Elindult a nyomozás a volt rendőrkapitány lakásvásárlási ügyében

Hír TV

Elrendelte a nyomozást a BRFK a volt csepeli rendőrkapitány lakásvásárlási ügyében hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen. A feljelentést a Fidesz helyi politikusai tették, miután a szocialista vezetésű önkormányzat többszöri kérésükre sem volt hajlandó bemutatni a dokumentumokat. A polgármester a Hír Televízió kérdésére sem adott érdemi választ.

Csepel volt rendőrkapitánya egy évig bérelte a 38 négyzetméteres lakást az önkormányzat vagyonkezelő cégétől. Császár Mihály 3 millió 3 ezer forintért vásárolta meg az ingatlant, miután a kapitányi tisztségről leváltották.

Bár a helyi ellenzék többször kérte, az önkormányzat mindannyiszor megtagadta a felvilágosítást a volt rendőrkapitány lakásügyéről. Tóth Mihály szocialista polgármester sem válaszolt a hírTV-nek arra a kérdésére, hogy az ügy dokumentációját miért titkosították.

A helyi Fidesz vezetői hűtlen kezelés, csalás, közokirat-hamisítás és közérdekű adattal való visszaélés gyanújával tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen a csepeli rendőrkapitányságon. Az ellenzéki politikusok szerint a volt rendőrkapitány nem szorult rá szociális bérlakásra, így az ingatlant sem vehette volna meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság elrendelte a nyomozást, amelyet nem a csepeli kapitányság végez, mert az összeférhetetlen lenne.

Forrás: Hír TV

32 hozzászólás “Elindult a nyomozás a volt rendőrkapitány lakásvásárlási ügyében” bejegyzésre

  1. csepeli szerint:

    A Hír TV-re hivatkoznak, oszt beraknak egy tv2-s videót. Gratula a szerkesztőnek!

  2. Manitu szerint:

    Lehet, hogy ma már a TV2 is olyan őszínta, mint a Hír TV 🙂

  3. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Csepeli ők nem emberek, nem tévedhetnek ?? A “jóindulatod”, már megint előjött !!!! Néztem a ma reggeli Mokkát amiben telefonriport volt a Császár exrendőrkapitány úrral. Nagyon magyarázkodott, hogy miért is és hogyan és mikor is kapott lakást. Ő nem jogász, tehát ő nem tudja, hogy jogilag helyesen jártak-e el. Bár ő jogosnak találta, a lakáskiutalását nincs abban semmi kivetnivaló, a kapitányságon is kaptak rendőrök lakást többen is, szóval jött a nagy mellébeszélés, habratyolás !!

  4. nagyapó szerint:

    csepelinek nem csak nézni, hanem olvasni is kellene. Tudom divat a funkcionális analfabetizmus, de ez nem erény. A HÍR TV a polgármestert, a szocialista Tóth Mihályt kérdezte, aki nem válaszolt.
    Sajnálatos, hogy az embereket nem a korrupció háborítja fel, hanem csak annak mértéke. Néhány éve még elővettek egy rendőrtisztet, mert elfogadott egy tálca süteményt.
    A rendőrkapitány úr miért nem a XX. vagy a XIII. kerületben igényelt lakást? Nem lenne semmi probléma, állampolgárként viselkedett volna.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. obama szerint:

    Dolgozott a XIII. kerületben is, lehet, hogy ott is kapott lakást!! Utána kellene nézni!!!!!

  6. kispajtás szerint:

    Minden blogbejegyzés szüzességét csepeli óhajtja magának, micsoda kéjes öröm lehet ez számára!
    Kellemes m.g mlést hozzá!!!

  7. Vica szerint:

    Gyanítom, hogy ha a nyomozás nem talál semmi kivetnivalót az ügyben, az azért lesz, mert még mindíg szociális bérlakásról szól a fáma, amikor már régen nyilvánvaló, hogy az nem volt szociális bérlakás, amikor kibérelte a kapitány. Nem értem, miért nem figyelnek az ilyen “apró” részletekre azok, akiknek joggal van szálka a szemükben e miatt az ügy miatt.
    Valószínűleg átminősítették a lakást a bérbevétel előtt a kapitány úr kedvéért. Mivel az átminősítéshez valószínűleg joga volt az önkormányzatnak, ezért nem gondolom, hogy ilyen szempontból bűnösnek kiáltanának ki bárkit is.
    Kedves FIDESZ-es Urak/Hölgyek! Szerintem ennek az ügynek az erkölcsi oldalát kellene vizsgáltatni, nem a szociális jellegen lovagolni, mert akkor fölösleges szócséplés, lesz belőle, és az MSZP által szétküldött FIDESZ elleni propagandakampány egy újabb bizonyítéka lesz, mi szerint a FIDESZ (Németh Szilárd) hazudik, rágalmaz stb.
    Van itt ebben az ügyben épp elég erkölcstelenség, inkább arra lenne érdemes oda figyelni…

  8. Vica szerint:

    Még egy megjegyzésem lenne:

    Érdemes lenne odafigyelni csepeli és zed bejegyzéseire, ugyanis az Ő válaszaikból nyilvánvalóan kiderül, hogy ki miért nem támadható jogilag. Azokat a kérdéseket érdemes inkább feszegetni, amikre nem válaszoltak, vagy kitérő válaszokat adtak, ugyanis ott került haj a levesbe.
    Az intrikus hozzáállásuktól eltekintve egészen szakavatott válaszokat szoktak adni a felmerült kérdésekre, amikre azért érdemes lenne megfontolni.
    Igencsak kíváncsi vagyok, kik állnak e két név mögött…

  9. Vica szerint:

    amikre=amiket

  10. jobbista szerint:

    Sziasztok

    Én nem nagyon avatkoznék bele a vitába, de ki dönti el, hogy egy önkormányzat tulajdonában lévő lakás szociális, vagy piaci alapú bérlakás?

    Szerintem ha piaci alapú vagy költségalapú vagy nem tudom mi, azt nem lehet eladni. Legalábbis erről nem olvastam a jogszabályokban.

    Tehát a feljelentőknek ebben igaza lehet.

  11. jobbista szerint:

    Egyébként még egy gondolat; a szomszédban olvastam; Avarkeszi lányának is jutott a lakásokból?
    Akkor ez a történet erről szól?

  12. LB szerint:

    Vica!

    Már megkérdeztem csepelitől, piaci alapon milyen jogcímen bérelte Császár a lakást, de edig adós maradt a válasszal! 😀

    Vajon miért?

    A hatályos KT rendelet értelmében:
    (2) A lakások bérbeadása
    a) pályázat útján,
    b) versenytárgyalás útján,
    c) bérlőkijelölési és bérlőkiválasztási jog alapján,
    d) törvényben előírt elhelyezési kötelezettség,
    e) törvényben előírt bérbeadási kötelezettség,
    f) a rendeletben előírt – másik lakás biztosítására vonatkozó kötelezettség,
    g) a rendeletben meghatározott lakásgazdálkodási feladatok
    h) rendeletben meghatározott más önkormányzati és közérdekű célok megvalósítása érdekében,
    i) lakáscsere alapján, továbbá
    j) magántulajdonú lakás Önkormányzat részére történő elidegenítésével
    történhet.

    (4) Szociális bérlakás elsődlegesen pályázat útján adható bérbe.

    (5) Költségelvű, illetve piaci bérlet a (2) bekezdés a), b), c), i) és j) pontjai alapján létesíthető.

    Ha jól tudom, pályázat nem volt, versenytárgyalás sem.
    Lakáscseréről sem hallottam és arról sem beszél senki, hogy Császár eladta volna a lakását az önkormányzatnak, amiért bérelhetett másikat.

    Így maradt a c) pont: bérlőkijelölési és bérlőkiválasztási jog alapján.

    Ebben az esetben viszont Császár nem vehette volna meg a lakást, mivel
    (2) A bérlőkijelölési vagy ismételten gyakorolható bérlőkiválasztási joggal érintett lakást, illetve a szolgálati lakást csak a kijelölési, kiválasztási jog gyakorlójának írásbeli hozzájárulásával lehet elidegeníteni.

    Én azt elfogadom, hogy a polgármesternek, vagy valamely másik önkormányzati vezetőnek van bérlőkijelölési joga, amivel élve hozzájárult, hogy Császár lakást béreljen az önkormányzattól.
    Viszont ugyanennek az “illetékesnek” kellett jóvá hagynia a lakás eladását is, ráadásul ÍRÁSBAN!
    Ki lesz az, aki ezt fel meri vállalni, mert jó esélye van rá, hogy hűtlen kezelés miatt eljárás indul ellene?!

    Valószínűleg a Csevaknál is rájöttek erre, azért titkosították az iratokat! 🙁

  13. Manitu szerint:

    Én csak az anyjáról olvastam az egyik hozzászólónál, szerintem csak azt írták (valami Andrássy úti vityinlóról írtak, ha jól rémlik). Az a vicces, hogy tegnap már Podolákról is hasonlót híreszteltek a közértnél. Nem tudom, hogy mindez igaz-e, de az biztos, hogy miközben a csepeli MSZP milliókat költ szórólapokra, a piacon meg az utcákon nem a fideszesekről, hanem róluk pletykálnak.

  14. Jeniszej szerint:

    Kamuhirdetés:
    Vásárolok tehermentes csillagtelepi lakásokat a tárgyban szereplő méretben és minőségben Csillagtelepen vagy a Rózsadomb és környékén – gyerekeim részére.
    Az ajánlatban a hivatalos önkormányzat által megállapított áron. 3 003 000Ft-ért az a hárommillió háromezer forintért.
    Ajánlatot a szerkesztőségbe kérem.
    Büntető felelőségem tudatában kijelentem, hogy a lakások vásárlását nem nyerészkedő szándékból vásárolnám meg munkanélküli rossz anyagi helyzetű gyerekeim részére.

  15. Jeniszej szerint:

    Kiváncsi leszek az önkormányzat ajánlatára. 🙂

  16. Jeniszej szerint:

    Bármilyen minősítésű komfortos lakások érdekelnek.
    Nem számit, hogy szociális vagy piaci értékesítésű, csak az árúk, ne haladja meg a három millkot – a hivatalos önkormányzati árfolyamot. Csak tiszta tehermentes ügyletek érdekelnek!

  17. csepelino1 szerint:

    Ebben az ügyben Császár csak áldozat. Nem Ő járt el “minimum” ERKÖLCSTELENÜL! 3 millióért Én is veszek lakást! Kérem a tisztelt Csevakosokat, szóljanak, ha van, és akkor bemegyek Tóth Mihály úrhoz is. És akkor biztosan megkapom. Köszönöm. Ui.: Ha többet veszek, engednek az árból? 🙂

  18. Jeniszej szerint:

    Várjuk, hogy a CSEVAK meghirdesse a lakásakciót.
    A sok szemét szórólap árából – biztos tudna egy-két lakásakciót indítani – mélyen az áron alul.

  19. egyszerü pályázó szerint:

    Én most már megértettem csepeli hozzámszólását miszerint mennyek rendőrnek! nekem Császár nyilatkozatából az jött le hogy önkormányzati lakásügyben a rendőrök kedvezményben részesülnek,magyarán bármelyikük hirtelen válófélbe kerül vagy átmenetileg nincs biztositva a lakhatása,azonnal lakáshoz jutthat.Itt csak az a bökkenő hogy az “átmeneti lakásprobléma” időközben rendeződött,tehát ERKÖLCSILEG rendezhette volna úgy is Császár úr(tudva tudván hogy csepelen kevés a lakás és sok a sorbanálló)hogy szépen visszaadja az önkormányzattnak a lakást,hadd jusson más,valóban rászorúlt is hozzá.

  20. Vica szerint:

    Kedves egyszerü pályázó!
    Persze, csakhogy nem ez volt a célja. Mi a csodának pocsétázta volna az idejét egy rendőrkapitány egy kis garzon miatt, amit mellesleg szépen fel is újítottak számára, ha egyáltalán be sem költözött, csak fizette a bérleti díjat, mint a pengős malac. Végülis volt miből…
    Aztán pedig egyszerűen úgy gondolta, ha ennyi kiadásában volt, hát nem csúfoskodik egy bérlakással. Ha már egyszer úgysem rendőrkapitány, legyen valami haszna abból, hogy itt fecsérelte az idejét, s amíg a cimbik hatalmon vannak, és lehetőségei engedik, megveszi azt a lakást. Ki tudja, lehet, hogy kiderül még egy, s más róla, ami miatt a későbbiekben már nem tuti, hogy megtehetné.
    Végülis csak kihasználta a lehetőségeit, s számszerűsítette, mennyit ér a becsülete.

  21. egyszerü pályázó szerint:

    Ha igaz hogy egy fiatal pár lakta,akkor még a bérleti dijat sem fizette…

  22. Vica szerint:

    Kedves egyszerü pályázó!
    Valaki (talán zed) mintha azt írta volna, hogy ingyen, tiszta jószívűségből engdte Nekik, hogy ott lakjanak. E szerint bukott havonta 31 ezret az emberbaráti hozzáállása miatt.
    Ritka jó ember lehet ez a szegény volt kapitány. Szerintem érdemes lenne megkeresned, hátha Neked is segítene. Akkor megspórolhatnád a bérleti díjat. A rezsit talán engedi, hogy Te fizesd, de ezek után abban sem vagyok biztos.

  23. Vica szerint:

    Ja! És igyekezz, mert úgy emlékszem, most még üres a lakás. Nehogy többen megostromolják hasonló okok miatt.

  24. egyszerü pályázó szerint:

    :-))))(

  25. Piri Néni szerint:

    Ha a lakás piaci bérü, akkor az eladásakor piaci áron lehetséges

  26. Piri Néni szerint:

    Egyébként a piaci lakásokat eladni a szociális bérlakásokra vonatkozó rendelet szerint az hütlen kezelés. A rendelet azért 50%-s áron történő eladást támogatja mert csak a bérlő udja megvenni .A piac bérlő csak egy évre kapta,
    meg, eladni pedig a bérlet lejárta utn licites piaci áron történhet. Ezt a Volt IKV-s igazgatónő is megerősítette.

  27. Gábor szerint:

    Az ügyészségnek meg kellee vizsgálni az elmult 5 évet.
    Mindenki meglepödne
    A feljelentést ki kellene bővíteni az sszes piaci lakásra

  28. Vica szerint:

    Akkor aztán kiderülne, mennyi jólelkű kedves ember él közöttünk, akik ahogyan megkapták a lakásukat, rögtön átengedték valakinek ingyen, hogy segíthessenek a rászorulókon, majd azért vették meg, nehogy később rossz kezekbe kerüljön. Mi lenne azzal a sok szegény emberrel, aki az albérletet sem tudja fizetni? Végülis Nekik is lakni kell valahol.
    Mostantól remélem senki egy rossz szót sem ír le róluk. Szerintem magunk között egyszerűen JÓTEVŐK-nek kellene szólítani őket. Megdolgoztak érte, hát megérdemlik.

  29. egyszerü pályázó szerint:

    Nevetgélünk,nevetgélünk,de aki benne van a kilátástalanságban,pedig becsülettel dolgozik és neveli a gyermekeit,annak nem könnyü ezt az egészet megemészteni.2000-óta ahány CSEVAK vezérigazgató volt,mind sajnálták hogy nem tudnak segíteni,aztán ennyi!!!Senki nem tett semmi érdemlegeset ebben az ügyben.Mára már az a véleményem hogy csak kamú az egész pályázat kiirás!Amikor van(pályázat)akkor már rég tudják hogy ki a nyerő!!

  30. Vica szerint:

    Kedves egyszerü pályázó!

    Ha jól tudom, a piaci alapon történő pályázás úgy működik, hogy le kell tenni egy összeget beugró címén, amit visszaadnak, ha nem Te nyered a pályázatot, valamint akkor is, ha visszaadod a lakást. Aztán jön a licit, ahol a havi bérleti díjat tornázzátok föl magatoknak. A CSEVAK honlapján általában megjelennek a pályázati lehetőségek, azt érdemes figyelni. Ha szerencséd van, akkor egyedül pályázol egy lakásra, s a kikiáltott bérleti díjért van esélyed kibérelni a lakást.
    Szerintem próbáld meg, ha van rá lehetőséged, sőt, ha nem ragaszkodsz feltétlenül Csepelhez, piaci bérű lakást Budapest bármely kerületében bérelhetsz az Önkormányzattól, ha figyeled a pályázati lehetőségeket. A bérleti díjat, ha jól tudom évente korrigálhatják az infláció mértékével, vagy egy bizonyos szorzóval. Nézz utána, mennyi a beugró, s már “csak” spórolni kell rá, ha nincs még annyid…

  31. egyszerü pályázó szerint:

    Kedves Vica! Nagyon köszönöm hogy segiteni probálsz,de én már mindent tudok a “pályázatokról”(szociális,költségalapú),piaci alapuval még nem találkoztam,pedig tiz éve olvasom a Csepel újságot-csak és kimondottan ezért.A Főv. Önk.-nál tavaly novemberben pályáztam volna költségalapú lakásra,(kis lakás-38nm),el is mentünk megnézni,a látogatók közt ott volt egy”uriember”aki máris telefonált az “illetékeseknek” hogy neki kell az a lakás!!Engem egy alapitvány segitett volna előre kifizetni a bérleti díj kifizetésében,de aztán jött egy telefon hogy “belső berkekből”tudják hogy az a lakás már foglalt,ne azt válasszam!!!!Hányingerem lett és nem választottam mást!Ennyit a pályázatokról!!!Vica és mindenki aki egy kicsit is eggyütérez velem!!Nem azért irogatok itt mert bárkitől megoldást várok a problémámra,vagy segítséget!Azért írok mert szeretném ha mindenki tudna arról hogy mekkora disznóságoknak vannak kitéve azok az emberek akiknek nem úgy alakult az életük ahogy szerették volna(önhibájukon kivül)és ezért lakhatási bizonytalanságra ítéltettek,és esélyük sincs más megoldásra mint egy nyomorult bérlakás!!!Csak hát egy szerencsétlen rászorult,és egy gazdag(attól még szerencsétlen)LAKÁSHALMOZÓ közt ebben a “becsületes”környezetben mindenképp az utóbbi a NYERÖ!!!Csak ezt szeretném tudatni ország-világnak,vagy legalábbis irásba foglalni.Talán egyszer VALAKI veszi az “adást”

  32. […] Elindult a nyomozás a volt rendőrkapitány lakásvásárlási ügyében […]

Itt lehet hozzászólni !