Az ígéret szép szó: birkózók és polgármester a csepeli gáton

Csepel.info

Märtz József, a CsBC vezetője a homokzsákokkal

Nem csak megígérte, be is tartotta szavát a Csepeli Birkózó Club (CsBC): kedden reggel már homokzsákokat töltöttek majd pakoltak Csepel hárosi részén, a nagy Duna mellett.

Märtz József, a CsBC vezetője és sporttársai elsők között ajánlották fel önkéntes segítségüket az árvíz idejére. A birkózók most Borbély Lénárd polgármester, a Csepel Öttusa és Vízi Sport Egyesület valamint a Közösen Csepelért Polgári Egyesület tagjaival töltötték a homokzsákokat a Városgazda telephelyén, majd vitték teherautókkal a csepeli Hárosra.

Csepelen 30-50 centiméterrel várnak alacsonyabb vízállást, mint amekkora a 2013-as nagy árvíz idején volt. A fenyegetés azonban így is komoly, ami ellen a Katasztrófavédelem, az önkormányzat és a kormányzat egyéb szervei között folyamatos az egyeztetés és az együttműködés.

Arra az esetre, ha az önkormányzat és a katasztrófavédelem szakemberei civil segítségre szorulnak, itt lehet lehet jelentkezni önkéntesnek az árvízi védekezéshez: Messenger üzenetben Csepel önkormányzatának Facebook-oldalán, e-mailben pedig az info@budapest21.hu címen. Az önkormányzati Facebook oldal itt érhető el: https://www.facebook.com/csepelonkormanyzata

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !