Titokban tartják a csepeli MSZP „őszödi beszédét”


Márciusban temetik a csepeli sportéletet?

Ennyi marad a Csepel SC-ből

Darabokra szedik: a zöld színnel jelölt
1/3-ad terület marad a sporté

„Hazudtunk reggel, éjjel meg este.” Ez a mottó illene a leginkább a csepeli önkormányzat gazdasági kabinetének január 31-i üléséről készült hangfelvételére és jegyzőkönyvére – ha annak kiadását nem tiltotta volna meg Tóth Mihály polgármester. Az ülésen arról volt szó, hogyan építenék be a nagy múltú Csepel SC területének 2/3-át bevásárlóközponttal, lakóparkkal és egyéb, nem sportcélú épületekkel azok után, hogy ugyanők mindezt rémhíreknek és hazugságnak nevezték. A tervek szerint az SC több ezer szurkoló befogadására alkalmas stadionját is munkagépek fogják a földdel egyenlővé tenni.

Új szavazásunk is a témáról szól: Ön szerint hazudott Tóth Mihály és Zárai László, amikor 2007-ben azt állították, hogy a Csepel SC-t nem akarják felosztani és eladni?

2007 nyarán több sportvezető és csepeli sportbarát is azzal kereste meg Németh Szilárd sporttanácsnokot, hogy a kerület központjában álló, magas ingatlan-értékű sporttelepet kétes hírű befektetők kívánják felaprózni, helyén lakóparkot, bevásárló- és szórakoztatóközpontot akarnak építeni. Az egyre gyakrabban megjelenő ,,táskás emberek”, a birkózóknak is helyet adó nehézatlétikai-terem bezárásának híre, a munkatársak elbocsátása, a ,,beígért” felmondások, az újra és újra előbukkanó földmérők is ezt a félelmet erősítették meg. Július elején Németh Szilárd és Hanzély Ákos Európa- és világbajnok östtusázó erről sajtótájékoztatót is tartottak, amelyen hivatlanul megjelent Zárai László, a Csepel SC Alapítvány elnöke is.

Igaztalan vádak…

Zárai László a helyszínen, majd a Csepel újságban (3. oldalon középen fent) nevetségesnek, sületlenségnek, igaztalan vádaknak nevezte Németh Szilárd kijelentéseit, majd a következőt nyilatkozta: „a sporttelep nem eladó! Épeszű vállalkozó meg sem vásárolná! A sporttelep osztatlan, közös tulajdon, amin nem lehet úgy lakásokat építeni, hogy a jövőbeni lakók tulajdonjoggal ne rendelkezzenek a labdarúgópályából is. Minden ilyen jellegű találgatás nevetséges, abszurd ötlet! Én magam csak a nyári uborkaszezonnak tulajdonítom, hogy egyesek hecckampányt folytatnak.”

A Csepel újság Zárai nyilatkozata után idézte Tóth Mihály polgármestert is (3. oldal, középen lent), aki Németh Szilárdot rémhírterjesztőnek és felkészületlennek nevezte, majd a következőket írta: „az alapítvány elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy nem épül lakópark a sporttelepen, ott mindig sportlétesítmény fog állni. Ez világos, egyértelmű beszéd és az önkormányzat nevében csak támogathatom, megerõsíthetem.”

…és a beismerés

Csakhogy, minden korábbi állításukat megcáfolva Tóth Mihály polgármester, Podolák György parlamenti politikus és Zárai László alapítványi vezető 2008. január 31-én már arról tartottak előadást, hogy a jövőben a Csepel SC területének már csak az 1/3-án lesz lehetőség a sportolásra. A prezentáció során ugyan szóba került a fennmaradó 2/3-nyi területen öregek otthona, kalandpark vagy kollégium létrehozásáról is, ez azonban információink szerint csak a valódi tervekről való elterelésre került bele a prezentációs anyagba. Ennél sokkal valószínűbb, hogy a prezentációs anyagban szintén szereplő lakópark, szálloda vagy bevásárlóközpont tervei valósulhatnak majd meg az egykor több ezer munkásgyereknek sportolási lehetőséget adó sportlétesítmény helyén.

Podolák György MSZP-s parlamenti politikus beszédében rámutatott arra is, hogy 150 millió forintba kerülne a stadion lámpáinak felújítása, amire érthető okokból nincs pénz, a helyére kerülő milliárdos létesítményekre viszont lesz. Tóth Mihály polgármester az ülésen pedig arról biztosította a terveket készítő cég képviselőit, hogy a márciusra elkészülő rendezési terv a befektetők érdekeit fogja szolgálni.

Méricskélők 2007. novemberében

Méricskélők 2007. novemberében (fotó: Ernő)

A polgármester diszkrecionális joga

A gazdasági kabinet nem tartozik az önkormányzat képviselőtestületének szervezetébe, a polgármesternek pedig ezért diszkrecionális joga az arról készült hangfelvétel és jegyzőkönyv kiadásának megtagadása. Úgy tudjuk, hogy ezzel az indokkal utasították el Borbély Lénárd Fidesz-KDNP-s képviselő kérését február 4-én, amikor az ülésről készült hanganyagot szerette volna megismerni. Miután Borbély Lénárdnak megtagadták az eredeti hanganyag kiadását, a Csepp TV-ben megjelent egy összefoglaló, amelyből azonban a cikkünkben is beszámolt, lényeges részeket már kivágták.

Németh Szilárd sporttanácsnok lapunknak erről azt mondta: minden csepelinek joga van megismerni a gazdasági kabinet ülésén elhangzottakat, akár az eredeti hangfelvétel, akár az abból készült szó szerinti jegyzőkönyv szerint. Az már nem lepi meg, hogy Tóth Mihály hónapokon keresztül mást állított a Csepel SC ügyében, de az igen, hogy az utolsó ciklusában járó polgármester ennyire nem törődik a rá bízott kerület lakóival, múltjával és jövőjével. Az 1912-ben alapított munkás sportegyesület ugyanis – az olimpiai pontok tekintetében – ma is a világ 10 legjobbja között foglal helyet, a megismert tervek azonban a közel száz éves egyesület versenysportjának likvidálását is jelenthetik egyben. Szintén árulkodó, hogy a Csepel SC Alapítvány teljes ingatlanvagyonát „egy gazdasági egységként” akarják kezelni. Úgy néz ki, hogy nemcsak a központi sporttelep került így veszélybe, de az elv- és üzlettársak már a rendkívül értékes zöldterületen lévő Kis-Duna-parti evezős és kajak-kenu telepre is kivetették hálójukat.

A sporttanácsnok kifejtette: valóban nagy problémák vannak a Csepel SC-vel, amelyek ráadásul nem is ma kezdődtek. A megoldást hosszabb távon annak a sportkoncepciónak az elfogadása és végrehajtása jelenthetné, melyet a közelmúltban megdícsért ugyan a csepeli önkormányzat MSZP frakciója, de a testületi ülésen már nem fogadtak el. A sportkoncepció kizárólag sportcélú rendezési tervet engedélyezett volna az SC területén, magában az egyesületben pedig a jelenelegi viszonyok rendezését sürgette.

Csepel.info

38 hozzászólás “Titokban tartják a csepeli MSZP „őszödi beszédét”” bejegyzésre

  1. Bubus szerint:

    Még szép, hogy titkolják. Elvégre senki nem szereti, ha kiderül, hogy hazudozott. Az is gáz volt, ahogy bizonygatták, hogy a lámpák életveszélyesek, aztán előkerült a szakértői álláspont, hogy semmi bajuk, csak festeni kellene őket. Persze, ha Podolák festetné, lehet, hogy az is 150 millába kerülne. Ha ő ezt mondja…

  2. Kovács Ernő szerint:

    Még áll, még van, de meddig? Csak rajtunk múlik, ha akarjuk, hogy legyen is! Már írtam, hogy szervezzünk egy békés demonstrációt, de idáig süket fülekre talált a felhívásom! Csak ne hogy késő legyen majd!

  3. admin szerint:

    Ernő, küldünk egy demonstrációs bejelentő sablont, ha a csepel.info@gmail.com -ra küldesz egy mailt. Azt is garantáljuk, hogy ha a Csepel.hu-ra nem is, de ide kikerül majd minden ehhez kapcsolódó hír. Mindenkitől, aki segíteni akar: ebben a kérdésben nincs párthovatartozás.

  4. miska72 szerint:

    Gazemberek vezetik a kerületet!

  5. miska72 szerint:

    A Csepeli önkormányzat, nálam félrevezette a rendőrséget! Hamis adatokat szolgáltattak a rendőrségnek! Gazember banda!

  6. miska72 szerint:

    Önkormányzati MAFFIA!

  7. admin szerint:

    Miska, nem lehetne a szimpla minősítések helyett hozzászólni?

  8. Puntyur szerint:

    Miért csak Bubus,Kovács Ernő, Admin nevek szerepelnek a hozzászólásokban? Csak enyien olvassák, vagy a többieknek “mindegy”?

  9. miska72 szerint:

    admin ez a színtiszta igazság.

  10. miska72 szerint:

    Puntyur, a többiek vagy nem olvassák, vagy birkák.

  11. miska72 szerint:

    Az IWIW-en a gazemberek vezetik a kerületet, topik alatt, várom azokat, akiket a kerületünk vezetése hülyének nézett.

  12. anti szerint:

    Nyugi, Puntyur, én is olvasom, csak hát valamiből meg is kell élnem nekem és a családomnak. Azon szerencsések közé tartozom, aki dolgozik látástól vakulásig.

    Miközben én dolgozom, a helyi Fidesz szokásához híven titeket etet. Mondjátok már meg neikik, hogy ne szórakozzanak veletek, hiszen a Cseptt TV teljes terjedelmében leadta a Csepel Sc-s anyagot a gazdasági kabinet üléséről. Íme: http://www.csepptv.hu/index.php?inc=video&id=szigetelo&link=2008-02-04

    Persze, ha ezt megnézitek, akkor felmerül a kérdés, mit szórakoznak itt jegyzőkönyvekkel meg hasonlókkal? Ott a kamera, a riporter. És láss csodát, kit látok? Hát ott ül a fideszses díszpinty, a Borbély Lénárd. HÁT MIÉRT NEM SZÓLT EGY KUKKOT SEM EZ A FIDESZ-CSINYOVNIYK?! MOST AZTÁN KEMÉNY LEHETETT VOLNA! De hallgatott mint az a bizonyos a fűben. Itt bezzeg hazudozik össze-vissza. Hülyítettek benneteket Menyhért Péter fórumával is. Nézzétek meg a Csepp TV tudósítását. Jó izlésű a szerkesztő, köszönjétek meg neki szépen, hogy nem mutatta, amikor suttyomban lelépett az egész Fidesz-vezérkar.

  13. Gál Attila szerint:

    Uraim!

    Maximálisan egyetértve Kovács Ernővel, nagyon gyorsan szervezni kell valamilyen demonstrációt! Lehet békés, valóban ezzel kell kezdeni. De ha kell, akkor élőláncot kell alkotni a gépek, a bontó munkások előtt. Talán csak nem küldik majd ránk a gépeket. Ezek hazudnak a nap 24 órájában.
    Miért nem a csepeli utak rendbetételével a királyerdői állapotok (pl. a csatornázatlanság)megoldásával foglalkoznak? Talán azért, mert nem származik belőle kellő előnyük, mint egy ilyen általuk preferált több milliárdos projektből. Sajnos gyomorforgató ami itt folyik. De náluk van a hatalom és vissza élnek vele. A csepelieket érdekeit nem veszik figyelembe. Hiába küzd Németh Szilárd és a FIDESZ. Nincs mögöttük a csepeli humán tábor, aki oda is állna de nem mer, mert félnek.

  14. Ábel Attila szerint:

    Kezdjük ott anti, hogy Tóth Mihály és Zárai a Csepel újságban tagadták, hogy a sporttelepen BÁRMILYEN lakópark vagy nem sportcélú beruházást terveznének.

    Mivel akkor már járkáltak a földmérők és a “táskás emberek”, kizárt dolognak tartom, hogy a polgármester és Zárai ne tudnák: HAZUDNAK.

    Az Index.hu fórumán is megjelent két kis térkép, melyek a prezentációból vannak kiragadva: mindkettőn jól látszik, hogy a sportcélokra csak a jelenlegi terület 1/3-a marad meg. (Itt az egyik: http://imgfrm.index.hu/imgfrm/3/4/1/7/BIG_0003843417.jpg )

    Lénárdtól úgy tudom, hogy azt a bizonyos 2/3-ad 1/3-ad arány elhangzott. Bocs, de én neki és nem a Csepel újságnak vagy egy kiragadott Csepp TV-s részletnek hiszek. Egyébként pedig nem a konkrét aránypáron van a lényeg, hanem azon, hogy kijátszották a csepeli civileket, sportolókat. Hazudtak nekik, leamortizálták a létesítményeket, és most eladják az SC területének jelentős részét. Ez a lényeg anti, és ez tagadhatatlan, megcáfolhatatlan, hiszen ezt bizonyítja a TV-s felvétel is.

  15. Kovács Ernő szerint:

    Holnap megyek a csepeli rendőrségre egy privát ügy miatt. Megpróbálom az illetékest megkeresni, megkérdezni, hogy mi a módja egy bejelentett tüntetésnek /mennyivel előtte kell bejelenteni, milyen feltételeket kell teljesíteni a szervezőknek, stb../ Még nem csináltam ilyet, de legalább megpróbálom, hogy a lelkiismeretem megnyugodjon. A fiam a Csepel SC-be jár sportolni! Még meddig, és az ő fia majd hova fog?

  16. karesz szerint:

    Döbbenetes volt -szebb napokat megélt kerületi lakosként- a Csepp tv-ben megnézni és végighallgatni a helyi öszödi beszédet. Felmerült a gondolat, az itt lakók szembesültek-e, hogy kerületünk mennyire legatyásodott?
    Vajon,hol tartana a XXI.kerület, ha az elmúlt 15 évben profi szakemberek irányították volna? Bár a fáklyás felvonuláson még bizakodtam, ma már látom, a dózerek elkerülhetetlenek.
    Amiről kevés szó esik, hogy az ingatlan hasznosítását milyen fórumokon, pályázatokon kísérelték meg, és mekkora az önkormányzat ingatlan eladásból származó árbevétele árbevétele,továbbá a sport célú
    1/3 ingatlan kinek a tulajdonába kerül?

  17. Andrew Toth szerint:

    Én csak anyukám felháborodását tudom közvetíteni a terület beépítését illetően; azt mondja, hogy annak idején önkéntes munkával kommunista szombaton és egyéb alkalmakon a csepeliek, munkások építették ingyen munkával a jövőnek, s erre most elbontják és a területet átadják a saját hasznukra.
    A saját gondolataim; ez annyira fáj nekem, hogy így kell látni, hogy Tóth Misi bácsiék ilyen cinikusan, akiket képviselnie kellene azokat meg nem kérdezve cselekszik…

  18. szociális ellátó szerint:

    Már megint a befektető érdekei. Lám-lám, akár csak a Duna partján, tudjátok az ételosztós társaság! Aztán meg lám-lám, a kajak telep is a Duna parton van. Lehet hogy ott is lakások, vagy esetleg szálloda épül? Nem baj,jól mutatnak majd olimpikonjaink, kajakosok, kenusok a wellnes hotelt és lakóparkot összekötő yacht kikötőben evezve. Bravó!!!!!!Tüntessünk közösen?!!!

  19. CsepeliXXI szerint:

    Attila! (Gál)
    A királyerdei utak “rendbetételét” láttad?
    Iszonyatos kontármunka.(Hogy mennyiért,az más kérdés.)
    Csak páldának:Martinász utca.A lehengerelt sóderra rakták rá az aszfaltot.
    A cement eltünt valahová máshová.Mit gondolsz meddig fog tartani ez az utca?Kérdezd meg az ottlakókat.Vagy csak a sarki krimóban ücsörgőket,akik mindent láttak.
    A Sporiba pedig a WM melósai “társadalmi munkában” segitettek be.Akkor még nem volt “kommunista szombat,vagy vasárnap”.
    A jelenlegi górékat meg nem érdekli a csepeliek véleménye.Beépitik és punktum.

  20. Borbély Lénárd szerint:

    Tisztelt Fórumozók, Tisztelt Anti!

    Pár dologra szeretném felhívni a figyelmet.

    1. Ott kezdeném, hogy valóban részt vettem a Gazdasági Kabinet ülésén, mivel a tagja vagyok a Kabinetnek. A Csepp TV felvételét végig néztem, és azon egyébként egyik vágóképen sem vagyok rajta. Tehát anti ez azt kell hogy jelentse, hogy Ön ott volt, különben nem tudhatná, hogy jelen voltam. Ezzel egyébként nincs semmi probléma, sokan fórumoznak álnéven.

    2. A Kabinet ülésének a Csepel SC-vel foglalkozó része kb. másfél órás volt, a Csepp Tv-s felvétel egy lerövidített, teljesen összevágott anyag.

    3. Éppen ezért nem hallható és látható végig, amit S. Bitskey Katalin ügyvezető aszzony mond az SC-vel kapcsolatban. Ennek ellenére a felvételen ajánlom mindenki figyelmébe azt a részt, amikor az ügyvezető asszony arról beszél, hogy felosztották a területet 3 harmadra, és 1/3-ad részét kívánják sportcélra használni a jövőben. A másik harmad közösségi terület és gazdasági egységek (megjegyzem hogy az ott elhangzottak alapján a közösségi területek “értékét” emberek számában mérték, ami annyit jelent, hogy pl. a Csepel Pláza egy nagyon “jó” közösségi tér). Ez a rész a videó 11.34-11.59 közti szakaszában hangzik el.

    4. Továbbá amire felhívnám a figyelmet, és szintén nagyon érdekes, az a következő. Jelinek Dániel (cégvezető, aki bevásárolta magát a kuratóriumba) valóban arról beszél a felvételen, hogy 2/3-ad marad meg sportcélra, de szerintem Jelinek Úr nem tudta, hogy mit beszél ezen az ülésen, mivel ezt megelőzően arról beszélt, hogy tervezi az alapítvány az önkormányzattal közösen az uszoda megépítését a területre, és erre már rendelkezésre áll az összeg, 2 MILLIÁRD FORINT! Megjegyzem, hogy erre az önkormányzatnak nincs kerete, mivel az északi pénzből is már csak 1,5 milliárd a felhasználható kb. Az alapítványnak pedig szintén nincs pénze, ezt mondják legalábbis.

    Ebben a felszólalásban azonban mégis az a legérdekesebb, hogy a kurátor kihangsúlyozza, hogy nincsen szükség 15 ezres stadionra, arra, hogy az idősek, fiatalok le tudjanak járni focizni, arra elég a jelenleginél egy kisebb terület is. Ez vajon mit jelenthet?

    Mit jelenthet továbbá az, hogy a polgármester megtagadta kérésemre azt, hogy a felvett hanganyagot kiadja a részemre. Miért nincs teljes egészében vágatlanul fennt az interneten az ülésről készült videófelvétel?

    Mindezeket érdemes végiggondolni.

    Borbély Lénárd

  21. Vécsey Albert szerint:

    A http://www.csepel.hu -ról jöttem ide. Ott korrekt felvezető beszél arról, hogy a Csepp Tv részletes tájékoztatót ad a Csepel SC Alapítvány tájékoztatójáról. És valóban így van, nézzétek meg. Kár, hogy Anti erre nem hívta fel a figyelmetetket.

    Itt meg áll a bál, megy a balhé. Borbély képvisekő úr mosakszik, Németh Szilárd meg befürdik. Menyhért urat cserben hagyják, angolosan távoznak a KMH-ból. A kabineten – legaább is a TV-felvétel alapján – nem merik vállalni a nyílt vitát. Csepeln ezt nevezik gyávaságnak.

    Borbély úr egyik ismerőse mesélte nekem, Németh Szilárd fővezért is meghívták a gazdasági kabinetre. A Csepp TV-ben azonban csak Borbély képviselőt áttam.ő legalább ott volt a gazdasági kabinet ülésén. De hol volt Németh Szilárd? Miért nem ott szónokolnak a fideszesek, ahol érveket kell és lehet ütköztetni?! A Csepp TV-ben értelmes, érvelő tájékoztatót, hasonló hozzászólásokat lehetett hallani a Csepel SC-ről. Nehogy már azzal vádolja meg a Csepp TV-t, hogy Borbély vagy Németh brilliáns felszólalását kiszerkesztették? Antinak igaza van: nem merik vállalni a normális vitát a fideszes urak. Csak ott mernek szólni, szónokolni, ahol nincs lehetőség a visszaszólásra. A nyári sajtótájékoztatónál is inába szált a bátorsága Németh Szilárdnak, amint feltünt Zárai László, és elmondta, ami a mostani Borbély-féle mellébeszélésre is áll: zagyvaságokat beszél képviselő úr! Ja és félt a nyílt vitától.

  22. Tiborc szerint:

    Megdöbbentő, és egyben tragikus amit velünk ezek a salakok megtesznek,és megtenni készülnek, csak kínlódik az ország és a benne vergődő Istenadta nép!
    Mikor jön már a Megváltónk!?
    Antinak meg csak annyit, hogy dolgozzon kevesebbet, és gondolkozzon többet!

  23. Mózsi szerint:

    Anti!
    Mielött megvakulsz olvasd már el,amit a “díszpinty” BORBÉLY ÚR írt. TE is ott voltál,mert a hozzászólásaitok között jelentős a külnbség?.Valaki hazudik! Anti gyanus vagy!

  24. Bubus szerint:

    Lassan kiderül, hogy anti és Vécsey mindenhol ott vannak. Imádják a Csepel.hu-t, mert ott úgy hazudnak nekik, ahogy nekik tetszik (az is lehet, hogy valamelyikük írja a Csepel.hu félrevezető, hazug cikkeit, vagy az MSZP sajtóanyagait). Ha jól tudom egyébként, múlt hét csütörtökön fővárosi közgyűlés volt, nem kevés botrányos MSZP-s nüansszal. És ha jól tudom, Németh Szilárd fővárosi képviselő, tehát fizikailag sem lehetséges egyszerrek két helyen lenni.

    Tipikus komcsi aljasság valakit ilyen módszerrel mocskolni.

    Tóth Mihály, Zárai félrevezették a csepelieket. Aljas módon hazudtak arról, hogy a Csepel SC területén mindig sportcélú épületek maradnak, senki nem tervez oda lakóparkot vagy bevásárlóközpontot. Németh Szilárdot lehazugozták, amikor a tényekre fel akarta hívni a figyelmet.

    Tóth Mihály, Zárai és Podolák most ott sürög-forog, ahol a kondért látják. A csepeli embereket átverték a palánkon, és most osztozkodnak a Csepel SC-n, amely a csepeli munkások izzadságából épült. Egyharmad ide, egyharmad oda, ezt meg emide rakjuk – csak ennyit hallani ki a zárt szobából az osztozkodásból.

    Én még nem láttam a felvételt: Tóth Mihály hozzászólása – amikor arról biztosítja a befektetőket, hogy támogatni fogja a Csepel SC szétverését – is benne van?

  25. Csepeli Galvániszap szerint:

    Sajnos olyan a helyzet ma Magyarországon, hogy súlyos problémákra már csak tüntetéssel lehet felhívni a figyelmet.

    Sajnálom, hogy a Csepp TV csak vágott felvételt jelentetett meg. A vágott felvételből azonban így is egyértelműen kiderül, hogy a Csepel SC vezetése, Zárai, Tóth hazudtak nekünk. Sőt: pár hónappal ezelőtt még azért támadták Szilárdot meg a sportvezetőket, mert megmondták, hogy ez következik.

    Nehéz ennyire aljas, hazug dolgot prezentálni, de sikerült.

    És mint tudjuk, az MSZP-nek osztozni-osztozkodni jó dolog (tisztelet a kivételnek), és nehéz neki ellenállni: http://index.hu/cikkepek/0509/kult/mszp1.jpg

  26. Németh Szilárd szerint:

    Tisztelt “Vécsey Albert” és “anti” urak!

    Az a vád ért, hogy nem merem vállalni a nyílt vitát. Ma este 18 óra 30 perckor lesz egy élő vita Csepel SC ügyben a Csepp TV-ben. Én kezdeményeztem Vida úrnál, jó egy hete, de még most sem tudom ki lesz a vitapartnerem. A kerület sporttanácsnokaként várom Tóth Mihály polgármester, Podolák György országgyűlési képviselő, Zanati Béla sportbizottsági elnök és Zárai László kuratóriumi elnök urakat. Jöhetnek mind a négyen is!

    Az a vád is ért, hogy nem voltam ott a gazdasági kabinet ülésén. Íme az ezzel kapcsolatos levelem, amit Tóth Mihály és Orosz Ferenc uraknak írtam.

    Tóth Mihály úr részére
    polgármester
    Orosz Ferenc úr részére
    alpolgármester

    Tisztelt Polgármester és Alpolgármester urak!

    Köszönettel és örömmel vettem a gazdasági kabinet január 31-i ülésének meghívóját és annak tartalmi részét. Azonban mind az időponttal, mind a tartalmi résszel kapcsolatban engedjenek meg két „apró” észrevételt, amelyeket Önök legalább olyan pontosan és jól ismernek, mint én.

    Ad1) Fővárosi képviselőként a jelzett napon nekem már 8 óra 30 perctől a Fővárosi Közgyűlés ülésén kell lennem, már csak azért is mert több, Csepelt érintő előterjesztés is lesz ezen az ülésnapon (kerületi forrásmegosztás, illetve a Hollandi és Szabadkikötő úttal és a gyűjtőkémény-botránnyal kapcsolatos előterjesztéseim). Ezért hiába írja Polgármester úr oly’ álszenten a meghívója végére: „A téma fontossága miatt kérem szíves megjelenését.”, nagyon jól tudja, tudják, hogy nem lehetek jelen. S Önök minden bizonnyal ezt is akarták, egyébként egyeztettek volna velem az időpontról!

    Ad2) Polgármester úr a következőket írja a gazdasági kabinet ülésre szóló meghívójában: “Javaslom, hogy napirendként a Csepel SC Alapítvány Kuratóriumának programját tárgyaljuk meg, mely bemutatja a jövőbeni elképzeléseket, fejlesztéseket.” Majd mellékletként csatolja az általam, mint sporttanácsnok által készített, “Sportoló Csepel – A 21. kerület sportja a 21. században” című sport- és testnevelési koncepciót. Azt a koncepciót, amit az Önök vezényletével, párttársaik szavazataival, hozzászólás, kérdés és vélemény nélkül levetettek napirendről a január 24-i Kt.-ülésen. De hol a Csepel SC Alapítvány Kuratóriumának előterjesztése, amiről Önök megbeszélést akarnak folytatni? Sehol.
    Gyanítom, hogy az általam készített koncepcióval az volt a baj, hogy nem tetszettek rajta „fogást találni”, ezért sunyi és gyáva módon még megvitatni se merték, s a hozzá csatolt 14 darab határozati javaslatomról sem mertek szavazni. Most meg – arcátlan módon – fel szeretnék használni, kimazsolázgatni belőle, ami még beleférhet az elvtársi és üzlettársi elképzeléseikbe. Majd ezek után saját előterjesztésként, „a gazdasági kabinet által is megvitatottan” – az lényegét kiüresítve – beviszik a tisztelt képviselő-testület elé, s megszavaztatják a koalíciós képviselőkkel.
    Nem gondolják, hogy a csepeli sportélet dicső múltját megszégyenítő, mai szereplőit megalázó, jövőjét elbizonytalanító; politikailag pedig inkorrekt és tisztességtelen, amit megengednek maguknak?

    P.S.: Megjegyzem, már nem először fordul elő, hogy olyan ülésre hívnak, amelyen – jól tudják -, hogy nem tudok megjelenni. Mellékelten elküldöm egy ezzel kapcsolatos korábbi levelemet is.

    Budapest, 2008. január 29.

    Tisztelettel:

    Németh Szilárd
    sporttanácsnok

    Tisztelt “Vécsey Albert” és “anti” urak!

    Sokadszorra erősítem meg, hogy a Csepel SC ügyét nem pártpolitikai, hanem sport- és településpolitikai kérdésnek tartom. Ennek szellemében készítettem el a csepeli képviselő-testület megbízásából a kerületi sport- és testnevelési koncepciót, amelynek központi eleme a Csepel SC, mint kerületünk egyik büszkesége.

    Munkámban, elkötelezettségemben Önök sem fognak tudni megingatni, bármi hazugságot is terjesztenek rólam. Azt nem mondom, hogy a megbízóik által rámöntött szenny lepereg rólam, vagy a családom nem sínyli meg gonoszkodásaikat, de a csepeli közélet, sajnos ilyen. Azonban nagyon bízom abban, hogy egyszer sikerül megszüntetni azt a monopolisztikus összefonódást, aminek többek között következménye az is, hogy aki mást mer gondolni, cselekedni, mint a kerület elvtársakból átvedlett urai, annak a az elvtársi falka legpitiánerebb tagjainak bosszújával, fröcsögésével is számolnia kell.

    Én addig is, mint a kerület sporttanácsnoka, mindent megteszek azért, hogy a Csepel SC vagyonát kizárólag közhasznosításra, az utánpótlás nevelésére, verseny-, szabadidő és parasport céljaira őrizzük meg és fejlesszük tovább. Támogatom a csepeli sportélet képviselőinek mindennapos küzdelmét ebben az áldatlan állapotban. Egyetértek mindazokkal, akik szerint olyan példaképekre van szükségünk, akik egykoron és ma a Csepel SC és a nemzeti trikolór színeiben küzdöttek, s értek el világraszóló eredményeket.

    Tisztelettel:

    Németh Szilárd

  27. Horváth Miklós szerint:

    nem ujdonság,-országosan a meglévő javak eladása,széthordása van folyamatban.Feléljük aranyunkat, ezüstünket most az alpakkán a sor.Kérdés ha már nem lessz mit eladni, felélni s mi leszünk mások négerei, unokáink mit mondanak majd rólunk. Jó állás lessz e akkor még politikusnak lenni?? . miklós .

  28. jani szerint:

    Ha lesz valami megmozdulás én biztosan ott leszek és viszek magammal egy pár embert, és közzé teszem én is ahol tudom. Az egész Csepel SC területét szőröstől , böröstől ingyen oda adták a Zárai féle alapítványnak. !! Még egy forintot sem kértek !! Én megkérdőjelezem ennek jógszerüségét ! Hütlen kezelés ez a javából !!! Ha most valakiknek oda akarják adni , kié lesz a ” mani “. Podolák megint ott sündörög a kondér körül . Zanati úr pedig a Csepel ujságban siránkozik- el lehet olvasni – a vita során, “nem tehetünk semmit mert az alapitványé minden jog ” Ehhez már pofa kell!!! Minek játszották át ??? Egyébként ha figyelitek, Avarkeszi is Podolák is nagyon mutogatja magát a csepeli rendezvényeken, hogy lássuk mennyire érdekli őket a csepeliek gondja. ! Nagy a csend világítás bontási engedélye körül is !? Minden elérhető médiát ,sajtót értesíteni kell ha lesz valami megmozdulás lássa az ország mi folyik itt a szabadrablás címén . Ne hagyjuk magunkat. Hajrá Csepel !!!! Szegediek példájára meg kellene alakítani A Csepeliek Csepel Sporjáért civil csapatot.

  29. kabóca szerint:

    Ady Endre: A hőkölés népe

    Ez a hőkölő harcok népe
    S mosti lapulása is rávall,
    Hogy az úri kiméletlenség
    Rásuhintott szíjostorával.

    Mindig ilyen volt:apró khánok
    Révén minden igának barma,
    Sohse harcolt még harcot végig,
    Csak léhán és gyáván kavarta.

    Erőt mutattak, erőt látott,
    Vertnek született, nem verőnek.
    Önerejét feledte mindig,
    Sohse szegzett erőt erőnek.

    Betyár urai így nevelték,
    Nem rúg vissza, csak búsan átkoz
    S ki egyszer rugott a magyarba,
    Szinte kedvet kap a rugáshoz.

    Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
    Fejét, jussát, szívét kobozzák
    S ha néhányan nem kiáltoznánk,
    Azt se tudná, hogy őt pofozzák.

    Csak a Csodák-Ura meglátná
    Végre ezt a szánalmas népet,
    Adna neki csak egy dárdányi,
    Úri, kis kiméletlenséget.

    Hogy néhány maradt sereghajtó
    Törötten, fogyva azt ne vallja:
    Ezért a népért ugyis is mindegy,
    Ebsorsot akar, hát -akarja.

  30. […] Szilárd sporttanácsnok a lapunk fórumán arról tájékoztatta olvasóinkat, hogy élő vitát kezdeményezett a Csepel SC ügyében a Csepp TV-ben ma este 18:30 órától. A […]

  31. anti szerint:

    Tisztelt Németh Szilárd Úr!

    Nagy megtiszteltetés, hogy szóra méltat. Nem tudom, hogy mivel érdemeltem ki. Eddig csak a szinkronhangjai szólaltak meg és gyaláztak, amikor tényeket és érveket sorakoztattam erre a valójában gyáva, mert névtelesnségbe burkolózó fórumra írtam. Nincs szereksztő, nincs szerző, stb. Eljátszották, mintha független akárkik lennének, miközben már eddig is gyanítható volt, hogy a csepel.info nem más mint a helyi Fidesz elvetélt honlapjának reinkarnációja. Mától teljesen világos a helyzet, ezt köszönöm. És, hogy ne kelljen keresgélnie, hát Önnek bemutatkozom, bár biztos tájékoztatták már korábbi bejegyzéseimről. Meg egyébként is ismerjük egymást, hiszen pedagógus korában foglalkozott unokatestvérem gyerekeivel. A Csikó sétányi iskolában is találkoztunk. Láttam az emberi arcát. azóta meg….? Szóval:

    Anti nem más mint Táncsics Antal, ma a Kossuth Lajos utcában lakó régi csepeli. Miként írtam, és talán olvasta, a felmenőim is a Csepel Művekben, pontosabban a WM-ben, a Jupiterben dolgoztak megbecsült forgácsoló szakmunkásként, ha ez Önnek mond valamit, és tudja egyáltalán, hogy mi volt a Jupiter. Édesapám a WM gyári csapatban focizott, és a Munkásotthont építette, aztán újjáépítette meg segítette téglajegy-vásárlással. Én azon kevesek közé tartozom, aki még most is a gyárban dolgozik, és az előbbi okok miatt érdekel minden, ami Csepellel és ezen belül a Béke téri pályával kapcsolatos, hiszen én ott kézilabdáztam, egyik gyerekem ott focizott éveken át.

    Egyetlen dologban értünk egyet, és azt idézem Öntől:”a Csepel SC ügyét nem pártpolitikai, hanem sport- és településpolitikai kérdésnek tartom.” Ennyi és nem több. Elvileg ez elég volna az együttműködéshez, de Ön és “csapata” ezt a hozzám hasonlók számára lehetetlenné teszi. Minden szava, minden megnyilvánulása a szemben állást erősíti. Totális politikai tereppé változtatta a jobb sorsra érdemes csepeli pályákat. Műsort rendez mindenből. Belerúg és belerúgat mindenkibe, akivel Önnek lehetősége volna együttműködni. Önt sem a polgármester, sem az alapítvány volt és jelenlegi tisztségviselői nem gyalázták, és még most sem teszik. De tudja, hogy mi a sorsa annak aki a tűzzel játszik (lásd Vörös Csepel presszó és nem kocsma). Ott ültem a Munkásotthonban az újságírói széksor mellett, közvetlenül a Csepp TV munkatársai mellett, amikor bevallotta, hogy a sportkoncepciót a szocikkal nem egyeztette. Én másokkal ellentétben elolvastam, amit maga készített sportkoncepció gyanánt. Bizony nem más az mint egy hecckampány része. Engem a csepeli szempontok és nem a pártpolitikai lózungok érdekelnek, de annyit tudok, hogy magának, maguknak kell dönteni, és az együttműködés nélkül nem megy. Ön és “cspata” ezt lehetetlenné teszi folyamatos gyalázkodásával, hecckampányával. Ön már döntött: Csepel helyett a cirkuszt választotta, …mester helyett csak porondmester lett.

    Egykori tisztelője:
    Táncsics Antal

  32. Bubus szerint:

    Csak tájékoztatlak Antal porondmester úr, hogy rajtad kívül is több csepeli MSZP-s hozzászólt már a fórumban. Azaz ezek szerint a Csepel.info nem más, mint a helyi MSZP elvetélt honlapjának reinkarnációja.

    Ráadásul lehet, hogy a fiad ott focizott, de ha megvalósul a terv, az unokád már nem fog, mert nem lesz stadion, de focipálya sem. Csak a fedett részek maradhatnak meg, a többinek konyec.

  33. miska72 szerint:

    anti ,nem indulnak a videok! Letiltották a kisfilmeket? Lehet hohy azok a manipulált videok népetetésre! Gazemberek vezetik a kerületet! Nem kicsit !Nagyon! Tapasztalat! Szellemi fogyatékosok ülnek a hivatalban! Olyan rajzokat vesznek át amin nincs főbejáárat, kémény! De a hatóság szerint megfelel a valóságnak! Felkérnek egy okl. építészmérnök igazságügyi sztakértőt aki hamis adatokat szolgáltat! De én vagyok a hülye! Csak 1,35 m-el mért kevesebbet! Ezért az Önkormányzat fizetett! A szakértőt nem jelentették fel hivatalból a mai napig! Mibóndenki tud róla! Az építésfelügyelet a XX. kerületi Önkormányzat! MAFFIA!

  34. Morovik Attila szerint:

    Táncsics Antal!
    Reagálnom kell a Németh Szilárd úrhoz írt blogjához,de nem azért mert Szilárd nem képes megvédeni magát ,hanem lehet,hogy így(az Ön(maga) téveszméje szerint) egy hellyel még közelebb ülhessek hozzá.
    Nem tudom, hogy írása a megszólításban szereplő “Tisztelt” szó komoly, vagy az Öntől (magától) megszokott cinikus, cikiző stílus? Az elköszönő “Egykori Tisztelője” kifejezés még jobban elbizonytalanít!
    Blogjában olvasom, hogy megkérdőjelezi Szilárd ismereteit, Jupitert illetően! Anti! Ez nem, hogy nem elegáns, de Önre (magára) nézve több mint kellemetlen. Pitiáner
    Írása ez utáni részével nem tudok mit kezdeni, mert a „totális politika…” részt olvasva…? Nem láttam még az Ön (maga) emberi arcát…?
    Blogjából nem derül ki, hogy milyen munkakörben dolgozik, de gondolom, hogy nem mint „sportmunkás”. Így meglepve olvastam elutasító véleményét a sportkoncepcióról. Ön (maga) bátor ember, hiszen véleményt formál olyanról, amihez nem ért. Írja, hogy a testületi ülésen hol foglalt helyet, de arról hallgat, hogy Borka-Szász frakcióvezető általánosságban beszélt a koncepcióról és egyetlen egy szakmai kifogást sem állított. Ha Ön (maga) tud olyan súlyos szakmai hibát a koncepcióban, akkor mondja. Ha meg nem tud, akkor hátrébb az agarakkal.
    Szerintem Ön (maga) nem olvasta el Szilárd írását, vagy nem értette meg, vagy inkább nem akar szembesülni az igazsággal.
    Morovik Attila

  35. atata szerint:

    Anti! ha apád valóban dolgozott a Jupiterben akkor valószínűleg a fasizmus szálláscsinálója lehetett anno, hiszen az ott gyártott eszközöket az orosz fronton vetették be – vélhetném ha a te és Albert barátod esze járására hajadzana az enyém….
    Már most elnézést kérek édesapádtól- az ízetlen gondolat miatt! Édesapád bizonyára tisztesztességes ember volt, tisztességes szociáldemokrata- tudtommal csak ennek a pártnak a tagjai voltak abban az időben abban az üzemben. Nekem is dolgozott ott valakim. Valószínűleg ő még tudta , hogy a közösségért áldozatot hozni értékes emberi tulajdonság.
    Ma a magukat szociáldemokratának nevező urak a közösségi vagyon elkótyavetyélésén fáradoznak ezerrel. Gondold végig mik azok a “tereptárgyak”, területek és egyéb “marhák” melyek manapság magányosítva lettek az elmúlt 5-10 évben. Ezeknek az ára a te zsebedből ki az övékbe pedig be került, pedig apád biztosan, de akár te is verejtéket hullattál megtermtésükért.

    Mellesleg ha a pontos címed ha megadnád légy’szí – mivel valamilyen felsőbb indok alapján úgy döntöttem eladom a kecód, de könnyed ne hullasd ettől csak jobb lesz neked példának okáért nem lesz fűtésszámla, gázszámla csatorna díj stb há’ nem f…a?

  36. miska72 szerint:

    Gazemberek vezetika kerületet! Ébresztő Csepel!

  37. […] lerántottuk a leplet Zárai László, a Csepel SC elnöke valamint Tóth Mihály polgármester tavaly nyári hazudozásairól. Akkor megírtuk, hogy Zárai és Tóth ígéreteinek ellenére a sporttelep kétharmadára – a […]

  38. […] és a stadion bontásának terveiről. Mindezt először cáfolta a csepeli MSZP-vezetés, majd elismerték és érveltek mellette, majd végül ismét cáfolták. A világítótestek Csepelen maradásáért máig tart a […]

Itt lehet hozzászólni !