Újabb BKV-s vezetőket hallgattak ki

Index

Öt volt BKV-s vezetőt és alkalmazottat hallgatott ki gyanúsítottként a rendőrség a BKV-nál történt visszaélésekkel kapcsolatban, folytatólagosan elkövetett jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Antal Attilát, Mesterházy Ernőt és Zelenák Tibort újabb ügyekben szintén újból kihallgatták, a gyanú szerint összesen 60 millió forintot meghaladó vagyoni hátrányt okoztak.

A BRFK közleménye szerint V. Ágnes, a BKV Zrt. egykori főosztályvezetője megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy vagyonkezelési kötelezettségét megszegve, a közlekedési vállalat veszteséges működésével össze nem egyeztethető, szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó vállalkozói szerződéseket kötött, melyek többsége esetében a teljesített munka szakmai értéke és megvalósítása a piaci viszonyok között forgalomképtelen volt.

V. Ágnes pr tanácsadásra írt alá szerződést, valamint kommunikációs tevékenység végzésére vállalkozói szerződéseket kötött. A gyanú szerint a nő 12 cég vonatkozásában, mintegy 64 millió forintos vagyoni hátrányt okozott a közlekedési vállalatnak.

Sz. László, a BKV Zrt. egykori igazgatója megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy vagyonkezelési kötelezettségét megszegve 2 cég esetében közreműködött előnytelen kommunikációs szerződés megkötésében, mellyel a BKV Zrt-nek 14 millió forintos vagyoni hátrányt okozott.

P. Péter, a BKV Zrt. egykori igazgatója megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy vagyonkezelési kötelezettségét megszegve igazolta egy el nem készült tanulmány kifizetését, a szerződés valós megkötése előtt 3 hónappal. E tevékenységével 9 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

É. Bernadett megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy V. Ágnessel közreműködve vezérigazgatói engedély nélkül kötött vállalkozói szerződést grafikai munkák elvégzésére egy betéti társasággal, mely szerződés teljesítése nem állapítható meg, ennek ellenére több mint 8 millió forint került kifizetésre a bt. számára.

M. György megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy vagyonkezelési kötelezettségét megszegve teljesítés nélküli számlát igazolt le egy kommunikációs vállalkozói szerződés kapcsán, mely számla ezután mégegyszer kifizetésre került. A gyanú szerint az M. György által okozott vagyoni hátrány meghaladja a 22 millió forintot.

A Gazdaságvédelmi Főosztály munkatársai a múlt hét során újabb ügyekben közöltek gyanúsításokat az előzetes letartóztatásban lévő M. Ernővel, a házi őrizetben lévő A. Attilával és a szabadlábon védekező Z. Tiborral hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, 60 millió forintot meghaladó vagyoni hátrány okozása miatt.

index.hu

Egy hozzászólás “Újabb BKV-s vezetőket hallgattak ki” bejegyzésre

  1. csapajev szerint:

    Akasszátok föl a királyokat! Egy precedens értékű törvénnyel elejét lehetne venni ennek a lopás sorozatnak.

Itt lehet hozzászólni !