Így zárult harmadik alkalommal a Csepel trikolórban

Csepel.hu, Csepel.info

A magyar zászló és címer napja alkalmából harmadik alkalommal hirdetett a csepeli önkormányzat rajzpályázatot a kerületi óvodások és iskolások számára, melyre idén rekordszámú, több mint 250 pályamű érkezett.

Ebben az évben négy kategóriában hirdették meg a versenyt. Összesen 42 rajz jutott be a döntőbe, ahol közönségszavazás alapján dőlt el a legjobbak sorrendje. A döntőbe kerültek díjat vehettek át. Borbély Lénárd polgármester elmondta, a zsűrinek minden évben nagyon nehéz dolga van, de ez idén hatványozottan igaz volt.

Érdekes volt látni, hogy ahányféle pályamű, annyiféleképpen látják a gyerekek a helyi jelképeket, nevezetességeket. Ugyanakkor külön öröm, hogy a többség csepeli szemüvegen keresztül próbálta láttatni, megragadni ezeket a számunkra fontos kerületi helyszíneket. A gyerekek rajzai hamarosan az egész kerületben montázs formájában, óriásplakátokon lesznek láthatóak.

A kategóriák nyertesei Óvodás korosztályban Nagy Martin, a Zsongás Tagóvodából nyerte a versenyt. „Az óvodában mondták, hogy lesz egy rajzverseny. Nem gondolkodtam sokat, igazából a kezem már tudta, mit szeretnék rajzolni. Kaptam az óvó nénitől egy könyvet, amiben huszárok voltak, és kiválasztottam, melyik tetszik, lerajzoltam. Jó érzés volt, hogy nyertem.”

Tóth Anna Szófia, a Katona József Általános Iskola 2. osztályos tanulója az 1-2. osztályos kategóriában nyert. „Az iskolában hallottam a pályázatról, bárki rajzolhatott, aki kedvet érzett. Sokat gondolkodtam, mi lenne a legjobb téma, többféle gondolat volt a fejemben, de a végén összeállt, mit szeretnék. Először indultam ilyen jellegű pályázaton, így nagyon boldog voltam, hogy nyertem.”

Csernyi Szofi, a Széchenyi István Általános Iskola 4. osztályos tanulója, a 3-4. osztályos kategória győztese. „Anyukámtól hallottam, hogy lesz ez a pályázat. Nagyon szeretek rajzolni, ezért is szerettem volna indulni. Sokat gondolkodtam azon, mi lenne a legjobb téma. Mivel a Daru-domb mellett lakom, és szoktunk utazni a csepeli HÉV-en is, apukámmal pedig gyakran megyünk el a víztorony mellett, ezért valamennyi helyszín felkerült a rajzomra. Hogy a kép különleges színvilágot kapjon, csillámot tettem a vízfestékbe.”

A felsősök között Sajó Lídia, a Katona József Általános Iskola 6. osztályos tanulója kapta a legtöbb szavazatot. „A rajztanárom jelezte, hogy lehet indulni ezen a pályázaton. Ha van egy ötlet, egy terv, akkor szívesen rajzolok és jól is megy. Rögtön eszembe jutott, hogy szeretném, ha a rajzomon rajta lenne a magyar zászló. Egy-két nap alatt átgondoltam, mit szeretnék megvalósítani. Nagyon örültem, hogy bekerültem a döntőbe és a kategóriámban végül megnyertem a versenyt.”

Forrás: Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !