Nem vett részt a Fidesz az október 6-ai közös megemlékezésen Csepelen

Csepel.info

A nemzeti gyásznapon minden más jelentősebb csepeli párt és egyesület jelen volt.

Bojkottálta Németh Szilárd és az általa kézivezérelt csepeli Fidesz az október 6-i közös önkormányzati megemlékezést – értesült a Csepel.info. Bár Csepelen is jellemző, hogy a különböző ünnepi megemlékezéseken elkülönülnek a pártok, de március 15-én és az október 6-i nemzeti gyásznapon eddig közös megemlékezés volt. A fideszes bojkottnak két oka lehet, de mindkettő mondvacsinált, és inkább tragikomikus. 

A megemlékezés bojkottjának egyik oka lehet, hogy a szeptember 28-i csepeli önkormányzati ülésen Borbély Lénárd polgármester napirendre vette a Fidesz frakció javaslatát. Akkor tiltakozásul ki is vonult a Fidesz frakció, méghozzá arra hivatkozva, hogy ők nem “rendes” testületi ülésen akarják megvitatni az elfogadott, és napirendre vett javaslatukat, hanem “rendkívülin”.

A másik ok az lehet, hogy a csepeli Kolonics György Szabadidőközpontba nem szabad bevinni a háziállatokat, amit információink szerint a csepeli Fidesz és Fidelitas is kifogásolt az elmúlt napokban. Emiatt nem lehet például a kutyával-macskával, aranyhörcsöggel, esetleg a házi tarantulával együtt tollasozni, teniszezni. Emiatt Páncsics Krisztián, a Budapesti Fidelitas alelnöke is tiltakozott:

“A Fidelitas Fenntartható Fejlődés Kabinet vezetőjeként felháborítónak tartom amit a polgármester csinál! Önös érdekeit szem előtt tartva az állatok világnapját a népszerűsége növelésére használja, közben a példa is jól mutatja az állatok ellen van!”

– fogalmazott két nappal ezelőtti közleményében, amit Facebook-bejegyzésben is megörökített az utókornak.

Más kérdés, hogy a sportközpontokba, így a Németh Szilárd alapítványi tulajdonába került Csepel SC-be vagy a KIMBA-ba sem lehet bevinni a háziállatokat. Sőt a strandok, játszóterek nagy része sem nyitott a háziállatok számára. Ehelyett viszont Csepelen is vannak kutyafuttatók, de a csepeli Kis-Duna-part és a parkok túlnyomó többségében is lehetőség van a házi kedvencekkel való együttlétre.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !