70 százalékos áremelés: vezetőként is bemutatkozott az ellenzéki polgármester-jelölt

Csepel.info

Ha lesz Csepelen ellenzéki összefogás, várhatóan Paál Géza, a DK csepeli polgármester-jelöltje lesz a közös jelölt a 2024-es önkormányzati választáson. Azt már tudjuk, hogy politikusként miket mond, mit hirdet. Például tiltakozik az infláció és az áremelések ellen. De egy politikusnál ugyanolyan fontos, hogy mit tesz közben. Neki ezt egy 70 százalékos piaci áremeléssel sikerült bemutatnia. Elég lesz? 

Paál Géza eleinte Gyurcsány Ferenc alkalmi testőre volt, de pár éve a csepeli pártszervezetben is átvette a vezetést. Miközben Budapestet letarolta az ellenzék 2019-ben, neki egyéni jelöltként és csapatban is bukást hozott a választás a “vörös Csepelen”. Ráadásul a momentumos Dukán Andrással ellentétben – utóbbi havi 600 ezer forintot szakít listás képviselőként – Paálnak bizottsági hely sem jutott a csepeli önkormányzatban. Karácsony Gergely mentette meg: neki köszönhetően a fővárosi önkormányzatban vigasztalódik, ahol viszont egyből felelős döntési pozíciót kapott. Mivel a fővárosban az ellenzék van többségben, Paál úr meg is villantotta vezetői képességeit, méghozzá egy 70 százalékos áremeléssel. Erről a Metropol számolt be a minap.

A covid alatt 1 400 000-es fizetéssel a fővárosi piacbirodalom élére kinevezett Földes Tamás augusztus 1-jén állította kész helyzet elé az óbudai Kórház utcai árusokat, akik azzal szembesültek, hogy sosem látott mértékben, 70 százalékkal növekedtek a piaci díjaik.

Az egykor szebb napokat megélt piacon sorra zárnak be a boltok, mert nem bírják kitermelni a fennmaradáshoz szükséges összeget. A brutális áremelésről az árusokat egy A4-es papíron tájékoztatták. Indoknak azt írták, hogy energiaválság van, ami azért álságos, mert – ahogy a boltosok elmondták – a megnövekedett energiaárakat a piacokon egyből ráterhelték az üzlettel rendelkezőkre, mind a villany, mind a gáz, mind egyéb költségek tekintetében.

700 000 havonta, vagy többet is kell fizetni a fűtésért, amit már nem bírunk. Volt olyan költség, ami a duplájára emelkedett

– mondta az egyik boltos.

De egy ügyvezető igazgató is csak azt teheti egy önkormányzatnál, amit megengednek neki. Na és kit nevezett ki Karácsony 1157/2019.(XII.11.) Fővárosi Közgyűlés határozatával a felügyelőbizottság elnökének? Gyurcsány csepeli erős emberét, Paál Gézát írja a Metropol.

“A polgármesterjelölt úr egész nyáron vígan pózolt az ,,Elég az áremelésekből” tábla előtt, miközben minden idők legnagyobb áremelésével fojtogatják a piacosokat…”

– fogalmaz a fővárosi lap, jól mutatva, milyen hatalmas lehet a különbség egy politikus szövege és tettei között.

Jelöltkavalkád lesz Csepelen, de most a polgármester az esélyesebb

Jövőre önkormányzati választások lesznek, amire nem csak a DK készül gőzerővel. A csepeli MSZP-nek a Németh Szilárd Csepel SC-jében dolgozó Takács Krisztián a jelöltje, a Momentumnak pedig a már említett Dukán András. Dukán legutóbb azzal került a hírekbe, hogy kilenc hónap munkamegtagadás után elbocsátották tanári állásából, miközben nem csak politikai munkája foglalta le: pizzás vállalkozása miatt sem volt ideje tanárként dolgozni.

Csepelen eközben a DK a legerősebb ellenzéki párt. Gyurcsányék információink szerint másfélszer több biztos támogatót tudhatnak magukénak, mint amennyit az MSZP és a Momentum együtt. Az erőviszonyok szempontjából beszédes tény az is, hogy a csepeli Momentumnak annyi aktív tagja és segítője sincs, amennyivel egyéni jelölteket tudnának állítani a választásokon. Az MSZP pedig hiába rendelkezik a DK után a legtöbb segítővel, ha azok átlagéletkora meghaladja a 70 évet.

Emiatt szinte biztosra vehető, hogy ha a három ellenzéki párt közös jelöltet állít, akkor az Paál Géza lesz. 

Információink szerint az ellenzékből a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak, a Mi Hazánk Mozgalomnak és a Megoldás Mozgalomnak is lesz polgármester-jelöltje, és lesznek képviselő jelöltjei. Utóbbinak valószínűleg Győrfi Krisztina, aki az elmúlt hónapokban minden lakossági fórumon felszólalt önkormányzati ügyekben. A “kisebb” ellenzéki pártok sem lebecsülendőek:

a kutyapárt – úgy tudjuk – a második legnépszerűbb ellenzéki párt Csepelen a DK után.

Emellett olyan információink is vannak, hogy független polgármester-jelöltként tervezi indulását az ex-DK-s Kál Károly is, aki – érdekes módon – éppen Németh Szilárdnál jelenthette be ebbéli szándékát. Úgy tudjuk Kál Károly sem egyedül, hanem saját jelöltekkel indul, amennyiben ezt meg tudja szervezni.

Németh Szilárd neve nem csak az ellenzéki pártok támogatásánál merül fel minduntalan. A rezsibiztos már 2019-ben szerette volna megbuktatni Borbély Lénárd polgármestert. Miután sikerült kizárnia a csepeli polgármestert a Fideszből, Németh most már szeretne saját jelöltet és képviselő-jelölteket is állítani. Ez azonban nem megy könnyen.

Mindenki tudja, hogy Németh Szilárd elsődleges célja az, hogy a csepeli önkormányzat vagyonát átadassa saját magánalapítványának. Erre keres polgármester-jelöltet és képviselő-jelölteket, és ezért támogatja az ellenzéki pártokat is.

Információink szerint eddig legalább nyolcan hárították el a felkérését, a polgármester-jelöltséget, így Némethnek még mindig nincs csepeli jelöltje. Emellett az egyéni képviselő-jelöltek kiválasztásában is csigalassúsággal halad a rezsibiztos, mert még mindig hárman hiányoznak a csapatából.

Ha azonban most hétvégén lenne a választás, azt információink szerint a jelenlegi polgármester, a független Borbély Lénárd és csapata nyerné meg.

Ezzel magyarázható, hogy a polgármestert Németh Szilárd és az ellenzéki is egyszerre támadja: Németh Szilárd Karácsony Gergellyel, a DK-MSZP-Momentum pedig Németh Szilárddal próbálja összemosni.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !