BKV–BA-botrány: két ügyvédet is meggyanúsítottak

Még sürgette is a gyanús kifizetést a BKV-s vezető

Mno.hu, Origo

Sokan eldobnák a kulcsot

Két ügyvédet is meggyanúsított a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) a BKV és Budapest Airport Zrt. (BA) jogi igazgatójának ügyével kapcsolatban – közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az RRI csütörtök hajnalban házkutatást tartott Budapesten egy VI. kerületi, Andrássy úti ügyvédi irodában és az iroda tulajdonosainak – két ügyvédnek – a lakásán. A házkutatás során a nyomozók különböző dokumentumokat, számítógépen tárolt adatokat és bizonyítékokat foglaltak le. A rendőrség gyanúja szerint a BA Zrt. szerződésben állt az érintett ügyvédi irodával. A BA Zrt.-vel kötött szerződés alapján kiszámlázott pénzből utóbb a társaság volt jogi igazgatója a BKV Zrt. volt jogi igazgatójával együtt részesedett.

A két ügyvédet gyanúsítottként hallgatták ki, ellenük vesztegetés bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

A vesztegetési ügy tavaly december 4-én pattant ki, amikor a rendőrség házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában. A rendőrök egy informatikai szerződést kerestek először, a feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből több millió forintot osztottak volna vissza az érintettek. Ezt vehette át a szintén aznap, egy óbudai mélygarázsban vesztegetés közben tetten ért BKV-s jogi igazgató, Sziebert György. Az üggyel összefüggésben Rényi-Vámos Krisztinát, a Budapest Airport Zrt. jogi vezetőjét és Sziebert Györgyöt letartóztatták. Mindkettőjüket bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

Forrás: Mno.hu

Még sürgette is a gyanús kifizetést a BKV-s vezető

Még meg is sürgette egy 12 milliós számla kifizetését Regőczi Miklós, a BKV egykori vezérigazgató-helyettese, akit azzal gyanúsítanak, hogy indokolatlan szerződéseket kötött a közlekedési vállalat nevében – írja a Magyar Nemzet. A BKV jogi igazgatója szerint ez nem szokás a cégnél, főleg, hogy még le sem telt a fizetési határidő.

A Magyar Nemzet birtokába került egy belső feljegyzés, amelyben Regőczi Miklós, a BKV volt vezérigazgató-helyettese 2007 decemberében sürgette egy 12 millió forintos számla kifizetését, bár csak két hónappal később járt volna le fizetési határidő. A számlát egy olyan szerződés alapján állították ki, amelyet a rendőrség – más gyanús megállapodások mellett- február óta vizsgál.

A lap szerint a feljegyzésben szereplő Sportlife Média Kft. 11 940 000 forintért vállalta a közlekedési vállalat Mikulás napi rendezvényének lebonyolítását. A Magyar Nemzet a szerződésre hivatkozva állítja, hogy a cég kapcsolattartója Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettes munkatársának, Horváth Évának az élettársa, M. László volt. A férfit a rendőrség február elején hallgatta ki, bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

Tomasitz István, a BKV jelenlegi jogi igazgatója azt közölte, hogy “nem bevett szokás” hasonló összegű számlák megsürgetése. M. László a lap kérdéseire nem kívánt válaszolni.

Regőczi Miklóst először házi őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba helyezték, amiért a gyanú szerint mintegy 81 millió forintos vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak.

Forrás: Origo

4 hozzászólás “BKV–BA-botrány: két ügyvédet is meggyanúsítottak” bejegyzésre

  1. TI szerint:

    Tolvaj banda. A minimum 10 év és teljes vagyonelkobzás.

  2. miska72 szerint:

    Mit mondtam? Mit mondok én már évek óa?
    Ez egy szereszett bűnszervezet!
    MAFFIA AZ ÁLLAM!
    Gazemberek vezetik az országot!

  3. miska72 szerint:

    Ti szerintem egy nulla lemaradt.
    Vagy kettő. 😉

  4. atis szerint:

    Azt nem értem,ha a nyomozohatoság vagy az ügyészség kéri,miért nem lehet a mentelmijogot azonnal felfüggeszteni automatikussan,ahogy gyanuba keveredik egy politikus. Viszont a lakosságnál ez ügy történik,hogy elösször elözetes,akármilyen kis hibát is vétett,s majd utána a vizsgálat.A politikusoknak mindenre van idejük eltüntetni megmásitani,és még sem lessz belöle bajuk. Szünjön meg a MENTELMIJOG……..

Itt lehet hozzászólni !