Családi Sportnap Csepelen

Csepel.hu

Az esemény célja, hogy népszerűsítsék a mozgást, a szabadidő hasznos eltöltését és ki-ki megtalálja a számára legmegfelelőbb sportágat, ha fiatal lévén versenyzésre adja a fejét. Természetesen felnőttként is lehet sportágat választani, mert megvan rá a lehetőség.

Ráadásul nem muszáj versenyezni, elég, ha kikapcsolódásként csatlakozik valaki egy egyesülethez. Most csak az nem találhatta meg a számára leideálisabb sportágat, aki eleve nem akarta, de sebaj, gyerekei vagy más hozzátartozói érdeklődését biztosan felkeltette egy mozgási forma.

A labdajátékok általában népszerűek, különösen akkor, ha sok gól esik egy meccsen. Szabó Róbert, a Csepel-Bontó KK kosárlabda szakosztályvezetője éppen azzal érvelt, hogy náluk potyognak a gólok. Nem meglepő, hogy a családi napon felnőttek is szorgosan dobálták a labdát a kosár felé, igaz, többnyire elvétették a célt. A kosarasoknál hat-hétéves kortól várják a jelentkezőket az egyesületbe, de felnőttek is játszhatnak. A 14-15 éves korosztály a legügyesebb, de a 13 éves Jánosi Roland a legkiemelkedőbb csepeli kosaras tehetség. Sinka Flóra, a Csepeli Evezős Klub utánpótlás edzője is arról beszélt, hogy náluk bőven akadnak idősebbek is, akik szabadidős tevékenységként rendszeresen eveznek a Kis-Dunán. Jó példát mutatnak egykori olimpiai ezüstérmeseik, Melis Antal és Melis Zoltán, akik az evezőstelep gyakori vendégei. Szépen növekszik a klub a létszáma, az utánpótláskorúak pedig biztató eredményeket érnek el. Ifjabb Pergel László foglalkozik az ifikkel és felnőttekkel, egyben az utánpótlás válogatott szövetségi kapitánya. Télen teremben tartották az edzéseiket, de tavasztól már kint vannak a vízen.

Az önállóan négy éve működő és talán kevésbé ismert Korall Sportsziget kifejezetten nőknek ígér kellemes kikapcsolódást, de Hóbor Annamária edző rögtön hozzátette, hogy a kor nem számít, legidősebb tagjuk 75 éves. Több száz hölgy vendégük látogatja a tréningeket. És hát mit csinálnak? Súlyokat nem emelnek, hanem laza köredzéseket tartanak, étkezési és más hasznos tanáccsal szolgálnak. Érdemes őket felkeresni a II. Rákóczi Ferenc út 69. szám alatt, s akkor az érdeklődők pontosan megismerhetik a részleteket. Két sátorral odébb a Halker-KirályTeam sikeres növendékei gyakoroltak, de engem igazából a három éve működő ökölvívó szakosztályuk érdekelt. Csepelen az ötvenes és hatvanas években virágkorát élte az ökölvívó klub, nem egy versenyző lett országos bajnok, és ért el nemzetközi eredményt. Ráth Miklós edző foglalkozik az ökölvívókkal, akik között akadnak fiúk és lányok. A sportnapon a toborzás és a csapatépítés volt a céljuk. Bemutatóként visszafogottan püfölték egymást a versenyzők, s közben megismerhettem néhány kiválóságukat. A húszéves Szeleczki Lilla felnőtt magyar bajnok, tavaly az Európa-bajnokságon ötödik lett. A tizennyolc éves Horváth Kármen és Horváth Lilla ikrek, az április végén, Jerevánban megrendezett ifjúsági Európa-bajnokságon Kármen ötödik, Laura pedig egy súlycsoporttal lejjebb második lett.

A Csepeli Öttusa VSE szervezésében bonyolították le a tizenévesek számára a két- és háromtusa versenyt, amelyen úszás, futás és lézerlövészet szerepelt. A megméretésre más klubokból is beneveztek versenyzők. Vadász Norbert úszóedző arról számolt be, hogy úszószakosztályuk szépen gyarapodik, s a Csepeli Strandfürdő megnyitásával végre itt tarthatják az edzéseiket. Az úszómedencében közben látványos bemutatót tartottak a műúszók: egy hétfős lánycsapat mutatott be jól megkoreografált vízitáncot.

A nagyszínpadon folyamatosan léptek fel a kerület táncosai, ritmikus gimnasztikázók, előadóművészek, vagy éppen egy sportágat népszerűsítettek. A sátraknál a sportegyesületek vezetői, edzői adtak tájékoztatást. A gyerekek kipróbálhatták az ugróvárakat, a célba dobást, a lézerlövészetet, ismerkedhettek a búvárkodással. A Rákóczi Kert munkatársai vízipisztolyt csatákat vezényeltek le egy gyerekmedencében. S ha még ez sem lett volna elég, mindenki szabadon fürödhetett valamelyik medencében.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !