Csepel.hu: Németh Szilárd hízelgésből tette ki az Orbán-idézeteket

Csepel.info

Németh Szilárd a saját nevét megörökítő márványtáblánál

Pontot tett a találgatásoknak a csepeli önkormányzat hivatalos oldala a felújított Jedlik gimnáziumban talált Orbán-idézetekről. Bár Németh Szilárd még nem vállalta fel, hogy ő tetette ki a szöveget, az eddig is nyilvánvaló volt, hogy az iskolaavató ünnepséget ő szervezte, és saját, márványba vésett nevéről is ő gondoskodott.

A Csepel.hu egyértelműen fogalmaz: Németh Szilárd hízelgésnek szánta az Orbán-idézeteket, de botrány lett belőle.

 Vádaskodásba fulladt az ünnepi beszéd

Az átadóünnepséget Németh Szilárd szervezte, az ő akarata volt érezhető a ceremónia minden mozzanatában. Az ültetési rendet úgy határozták meg, hogy leginkább a rezsibiztos által előnyben részesített Fidesz frakció kapott az első sorban helyet. A csepeli alpolgármesterek, független és ellenzéki képviselők csak az összes többi budapesti meghívott mögött ülhettek le. Borbély Lénárd polgármestert hivatalosan nem üdvözölték, nem mondhatott köszöntőt, és nem vehetett részt az ünnepélyes szalagátvágáson sem. Emellett Németh Szilárd több mint harminc perces beszédének harmadát az önkormányzat és a polgármester nyílt vagy burkolt bírálata töltötte ki. Olyan állításokkal, amelyek igazolhatóan valótlanok. Az ezzel kapcsolatos iratokat a legutóbbi Csepeli Hírmondó be is mutatta – emeli ki a Csepel.hu beszámolója.

Németh Szilárd már 2019-ben meg akarta buktatni, azóta pedig folyamatosan kritizálta Borbély Lénárd polgármestert. A Jedlik újjáépítésénél ez azért is visszás, mert éppen Csepel polgármestere bízta meg Németh Szilárdot a tervezés és a munkálatok felügyeletével. A rezsibiztos kötelessége lett volna beszámolni arról, hogy a tervek túlszárnyalják az ötmilliárd forintos keretet. De ezt Németh Szilárd önmagától nem tette meg, és amikor a polgármester is jelezte, hogy nincs meg az elégséges forrás, a rezsibiztos semmilyen tudomást nem vett erről és mindent úgy csinált, mintha az önkormányzat miatt állna a projekt. Pedig – ahogy az iratok is bizonyítják – nem ez helyzet. Közben Csepel polgármesterét is úgy támadta az ünnepségen, hogy egyértelműen kiderült: a felújítás végösszege nem ötmilliárd, hanem 22,5 milliárd forint lett. Ilyen méltatlan körülmények között lett vége az ünnepi beszédeknek, amely után a kerület egyházi vezetői megáldották az újjáépült, hipermodern intézményt – fogalmaz a Csepel.hu.

Méltatlan helyzetbe hozták a miniszterelnököt – tudta és beleegyezése nélkül

Ám a Jedlik átadása nem maradt botrány nélkül. Még aznap kiderült, hogy ismert Orbán Viktor idézetek is kikerültek az egyik folyosó falára – a miniszterelnök tudta és beleegyezése nélkül. Nem más közéleti szereplők idézetei között volt egy, hanem láthatóan központi szerepet szántak ezeknek az Orbán-idézeteknek. Mintha csak az iskola is e köré épült volna.

Az idézetben nincs semmi, amibe bele lehetne kötni, ám a helyszín és a mód – mintha az iskolát e köré építették volna – nyilvánvaló provokáció volt

Az, hogy Németh Szilárd ezt provokációnak szánta, nem nehéz kitalálni. Talán úgy érezte, hogy megtépázott nimbuszát egy ilyen mély hízelgéssel tudja a miniszterelnök felé rendezni. De sokkal inkább kárt okozott vele. Pár nappal később le is vették az idézetet tartalmazó táblákat az iskola falairól. Az iskolában elhelyeztek egy, a Jedlik újjáépítéséről megemlékező márványtáblát is, melyet Németh Szilárd mutatott be a közönségnek – a saját, márványba vésett nevével együtt – mutat rá a Csepel.hu.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !