Nyugdíjba vonult Harangozó Imre plébános

Csepel.hu

Nyugdíjba vonult Harangozó Imre plébános

Harangozó Imre atya nyugdíjba vonulása alkalmával 79. születésnapján hálaadó szentmisét tartottak és egyben köszöntötték utódját, Kertész Péter plébánost szeptember 9-én a belvárosi római katolikus templomban.

A Csákváron született Imre atyát július 15-én Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök helyezte nyugállományba. 55 évet töltött aktívan Isten szolgálatában. Lelkipásztori munkáját az egyházmegye kötelékében káplánként, plébánosként és esperesként végezte. 1959-ben Székesfehérváron szentelték pappá.

A Kisboldogasszony plébániára 2014. július 15-től Kertész Péter pápai káplán, kanonok, érd. főesperes, püspöki tanácsos atya kapott plébánosi kinevezést.

A templomban a hálaadó szentmisét az újonnan kinevezett plébános celebrálta, aki bejelentette, hogy véglegesen nem búcsúznak el a nyugdíjba vonult lelkipásztortól, hanem a közeljövőben is igényt tartanak munkájára. A csepeli egyházközség képviselőtestületének nevében az egyik hívő méltatta életútját, majd megköszönte a közösségért végzett 22 évi munkáját.

Ahogy a gyülekezeti tag beszédében fogalmazott: Imre atya mindig a hívek közösségét építette, papi hitvallásának vezérlánca a szeretet.

A hívek virágcsokrot adtak át Harangozó Imrének és a helyére kinevezett új plébánosnak, Kertész Péternek. Mindkettőjüket a gitáros énekkar és a Sekrestye Színpad tagjai énekkel köszöntötték. Ezután Kispál György atya, a Csepeli Lelkészi Kör nevében szólt hozzájuk, majd a kerületi egyházközségek vezető lelkipásztorai üdvözölték a plébánosokat.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Nyugdíjba vonult Harangozó Imre plébános” bejegyzésre

  1. Doki szerint:

    Köszönjük Imre atyának az elmúlt évek szentmiséit. Az Úr szeretete, jósága és áldása legyen rá.

  2. körorovos szerint:

    Imre atya igazi, jó értelemben vett “régi vágású” pap. 22 év a csepeli főtemplomban közel negyed évszázad, hála érte és neki.
    Sokan becsülik benne, hogy direktben sosem politizált, tudta, hogy nyájában, illően egy befogadó és nem kirekesztő népegyházhoz mindenkinek el kell férnie. És ez nem megalkuvást jelent, hanem mindenkivel szót ért.
    Nemcsak a lelkeket ápolta-ápolja, de anyagilag is mindent rendben tartott. Ennek- csak egyik- látványos jele a Szent Imre téri templom új, színes üvegablakai.
    Csepelen túlról is sokan fölkeresik templomunkat, hisz’ több mise is tartatik vasárnaponként, színvonalas prédikációkkal, pl. Rózsa Huba teológiai professzor úr által is.
    Bízunk az új plébános úr jó szervező készségében is.
    Imre atyának szívből kívánunk jó egészséget -felépülvén hirtelen és váratlan súlyos betegségéből-, és hogy még hosszú évekig továbbra is szolgálhasson az Úr csepeli szőlejében.

Itt lehet hozzászólni !