Föld Napja Csepelen

Csepel.hu

A Föld napja alkalmából különféle színes programok várták az érdeklődőket a Csepeli Napközis Táborban április 20-án. Minden bemutató és játék, amelyek egyaránt kíváncsivá tették a gyerekeket és felnőtteket, a környezetvédelemről és környezetünk szeretetéről szólt.

A projekt a Budapest 150 emlékév részeként, a Pro Cultura Urbis Közalapítvány anyagi támogatásával valósult meg – közölte Kabai Edina, a napközis tábor intézményvezetője.

Utalt arra is, hogy az eseményt először rendezték meg a napközis táborban, egy olyan környezetben, amely minden bizonnyal Csepel legszebb vidéke: a Kis-Duna partján, ahol minden megtalálható, amely a föld szépségét mutatja. A folyó vize, fák és bokrok sokasága, zöld gyep, tágas tér – volna valaki, akinek ez nem válna örömére?

A programokat tematikusan állították össze, hogy a felnőttek és gyerekek figyelmét felhívják környezetünk védelmére, a szelektív hulladékgyűjtésre. Amikor a színpadon táncos lányok vagy a Capoeira Academia Egyesület tagjai tartottak bemutatót, a természetet idézték meg. Jól mulattak a gyerekek azon a műsoron, amelyben állatoknak öltözött énekesek szórakoztatták őket. Szép Bence bűvész is olyan trükköket mutatott be, amelyek valamilyen módon kapcsolatosak a környezettel. A különféle játékok az állatok világát, a növények életét tárták a közönség elé. Ha járművekről esett szó, az elektromos autók és rollerek jöhettek szóba. Mivel idén olimpiát rendeznek, a jövő olimpiai bajnokát is keresték egy helyen, ahol a golfozás titkait lehetett megtanulni.

A nap végén Oláh Gergő énekes koncertjét hallgathatta meg a közönség.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !