Rendbe teszi az önkormányzat a királyerdei “Kis Posta” környékét

Csepel.hu

Rendbe teszi az önkormányzat a királyerdei "Kis Posta" környékét

Sokéves huzavona után végre eladja a tulajdonosa azt a Mély utcai romos épületet és telket, ami miatt eddig nem lehetett rendbe tenni és megszépíteni a királyerdei “Kis Posta” környékét.

A képviselők úgy módosították a csepeli adósság-kezelési programot, hogy több embernek segíthessenek. Iskolai sporteszköz-beszerzésekről, defibrillátorok vásárlásáról és a “Ments Életet Alapítvány” támogatásáról is döntöttek a képviselők.

A Mély utca és Szent István út sarkán álló romos épület évek óta rontotta a környék látképét. Az MSZP-s vezetésű kerület ugyan meg akarta vásárolni 52 millió forintért, erre azonban a kerület kritikus pénzügyi helyzete miatt már nem kerülhetett sor. A fideszes önkormányzat sikerrel kerülte el a csődveszélyt, megszüntette a kerület 3,8 milliárd forintos hiányát, de a piaci ár sokszorosát nem kívánta kifizetni: a romos ház és a telek 52 millió forintos megvásárlása egyet jelentett volna a hűtlen kezeléssel. Több éves huzavona után a tulajdonos végül 15 millió forint + ÁFA áron adta át az ingatlant az önkormányzatnak. Ezzel megkezdődhet a környék rendbetétele: az önkormányzat olyan környezetet szeretne itt kialakítani, amely méltó a királyerdei környezethez. Az eredeti ár töredékéért történő ingatlanvásárlást a balliberális képviselők nem támogatták: ők tartózkodtak a szavazásnál.

2014 májusában indult az a csepeli mintaprojekt, melyben az önkormányzat a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel, a Budapesti Elektromos Művekkel és a Főgáz Zrt-vel közösen indított adósságkezelő programot. A képviselők most úgy módosították a májusi szándéknyilatkozatot, hogy több több olyan fogyasztónak segíthessenek, akik rezsitartozással rendelkeznek. A javaslatot csak Szenteczky János, az MSZP frakcióvezetője nem támogatta – ő tartózkodott a szavazásnál.

A jelen lévő csepeli városatyák valamennyien támogatták, hogy önkormányzati pénzből intézményenként egymillió forintért vásárolhassanak az iskolák nagy értékű sporteszközöket és 75 ezer forintért kis értékű sporteszközöket A kerület a költségvetés rendbetételének és a hiány megszüntetésének köszönhetően évek óta növekvő összeggel tudja támogatni az egészségügyi és oktatási intézményeket. Szintén mindenki megszavazta, hogy 700 ezer forintot biztosítson a kerület a csepeli rendőrségnek és tűzoltóságnak 1-1 defibrillátor vásárlására. Szintén támogatták a képviselők azt a javaslatot, hogy 200 ezer forinttal támogassa az önkormányzat a Ments Életet Alapítványt. Az összegből egy 13 éves chron-beteg kisfiú utazását fogja finanszírozni az alapítvány, akinek így régi vágya válhat valóra, hiszen végre repülőre ülhet.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !