Átverte majd cserben hagyta a csepeli vagyonkezelő egy társasház lakóit?

“Hagyományos értékek, haladó szemlélet”

Csepel.info

Parkoló

Így néz ki “csúcsidőben” a parkoló

„Arra kérjük a Polgármester Urat és a tisztelt képviselőket, hogy Szenteczky Jánost, mint a CSEVAK Zrt. vezérigazgatóját tisztességtelen magatartása miatt a lehető leghatározottabban vonják felelősségre!” – Többek között ez szerepel abban a petícióban, amelyet a csepeli képviselő-testület januári ülésén adtak át a lakók a polgármesternek és a képviselőknek.

A társasház lassan egy éve tiltakozik a ház elé tervezett kétszintes parkoló megépítése ellen. Ez alatt az idő alatt sok mindent megtapasztaltak, de amit Csevak most művelt velük, azon még ők is megdöbbentek.

Mint arról lapunk korábban beszámolt, a csepeli önkormányzat a II. Rákóczi Ferenc út 94-104. számú társasház elé egy kétszintes parkoló megépítését tervezi, dacára annak, hogy a parkoló jelenleg sincs kihasználva. Az érintett társasház lakói már az első tervek bemutatásakor tiltakoztak az elképzelés ellen, azonban Gergely István, a terület MSZP-s képviselője is a lakók határozott kérése ellen szavazott. A döntés az ellenzék elutasítása mellett, az MSZP-SZDSZ szavazataival született meg.

A lakók, akik értelmetlennek és károsnak tartják a terveket, többször is kezdeményezték a döntés visszavonását. Aláírást gyűjtöttek, ahol a teljes ház kérte a polgármestert a döntés megváltoztatására, Borbély Lénárd ellenzéki képviselő pedig a társasház kérésére előterjesztést készített, amelyben szintén a döntés megváltoztatását, valamint a környék rendbetételét kezdeményezte. Ezt sem fogadta el a többség.

A nagy átverés

A kétszintes parkoló megépíttetését az önkormányzat nevében eljárva a Csevak Zrt. végzi, így ők voltak azok, akik megkérték az építési engedélyt. Ekkor kezdődött csak igazán a társasház kálváriája. Az említett társasház közös képviseletét ugyanis eközben szintén a Szenteczky János által irányított Csevak Zrt. látta el. Elnök – elnökhelyettes, döntéshozó – a döntés kivitelezője, kivitelező – közös képviselő. Bármelyik oldalról is nézzük, a Csevaknak kellett volna eljárnia saját maga ellen.

Ezek után talán nem csoda, hogy a Csevak által megkért építési engedélyt a ház egyik lakója fellebbezte meg. Bár a lakók úgy tudták, hogy a fellebbezést időben és a megfelelő jogi feltételeket teljesítve adták be, nagy meglepetésükre azt érdemi vizsgálat nélkül mégis elutasították. Az elutasítás első oka az volt, hogy a fellebbezés a jogorvoslati határidőn túl lett benyújtva.

Mint kiderült, a Csevak – mint építtető – által beadott építési engedélyt a Csevak – mint közös képviselő – augusztus 6-án vette át hivatalosan. De csak később függesztették ki. A kifüggesztett lapon ráadásul augusztus 15-i beérkezési dátumot szerepeltettek, ami a fellebbezés szempontjából létfontosságú. Ezek után nem nehéz rájönni, hogyan sikerült a fellebbezést határidőn kívül beadni.

De a java még csak ez után jött. A fellebbezés elutasításának második pontja ugyanis az volt, hogy a Csevak – mint közös képviselő – a lakók nevében le is mondott a fellebbezés jogáról. Ezzel a Csevak – most mint az önkormányzat képviselője -, bebiztosította a saját engedélyük számára, hogy az támadhatatlan legyen a társasház közösségének részéről.

És még mindig nincs vége. Miután a Csevak tudomására jutott, hogy az említett lakó mégis fellebbezett – és ez, mivel nem a ház képviseletében történt, a fellebbezési időt kivéve szabályos lehetett volna – egy közgyűlési döntést kihasználva azt kérte a hatóságtól – mint közös képviselő -, hogy a jogorvoslati kérelmet tekintsék a házközösség fellebbezésének. Azaz, mivel a Csevak – mint közös képviselő – a házközösség részéről korábban végérvényesen lemondott a fellebbezés jogáról, ezzel elérték, hogy az egyénileg benyújtott fellebbezési kérelem a házközösség kérelme legyen, azaz legyen semmis.

Az elutasítás jogorvoslásának a határideje 2008. december 19-ével járt le. Olvasóink a fent leírtak után talán már kitalálták, hogy a Csevak december 20-ra hívta össze a lakókat, hogy megvitassák az elutasítás körülményeit, és „döntsenek” a további jogi lépésekről.

Ez volt az a pont, amikor az ügy minden egyes mozzanata ismerté vált az érintettek körében, amivel a társasház lakói Szenteczky János vezérigazgatót a helyszínen szembesítették. Erre a válasz igen egyszerű és rövid volt: a Csevak – mint aki jól végezte dolgát – lemondott a közös képviseletről és cserbenhagyta a lakókat.

Lapunk értesülései szerint a társasház felháborodott lakóinak petícióját átvevő Tóth Mihály polgármester ígéretet tett arra, hogy a következő ülésnapon a testület foglalkozni fog a lakosság kérésével. Mindeközben a Csevak Zrt.-t ellenőrző felügyelő bizottság belső vizsgálatot is lefolytatott az ügyben, ahol információink szerint elmarasztalták a Zrt.-t a történtek miatt. Szenteczky János, a Csevak Zrt. vezérigazgatója egyébként a helyi MSZP alelnöke is egyben, személyes honlapján pedig a „Hagyományos értékek, haladó szemlélet” mottó olvasható.

Csepel.info

A petíció szövege a következő:

P E T Í C I Ó
Tóth Mihály polgármester és a csepeli önkormányzat képviselői részére

Tisztelt Polgármester Úr!
Tisztelt Képviselő Asszony/Úr!

Az Önkormányzat a II. Rákóczi Ferenc út 94-104. társasház elé egy kétszintes parkoló megépítését kezdeményezte a lakók tiltakozása ellenére! 2008. szeptemberében tiltakozó aláírásokat (a teljes ház aláírta) is átadtunk a Polgármester úr részére, azonban azt semmibe vették.

A parkoló megépítésére kiadott építési engedélyt megfellebbeztük, azonban azt elutasították két alapvető indokkal: határidőn túl lett beadva a fellebbezés, mivel társasházunk közös képviselője, a CSEVAK Zrt. (aki egyben az építtető is az önkormányzat nevében) számunkra megtévesztően informált minket a határidők számításával kapcsolatban; másrészt a társasház tudta nélkül a CSEVAK Zrt. a nevünkben lemondott a fellebbezési jogunkról, amivel még ezt követően is visszaélt. A közös képviseletet ellátó CSEVAK, miután becsapott bennünket és ezzel mi szembesítettük Szenteczky János vezérigazgatót, ezután cserbenhagyva minket minden indoklás nélkül felmondta a közös képviseletet. Az, ahogy magára hagyta a házat, elfogadhatatlan és erkölcsileg elítélendő!

Mindezért tiltakozásunkat fejezzük ki és a megfelelő jogi lépéseket megtesszük! Elsőszámú felelősnek Szenteczky Jánost tartjuk!

Arra kérjük a Polgármester urat és a tisztelt képviselőket, hogy

1. vonják vissza a társasházunk elé tervezett kétszintes parkoló megépítését;

2. valamint Szenteczky Jánost, mint a CSEVAK Zrt. vezérigazgatóját tisztességtelen magatartása miatt a lehető leghatározottabban vonják felelősségre!

61 hozzászólás “Átverte majd cserben hagyta a csepeli vagyonkezelő egy társasház lakóit?” bejegyzésre

  1. baniko21 szerint:

    Szilveszter, Szilveszter!
    Már megint egy szemtől szemben hazugság. Van egy jó magyar közmon-
    dás: a hazug embert hamarabb utol érik, mint a sánta kutyát. Nem tu-
    dok igazán örülni az újabb megbukásnak. Mszp alelnök léttedre, no meg
    amiket itt írkáltál tényleg “fedhetetlen” jellemü ember vagy. Azt hiszem,
    hogy a nagyon vágyott képviselőségedre áment mondhatsz. Mi a fenéért
    nem értitek már meg, hogy elég a hazugságokból. Még nincsennek az
    emberek annyira elhülyitve, hogy ne jönnének rá.
    Remélem ezek után még álmodban sem veszed a szádra, hogy Te egy
    baloldali elkötelezettségü ember vagy, mert már a világon senki nem
    hiszi el. Ki is írt itt a lesötitétett autódról? Mit is írt? Ja már tudom! A maffi-
    át emlegette.

  2. Nándi szerint:

    Ezekből az MSZP-nél megszokott “hagyományos” értékekből köszönöm, de nem kérek.

    Az MSZP második generációja úgy látszik, hogy még az elsőnél is rosszabb. Ez a haladó szemlélet? Mi felé halad? A mégnagyobb pofátlanság felé?

    Gratulálok Szenteczky úr! Nagyon cseles megoldásokat vetett be. Kár volt.

  3. Gabesz szerint:

    En azt sem ertem, hogy annakidejen ( ennek mar tobb,mint 10 eve es akkor en meg nem laktam ott, tehat en nem is valasztottam), hogyan lehetett megvalasztani a CSEVAK-ot,mint kozoskepviselo.Soha semmit nem tettek ertunk csak a penzt vagtak zsebre.A hazakat sosem ellenorzik.Se a takaritast ami hagy nemi kivanni valot, se azt, hogy minden rendben van-e.Villanyegoket, ha kiegnek nekunk lakoknak kell betenni es a sajat penzunkon megvenni ha nem akarunk hasraesni a lepcsohazban es hogyha este hazaerunk megtalaljuk az ajtozarat.A szemetugy sem megoldott.A szemetszagtol/kukaszagtol nem lehet ablakot nyitni,mert eppen azablakunk alatt van.A kukataroloban nyuzsognek a svabbogarak.Szornyu allapotok vannak es meg ez a parkolohaz historia is.A lakasok elertektelenednek eladni szinte keptelenseg, de fenttartani is,mert a tavfutes miatt mar igy sem kell senkinek.

  4. Manolo szerint:

    A CSEVAK vezetosegeben lenni affele jutalom arrafele Csepelen, a PARTTOL, regebben fb/it tagsag, ma nem tudom mi az emlitett “ur” pozicioja, de sokszazezer ft havi fix a keves teendoert volt mar anno is. Egyebkent ezert a posztert is kokemenyen marakodtak/nak(?) az ifjuszocik Csepelen. Tenyleg, mi van Deme cucuval? Nagy a csond!

  5. asdf szerint:

    nem tudni mi van vele, de ez most itt a Szenteczky-féle cucc.

    összeáll a kép: azért van sötétítve az autója ablaka is, nehogy az emberek szemébe kelljen néznie azok után, ahogy cserben hagyta a lakókat. és ki tudja még hány ilyen eset van, amiről (még) nem is tudunk. nem csoda, hogy ennyire ideges Szenteczky mostanában. Rá egy kicsit hamarabb rászakadnak a gerinctelen húzásai, mint a többi szocira, de eljön majd az ő idejük is.

  6. balszélső szerint:

    Bizony, bizony: nem könnyű manapság a fényes karrierről álmodozó sorsa.
    Először házon belül kell megvívni a csatákat. Rábeszélni az öregeket a nyugdíjra. Lekőrözni a szintén nagy terveket szövögető kortársakat.
    Aztán meg ott az ellenzék. Komolyan veszik szerepüket. Mindenbe beleütik az orrukat, semmit nem akarnak elhallgatni, sőt…
    Mindenek felett az országos széljárás sem a legjobb. Meg kell magyarázni a tömegeknek, hogy ebben az országban csak egy erő képes értük dolgozni 24 órában.
    Hamarosan eljő a kánaán, amitől az ellenzék vezére már csomagol (legalább is kéri előnyugdíjazását).

  7. Csaba szerint:

    Akkor ha jól értelmezem a fentieket, akkor a csevakos Szenteczky a lakók ellen küzdött, mint a lakók közös képviselője. Aztán nem bírt el a házzal, és feladta a küzdelmet saját maga ellen…

    Nincs valami baja ennek a hataloméhes csávónak? Azt hinné az ember, hgoy a fiatalabb szocialisták jobbak, mint az öregek (mint az öreg kommunisták), de azt látni, hogy nem hogy jobbak, inkább sokkal rosszabbak és gátlástalanabbak.

    Nehezen írom ezt le, de ilyen nyíltan szembeköpni a képviselteket talán még a 15 éve regnáló vezetés sem tette. Bár nekik is van bőven elszámolni valójuk, de még ők is jobbak lehetnek (úr isten, miket mondok), mint amilyen ez a csávó.

    Ki kell rúgni!

  8. Szilveszter szerint:

    Kedves Banokó!
    Egy kicsit nem értem, amit írtál, illetve egy kicsit sem értem? Engem szólítasz, és Szenteckynek írsz? Megbuktam? MSzP alalnök létemre? Lesötétített autó? Úgy nagyvonalakban tedd ezt a helyére, mert így én sem értem.
    Kedves asdf!
    Te autó vezetés közben merre nézel? Én láttam egyszer Szenteczkyt vezeni, ő úgy csinálja, hogy előre néz. A szélvédő nincs lesötétítve, és éppen az emberek szemébe néz. Az emberek is nézhetnek az ő szemébe.
    A hangulatkeltés viszont megint rendben van itt az infón. Gondolom, hogyn nem lep meg Titeket, hogy azt mondom, hogy a fenti történet itteni megjalanítése csak a Fidesz oldali kreálmány. Kérlek ne lüktessetek most, hogy akkor én mondjam el a másik felét, mert ez nem az én asztalom. Gondolom a Szenteczky oldalán találtok majd választ erre is. Bár úgyse hiszitek el, úgyhogy majdnem feleslege is erre reagálni. De ha van kérdés, akkor lesz válasz is.
    Azt viszont örömmel látom, hogy sikerült végre egy fényképet tisztességesen megcsinálni. Ha egy kicsit még balra fordította volna a lencsét, akkor a hátsó részben parkoló száz autó még ennyire sem látszana. Kár, hogy nem tette mellé a Szent Imrén a posta előtti részt, mert azon látszana, hogy miért kell a parkoló.

  9. Nándi szerint:

    Fidesz kreálmány? Dehát Szilveszter, te elolvastad ezt egyáltalán?

    Ha mindez igaz, már pedig a cikket a petíció alátámasztja (gondolom hogy nem hamisították meg), akkor Szenteczky eljárása igen aljas volt.

    A szélvédőt nem értem, hogy hogy jön ide. Le van sötétítve, vagy nincs. (valahol még arról volt szó, hogy le van, de ez is mindegy most).

    Szilveszter, nem is tudom, hogy te honnan vagy olyan biztos abban, hogy Sz. honlapján lesz válasz rá. Talán te szerkeszted titokban?

    Mi a véleményed arról, hogy lemondott a lakók fellebbezési jogáról a Csevak? És erről nem is szólt nekik, ha jól értem. Na ezt támaszd alá, ha tudod.

  10. balszélső szerint:

    Nándi! Nem titok.

  11. Ellus szerint:

    Kedves Mindenki!

    Végre itt volna az ideje, a csevak apróbb és nagyobb dolgait nagyító alá venni. Vannak közös képviselők, (talán 5-6 ember), akik a “közös képviseletet ellátják. Tessék-lássék módon. A csevak a társasházak nagy részét örökös jogon szerezte meg még IKV korában. A “közös képviselők” fejenként 8-10-15 társasházat “képviselnek”. Soha nem érhetők el, arrogánsak, közgyűlésekre többnyire fel sem készülnek. A társasházak lakói javarészt közömbösek, a számvizsgáló bizottságok tagjai is be vannak betonozva az érdektelenség miatt. A jogkövető kisebbség alig tudja érvényesíteni a TH törvényben adódó jogokat. A közös költségeket a csevak legombolja, a munkákat pedig a “haveri” vállalkozók kapják (talán csak egy kézszorításért?) a kiadható helyiségek szintén örökös jogon a csevak által kerülnek értékesítésre, mert (érdekes paradoxon, az önkormányzat mint sokszor ellenérdekű fél képviselője is a csevak a TH-ban). A TH törvények többször változtak, de a házak dokumentumai már rég nem jogharmonizálnak. A társasházak nagy részének nincs érvényes szerződése a kezelési költség ellenében “vállalt” feladatokról. A káoszban lubickolnak a halak.

  12. Wass Albert barátja szerint:

    Most értettem meg Szenteczky úr fényképezési hisztériáját. Ugyanis próbál előremenekülni, de- most élek a szoci szlogennel – lebukott, megbukott! Remélem férfi a talpán és pillanatok alatt cáfolja a rávetülő rágalmakat. És már megint ez a” semmittevő” Borbély Lénárd a “szemét-zsánerfotós- anyád ne sirasson Szitó Á. Jenő – , Orbán Viktor “fidesz helytartója”,már megint ez az ember pimasz arroganciával az érintett lakók érdekeit képviseli szemben ezzel a végtelenül jó emberrel. Aki nem ér rá, mert “…sokkal szívesebben fordítanám az időt kerületünk fontos ügyeire”.Tehát számára a lakók ügye nem fontos. Cserbenhagyásos gázolás!

  13. Manolo szerint:

    Sosrstarsak, viszonylag kezdo arc vagyok itt ezen a kivalo site-on, felvilagositana vki ki ez a nagytudasu Szilveszter forumozo tarsunk? Jomagam – mint regen csepeli – csak a brutalis gyilkossagi ugy kapcsan talaltam ra az oldalra nem tul reg.

    Egy szubjektiv megjegyzes a modszerekrol, legutobbi tortenesekrol. Feltetelezem, Csepelen azert mennek kisse furcsan a dolgok, mert “tortenelmileg ugy alakult”, hogy Csepel mindig is voros volt, igy az ellenzek – bar probalkozott – egyelore mindig alulmaradt, sot volt olyan valasztas, ahol az osszes szavazokor az 1. forduloban eldolt MSZP javara (majdnem mind ilyen, kiveve a 2006-os). Nos, elvtarsi logikaval itt az ‘ellenseg’ tehat nem az ellenzek, hanem a posztokra acsingozo haveri elvtarsak, klikkel stb … Ezert emlitettem, hogy az egyes posztokert itt-ott nagy harc van az MSZP-n belul lokalisan. Lasd Szenteczky, Csevak. Talan.

  14. miska72 szerint:

    Tóth Mihály polgármester ígéretet tett arra, hogy a következő ülésnapon a testület foglalkozni fog a lakosság kérésével.

    NEM FOGNAK VELE FOGLALKOZNI! TAPASZTALAT!
    Gazemberek vezetik az országot.
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos!
    A törvényes működésért a jegyző a FELELŐS!

    Ez az Önkormányzat NEM a lakosságot képviseli!
    Az üzleti érdek, és a mutyi, a csalás hazudás, okirat hamisítás ez az ami vezérli az Önkormányzati bandát!
    Okirat hamisítás, bejelentő hülyének nézése, hanyag ügyimtézés, hozzá nem értés.
    No comment.

  15. Lexon szerint:

    Ennek semmi köze a lesötétített autóhoz. Nagyon, nagyon kicsinyes dolog ezt felhánytorgatni Szenteczkynek.
    A közös képviselôs ügyben pedig nem petíciót meg nyílt leveleket kell írogatni, hanem FELJELENTÉST tenni!
    Már többször leírtam, hogy nem a kerítésen kívülrôl kell kiabálni, hanem odamenni, lebontani a kerítést és számon kérni rajta MINDENT.

  16. Gordon szerint:

    Lexon!

    A petíciók és a nyílt levelek demokratikus rendszerben legitim politikai eszközök. Ha van rá ok (jelen esetben van), akkor élhetnek vele a politikai szereplők.

    A szabályellenesen lesötétített autó nagy pofátlanság volt a részéről. Magának köszönhette a műsort, reméljük tanult belőle, bár ismerve a csepeli szocikat ez kétséges.

  17. Mózsi szerint:

    Ellus!
    Az első mondatoddal teljesen egyet értek. Egy Számvevőszéki, vagy APEH vizsgálat nagy valószínüséggel egy-két csontvázat kiborítana a szekrényből. Nem véletlen, hogy a csepeli szocik úgy kapaszkodnak a hatalomba, mintha a nagykabátjuk lenne. A szocik fordítva ülnek a lovon. A fidesz a hatalomra éhes balekok gyülekezete, akik csak a vádaskodáshoz, hangulatkeltéshez értenek. Szemben velük a felkészült, polgárbarát jó csapat, akik kizárólag az emberekért érzett, megalkuvást nem tűrő politikusok hada.
    A mondókad további részét meg azért hiszem el, mert laktam én is társasházban és ott is ilyen viszonyok uralkodtek.

  18. Ottó szerint:

    Régen is egy mocsok társaság volt a CSEVAK, de látom még most is az!!! Tisztelet a nagyon kevés kivételnek!

  19. médi szerint:

    Mindegy, hogy mit művel az mszp és holdudvara, ha látogatják a csepelen.hu-t, üdvözülnek. Nézzétek meg ti is:”ÜDVÖZÜLJÜK AZ MSZP HONLAPJÁN”. Köszönjük atyám, szép a magyar nyelv, de nehéz!

  20. Papi szerint:

    Manolo!
    Szilveszter nem más mint közönséges maszopos talpnyaló, akit ha szembesítes a saját és a maszop, szadesz nem igazmondásával rögtön másra terelí a szót.
    Pl: olvasd el mit írt baniko21 és olvasd el Szilveszter válaszát. Ebből rögtön ráfogsz jönni, hogy nem számít, hogy Te vagy bárki mit mond csak az az “igaz amit Ő mond. (Egy selejtes Tamás bátyó.)

