TB-mentő népszavazás aláírásgyűjtés

Csepel.info

A Munkáspárt Csepeli Szervezete arról tájékoztatta a Csepel.info szerkesztőségét, hogy ezen a héten is, minden hétköznap délután folytatják a “TB-mentő népszavazás” aláírásgyűjtését a csepeli SZTK épülete előtt.

5 hozzászólás “TB-mentő népszavazás aláírásgyűjtés” bejegyzésre

  1. Körorvos szerint:

    A magyar egyház prímása is aláírta. No nem a vizitdíj eltörléséről szóló népszavazási kezdeményezést, az eü-i co-paymentet, a részleges hozzájárulás ugyanis egyáltalán nem az ördögtől való 🙂 Az más kérdés, hogy a jelen vizitdíj rendeletnek sok hibája is van.
    Hanem a sokkal lényegesebb kérdést érintő ívet. l. lentebb

    Erdő Péter is aláírta a “TB-mentő” népszavazást kezdeményező ívet
    2008. január 31. 06:15, csütörtök

    Az egységes, profitmentes működési módra szavaznak. A “TB-mentő népszavazást” kezdeményező és támogató szakszervezetek vezetői megbeszélést tartottak Erdő Péter bíborossal az egészségbiztosítás átalakításáról és a népszavazási kezdeményezésről.

    A tanácskozáson részt vettek a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa, a Munkástanácsok Országos Szövetsége, a Liga Szakszervezetek, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete, az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége és az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete képviselői. A tanácskozás célja a magyar egészségbiztosításban kialakult helyzet értékelése volt.

    A megbeszélés végén – miután a bíboros is kézjegyével látta el a népszavazást kezdeményező aláírásgyűjtő ívet – közös közleményt adtak ki. Ebben a szakszervezetek képviselői kifejtették az egészségbiztosítás reformjával kapcsolatos véleményüket, amely szerint a profit és a verseny fontos elemei a társadalmi-gazdasági hajtóerőknek, de nem tekinthetők az egyedüli és mindent megoldó eszközöknek. A szakszervezetek elvi alapállása, hogy a tőke és a vállalkozás társadalmi felelősséget kell, hogy viseljen a társadalom egészével szemben.

    Ennek a felelősségnek sajátos kifejeződése a társadalombiztosítás. Ebben a rendszerben a szolgáltatások egy részét kivonják a piacgazdasági törvények alól és egy közös felelősségvállaláson és öngondoskodáson alapuló, a profit érdeket háttérbe szorító intézményt hoznak létre. A jelenlegi kormányzat ezt a rendszert próbálja most leépíteni – olvasható a közleményben. Nem egyszerűen pártpolitikai kérdésről kell most véleményt formálni, hanem a jövő lehetőségeit kell megítélni. A szakszervezetek szerint a társadalombiztosítás egészségügyi ágát illetően az egységes, profitmentes működési mód felel meg leginkább a fenti elveknek. A mai ellátási rendszer hiányainak és hibáinak megszüntetése csak ezen belül képzelhető el.

    A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa tagjai az egyházi szociális tanítás alapján kifejtették álláspontjukat. E szerint a teljes igazságosság a gyengébbek fokozottabb támogatását és védelmét is megköveteli. Ezért a szolidaritás elve az igazságosságból is következik, így az Állandó Tanács erkölcsi kötelességnek tartja, hogy mindenféle társadalombiztosítási rendszerben az emberi személyt tartsák legfőbb értéknek és a szolidaritás elvét kövessék. Ez az elv mindenütt és minden időben igaz, de különösen a magyar társadalomban, ahol egész nemzedékek által termelt profitból biztosították a térítésmentes egészségügyi ellátást. Ez nem ajándék, hanem hosszú évek munkájával szerzett jog. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa minden olyan kezdeményezést támogat, ami ezeknek az értékeknek megőrzését és előmozdítását szolgálja – zárul a közlemény.

  2. miska72 szerint:

    Igen igen igen! Megcsináljuk! Nem kicsit! Nagyon!

  3. Andrew Toth szerint:

    Állandóan hívogatnak telefonon, hogy egészségemről kérdezzenek, meg hogy nem érdekel-e egészségbiztosítás… – szóval beindultak a cégek a pénzért…

  4. Csepeli Galvániszap szerint:

    Lefogadom, hogy szemtelenül fiatal vagy és makkegészséges.

  5. jani szerint:

    Azt kellene látni, itt nem a pártokról van szó, ha elmegyünk szavazni – minél több embernek kellene elmenni – hanem rólunk, gyerekeinkről, unokáinkról . Megijedt a hatalom, hogy a többség él alkotmányos jogával, és a demokrácia adta léehetőségekkel, és szembe mer szállni velük, az eszement reformnak nevezett döntéseikkel. Reform szükségességét senki nem vitatja valóban kell. Az ő reformjuk a szabadrablás kategoriájára épül. A lényeg abban van amit az egyik fő okosuk mondott ” ja kérem tudomásul kell venni, ma Magyarországon KAPITALIZMUS VAN”. Azt hiszik ha valamiit másképpen nevezenek attól más a koncepció !
    Nem gáz áremelés, hanem árremdezés . Nem dobozdij hanem térítési díj. Nem több biztosítos hanem egy péntáros rendszer. Szerintük a hülyék a másik oldalon vannak Visszatérve a kapitalizmusra , ott pedig a legfőbb cél a minél nagyobb profit egy kissebség számára. a többség rovására. !!!

Itt lehet hozzászólni !