Az egyetlen elültetett fájukat is halálra ítélték a szocialisták

Miközben a csepeli önkormányzat és a Főkert Zrt. 53 fát ültetett a Kozmosz sétányon, addig a szocialisták egyetlen diófáját egyszerűen kivégzésre ítélték elültetőik.

A dologra egy környékbeli hívta fel lapunk figyelmét, miszerint Takács Mónika és Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s politikusok egyszerűen rajta hagytak egy kötözőpántot a földbe helyezett diófán, ami – mint kiderült -azért gond, mert ez a műanyag a növény hosszú távú növekedését, fejlődését akadályozza, és a fatörzs tágulása miatt idővel megfojtja a növényt és annak leesik a lombkoronája.

Az MSZP-sek fája tehát valószínűleg néhány éven belül elpusztult volna, ha nincs egy szemfüles környékbeli, aki végül eltávolította a „gyilkos” pántot. Lapunk gratulál az ellenzéki képviselők „szakszerű” faültetési akciójához!

12 hozzászólás “Az egyetlen elültetett fájukat is halálra ítélték a szocialisták” bejegyzésre

  1. Betke szerint:

    De micsoda szerencse, hogy arra járt a szemfüles, így reméljük megmarad a fa! A Vércse utca felé is járhatna valaki illetékes és jelezhetné, hogy milyen elhanyagolt az önkori telke!

  2. Horváth János szerint:

    És milyen lehet ennek a szemfülesnek a lelkivilága, ha rögtön hozzátok szaladt!

  3. Nagymama szerint:

    Talán egyszerűen, szó nélkül, le kellett volna vágni és kész.

  4. Jenci szerint:

    Ilyen hülyék a szocik 🙂

  5. Johnny szerint:

    Te Isten barma…
    Nincs jobb dolgod? 🙂 😀 😛 😉
    A PE vezetékkötegelő, kint az esőben, napon, hidegben, melegben 1 év alatt lenyomta volna a fa, főleg egy diófa!
    Mielőtt kitalálod a vonatot, először tudd, hogy miről beszélsz.

  6. Qqriq szerint:

    A műanyag bilinccsel rögzítették hozzá a karóhoz, amit viszont elloptak.

  7. Hülyeábelattila szerint:

    Ez a cikk annyira szánalmas.

  8. csak úgy ... szerint:

    “Negyven fát vágtak ki a Kis-Duna parti nyári napközis tábor területén épülő focipályák helyén – tudtuk meg.

    Ahol a XXI. kerület fideszes városvezetése valamilyen fejlesztésbe vágja a fejszéjét, ott újabban mindenhol az élő fák sokasága bánja ezt. Nincs ez másképp a Hollandi úti napközis tábor területével sem. Itt az önkormányzat és az MLSZ megállapodása szerint focipályák létesülnek.

    Igen ám, csakhogy amikor elkezdődött a kivitelezés, egyúttal egy tereprendezésnek hazudott fairtási hadművelet is kezdetét vette. Mivel a Hollandi út mellett futó terület eléggé szem előtt van, hamar ellepte a csepeli Facebook-csoportokat az öles facsonkokról készült képek özöne.

    ….. “

  9. csepelikerdezo szerint:

    Ábel Attila a lelki és szellemi nyomorék…

  10. Nagyapó szerint:

    A csemete rendkívül vézna. Vehettek volna nagyobbat – 2m felettit, amit rendesen kellet volna karózni. (Igaz drágább, de egy gyűjtéssel megoldható). Meg kellett volna kérdezni a Csepeli Kertbarátkört, vagy legalább megnézhették volna, hogyan ültet az önkori!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. barvagarbalarka szerint:

    Hány évesek szintje ez a vagdalkozás?

  12. lutria szerint:

    Még jó hogy beleírták a cikkbe hogy “hosszútávon” akadályozta volna a fa fejlődését,tehát ha nincs a szemfüles famentő akkor sem történik valszeg jövő tavaszig-nyárig semmi visszafordíthatatlan károsodás.
    Amúgy a Szent Imre téren hányszor-hány fát kellett újraültetni a park legutóbbi átépítésekor?Ott ki volt a hozzá nem értő,ki ítélte “halálra őket” és még csak évekig sem tartott csak pár hónapig…
    Persze lehet mondani hogy az benne van a pakliban hogy pár % nem marad meg de akkor erre az 1 darabra miért nem vonatkozik ha megtörténne?

Itt lehet hozzászólni !