  21. Ottó szerint:

    Minek oda parkoló??? Egy BKV jegy már 290 Ft!!! A színvonal viszont a béka feneke alatt van! Szerencsére már vagy jó 10 éve nem volt szerencsém a BKV járataihoz, de a kollégáim nap mint nap mesélik, hogy milyen körülmények vannak (télen nem fűtenek, nyáron meleg és büdös van, koszosak a járatok stb.). Szerintem aki teheti az nem fog tömeg közlekedni! Valamelyik előző hozzászólásban olvastam, hogy meg kellene nézni a posta környékét. Ez igaz, de ott azért van sok autó, mert az emberek postára mennek, annak meg ugye nincs értelme, hogy egy 10 férőhelyes parkolót építsenek, ami persze fizetős lenne! Erre inkább azt tartanám a megoldásnak, hogy a rendőrségnek a zárt parkolóját szüntetném meg és tenném nyilvánossá! Persze nem tudom, hogy ez jogilag lehetséges-e!? Bár ebben az országban a törvényeknek nem mindig van ereje! Az MSZP amit akar elintéz!!! De remélem, hogy a csevak igazgatójának lesz egy kis fejmosás az ügy miatt! Abban pedig csak bízhatom, hogy nem kapja meg a “jól végzett munkáért “az adófizetők pénzéből az évi 5 millió körüli prémiumot…

  22. Ottó szerint:

    Tévedtem!
    Egy nyilvános adat a csevak honlapjáról.

    A vezérigazgató éves prémiuma 5.760.000.-Ft, 101 fő dolgozik a csevakba de az éves “prémium keret” nem éri el a 16.000.000.- Ft-ot. A vezérigazgató prémiuma eléri a keret kb 30%-át, és akkor a helyettesét még nem is említettem. De szeretnék én is ott vezérigazgató lenni…
    Vagy mégsem? Szolgálati kocsi, prémium… ez igen! Az adófizetők pénzéből. Igen, igen!

  23. hollósi szerint:

    Tévedsz, Papi! Nem talpnyaló. A gépezet része, komoly jövedelemért cserébe (olvasd el Ottó fenti cikkét!!!). Ennyi pénzért már meg kell dolgozni. Két internetes honlapon – az összefogás jegyében – az ellenzék sértegetése, régi, piti dolgainak felkutatása nagy munka. Az övéinek sokat megér.

  24. miska72 szerint:

    Minek oda parkoló?
    Hát, valaki ebből is meg fog gazdagodni. 🙂
    IGEN IGEN!

  25. Szilveszter szerint:

    Kedves Papi!
    Köszönöm a bemutatást. Már aggódtam, hogy szó nélkül hagyjátok! A bértollnokot hagytad ki még! De hollósi segített a jövedelem feszegetéssel. Ha nem is kerek így de körvonalas. A valósághoz nincs köze, de a mumusvíziós hipotézist konkrétan alátámasztja.
    Kedves Hollósi!
    Valamelyik hozzászólásomban írtam, hogy nem kell már a régi dolgokat keresni, épp elég az aktuális ténykedésük ahhoz, hogy tiszta képet kapjunk az alkalmatlanságukról.
    Zugfényképészet (és még csak nem is képes egy fénykét sem elkészíteni rendesen) 10 éve bezárt csápos kutakra rámozdulás, vaker butítás a környék kommunális hulladákáról. Hát ennyi csepelen. És “fent”? Zakó vásár, reptér privatizáció? De ha semmi más nem volna csak a mostani sűrgős parlament feloszlatási görcs, ez akkor is éppen elég lenne, hogy konklóziót vonhassunk le. Egy “fejjel a falnak” társaság hogyan lenne képes országot vezetni?

  26. Ottó szerint:

    “Egy “fejjel a falnak” társaság hogyan lenne képes országot vezetni?”
    Kedves Szilveszter!

    Én is ezt gondolom csak ezt vetítsük le csepelre. Egy ilyen MSZP-s társaság hogyan képes a kerületet vezetni?

  27. Ottó szerint:

    Vagy úgy is feltehetném a kérdést, hogy hogyan képes MÉG MINDIG a kerületet vezetni?

  28. Egy lakos szerint:

    Aki nem tájékozott a témában (vagy nem olvasta a cikket)az minek ír ide be?
    Lehet tudni hogy a félrevezetés,a hazugságra épülő hazugság egyszer kiderül.Nálunk egy kicsit később,de az elszámoltatás,a felelőségre vonás is nagyobb lesz.
    szilveszter fél,érzi a jövőt,tudja hogy neki és a fajtájának nem lesz benne nagy része,ezért vagdalkozik,és ír ostobságokat!
    Szenteczky meg egy gerinctelen hernyó,roppant aljas módon próbált velünk elbánni! Megérdemelné a Börtönt(nem csak ezért),én csak a gyerekeit sajnálom nagyon,de nagyon!!

  29. Laca szerint:

    Ejnye, ejnye! Jól látom, hogy bérlakásról van szó és lakókról, nem pedig tulajdonosokról? Mi abban aljas és fondorlatos, ha a tulajdonos nem él a fellebezéssel? Ugyan hányan kérdezik meg az albérlőjüket, mielőtt döntenek pl. a falfestésről? És ha az albérlőnek éppen az a szín nem tetszik, írjon országos petíciót? Vagy az a baj, hogy nem lehet majd teljes pompájában csodálni a HÉV sineket?

  30. miska72 szerint:

    Ezek nem vezetik a kerületet. Ezek kisérleteznek!
    A kúrmány is ezt teszi az országgal.

  31. Ottó szerint:

    Laca!

    Ezt rosszul látod! Amennyire én átlátom és értem a dolgokat itt TULAJDONODOKRÓL van szó! Ezek nem önkormányzati bérlakások

  32. miska72 szerint:

    Ottó jól látod. Az Önkormányzati bérlakások a másik oldalon vannak. Laca képen az a téglavörös, na azok az Önkormányzati bérlakások.

  33. asdf szerint:

    nem vezetik. tönkreteszik.

    Szilveszter: A parkolós fényképről annyit, hogy ha megnézed, akkor a parkoló végétől a hév felöli oldalon jószándékkal kb. 15 autó áll egymás mellett, kb szintén jószándékkal van 10 autónyi üres hely és áll egy autó.
    kb ez van a túloldalon is, tekintve, hogy a két legközelebbi autó nagyjából egyvonalban áll. Ez kb 32 autó. Nem 50, nem is negyven.

    De itt egy link, rajta a kihasznált parkoló, lehet számolgatni az autókat.
    http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=47.42886,19.068012&spn=0.001706,0.00339&t=h&z=18
    (Erre a képre még te sem mondhatod, hogy rossz szögből van fényképezve. 🙂 )

    Érdemes az üres parkoló megtekintése után kicsit feljebb görgetni a postáig. Valóban tele van a parkolója. Aki autós létére képes lenne a mindig üres parkolótól a postáig elgyalogolni, az most is megtehetné, mégsem teszi.

    Szeretem a térképeket, időnként sokáig nézegetem a Google maps-et, mert egy olyan szemszögből láthatom a dolgokat, ahogy sokáig nem láthattuk. Viszont ahhoz, hogy belátható legyen, hogy a parkolóháznak azon a helyen semmi értelme, nagyjából fél perc is elegendő.

  34. miska72 szerint:

    Adsf ez mutatja a hozzá nem értést. 🙂 Az elvtársak inkább pasziánszoznak a gépen. TAPASZTALAT!

  35. Papi szerint:

    Nem baj Szilveszter Te is úgy fogsz járni mint az a köztörvényes fönököd (ferke gyerek). Nálad is a Pinokió effektus lessz. Tudod füllentés mértékével azonossan nő majd a Te orrod is ebben és a következő évben!!

  36. asdf szerint:

    kívánság az ellenségeimnek: legyen a csevak a közös képviselőd.

  37. kontrolcé+kontrolvé szerint:

    asdf: 🙂

  38. Szilveszter szerint:

    Kedves asdf!
    Mindíg azt mondjátok, hogy az MSzP fordítva ül a lovon. Ami képet feltettél azt megnéztem, de amúgy is látom naponta. Azt mondod, hogy aki a postára megy, az parkolhatna most is ott, ahol a parkolólemez lenne. Pont az a baj, hogy azoknak az ingázóknak, akiket Te a postánál látsz, azoknak kellene a parkolólemezen parkolni, így aki a postára megy, netán a Templom utcában lakik, tudnának parkolni a posta, vagy épp a lakóházuk előtt.

  39. Papi szerint:

    Hát tudod asdf!
    Ennyire “gonosz” még Te semm lehetsz!?

  40. asdf szerint:

    Szilveszter: az a baj a felvetéseddel, hogy az emberek nem így működnek, hogy ott kellene parkolniuk, ha a postára mennek. Ott parkolnak, ahol a legközelebb a postához helyet találnak. Senki sem fog kb 400 métert sétálni 10 helyett. Szóval aki a postára megy biztos nem ott fog parkolni. Ha van autód próbáld ki, hogy mekkora különbség van. Főleg ha sietsz. Ha a postán gyorsabban dolgoznának, akkor nem lenne nagy sor -> keveseb ideig parkolnának előtte. Amikor pedig a környéken lakók hazaérnek a munkából, akkorra már zárva a posta is.

    Ennél valami komolyabb érvet hozz fel, hogy miért ott kellene megépülnie a parkolónak.

  41. Csaba szerint:

    Szilveszter!

    Az az én nagy problémám most veled, hogy a cikkel kapcsolatban nem tudsz érvelni, és csak orbánozol és bécsi zakózól.

    Most az a helyzet, hogy kiderült, hogy milyen gerinctelen a főnököd. És te is ebben a csapatban játszol. Pedig rólad többet gondolntam.

    asdf-nek teljesen igaza van abban, hogy aki mostanában is le akarna ott parkolni, az most is megtehetné. Úgy, ahogy te, én is nap mint nap elmegyek arra, és csont üres az egész parkoló.

    Szilveszter, nem akarok neked rosszat tényleg, de ezt már nem bírom magamban tartani (amit asdf modott):

    “Legyen a CSEVAK a közös képviselőd!”

  42. Csaba szerint:

    Szilveszter és a többi ideirányított szoci fórumozó!

    Nagyon csendben vagytok. Itt miért nem jártatjátok a szátokat. A leírtak elég egyértelműek.

  43. balszélső szerint:

    Csaba! Konkrét kérdésre konkrét választ sose várj tőle. Az egyik cikkben kérdezel valamit, akkor feltűnik egy egészen más témában egy másik cikkre reagálva. Az általános szópufugtatás a terepe.

  44. jani szerint:

    Változatlanul fel kell tennem a kérdést ” Miért van közlekedési táblákkal jelőlve, lefoglalva kb 3o parkolóhely !!”ÖNKORMÁNYZAT GÉPKOCSIK RÉSZÉRE “.
    Próbáljon meg valaki beállni, ha autó ablakába nincs kitéve az önkormányzatis kártya , az autó ablakába, varázsütésre megjelennek a közterületesek, meg a rendőrök és már ott is a cédula !
    Közvetlen az önkormányzat elött van egy pár parkoló az bőven elég lenne a fő és alpolgm. úrnak és egy két szolgálati kocsinak. A több helyet foglaló táblát pedig azonnal el kell távolitani.
    Írtam már javaslatot arra vonatkozólag, ami javítana valamit a helyzeten de érdemben nem reagált rá senki.
    A “Lemez parkoló” mellett ágálóknak: kiváncsi lennék mit szólnának ha az ő házuk elé építenék, akkor is annyira szertnének parkolót ????!!!
    A lakók peticiójahoz annyit, bármennyire is jogos az nem érdekli az önkormányzatot mert az csak kb. 5o tiltakozás !!?
    A Kis-Dunapart ügyében átadott 6ooo ezer aláirásra is azt mondta a polgármeseter az a csepeliek egy részének a véleménye. Hát ennyire érdekli az önkormányzatot a lakók véleménye !!!
    Tisztázni kellene már végre ki van kiért !!!!!!

  45. Gabesz szerint:

    miska 72 teljesen jol latod a dolgokat,akik ezt az orszagot vezetik mind egytol egyig utolso szelhamosok a Csepeli polgarmesterrel egyutt !!
    Az a baj, hogy azokat a lakasokat mar igy is szinte keptelenseg eladni.

  46. LB szerint:

    Jani!
    Minden képviselőnek van olyan engedélye. És sokan élnek is vele, P+R parkolónak használják!

  47. jani szerint:

    T. LB !
    Az lehet, hogy a képviselőknek van “szabad” parkoló kártyájuk és biztos lesz nekik akkor is ha fizetős lesz.
    Kiváltságosok nem csak az országban hanem Csepelen is léteznek ill, vannak. Nem mind képviselő aki ott parkol “szabad” kártyával.
    Meg lehet róla győzödni mikor reggel kezd tele lenni a parkoló ! Tutira vehetjük lesz szabad kártyás hely akkor is, ha fizetős lesz a parkolás !
    Engem az érdekelne milyen alapon ??!! Ismerve az eddigi, kérdésre adott válaszokat biztos majd megmagyarázzák mint szokták !

  48. Mózsi szerint:

    Jani ki választotta meg Őket? Én nem az biztos. Hétvégeken a piacon egyre többen szídják Mihályékat, da amikor a neked is feltett kérdést benyögöm oszlik a tömeg!

  49. bonifác szerint:

    Uraim!
    Mindig az erősebb kutya……Persze lehet változtatni azon, ki legyen az erősebb. Nosza, válasszuk meg! Tegyük lehetővé.

  50. Szilveszter szerint:

    Ne aggódjatok, itt vagyok, és válaszolok, mondom hogy mi van sorban.
    Nem szeretem ezt a beidézgetést, de szeretnék érthetően válaszolni.
    Asdf ezt írod: “Szilveszter: az a baj a felvetéseddel, hogy az emberek nem így működnek, hogy ott kellene parkolniuk, ha a postára mennek. Ott parkolnak, ahol a legközelebb a postához helyet találnak”
    Nem a postára menőknek kellene a parkolólemezen parkolni, ahogy azt már mondtam többször, hanem azoknak, akik a hévhez mennek, és egész nap a Szent Imrén hagyják a kocsit. Mivel ez van, akik a postára jönnek, nem tudnak parkolni, mert az ingázók elfoglalják egész nap a parkolókat. Megoldás: Agglomerációból érkezők megállnak a parkolólemez parkolóban, a postára járók meg parkolhatnának a Szent Imrén, ők kb fél óránként cserélődnek.
    Amikorra a lakók hazaérnek addigra pont nincs zárva a posta, mert a posta 20 óráig van nyitva. Az agglomerációsok meg 16-17 óráig dolgoznak a belvárosban, vagy még nmesszebb, vagyis úgy 17-19 óra között érnek ide a kocsijukért. (és persze bemennek egy fél órára még a postára. 😀 Nyugi, vicceltem)
    No a környéken lakók meg 17-18 óra körül szeretnének hazamenni, de a postázók, és az agglomerációsok még javában parkolnak a Szent Imrén.

    Kedves Csaba, remélem érvnek elfogadod Te is ezt.

  51. LB szerint:

    Szilveszter!
    Képtelen vagy felfogni, hogy az aglomerációból bejárókat nem lenne szabad beengedni a “belvárosba”! Tessék a HÉV-végállomás környékén megfelelő parkolót kialakítani!
    Azzal messzemenően egyetértek, hogy a Szent Imre téren és környékén max. 1 órát lehessen parkolni! Kis “Játékórát” kell kirakni a kocsi ablakába, és azon beállítani azt az időpontot, amikor a kocsi leparkolt.
    Ha 1 órán belül nem megy el, akkor elszállítják! Ha “véletlenül” rosszul állítja be a parkolás kezdetét, akkor szintén elszállítják!
    Tőlünk nyugatra ez egy jól bevált módszer!

  52. Csaba szerint:

    Szilveszter, ha már megszólítottál.

    A válaszodat el is fogadhatnám, ha egyetértenék vele. De nem. Sajnálom.

    Viszont azt látom, hogy nagyon-nagyon kerülöd azt a témát, hogy a főnököd miért b..szta át ilyen nagyon a lakókat. A tettére nincs magyarázat.

    A petíció az ő cselekedeteit firtatja többek között. Arról mi a véleményed, ezt írd már meg végre, kérlek.

  53. jani szerint:

    T. Mózsi !
    Megynyugtatlak, hogy én sem választottam meg egy önkormányzati képviselőt sem !
    Azt is elmondom neked, nem oszolnék a tömeggel ha éppen ott vagyok és felteszed az említett kérdést vagy más kérdést.
    Azt is elárulom , hogy a magam módján megpróbálok tenni a változásért, mert első sorban magammal akarok elszámolni ha felteszek magamnak egy egyszerű kérdést ” te mit tettél “. Én legalább megpróbáltam tenni valamit” !Mikor ezt mondhatom magamnak, akkor egy kicsit jobban érzem magam.
    Tudom, hogy nem sokat tehet egy egyszerű nyugdijas mert a lehetőségei nem sok módot adnak erre !
    Viszont minden rendelkezésemre álló lehetőséget megragadok, hogy szó, a beszéd erejével, tényekkel tudjak érvelni, miért is jutottunk ide és az én véleményem szerint mit kellene tenni. Megpróbálok kérdezni is annak reményében hátha kapok őszinte igaz választ.
    Leírtam már többször, leírom ujra én bárkivel hajlandó vagyok leülni beszélgetni aki- maradjunk szükebb kis otthonunk környékén- Csepelért hajlandó tenni is valamit nem csak szóban, hanem tettekben is . Engem nem érdekel ki milyen értékrend mentén gondolkodik. !
    Számommra az a lényeg, hogy minket csepelieket szolgálja az ötlet, javaslat, megoldás és az összefogás !!!!
    Azt kell megtapasztalni, hogy itt a kerületben csak ellenség létezik sokak szemében ez vonatkozik mindkét oldalra sajnos ! A lényeg pedig elsikkad !!
    Most nem beszélek az országos ellenségeskedésről, mert ott már már “háborúvá” élesedő ellentétekről lehet beszélni.
    Mondtam már az is, legalább itt Csepelen el kellene kezdeni a Csepel javát szolgáló együttműködést.
    Nem sokan reagáltal erre a felvetésre sajnos !
    Megmondom, őszintén mikor nagyon kezd elfajulni a “vita ” inkább kiszállok a fórumból egy időre, amig megnyugszom mert enegem nagyon lehangol , és nem vagyok hajlandó hasonló módon, stilusban véleményt mondani, beszélgetni.
    Nem titok az sem , hogy én az igazi baloldali értékrendek mentén gondolkodom, tudják rólam ezt itt a fórumon sokan.

  54. Szilveszter szerint:

    Kedves Csaba!

    Csaba:

    2009. január 29. 09:44-kor
    Szilveszter és a többi ideirányított szoci fórumozó!
    Nagyon csendben vagytok. Itt miért nem jártatjátok a szátokat. A leírtak elég egyértelműek.

    Ki kit szólított meg?
    No az, ha nem értesz velem egyet, azzal semmi baj nincs.
    Ha szerinted “kerülöm” a témát, hogy “főnököm” (ahogy írod) miért b.szta át a lakókat, arra talán azért nem reagáltam, mert nem tudom, hogy miről van szó. Ha Te tudod, hogy pontosan mi volt, netán még érintett is vagy az ügyben, akkor bátran elmondhatnád. De ha nem tudsz semmit, de érdekel, akkor talán kérdezz valakit, aki tud az ügyről Neked bővebbet mondani. Én nem tudok.

  55. Nándi szerint:

    Kedves Szilveszter!

    Szerintem a cikkben leírtak elég egyértelműek. Ennyi információ nekem pl. elegendő hogy meg tudjam ítélni a történteket és a szereplőket.

  56. Szilveszter szerint:

    Kedves Nándi!
    A cikben leírtak valóban egyértelműek, de abból a szempontból, hogy egyértelműen egyoldalúak. Ha Neked ennyi információ is elegendő, hogy ítélni tudj, akkor elmondhatod Magadról, hogy Te az egyoldalú információk alapján törsz pálcát bárki felett. Abban bizonyára igazad van, hogy nem keresed a másik oldal álláspontját, hiszen az csak megzavarna Téged.
    Az egyoldalú információk alapján hozott érzelmi döntések azok, amik mozgatják az egyik oldalt. Nagyszerű ez, hiszen nem kell gondolkodni. A leírtakban konkrétan benne van, hogy mit kell gondolni, és mit kell érezni.. Ez indukálja az “ítéletet”
    Van azonban egy másik oldal, ami szereti a másik álláspontját is megnézni, véleményét meghalgatni, és csak az után alakít ki véleményt, hogy mindkét felet meghallgatta. A pénzérmén az egyik oldalon a “fej” van, a másik oldalon az “írás”, ami megmutatja hogy a fej-nek mennyi az értéke. A két dolog elválaszthatatlan egymástól.

  57. Nándi szerint:

    Mellé beszélsz Szilveszter.

  58. matyi szerint:

    Csepeliek a Zöld Kis-Danapartért civil egyesület
    Tíztelettel meghivja önt
    az Önkormányzati vezetés szerepe a térség fejlődsében cimű
    Február10-én 18-órakor kezdödő lakossági Fórumára.
    meghívott előadó:
    Nográdi Zoltán orzággyűlési képviselő
    Mórahalom polgármestere
    Helyszin:Gyermek és ifjúsági Sport Centrum ebédlője.
    Budapest: XXI k Hollandi út 8-10 .

  59. kovács istváné szerint:

    Kedves hozzászolok! Annyi rosszat olvasok a Csevakról. Arra még nem gondoltak hogy ki is lehet lépni tölük meglehet bizni más közös képviselőt és önnáloan lehet gazdálkodni az ott befizetet közösköltség ott is lenne felhasználva csak elhatározás kérdése.

  60. a kivételezett szerint:

    Tisztelt Lakosok!

    Én olyan kivételes helyzetbe kerültem, hogy azt sem tudom, hogy másszak ki belőle.
    Ott lakom jelenleg, ahol a Csevak vezetője /milyen etikus, hogy megnyerte a saját pályázatát/, ott vettem lakást /Rákóczi Liget lakópark/ahol ő már nekiállt kampányolni a parkoló miatt a fent emlitett társasház ellen és lobbizik minden eszközzel, hogy a Csevak-ot válasszák a lakók, amint társasházzá alakulunk.
    Jelenleg a Tv ügyvédjét hivtam segitségül, mert a Csepeli Önkormányzatnál nem akarnak semmi bizonyitékomat nem hajlandók elfogadni a Csevakkal szemben. Talán a nyilvánosság majd segit a tv adás után, hogy ne jelöltesse magát a Szenteczky, hanem …, hogy megismerjék az igazi arcát a RL lakók is!

  61. […] parkoló megépíttetését az önkormányzat nevében eljárva kezdeményezte – egyébként rendkívül erkölcstelen körülmények között – a Csevak Zrt. Így ők voltak azok, akik megkérték az építési engedélyt. Csakhogy a […]

Itt lehet hozzászólni !