Esti kerékpározás Csepelen

Csepel.hu

Az eseményt Szabó János Velocipede kerékpár szervize, a Csepeli Kerékpáros és Triatlon Egyesület és a csepeli rendőrkapitányság szervezte.

A főbb támogatók között szerepelt a Szabóky Adolf Általános és Szakképző Iskola, amely háromszáz palacsintával és frissítő italokkal vendégelte meg a résztvevőket.

Szabó János korábbi többszörös országúti kerékpárbajnok elmondta, hogy legfőbb céljuk a csepeli kerékpározás népszerűsítése, a biztonságos kerékpározásra nevelés, a KRESZ szabályainak betartása, az autósokkal való kulturált közlekedés erősítése. Sötétedéskor különösen fontos, hogy a bicajokat megfelelően felszereljék. Felhívták a figyelmet a kerékpárok folyamatos karbantartására, egyúttal tanácsokat is adtak, mikre ügyeljenek a közlekedők. A megbízható kerékpár nemcsak örömet szerez, hanem biztonságot is nyújt a közlekedésben. „Jó látni, hogy megint sokan összegyűltünk, és közös élményként kerekeztük körbe a kerületet. Idén jóval több gyerek csatlakozott hozzánk, mint tavaly. Jövőre újra megrendezzük az eseményt, s remélhetőleg még többen vesznek részt rajta” – mondta Szabó János.

A bicajosok rendőrök felvezetésével vágtak neki a következő útvonalnak: Széchenyi István utca, Béke tér, Völgy utca, Szentmiklósi út, Hollandi út, Rákóczi Kert. A rendőrök munkáját polgárőrök is segítették. A résztvevők között több családos társaság is akadt. Az egyik nő elmondta, hogy először jött el a mostani túrára, de a férje és idősebb gyerekei korábban már megtették a távot. A nagyobb fiai tizennyolc és tizennégy évesek, a két kisebik négy és másfél esztendősek. Igazi élményt nyújtott a közös bringázás, jólesett a mozgás, barátságos a társaság és jól sikerült a szervezés. Jövőre megint nekivágnának a távnak.

A program szervezőinek köszönhetően a résztvevőket bőségesen ellátták enni- és innivalóval. A támogatók között szerepelt a Motoros Polgárőrség, az Inzert Nyomda és a Rákóczi Kert.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !