Egyik után a másik…

A hataloméhes és bosszúálló csepeli szocialisták mindenre képesek

Csepel.info, Fidesz-KDNP csepeli frakció

Az MSZP nem ismeri a múlt időt

Nem telt el egy nap Németh Szilárd és Borbély Lénárd keddi – “áramszünet miatti” –  feljelentési kísérlete óta, máris újabb feljelentést kénytelen tenni a csepeli Fidesz.

Az alábbiakban Németh Szilárd közleményét olvashatják.

A hataloméhes és bosszúálló csepeli szocialisták mindenre képesek

Csepelen az MSZP talán még soha nem állt ilyen közel a bukáshoz, mint most, de még mindig nem adták fel, és a hatalom megtartásáért mindent el fognak követni – mondtam néhány hónappal ezelőtt. Ez most bekövetkezett: egymást követik a személyemet hazug és aljas rágalmakkal, vádakkal bemocskolni szándékozó MSZP-s szórólapok, internetes megnyilvánulások. Legutóbb a Legfőbb Ügyész úrhoz kellett fordulnom. Ezt a levelemet olvashatták a Csepel újság legutóbbi számában. A hazug támadások – ahogy a csepeli MSZP félelme a vereségtől – egyre nagyobb erővel folynak. Ma egy több oldalas szennylapban írtak rólam több hazug cikket, de egy bűncselekményekkel vádaskodó névtelen cikkel is nekem rontottak az interneten.

Többek között azzal a hazug váddal illetnek, hogy saját pártom, frakcióm és szavazóim pénzét loptam el, s családom ezekből a pénzekből gyarapodott. Az elvtársak csepeli vereségüktől reszketve, aljas indokból elfelejtik, hogy a frakciópénzzel az MSZP-s vezetésű Csepeli Önkormányzat felé kellett elszámolnom. Ma, amikor a volt csepeli rendőrkapitány lakásbotránya miatt feljelentést tettem hűtlen kezelés, csalás, közokirat hamisítás tárgyában, félelmükben még azzal is megvádoltak, hogy Fideszes önkormányzati képviselő is kapott lakást, s persze az én beleegyezésemmel.

Én csak azt ígérem: minden mutyival le kívánok számolni. Ha bármelyik Fideszes képviselőtársam együtt mutyizott volna az MSZP-vel, ha bárkinek is volt a csepeli rendőrkapitányhoz hasonló ingatlanbotránya, vele szemben ugyanúgy járok el, mint mindenki mással.

Egy dolgot várok ezekről, és minden más bűnüggyel kapcsolatban: Tóth Mihály csepeli polgármester, MSZP-elnök és Szenteczky János Csevak Zrt. vezér, MSZP elnökhelyettes bejelentését!

Podolák György és Avarkeszi Dezső csepeli MSZP-s képviselő jelöltek rendre nem teljesítették ígéreteiket. Ellenben nevük és rokonságuk rendre felmerült valamennyi kerületi botrányban, úgymint a csepeli kettős gyilkosság, a Deme-féle sikkasztás, Gulyás Gábor botrányai, a kórházbezárás, a Kis-Duna-part beépítése, Észak-Csepel elkótyavetyélése, a Csepel SC lenyúlása, a galvániszap, és a szociális lakásokkal való visszaélések ügyében.

Tegyük a felsoroláshoz, hogy ezek csak az eddig felszínre került csepeli MSZP-s botrányok – ki tudja, mi van még az MSZP-s titokszobák rejtekhelye mögött?

Az iskolai kettős gyilkossággal kapcsolatban megtapasztalt hivatalos szocialista kommunikáció – hazudozással, kegyeletsértéssel, sunyisággal való rágalom, az MSZP-s áldozat nyilvános megtagadása napi politikai célok érdekében – mind azt mutatják, hogy az elv- és üzlettársak mindenre képesek az általuk kiépített mutyi-világ fenntartása érdekében. Céljuk is kettős: figyelemelterelés a botrányaikról, sikertelenségeikről, hazugságaikról, másrészt egy könyörtelen bosszú az eddig végzett tényfeltáró munkámért.

És még valami: az utolsó fillérig el tudok számolni a magam és családom vagyonával. Ha ez az elvtársakat mégsem győzné meg, kérem őket, jelentsenek fel az APEH-nél, a nyomozószerveknél és/vagy kezdeményezzenek vagyonnyilatkozati eljárást az illetékes önkormányzati vagy parlamenti bizottságoknál.

Én addig is büntető feljelentést teszek rágalmazás és becsületsértés megalapozott gyanúja miatt a nyomtatvány és az internetes lap szerkesztői, írói és kiadói ellen.

Budapest, 2010. április 7.

Németh Szilárd
Országgyűlési képviselő
Fidesz-KDNP

42 hozzászólás “Egyik után a másik…” bejegyzésre

  1. Babóca szerint:

    Képviselő úr,
    nem olvashatnánk az eredeti cikket is itt, ezen a független hírportálon, amire hivatkozni tetszik?
    Vagy hol lehet elérni egyáltalán????????

    Csak hogy tájékozódni tudjon az egyszerű csepeli ember….

  2. nagyapó szerint:

    “Boldogok a lelki szegények, mert övék a Mennyek Országa” Ha nem olvasunk, nem nyerünk ismeretet. Németh úr nem egy cikkre hivatkozik, hanem többre, és ha azokat ismertetné, a közlemény igen hosszúra sikerülne.
    Ha megnézzük mit tettek Csepel szoci. képviselői a kerületért, csekély eredmény lesz.
    “Nagytudású” Podolák megint etet a szebb jövővel. A múltban semmi, de sikerült egy cégtől szerezni reklámként két “napkohót” (Apropó mit olvaszt a napkohó?), amit nagy fegyvertényként ad elő. Egyéb semmi!
    A foxi-maxi végzettségű, Szeva bácsinál posztgraduális képzettséget szerzett képviselő – mint igazi szocialista – büszkélkedik a szebb jövővel, amit majd a polgári kormánynak kell megvalósítani (más kezével szedi csalánt).
    Különben látható, hogy a napok múltával egyre ocsmányabbak a szocik szórólapjai. Szórjuk a trágyát, valami csak megragad!
    A ceterum censeo…ba legszívesebben jelzőt is tennék, hogy “a kommunista, ha kinyitja száját, ocsmányul hazudik, ha kinyújtja kezét, pofátlanul lop”, de bízom benne, hogy vannak baloldaliak is, akik ezt nem veszik magukra.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Vica szerint:

    Kedves Babóca!
    Tegnap este lapozgattam egy, a postaládába bedobott, drága papírra négyszínnyomott csili-vili újságocskát. Az jutott az eszembe már a címszavak elolvasása után is, hogy valakik nagyon szeretnének hatalmon maradni. Szegények, pocsék jövő várna rájuk ebben a pocsék gazdasági helyzetben (amihez azért valljuk be Nekik is közük van), ha munka nélkül maradnának.
    Szenteczky úr az iskolai végzettségével mondjuk elmehetne mondjuk ingatlanközvetítőnek, bár mint tudjuk, mostanában abból éppen éhen lehet halni. Tóth urat biztosan nem nagyon foglalkoztatják ezek a dolgok, mert már lezsírozott kérdés a nem kicsi nyugdíja, a többiek meg majd előnyugdíjaztatják magukat.
    Nem lehet kérdés, hogy a fiatalabb MSZP-s elvtársaknak kell piszkosul köpködni mindenkire, mert attól remélik a szebb jövőt önmaguk részére.
    Érdekli is Őket az a sok szerencsétlen, akiknek a nevében megtarthatnák a zsíros pozícióikat? Eddig is takargatták a mocskot maguk között, pátyolgatták 3G-t és társait. Ezekről a dolgokról valahogy megfeledkeztek a csodás újságjuk szerkesztése közben…

  4. "*" szerint:

    Hát ez a közlemény meglehetősen gyengére sikeredett a rengeteg váddal szemben. Remélem megtörténik ez a hivatalos feljelentés a szocik részéről, amit NSZ saját maga kér. Kiváncsi leszek valóban hogy lehet pár év alatt néhány százezres képviselői pénzből ekkora házba költözni. Biztos sok más csepelit is érdekelne.

  5. zsiga szerint:

    Nocsak!Miket olvasok.Szapulják azt az embert aki rávilágít a helyi/főurak, bocs elvtársak/ disznó dolgaikra. De ez még semmi.Még nagyon sok minden fog még előkerülni.
    Ehhez kell egy ilyen ember mint Német Szilárd. Sok sikert és erőt Szilárd. Csak így tovább.

  6. "*" szerint:

    zsiga
    Aztán nehogy Szilárddal kapcsolatban kerüljön elő az a nagyon sok minden még. Én is azt mondom: Csak így tovább!

  7. malacka szerint:

    komcsi csillag

    Nézd meg a vagyonnyilatkozatát, utána fröcsögj!

  8. ződ szerint:

    Nagyapó! “Boldogok a lelki szegények, mert övék a Mennyek Országa” Ön már biztosította a jövőjét, csak nehogy összefussunk!

  9. ... szerint:

    * már megkapta a házát anno a komcsiktól, ingyen volt. számára elképzelhetetlen, hogy valaki tisztességes munkával megkeresse egy családi ház árát (vagy legalább annyit, amennyi az induláshoz kell).

  10. Giorgio szerint:

    Szilárd !

    Aki sárral dobál az maga is besározódik ! Ez egy ilyen játék. Nem mondom, hogy szép, de ilyet játszotok évek óta.

    Nem kell megsértődni. Egy közszereplőnek többet kell elviselnie.

    Amúgy gondold tovább….. A választások előtt 2 nappal nem oszt és nem szoroz. Oszt jónapot !

    Foglalkozz inkább a Csepellel.

    Pl:

    Oktatás színvonalának emelése.
    Nem óra adók kellenek, hanem tanárok.

    Utak építése, javítása
    Pl. Gerinc út, Szt László utca……stb

    Munkahely teremtés.
    Ne kelljen csepeli emberek ezreinek naponta igáznia más kerületekbe.

    Közbiztonság javítása.
    Humán és anyagi erőforrások biztosítása.

    Csepeli sport támogatása.
    Futball, kézilabda, birkózás, röplabda, sakk, atlétika….. úgy mint régen.

    Kórház újbóli megnyittatása.
    Nem állapot, hogy Csepel és a környező települések lakosságának majdnem százezer embernek Erzsébetre kell járnia.

    Terület fejlesztés és rehabilitáció.
    Bárhonnan jössz Csepelre, romos házakat lát az ember. Kvassay, Gubacsi, M0, Rákóczi út.

    Soroljam tovább ?

    Nem sértődni, dolgozni kell. Van feladat bőven.
    Most a parlamentben, Fővárosi és Csepeli onkormányzatban is nagyobb lesz a lehetőséged.

    Podolákkal és Avarkeszivel (Ők is listán be fognak jutni és ezt te is tudod) együtt tehettek Csepelért. Az energiátokat nem szétforgácsolni, hanem egyesíteni kell.
    Az országos politika az más. Ott szídhatjátok egymást, az egy olyan kávéház.

    Nézd például, Rogánt, Kósát vagy a másik oldalról Molnár Gyulát. Mit tettek és tesznek kerületükért, városukért. Az országos politika mellett.

    Adjak még ötleteket? Meg tudod a fentieket csinálni?
    Vagy a kocsmcsik a NASA és a Moszad meg az EU akadályoz. Vagy más?

  11. LB szerint:

    Giorgio!

    Jó a példád(Rogán, Kósa vagy a másik oldalról Molnár Gyula)! És állítsd velük szembe Tóth Mihályt, Avarkeszit és Podolákot! Ők mit tettek 16 év alatt a kerületért?!

    Másrészről biztos vagy te benne, hogy a budapesti lista 21. és 28. helyéről be lehet majd kerülni a parlamentbe?

  12. "*" szerint:

    malacka,
    ne idegesítsd fel magad. megnéztem a vagyonnyilakozatát, Te megnézted? mert az ott szereplő összegekből nem lehet egy ekkora házat felhúzni. De ha szerinted igen, akkor adhadtnál nekem is egy-két tippet és a többi csepeli embernek: Hogy lehet kis pénzből nagy házat építeni?

  13. LB szerint:

    fekete csillag!

    Olvastad NSZ nyilatkozatát?

    “az utolsó fillérig el tudok számolni a magam és családom vagyonával. Ha ez az elvtársakat mégsem győzné meg, kérem őket, jelentsenek fel az APEH-nél, a nyomozószerveknél és/vagy kezdeményezzenek vagyonnyilatkozati eljárást az illetékes önkormányzati vagy parlamenti bizottságoknál.”

    Meg van a törvényes útja annak, hogy kérdéseidre, aggályaidra választ kapjál! Fordulj a hatóságokhoz és kezdeményezz vizsgálatot!

  14. Karesz szerint:

    Először is le szeretném szögezni, hogy az ilyen agyament barmokkal ellentétben, mint “*”, én személyesen is ismerem Németh Szilárdot. Engem anno tanított az általános iskolában. Nem szeretnélek személyeskedni, de az általános után én még egy évtizedet tanulással töltöttem, és jó néhány tanárt megismertem. Már akkor is mondtam, és azóta is tartom a véleményem (szerintem minden volt tanítványával együtt), hogy a legjobb tanárom volt a közel két évtized alatt. Itt természetesen nem ez a lényeg, hogy milyen tanár volt, csak azt szeretném felvezetni, hogy elég jól ismerem ahhoz, hogy beszélhessek róla. Minket ő mindig becsületességre és tisztességre nevelt, és kivételt nem tűrve ő is mindig így cselekedett. Nem tudom, hogy te eddig mennyit „dolgoztál”, de azt tudom, hogy ő már néhány évtizedet eltöltött becsületes munkával. Azt is tudom, hogy mennyi idő alatt, és mennyi munka árán kaparta össze azt amije van. “*” te magad is tudod, hogy hazudsz, amikor ilyen baromságokat írsz Szilárdról. Ismered te egyáltalán, láttad a házát valóban, és tudod mennyi idő alatt jutott el a panelból abba a szerintem kis házba? Te itt alaptalanul fröcsögsz emberekre, és védesz meg olyan patkány gerinctelen takony “embereket”, akik ártatlanokat öletnek meg, hogy védjék a hátsójukat. Ha nem te magad vagy az egyike azoknak akiket védesz, akkor bizony egy agyatlan marha vagy, esetleg egy végtelenül naiv szerencsétlen. Mindenesetre csak sajnálni tudlak… Azért légy szíves legközelebb gondolkodjál is mielőtt leírsz valamit.

  15. "*" szerint:

    LB, szerinted mi más mondana? Azt, hogy nem tudok elszámolni?? A választások előtt 3 nappal? Ugyan, persze, hogy ez mondja.
    Remélem, hogy a szocik a hatóságokhoz is fognak fordulni és kiderül az igazság.

  16. Giorgio szerint:

    LB !

    A hozzászólásom egészét értetted?
    Vagy csak a budapest lista helyezések a fontosak?

  17. Karesz szerint:

    “*” látom a logika sem az erősséged… Ha ilyen érveket hozol fel, amiben racionális válaszokat próbálsz adni, akkor légy szíves próbálj meg gondolkozni, vagy kérdezz meg valakit akinek ez megy… Szilárd a házát nem az elmúlt évben építette. Ergo, ha lett volna a vagyonnyilatkozatban bármi kétes, akkor azt már 2009-ben, 2008-ban stb. is megtehették volna.
    Szóval ne gyere ezzel az okoskodó magyarázattal, hogy „ugyan már, ez triviális… mi mást mondana”. Gondolkozz!!!

  18. Vica szerint:

    Kis csillag!
    Próbálj meg számolni, ha van rá esélyed, hogy menni fog, hát figyelj!

    Ha Szilárd a lakását még a válság előtt adta el, akkor azért még elég jó árat kaphatott. Mint értelmes pedagógus ember, aki előre tervez, bizonyára volt némi megtakarított pénze, aztán pedig úgy gondolom, hogy nem minimálbérből élnek a képviselők, tehát lehetősége volt hitelt is fölvennie.
    Ha utána nézel a vagyonnyilatkozatának, gyanítom, hogy engem fog igazolni, ami azt jelenti, hogy a házát még ki sem fizette, hanem folyamatosan törleszti a válság miatt jól megemelkedett hitelét.

    Egy-két éve (sőt egyeseknek még mostanában is sikerül) egy panelból néhány millió megtakarítás mellett bizony lehetett egy jó kis családi házat venni itt Csepelen is, ha valakinek volt elég jövedelme a hitelhez. A bankok nagyvonalúbbak voltak, minden egyszerűbb volt.

    Szóval nem irígykedni kedves “*”! Bár megdögölhetne éppen a szomszéd tehene is, de a másik ember megítélése kapcsán próbálj meg kérlek elvonatkoztatni önmagad megítélésétől. Lehet, hogy előbb-utóbb menni fog…

  19. "*" szerint:

    “Mint értelmes pedagógus ember, aki előre tervez, bizonyára volt némi megtakarított pénze” – ezen jót nevettem, a pedagógusok általában a fizetésükből nagyértékű családi házakra spórolnak össze. 🙂

  20. Vica szerint:

    Kis csillag!
    Szerinted a mai napig a pedagógus fizujából tengődik? Amikor a házat vette, akkor is a pedagógus fizetése volt? Aztán pedig gyanítom, nem az árvaház taníttatta úgy, hogy 1,8 milkóval lökték ki a kapun, hogy Szilárdkám, itt egy kis tőke, hát vegyél magadnak belőle házat. Valószínűleg szülei, apósa, anyósa is van néki, s a mai világban az ilyen segítség is elkél. Egyébként szerintem politikusként még hitelfizetés mellett sem kell valakinek a küszöböt rágicsálni, s Ő nem ma kezdte ezt a pályafutását.

  21. Karesz szerint:

    Hagyjuk már ezt a témát. Meguntam a misztifikálást, és én valóban megnéztem a vagyonnyilatkozatot (google). Ez alapján többek között az látszik, hogy van majdnem öt millió forint hitele és a havi bére (főváros + Csepel) kb bruttó 550 ezer HUF. Ha valaki számolni akar, akkor nyugodtan tegye meg, de én ebben nem látok semmi furcsa, hihetetlen vagy megmagyarázhatatlan dolgot. Mellesleg ahogy más is írta, létezik olyan, hogy szülői támogatás is. A házat feleségével együtt vette, vagyis csak a fele értéket kell számolni. Emelet valóban nem ez az első munkahelye… Ne mondjátok már, hogy harminc év munkával valaki ne tudjon összehozni egy szerencsétlen fél házat (mondom, szerintem egyáltalán nem nagy ház). Nem vagyok moderátor, de ezek után ezt a témát, légy szíves mellőzzétek! Ha lehet csak az szóljon hozzá, aki valami konkrétumot tud mondani, mert szerintem ennél többet nem lehet ehhez hozzáfűzni. Részemről a téma lezárva… További szép napot!

  22. Screepy szerint:

    Én, Szilárdot az általános iskolából ismerem,ahol tanított!Egy talpraesett embernek ismertem meg.Nekem ebből a szoci vezette önkormányzatból rohadtúl elegem van már!Jó lenne már végre egy kis változás itt!A hülye is tudja,hogy minden büncselekményben benne van Tóth Misi és társai keze,csak sajnos a rendőrség is meg van “félemlítve”,úgyhogy addig míg MSZP vezetésünk lesz,addig azok sem mernek kutakodni!A lopás,csalás,sikkasztás mind eltörpül a gyilkosság mögött!Hogy idáig elfajultak ezek a szocik,az nagyon durva!Remélem mindegyik a megfelelő helyre kerül,kicsit a fejüket lehűteni!

  23. Hugi szerint:

    Elmebeteg itt pár ember. Fél Csepel családi házban él, a könyvtáros Tóth, az esztergályos bunkó Podolák és Avarkecó is. Podoláknak annyi ingatlanja van már, hogy a pontos számát talán õ se tudja. Miért ne lehetne olyan embernek is háza, aki nem MSZP-s? Nem csak lopásból lehet házat venni!

  24. Vica szerint:

    Kedves Hugi!
    Sajnos vannak néhányan, akik fel sem tudják tételezni, hogy másképp is lehetne házat venni. Nekik, a rokonaiknak, a haverjaiknak eddig ez a módszer működött.

  25. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Kedves hozzászólók ne a Szilárdon lovagoljatok hülyeségekkel, miért ne lehetne valakinek -egy középkorú embernek- ilyen fizetés mellett háza. Arról beszéljetek, hogy az exkapitányunk -akinek Érden háza van- miért jutott szociális alapú olcsó, megvehető lakáshoz, annyira nagy szüksége volt rá, annyira kellett neki, -egy fiatal pár lakja- a lakók soha nem látták, szegény kapitány annyira rá volt erre szorulva, hogy ne kelljen neki mindennap Érdre hazamennie ??? !!!

  26. ződ szerint:

    Anikó! Igazán univerzális ember a Szilárd, ha még lovagolni is lehet rajta! Mindent a választókért?

  27. Kovács Sándor szerint:

    Tisztelt csepeliek! Építsünk börtönt a csepeli MSZP-s képviselőknek,persze műanyag lakattal az ajtón!! Még ők mondják,hogy hazugok,tolvajok azok az emberek,akik igenis nagyon sokat tettek csepelért, és a csepeli lakosokért! Hát nézzen már tükörbe Avarkeszi.Podolák.Gulyás.Szenteczky egytől egyik bukott ostoba aljas népátverő! Ehhez értenek semmi máshoz hülyét csinálni belőlünk! Igazat is csak akkor mondanak,ha tükör elé állnak,és azt mondják EZT ELKÚRTUK NEM KICSIT NAGYON!
    Javaslat:csomagoljanak és menjenek kartondobozt biztosítok nekik!!

  28. Vica szerint:

    A becsületes MSZP-seknek és úgy általában a politikusainknak üzenem, hogy a mocsok takargatása, a becstelenségek elkövetésének elnézése oda vezet, hogy mindannyiotokat egy kalap alá veszi az ember.
    Végülis “cinkosok közt bűnös, aki néma”. És valóban. Mindaz, aki tud a disznóságokról, és nem tesz ellene akkor is bűnös, ha Ő maga nem követett el semmit. Semmit, csak a hallgatást.

    Nemrég hallottam egy viccet. Nekem tetszett:
    – Honnan lehet tudni, hogy egy politikus hazudik?
    – Mozog a szája.

  29. Vica szerint:

    Bocs: Bűnösök közt cinkos, aki néma! No, ezt jól elkúrtam, de talán nem ártottam vele akkorát, mint a kedves elvtársak…

  30. ződ szerint:

    Vica! Még mindig el van qrva! “Vétkesek közt cinkos, aki néma” Babits Mihály: Jónás könyve

  31. Vica szerint:

    No ez az! Úgy hittem, csepeli fog kiigazítani, de Neked is örülök. Látod, tudod Te! És így is gondolod? Érdemes volt elqrni.

  32. LB szerint:

    Giorgio!

    Természetesen értettem: “Az energiátokat nem szétforgácsolni, hanem egyesíteni kell.”

    Én viszont az t nem tudom, miből gondolod hogy Podolák és Avarkeszi bekerül a parlamenbe. Podolák 21. mígy Avarkeszi a 28. a fővárosi listán, ahonnan összesen maximum 28 helyet osztanak ki.
    Ha az MSZP Budapesten 30% körüli eredményt ér el, az 8-9 mandátumot jelent. Oda meg nem fognak beférni.
    Ekkor viszont miért kellene Németh Szilárdnak együttműködni velük?
    Természetesen, ha Csepel vörös marad, és ők nyernek, akkor más a helyzet. De jelenleg ennek nem túl nagy a valószínűsége.

  33. gyalog szerint:

    Jónás könyve… (Babits)
    Kiálts a város (ld. még ország, hatalom, nép stb.) ellen!

    Idézet a többi, figyelj Vica és Ződ

    Én Jónás, ki csak a Békét szerettem,
    harc és pusztulás prófétája lettem.
    Harcolj velük hát, Uram, sujtsd le őket!
    Irtsd ki a korcs fajt s gonosz nemzedéket,
    mert nem lesz addig igazság, se béke,
    míg gőgös Ninive lángja nem csap az égre.”
    S monda az Ur Jónásnak: “Lásd, valóban
    méltán busúlsz s vádolsz-e haragodban
    a széleslombu, kövér tök miatt,
    hogy hűs árnya fejedről elapadt?”
    S felelt, kitörvén Jónásból a méreg:
    “Méltán haragszom azért, mígcsak élek!”

    És monda akkor az Isten: “Te szánod
    a tököt amely egy éjszaka támadt
    (…)
    És én ne szánjam Ninivét, amely
    évszázak folytán épült vala fel?

    Jónás könyve 3. rész (Biblia)
    6Amikor a szózat eljutott Ninive királyához, ő is leszállt trónjáról, levetette palástját, és zsákruhába öltözve hamuba ült. 7Aztán a király és a főemberek parancsára kihirdették és elrendelték Ninivében: “Ember és állat, ökör és juh semmit se egyék, ne legeljen, és vizet se igyék. 8Öltsön zsákruhát ember és állat, és harsány hangon könyörögjön az Istenhez. Mindenki hagyja el gonosz útjait és a rosszat, amit a keze végbevitt. 9Ki tudja, hátha irgalmas lesz és újra megbocsát az Isten, lecsillapul izzó haragja, és nem kell elvesznünk!” 10Amikor Isten látta, hogy letérnek gonosz útjaikról, megbánta a rosszat, amivel fenyegette őket, és nem tette meg.

    Én csak szeretném ezek után megkérdezni, Kedves Kereszt(y)én(y) Jobboldalaim! Amikor balról valaki bocsánatot kér, van valakinek oka arra, hogy ne bocsásson meg?
    Szeretettel, gyalog

  34. Vica szerint:

    Kedves Gyalog!
    Szerintem nincs. Lehet, hogy rossz a memóriám, vagy nem olvastam folyamatosan minden hozzászólást. Kért valaki bocsánatot?

  35. Vica szerint:

    Egyébként köszönöm az idézetet.
    Szerintem érdemes lenne sokszorosítva eljuttatni néhány plébániára is. Bár elvileg ismerniük kellene már jó ideje az általad fent idézetteket, hallaniuk kellett volna a bűnbocsánatról, no meg hogy szeresd felebarátodat, mint tenmagadat, sőt elméletileg még az ellenségeket is szeretni illenék a felszentelt papnak.
    Ugyanis ki a fenét érdekli a templomban, hogy tudnak a papok a szeretet hirdetése helyett gyűlöletet gerjeszteni a kedves hívekben. Az ember azért menne Istentiszteletre, hogy dícsérje az Urat, hogy kapjon valami plusszt, hogy ne ugyanazt a szemetet kelljen magába szednie, mint amit a TV csatornák nyomatnak választási hadjárat címén.
    Őszintén remélem, hogy olvassa ezt a fórumot azok közül is valaki, akiknek ezt most címeztem.

  36. donquijote szerint:

    Megbocsátani kell, de ne maradjon el a vezeklés a bűn miatt 🙂

  37. Sphere szerint:

    Ti naívak! Kiben gondolkodtok még hinni? Az elmúlt 8(nyóóóóc)hosszú évben a narancs és a vörös oldal csak egyszer beszélt egyfelé,amikor a titkosítások 10000 évre történő meghosszabbításáról kellett szavazni!
    Kenegeti a szart mindenki mindenkire az eddig a hatalomban lévők között!
    Mit szólnátok egy új,korrekt csapathoz? Vagy akkor már nem lenne meg az EU-konform játszóteretek?
    Csók:Si

  38. izgi szerint:

    Vica, ott a hézag “becsületes MSZP-s ” egy becstelen tolvaj, gyilkos horda tagja tagjai közük a becsületeseket megszólítani…..
    Szóval megint jól elqrtad…..

  39. izgi szerint:

    Különben jellegzetes dolog: a komcsik a legaljasabb módon támadják azokat akik olyan bűnöket követnek el mint saját maguk.
    Egyszerűek mint a zsíroskenyér, lehet menni a szamárvezető után: ha megvádol egy szoci-komcsi valamivel, csak ott kell kapargatni őt is amivel vádol. Mert még azt se tartja, akinek vaj van a fején ne menjen a napra.

  40. Vica szerint:

    Kedves izgi!
    Most nem én qrtam el… Egyszerűen ilyen a politika, ilyenek a politikusaink, s gyanítom, nincs jó választás, nincsenek valódi lehetőségeink, ugyanis, ha a politikus kinyitja a száját, sajnos hazudik.
    Tudod, itt a választás, amikor az ember igyekszik jól dönteni, mert a bőrére megy. Mérlegel, melyik a kisebbik rossz. Jobb oldal, baloldal, szélsőségesek… Mindegyik jól tudja a sz@rt kenegetni a másikra. No de mindegy, bizonyára azért teszik, hogy szerencsét hozzanak neki…

  41. DFK szerint:

    A szocik mindig olyannal vádolják a másikat, amit ők maguk követtek el.
    Egybként akit a csepeli szocik szídnak, az csak jó ember lehet.

    Persze most is a panel lakók sárga irigység faktorára játszik az MSZP: nézd má, annak a Szilárdnak háza van. De ezzel nézik le igazán a panellakókat a szocik, mert az ott lakók nem olyanok, amilyennek ők gondolják; több eszük van, mint amit az MSZP gondol róluk.

  42. donquijote szerint:

    ja és akik irigykednek a panelból csak azt felejtik el, hogy jó részük ingyen v. fillérekért kapták a kádár alatt a lakásukat.
    (ezzel nem általánosítani akarok, tudom hogy sokan megdolgoztak a lakásukért)

Itt lehet hozzászólni !