Új lélegeztetőgép a csepeli mentőállomáson

Csepel.hu

Az új életmentő készülék megvásárlását számos csepeli cég, a Mosolyért Egyesület, a XXI. Kerület és Környéke Mentőalapítványa, valamint a csepeli önkormányzat anyagi felajánlása tette lehetővé.

Borbély Lénárd polgármester megköszönte az adakozók hozzájárulását, mert az új készülékkel még hatékonyabban láthatják el a rászoruló betegeket.

Utalt rá, hogy a civil szervezetekkel jó az együttműködés, csakúgy, mint a rendőrséggel, tűzoltósággal, mentőkkel. Ha a csepeli mentők kéréssel fordulnak az önkormányzathoz, nem utasítják vissza. A korábbi években vadonatúj mentőautót vásároltak, ezen kívül jutalmakkal, lakásbérlésekkel segítik a csepeli mentősöket. Folyamatosan fejlesztik a kerületi egészségügyet. „Miközben az Egészséges Budapest Program keretében az elmúlt években több százmillió forint jutott a csepeli egészségügy fejlesztésére, önkormányzatunk kisebb, de legalább ugyanolyan fontos, életmentő berendezések beszerzését is támogatja. Az új lélegeztetőgép megvásárlásához az önkormányzat egymillió forint támogatást nyújtott, amivel egy újabb lépéssel sikerült növelni a betegbiztonságot” – mondta a polgármester.

Az adományozók részéről Szappan Szilárd, a XXI. Kerület és Környéke Mentőalapítványa kuratóriumának elnöke elmondta, hogy alapítványuk 2015-ben kezdte el működését, és eddig főként az erzsébeti és csepeli mentőállomást támogatták több tízmillió forinttal. Sós Nagy István, a Mosolyét Egyesület elnöke arról beszélt, hogy mintegy háromszáz szociális és egészségügyi intézménynek segítenek szerte az országban. Tevékenységük arra irányul, hogy támogatásokat szerezzenek különféle cégektől hasznos célokra. Karvázy Attila, a Karvázy Optika tulajdonosa az összefogás és együttműködés fontosságát emelte ki, amelyet a jövőben is folytatnak.

Irmalós András, a csepeli mentőállomás vezetője az új készülék bemutatásakor azt mondta, hogy Csepelen egy olyan lélegeztetőgépet vettek most át, amely minden feltételnek megfelel, amit a kor színvonala megkövetel. A készüléket heti rendszerességgel, sürgős esetekben használják akkor, amikor a beteg nem tud magától lélegzeni.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !