Útkarbantartási munkálatok kezdődnek Csepelen

Csepel.hu

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata kezelésében lévő közutakon a forgalmi igénybevétel és a környezeti hatások nyomán kialakult kátyúk intenzív javítási munkálatai kezdődnek meg 2024. január 24-től.

Az úthibák javításának első szakasza az Erdősor utca végétől a Tihanyi utca torkolatáig tart. A további útszakaszokon a kátyúzási munkálatok a technológiához szükséges időjárási feltételek megléte – megfelelő hőmérséklet és csapadékmentes időjárás – esetén folyamatos fognak megvalósulni.

A munkavégzés első fázisa a kátyúk körbevágásával indul, amelyet követően a mozgó részeket el kell távolítani a kátyúk oldaláról és aljáról, valamint a javítandó felületet por mentesíteni szükséges. A kivágott és bitumenemulziós kenéssel előkészített mélyedésbe kerül betöltésre a meleg hengerelt aszfalt, amelynek kihűlését követően az útszakasz újra használhatóvá válik.

A munkavégzés a munkaterület szükség szerinti elkerítése mellett történik, nagyobb kátyúk javítása esetén pedig lehetséges, hogy részleges vagy teljes útpálya lezárásra kerül sor a munkavégzés ideje alatt. A munkavégzés okozta kellemetlenségek miatt szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !