedül erre sehol sem volt lehetőség. EZ BIZONY KŐKEMÉNYEN “MIN. CSOPORTOS MUNKA” VOLT. HIGGYÉK EL NEM A ZUSLÁGOK ÉS A HAGYÓK JUTTATTÁK ILYEN HELYZETBE AZ ORSZÁGOT! MÁS SZINTEN KELL KERESNI A FELELŐSŐKET! NEM VÉLETLEN, HOGY A HATÓSÁGOK EGYRE TÖBB ESETBEN BŰNSZERVEZETBEN ELKÖVETETT CSELEKMÉNYEKNEK MINŐSÍTIK AZ ÁLTALUK FELTÁRT “ESEMÉNYEKET”
    S van benne realitás.

  27. GONDOLKODÓ! szerint:

    Vajon hova lett a nagyhírű Csepel SC? Se objektum, se sportolók?
    Mennyi világhírű sportolója szerzett egykoron dicsőséget hazájának, kerületének! Ezt a silányságot amibe kormányoztak benneteket, Ti élvezitek, vagy csak tűritek, mert elég rendesen belevittek Benneteket.
    Csaknem 90ezres lakosú kerület mivé lett? Új Önkormányzati testületre, irányítókra van szükség, hogy jobbra fordulhasson e szebb napokat látott lakosság életkörülményei. Az egykori nagymultú gyárvárosban (W.M. F.)-ben már-már manufakturális módszerekkel dolgoznak. Ki érti ezt? Ez lenne a fejlődés iánya? Az Mszmp. és az mszp-nél igen, már megszokhattátok!

  28. Királyerdei szerint:

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/de/thumb/f/fb/SC_Csepel_Budapest.svg/419px-SC_Csepel_Budapest.svg.png

    Itt születtem, ez az otthonom,
    Csepel a hazám, büszkén vállalom.
    Itt született a gyermekem,
    Ez az a föld, ami eltemet.
    Kék a Duna, vörös a vér,
    Csepel színétől ragyog az ég.
    Leng a zászló, zúg a taps,
    Szem szárazon nem marad.

    Hééé óóóó!
    Emeld magasra a zászlót!
    Hééé óóóó!
    Mondjuk együtt a jelszót!
    Azt, hogy:

    Hajrá Csepel! Hajrá Csepel!
    A szívem tiéd, nem hagylak el!
    Hajrá Csepel! Hajrá Csepel!
    Egy a cél, ma itt győzni kell!

  29. nagyapó szerint:

    Talán meg kellene kérdezni Losoncit. Hátha tud valamit.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  30. Királyerdei szerint:

    Kint van Tasson az unokáknál.Bár szerintem hallgatni fog ő is.
    Veszélyes tudni valamiről,ami az mszp-t kellemetlenül érinti.Lsd.gyilkosságok.

  31. manó szerint:

    http://www.csepelscalapitvany.hu/
    “Tevékenységünkkel, terveinkkel kapcsolatban kérjük, hogy javaslatait, véleményét juttassa el hozzánk. Az Alapítvány munkáját személyes közreműködéssel, a sportéletben, közösségünk fejlesztésében részt vállalva, vagy anyagi felajánlások formájában is támogathatja.”

  32. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Királyerdei! Akinek tiszta a lelkiismerete nincs mitől félnie!
    Hova akarod az igazságot vinni magaddal? Tisztáttalanságot akarsz örükül hagyni germekedre, unokádra? NE FÉLJETEK! II. JÁNOS PÁL PÁPA IS EZT MONDTA HALÁLA ELŐTT!!! Akkor Te (Ti) mitől féltek (láncaitoktól), csak nem vagytok beszeri alakok? Hangsúlyozom a NEMZETI VAGYONT KERESTETIK!

  33. GONDOLKODÓ! szerint:

    Tisztelt Honfitársaim idézem Makovecz Imre: “Vezérre van szükségünk cikkének egy részletét, abban a reményben, hogy van aki még nem olvashatta.”: “Amikor kiderült, hogy megvan a Fidesz kétharmados győzelme, sírva fakadtam örömömben. De már a, következő pillanatban a holnapi tennivalóimra gondoltam. Nem tudok Szdsz-ben, Fideszben, pártokban gondolkodni. Az én fajtám egy keleti nép, amelyiknek ha nincs vezére egymást marja. Nekem Orbán Viktor személy nagyon fontos. Tessék tudomásul venni, hogy nincs más alternatíva rajta kívül! Vezérre van szükségünk, és nem egy áldemokráciára, ahol háttérhatalmak mozgatják a politikusok kezét, akiknek elemi érdekük a Kárpát-medence megosztottsága. Miért volt Trianon, ha nem azért, hogy megosszák a Kárpát-medencét?……………Van egyáltalán valami, amin nem kell változtatni? – Különös nép vagyunk, mert amíg a háttérpolitika tette, amit tett, közben szívósan épült egy második Magyarország. Tessék elmenni vidékre, és megnézni a népzene újjászületését! Itt van például a Sebő együttes, táncházak működnek, de a tévében ezekről semmit nem hallani. Az emberek még mindíg termelnek káposztát, sárgarépát, annak ellenére, hogy ezek a nemzetközi gengszterek egy fillért nem fizetnek érte. Afrikából hoznak be almát, miközben arra kényszerülnek sokan, hogy kivágják az almáskertjüket. De még mindig vannak almáskertek, barackok, van borkultúra, méghozzá nem is akármilyen. Nem tragikus a helyzet, de a tragédiához vezető szálakat el kell tépni. Akik multimilliárdosok lettek, mert annyit loptak és hazudtak, azoknak a gazdasági életben van továbbra is a jövőjük.
    Az új kormányunkat féltem is tőlük, mert gazdasági erővel fognak politizálni és nem politikai eszközökkel. Ha az elszámoltatás nem lesz radikális, csak húzzuk az időt, és a bíróságok Arany János című verse szerint “(Jobb felöl üt) nekem fütyől, / (Bal felől üt) s nem nekem fütyöl” stílusban intézik az ügyet, akkor baj lesz. Én államosítanék, elvennék tőlük mindent, és akkor tenném fel nekik a kérdést: Kommunisták akartok-e még maradni vagy nem? És akkor még úriember vagyok.” Ezeket szerettem volna kiemelni, amellyel a magam részéről egyet tudok érteni. Mi az hogy!

  34. zed szerint:

    GONDOLKODÓ = “?!” 😀

  35. " ?! " szerint:

    Tévedsz Zed.

  36. zed szerint:

    Nem tévedek, IP-címed: 81.132.176.14 😉

  37. donquijote szerint:

    Mi van Zed feltörted az oldalt? 🙂

  38. Gigi szerint:

    Kedves nagyapó,
    a június 11., péntek 23:13-koridra: az emlegetett 8 millió euró a CIB Banké, hiszen ennyit fizettek a jelzálog bejegyzéséért. Hogy hitel formájú-e a tőkeinjekció, az számomra az eddigiekből nem derült ki, de a lényeg, hogy a magánalapítványnak kell visszafizetnie, ha nem akarja a banknak átjátszani a vagyont.
    A kérdésem továbbra is fennáll: amennyiben magánalapítványról van szó – még ha gyanús, manipulált, igazságtalan stb. módon “jó régen” létrejöttről is -, akkor milyen alapon kellene MOST elszámoltatni, és az önkormányzatnak mi köze kell, hogy legyen hozzá?

  39. obama szerint:

    Na, hazajöttem!
    Akkor egy kis info a tisztánlátásért!
    1998.-ban a Csepel SC-nek 9oo.ooo.ooo millió, azaz kilenszázmillió forint köztartozása volt. Bízakodtak, hogy majd a választásokat követően valahogy elsikálják, mint tették azt több, nagymúltú egyesületnél. De beütött a krach, a választást abban az évben a FIDESZ nyerte meg, s nem az MSZP!!! Féltek, hogy az “állambácsi” ráteszi a kezét az ingatlan vagyonra , valamint az életbelépett új szabályozók szerint -a felelőtlen gazdálkodásuk miatt keletkezett adósság miatt- , nem kaphatta meg az egyesület az központi pénzeket, így veszélybe került az egyesület működése, az olimpiai felkészülés. Ekkor döntöttek úgy, hogy az ingatlan vagyont kimentik az alapítványba, a szakosztályoknak pedig külön-külön egyesületekké kellett alakulniuk, a Csepel SC pedig vagyon nélkül az adóssággal terhelve, Losonczi Flórián “vezetésével” maradt meg. Az önkormányzat beígérte a szakosztályok támogatását és az SC-ben maradt 2-3 ember fizetését. (Losonczi Flórián azóta nyugdíjba ment)
    Tehát az SC ügyét nem 2003-tól kell vizsgálni!!!
    Érdemes lenne foglalkozni azzal, hogy az SC pénzéből vásárolt üdülő ingatlanoknak mi lett a sorsa, stb. stb. !!!! A felelősök egy része még mindig vezető beosztásban van, itt élnek közöttünk!!!!!!!!

  40. GONDOLKODÓ! szerint:

    Nyolc hosszú, keserves és megszégyenítő év alatt tapasztalhattuk a nemzet lelkiállapotának és a választók hangulatának, ítélőképességének a hullámzását. Egy Gyurcsány nevű, az államkasszából megtollasodott, a hatalomvágytól megrészegült „karizmatikus” figura lenyűgözte előbb a pártja tagságának nagy részét, majd a gyengébb intellektuális képességekkel rendelkező szerencsétleneket. Hazudozhatott összevissza, kellethette magát úgy, ahogyan normális és jó ízlésű ember még a politikai sikerekért sem képes kelletni magát, rajongóinak köre kitartott mellette, kitartott a pártja is, ő volt a vezér. Azután ritkult körülötte a levegő, egy újabb hullám letaszította a maga ácsolta trónusról. Gyűlölt ellenfelére mutogatott folyton, mint az ördögre, igyekezett Orbán Viktorról kialakítani a diktátor képét, aki ha helyzetbe kerül, mindent elpusztít maga körül. A porhintés eleinte úgy-ahogy táptalajra lelt bizonyos körökben. Később már csak azt sikerült neki és társainak elérni, hogy egy újabb hangulathullám révén az emberek legyintsenek: „egyik kutya, másik eb”, vagyis kerüljön legalább egy nevezőre a sötét és a világos karizma. Azután jöttek a választások, és jött a fordulat a közvélekedésben is: a sötét hatalmasat bukott, a világos még nagyobbat emelkedett. Nem sikerült az egynevezős játszma sem.

    Most itt tartunk. A kormány dolgozik, programot ad, és bizalmat teremt a bizalmat vesztett politikai hadszíntéren a közvéleményben, még részint a baloldalon is. A parlamenti ellenzék fanyalog, Gyurcsány pedig eszelősen szervezkedik, pontosan úgy, ahogy az a hatalomba szédült, zavart lelkű, beszűkült tudatú emberektől várható. Láthatóan hergeli magát, idegesen rángatózik a „karizmája”, eltűntek a rajongók is mellőle. Most vagy képes fanatizálni, megőrjíteni még maradék pártját is önmagával együtt, vagy saját sötét mélységeiben hamvad el. Egyelőre a világos karizmáé a tér, a feladat és a munka – nevezhetjük ezt akár küldetésnek, a józan ész, a világos beszéd és a nemzeti elkötelezettség jegyében. A sötétet meg jó volna elfelejteni már.

  41. GONDOLKODÓ! szerint:

    Ez a Podolák György az aki a Kerékpár-Varrógépgyárat vezette valaha? (azt is ő tette tönkre?) Uram isten, ha az akkor mi mindenben ügyködött, különösen akkor, amikor a fletó mellett lehetett!

  42. Gigi szerint:

    zed, köszi a linket, tanulságos volt, még ha régen is született az írás!

  43. Herbert szerint:

    T. Gigi! Milyen alapon kéne foglalkozni vele? Az igazság kiderítese okán. Ősszel választások jönnek. A kerület polgárainak JOGUK VAN MEGISMERNI, kiknek a keze van abban a gyanús történetben.
    Nem árt esetleg megismerni a “nagy elődök” szerepét. Akik az utódaikat kiválasztották.
    Te pesze a homokba dughatod a fejed, magánügyed.
    De azt hiszem, ti ” érdektelenek ” vagytok kevesebben.

  44. Demeter J szerint:

    Zed sokadszora mellébeszél, már csak ilyen. Az általa idézett cikknek semmi köze nincs a tárgyhoz. Gigi meg újabb piros pontot kap tőle.

  45. Vica szerint:

    Ez a cikk sem kötődik szorosan a tárgyhoz, de nem indult olyan téma, ahová illeszthetném. Mindenesetre szerintem igen érdekes és érdemes elolvasni.
    http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100612-susan-george-interju-az-attac-tiszteletbeli-elnokevel.html

  46. Ditte szerint:

    Természetesen az alapítványok nem olyan módon működnek, mint egy gazdasági társaság. A gazdálkodási előnyök miatt elszámolási nyilvánossággal tartoznának a közösség felé. Az alapítói célnak meg kell felelni, ha sport célra lett alapítva, akkor annak. Az nem úgy megy, hogy azt építek a pálya közepére, amit nekem tetszik. Ez még akkor sem lenne így, ha az urak saját pénzüket lökték volna bele az alapítványba.

  47. Gigi szerint:

    Demeter J.,
    nem emlékszem korábbi piros pontra zed-től, amúgy nem is arra gyúrok, csak tetszett az ajánlott írás.

  48. Gigi szerint:

    Kedves Herbert,
    az igazságról és a nyilvánosságról egyetértünk, csak éppen nem kizárólag a kampány okán kellene vizsgálódni, ráadásul söprögetni előbb a saját porta körül illik… Azt pedig nem tartom struccpolitikának, ha egy magánalapítvány önkormányzathoz való hangos követelése szerintem nem elég megalapozott jogilag (már csak azért sem, mert sosem volt az övé, hanem a CSM-é mint vállalaté). Ezzel nem a sumákságok pártján vagyok! Sokkal inkább arra irányítanám a figyelmet, hogy – a népszavazási kezdeményezésekhez hasonlóan – a parazsak felpiszkálása értő módon történjék, hogy végre legyen eredménye is…

Itt lehet hozzászólni !