Németh Szilárd most már nyíltan az ellenzékkel kampányol

24.hu, Csepel.info

Szintet lépett a fideszes belháború Csepelen, Németh Szilárd nyíltan egykori szövetségese, a Fideszből kiszorított Borbély Lénárd csepeli polgármester ellen kampányol. A Fidesz alelnöke a csepeli kátyúhelyzettel ekézte a polgármestert, aki tavalyi kizárásáig közel húsz éven át politizált a Fideszben – írja a 24.hu.

A Fidesz alelnöke már 2019-ben meg akarta buktatni a csepeli polgármestert. Ebben kért segítséget Ábel Attila alpolgármestertől, de öt olyan önkormányzati fejlesztés is leállt, amelyek a választás előtt kiemelkedően fontosak voltak. A Csepel.info információi szerint mindegyik projekt leállása összeköthető Németh Szilárddal. A rezsibiztos 2019 után azt követelte Borbély Lénárd polgármestertől és alpolgármestereitől, hogy adják át, illetve adják el az alapítványainak a csepeli önkormányzat számos fontos vagyontárgyát. Amikor a vagyonlenyúlásra nem voltak hajlandóak, kizáratta őket a Fideszből. A csepeli Fidesz frakció ezzel egy időben több mint harmincszor szavazott együtt a csepeli DK-MSZP-Momentum frakciókkal a polgármester ellen, mostanra pedig Németh Szilárd is nyíltan beállt a kampányban az ellenzéki pártok mellé: a Fidesznek még jelöltjei sincsenek.

Telex gyűjtése szerint Németh Szilárd a Karácsony Gergely főpolgármester és Pikó András józsefvárosi polgármester ellen használt hangnemben támadja egykori barátját, és politikustársát, aki – amikor 2010 és 2014 között ő vezette a kerületet – alpolgármestere is volt.

Németh Szilárd az utóbbi időben alaposan megszórta Facebook-oldalát kátyús tartalommal. Csütörtökön egy nap alatt három posztot szentelt a csepeli kátyúknak, amit úgy vezetett fel, hogy „Ébresztő, Csepel. Indul a kátyúvadászat!” Ezután írt arról, hogy Borbély közpénzből fizeti a saját és az őt támogató civil egyesület kampányát, ahelyett, hogy megcsináltatná az utakat.

„Borbély Lénárd törvénytelenül közpénz milliókat költ politikai pártja és saját maga reklámozására. Közben az utakon kátyú kátyú hátán. A guminak, gömbcsuklónak, felninek annyi.” Arra nem tért ki, mi alapján állítja, hogy Borbély közpénzből kampányol.

A több ezer kátyút vizionáló posztjában pedig levonta a tanulságot: mennie kell a jelenlegi polgármesternek. „Egy tucat kép, több ezer kátyú, és egy boldog, elégedett polgármester! Közösen Csepelért? Ma is ezeken a csepeli kátyúkon mentünk iskolába, munkahelyre, bevásárolni, találkozókra, s ezeken is kellett haza jönnünk. Folytassuk együtt? Na, ne!” A poszt szövege a Közösen Csepelért és a Folytassuk közösen! szlogent idézi, ami Borbély Lénárd, illetve a mögötte álló civil egyesület kampányszlogenje.

Az márciusban derült ki, hogy Borbély akár függetlenként is elindul a polgármesterségért. A 24.hu írta meg, hogy Németh Szilárd a csepeli választókerület Fidesz-elnökeként 2022. december elején feloszlatta a helyi pártszervezetet, miután elmérgesedett a vitája Borbély Lénárd polgármesterrel és Ábel Attila alpolgármesterrel. Az újjáalakított alapszervezetbe mindketten kérvényezték az újrafelvételüket, de nem kapták meg a tagságot, azóta pedig fokról fokra durvult el a helyzet a két oldal között, jóllehet azt még nem tudni, hogy Németh Szilárd valójában kit támogatna polgármester-jelöltként.

Németh Szilárd szombaton is nagyot ment a Facebookon. Bejegyzéseivel egy kocsmai disznóbontást tudósított végig főzőkötényben és Stop Soros sapkában.

Forrás: 24.hu, Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !