Németh Szilárd lehet a Fidesz csepeli polgármesterjelöltje

Csepel.info

Vagy Németh, vagy egy neki alárendelt sportoló lehet a Fidesz 2024-es csepeli jelöltje (fotó: Németh Szilárd Facebook-oldala)

Információink szerint Németh Szilárd az elmúlt hónapokban azért lobbizott, hogy ismét ő legyen a Fidesz csepeli polgármesterjelöltje. Amennyiben nem képes ezt keresztül vinni – a Fideszben tudják, hogy veszítene -, egy sztársportoló lehet a polgármesterjelölt. Birkózók és tőle függőségi viszonyban élők előnyben.

Miközben szervezeten belül is lebegtetik a fideszes polgármesterjelölt személyét, a közelmúltban feloszlatott, majd jóval kisebb létszámmal újraalakított csepeli Fidesz és az önkormányzati frakció sincs jó bőrben. Információink szerint a polgármesterjelölt mellett több egyéni képviselőjelölt is hiányzik, a meglévők közül pedig akadnak, akik meghasonlottak az elmúlt évek belháborúi miatt. Úgy tudjuk, sokakat számon kértek a választóik, miért nem a csepeliek érdekeit képviselik Németh Szilárd egyéni ambíciói és vagyonosodása helyett. Németh célja azonban 2018 óta változatlan: beépíteni a jelenlegi önkormányzati vezetés által védett Kis-Duna-partot, megszerezni az önkormányzat vagyonát, és megbuktatni Borbély Lénárd polgármestert. Bármi áron. 

A rezsibiztos Facebook oldalát böngészve olyan érzése van az egyszeri szemlélőnek, hogy az elmúlt hetekben elgurult Németh Szilárd gyógyszere. Nem múlik el nap, hogy ne rohanna ki nyilvánosan és egyre hisztérikusabban Borbély Lénárd csepeli polgármester, korábbi párttársa ellen. Úgy tudjuk, emögött három ok áll: hatalom-, vagyon-, és befolyásszerzés.

Hatalomszerzés

A két politikus közötti konfliktus elsődleges okai mostanra közismertté váltak. Németh Szilárd azt tervezte, hogy 2014 után bábként irányítja majd polgármester utódját. Ám Borbély Lénárd egyetlen olyan döntést sem támogatott, amely a csepeli lakosság vagy az önkormányzat számára káros, esetleg törvénytelen lett volna. Önállóan gondolkodott, dolgozott, és olyan helyi fejlesztéseket indított, ami miatt gyorsan népszerűvé vált Csepelen. 2019 tavaszán Németh Szilárd ezért arra kérte Ábel Attilát, korábbi bizalmasát és alpolgármesterét, hogy segítsen megbuktatni a Fidesz túl népszerű polgármesterét.

„Szilárd ne tedd ezt, mert mind megbukunk. Csepel szoci kerület, itt csak magunkat buktatjuk meg egy testvérháborúval. Te is belebuknál ebbe”

– felelte a kérésre Ábel Attila. „Én ezt már eldöntöttem” – mondta akkor Németh Szilárd.

A csepeli önkormányzat fejlesztései a 2019-es választási kampányban egymás után álltak le. Ebben főszereplő volt Süle László, Németh legfontosabb bizalmasa, állítólagos “táskás embere”. A KIMBA és a Csepel SC vezetője volt ugyanis 2019 augusztusáig az önkormányzat fejlesztési cégének a vezérigazgatója.

Úgy tudjuk, hogy a 2019 tavaszán és nyarán leállt öt csepeli fejlesztés mindegyikénél Németh Szilárdhoz vezetnek a leállás okai.

A Csepeli Strandfürdő 2019 tavaszán bebukott vállalkozója például másfél hónappal később Németh Szilárd legjobb barátjánál kapott 200 milliós közbeszerzést, a királyerdei ABC bebukott kivitelezésével és a Napközis Tábor tervezésével kudarcba fulladt vállalkozó pedig közvetlenül Németh Szilárdtól kapott megbízásokat. A leállt csepeli fejlesztésekben érintett vállalkozók összességében több mint 800 millió forintot kaphattak “ellentételezésül”.

Vagyonszerzés

Németh Szilárd terve azonban nem jött be. Borbély Lénárd 2019 nyarán lecserélte az embereit, több fejlesztést újraindított, és annak ellenére sem bukott meg, hogy Budapest nagy részét elveszítette a kormánypárt. 2019 óta ezért a rezsibiztosnak új céljai lettek: minél nagyobb vagyont próbál megszerezni Csepelen. Ennek során a Csepeli Birkózó Clubot kiszorította, majd kizárta otthonukból, a KIMBA birkózó csarnokának földszintjéről. A CSBC és az önkormányzat átverésével egy 2,4 milliárd forintos beruházást tett zsebre szőröstül-bőröstül a rezsibiztos.

A Csepel SC megszerzése ennél is zsírosabb falat. A központi sporttelep mellett itt már vannak Kis-Duna-parti telkek is, amelyek szintén Németh Szilárd alapítványához kerültek. A Csepel SC megszerzéséhez állítólag ötmilliárd forint állami támogatást kapott a rezsibiztos. A Csepel SC becsült értéke ugyanakkor ennél jóval magasabb.

A birkózócsarnok és a Csepel SC megszerzése után Németh a csepeli Kis-Duna-part beépítésére és a további vagyonszerzésre koncentrált. Ám a 18 méter magasra tervezett épületei – Németh szerint sportkollégiumok, Csepel vezetése szerint szállodák – már nem épülhettek meg a lakosság, no meg Borbély Lénárd polgármester és a fideszes önkormányzati vezetés ellenállása miatt.

Sőt, a kerület vezetői a tízmilliárdos vagyont képviselő Csepeli Munkásotthont és a Laurencz László Sportcsarnokot sem adták oda a rezsibiztos alapítványának. Úgy tudjuk, hogy utóbbiakat Németh Szilárd a koronavírus-járvány elleni védekezésként, arra hivatkozva próbálta megszerezni.

De annak, hogy Németh Szilárd nem szerzett annyi közvagyont, mint szerette volna, a csepeli vezetés is megfizette az árát. A rezsibiztos csak azért oszlatta fel a csepeli Fidesz szervezetét, hogy Borbély Lénárd polgármestert, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármestereket kizárathassa onnan. Ezzel a Fidesz és önkénteseinek száma nagyjából a negyedére csökkent Csepelen, ám kétségtelen, hogy Németh ezúttal ismét el tudta érni a célját.

Befolyásszerzés

Németh Szilárd az elmúlt években csendesen építette és erősítette kapcsolatait a csepeli DK-MSZP-Momentummal. Első blikkre ez durva politikai perverzió, de látványosan működik.

A csepeli Fidesz több mint húszszor szavazott együtt a polgármester ellen a DK-MSZP-Momentummal, az ellenzéki képviselők pedig minden olyan vádat örömmel visszhangoznak, amelyekkel Németh a polgármestert támadja.

A csepeli ellenzék joggal érzi úgy, hogy Németh Szilárd támadásaival és polgármesterjelöltként való indulásával Borbély Lénárd győzelmi esélyei csökkennek, az övék pedig nőnek. Bár vannak, akik ezt is megkérdőjelezik, és azzal érvelnek, hogy egy Borbély – Németh csörte esetén sok ellenzéki inkább Borbélyra szavazna, mint egy esélytelenebbnek tartott harmadik jelöltre. (Úgy tudjuk, hogy Csepelen a DK-MSZP-Momentum már megállapodtak a közös indulásról.)

Az sem utolsó szempont, hogy a három fős csepeli MSZP-ből ma már ketten a Németh Szilárd tulajdonában álló Csepel SC-ben dolgoznak. A Csepel SC-ből a csepeli önkormányzat sportegyesületeit kitiltották. Nem ez történt azonban a csepeli MSZP frakció tagjainak sportegyesületével: ők maradhattak.

A jó viszony az elmúlt években tovább mélyült. A képviselők 2023-as vagyonnyilatkozataiból és a cégjegyzékből már az is kiderül, hogy a frakció két tagja a Csepel SC-ben, vagyis Németh Szilárdnál dolgozik. Takács Krisztián frakcióvezető annak a Csepel FC-nek a szakmai vezetőjeként kap fizetést, és annak a Kft-nek a tulajdonosa, melynek telephelye a Béke tér 1., vagyis a Csepel SC telephelye. Ahová mások 2022 óta be sem tehetik a lábukat.

Losonci Róbert, a frakció másik MSZP-s tagjának vagyonnyilatkozata szerint ő a sporttelepre bejegyzett Csepel FC Kft. mellett közvetlenül a Csepel SC-től is kap a fizetést. Bár a Németh Szilárd alapítványi tulajdonában működő Csepel SC közleményben állt ki az MSZP-s politikusok mellett, és próbálta cáfolni az itt leírtakat, attól a tények még tények maradnak.

A legújabb csepeli botrány, két iskolaigazgató indok nélküli leváltása is Németh Szilárd befolyásszerzéséhez kapcsolódik. Úgy tudjuk, valós kiszólás volt Németh Szilárdtól, hogy a leváltott igazgatók a pályázatuk beadása előtt nem jelentkeztek be nála. Információink szerint Németh meg van arról győződve, hogy személyesen az ő joga a csepeli iskolaigazgatók kinevezéséről dönteni, az igazgatóknak pedig kötelességük bemutatkozó és engedélykérő látogatásra hozzá járulniuk a KIMBA épületébe. Ez utóbbit pedig egyikük sem tette meg nála.

Csepel.info

 

9 hozzászólás “Németh Szilárd lehet a Fidesz csepeli polgármesterjelöltje” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Mit is mondott Lázár János 1 hónapja? “Hódmezővásárhely nem számíthat a kormánytól semmiféle támogatásra, ha Márki-Zay Pétert választják meg polgármesternek” – ennyi…
    Csak helyszínt és nevet kell cserélni az ilyen fenyegetésben, osztjónapot.

  2. Fodróczi Árpád szerint:

    Szerintem Németh Szilárd nem indul polgamester jelöltként mert azt Ő is tudja, hogy úgy járna mint 2014,2018 és 2022ben dr. Szabó Szabolccsal aki 10%-al előte meg az országgyűlési képviselők választásokon és csak listán a cseléd Iépcsőn osont be a parlamentbe. Ez egy jelzés értékük az elmúlt évtizedben az elfogadottságáról, ez azóta romlott már nem csak a csepeliek de az egész ország idióták vált szégyene csepelnek és ezt érzik az itt lakók a Facebook kommenteket olvasva vagy rokoni visszajelzésekből országszerte.Sose bocsátja meg a kerület idősebb nemzedéke amit végy 100 éve még a Weisz Manfréd idejében idúlt és a Csepel Müvek folytatásaként létrejött sportingatlanok adolgozók, sportolók és szurkolói támogatásból kialakúlt spotingatlan vagyon cca. 90%-ban egy egyszemélyes magán alapítvány adófizetői pénzből hozzá kerültek Ez a vagyont vissza kell szerezni az legyen egy új önkormányzati feladat akár nemzetközi bírósági vinni az ügyet

  3. Zacskós szerint:

    Aki olyan nagy magyarnak mondja magát de gyozikevel kampányol meg pozolgat… Ocsmány!

  4. 1csepeli szerint:

    Ha annyira biztos benne, hogy a csepeliek nagyon támogatják, amiket eddig csinált a kerülettel, akkor induljon! 🙂

  5. Horváth János szerint:

    Felhívnám a cikkíró figyelmét, ha egyszerre akar belerúgni Némethbe illetőleg az ellenzékbe az bizony visszaüthet. Ez a lejáratósdi nem vezet sehova , ezt a kártyát a Fidesz minden választáson kijátszotta.

  6. Nagyapó szerint:

    László! És mit mondott Csabainé (MSZP), amikor a Fidesz sorra nyerte az önkormányzati választásokat? Nem számít, a pénzt mi adjuk!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Nagyapó szerint:

    Az új Jedlik egy szép gigantomániás beruházás. 750 diák oktatására alkalmas. Amikor Csepelnek 80 000 lakosa volt, a Jedlikbe ~500 tanuló járt, akiknek 30%-a a szomszédos kerületből járt ide és még egy ált iskola is működött az épületben.
    A jelenlegi 75 000 lakos hogyan tölti meg az iskolát? Sehogy, tehát vidékről kell diákokat toborozni, akiknek okt.-i költségét Csepel fizetheti. Sőt a gyerekeknek lakni is kell, ezért kellhet egy kollégium, amit természetesen nagyra kell tervezni és addig is lehet szállodaként is üzemeltetni.😀
    Állítólag jelenleg 16 000 pedagógus hiányzik, kik fognak oktatni? Talán segédtanítók?
    Apropó! A Kossuth-tal mi lesz? Műszakiakra nem lesz szükség?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. László szerint:

    Fater a kormány szerint nincs tanárhiány. Minek aggódik? A külügyminiszterünk, a Péter pár napja bejelentette: Ruandában töretlen a magyar ösztöndíjprogram népszerűsége, hiszen a 20 helyre idén kishíján 700 ruandai hallgató jelentkezett.

  9. Gary Ridgway szerint:

    Lénárd a DK-é lesz? 🤣
    Fidernyák a Fidernyák ellen?
    Ez is valami.

Itt lehet hozzászólni !