Hajókirándulás és közös ebéd az Idősek Világnapján

Csepel.hu

A csepeli nyugdíjasok és a kerületi városvezetők együtt ünnepelték az Idősek Világnapját október elsején. Jó hangulatban telt dunai hajókiránduláson, majd közös ebéden vettek részt a volt ÁMK tornacsarnokában. A kerületi önkormányzat támogatta háromórás hajóútra a mintegy hatszáz időskorúval tartottak Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek.

A Szent Imre térről tizenkét autóbusszal érkező utasokat Csepel polgármestere üdvözölte a beszállásnál, majd a rendezvényhajón is köszöntötte a vendégeket. Elmondta: 2014 óta (a pandémia évét leszámítva) nyolcadik alkalommal szerveznek hajókirándulással egybekötött idősnapi ünnepséget a legtapasztaltabb embereknek.

A szépkorúak a borús időjárás ellenére is szemmel láthatóan jól érezték magukat. Közös beszélgetések, éneklések, fényképezések, s az ilyenkor szokásos táncolások tarkították a csodás panoráma mellett vezető utat és időt.

A kellemes sétahajózás közös ebéddel folytatódott a tornacsarnokban megterített asztaloknál, ahol már hagyományosan a csepeli mozgáskorlátozottak is bekapcsolódhattak az ünneplésbe. Borbély Lénárd polgármester külön meg is köszönte Szuhai Erika önkormányzati képviselő, szakbizottsági elnök szervező munkáját, valamint kiemelten köszöntötte a csepeli nyugdíjas közösségi élet aktív tevékenységéért évek óta munkálkodó dr. Babics Sarolta intézményvezetőt.

Köszöntő beszédében hangsúlyozta: kiemelt figyelmet szentelnek a kerületi időseknek kulturális és szabadidős rendezvényekkel, valamint ingyenes programlehetőségekkel is. „Önkormányzatunk mindent megtesz, hogy segítse az itt élőket. Noha egész Európában energiaválság van, mégis a legfontosabb, hogy szolidárisak és megértőek legyünk egymás iránt. Kiválóak erre az ilyen alkalmak, amikor megállhatunk egy percre, sokan összegyűlünk, a szépkorúakkal és társaikkal együtt lehetünk, mert a szeretet és az összetartozás érzése tarthat össze bennünket. Csepelen továbbra is gondoskodunk a szociális és nyugdíjas intézményeink fenntartásáról és működtetéséről. Bízom benne, hogy a kulturális élet programjait a lehetőségeinkhez képest folytassuk és megtartsuk” – tette hozzá a polgármester.

A késői ebédet zenés műsor követte, Suki András és zenekara muzsikált a résztvevőknek.

Forrás: Csepel.hu

11 hozzászólás “Hajókirándulás és közös ebéd az Idősek Világnapján” bejegyzésre

 1. László szerint:

  Felvetődött-e az a kérdés, mi lesz velünk polgármester úr?

 2. robi szerint:

  Hogy-hogy mi lesz?
  Jövőre is lesz hajókirándulás?

 3. pl szerint:

  Köszönjük a propagandisztikus beszámolót, és a tájékoztatót a Nemzethy Inzultációról…
  Most akkor talán essen szó (ha már INFO), hol és hogyan kell intézni a Főváros által ajánlott segítséget?! (45000, ill. 25000 forint) Erről persze eddig szót sem ejtettetek… Mert ez az egyetlen segítség eddig, a többi az csak handabanda pofázás!

 4. kormánypárti szerint:

  Azt javaslom, magadon segítsél: élősködés helyett húzzál el dolgozni!!!

 5. Nemtudomka szerint:

  A lényeg: http://www.hálozatalapitvany.hu oldalon van az info, hogyan lehet lehet kérni támogatást.
  A támogatás feltétele a 100 ezer forintnál kevesebb nyugdíj.
  Kedves Kormánypárti!
  Hozzászólásod mindennek elmondható, de kulturáltnak aligha. Ezért utálom időnként ezeket a fórumokat. Vedd tudomásul, nem minden nyugdíjas képes már munkát vállalni, örülj, ha te jó állapotban fogod megérni vagy már megérted az idős kort. Nyugdíjad pedig elég lesz a megélhetésre.

 6. Zsivány szerint:

  A webhely nem érhető el

 7. Nagyapó szerint:

  Kedves Nyugdíjasok! Különösen az alacsony nyugdíjasok, örüljenek, hogy Vigyori, az ő nagy jóságában segítséget ajánl, 48 000Ft/év összegben, ami havi 4000 Ft, ill 24 000 Ft/év, ami havi
  2 000, azaz KETTŐEZER Ft (ha elfogadják az igénylést). Igaz választásakor is ígért 30 000 Ft-ot, ami “eltűnt”.😛
  Közben a fukar kormány háztartásonként ~180 000 Ft ad rezsitámogatásként, de az smafu, az nem számít.
  Nyugdíjasok! 2024-ben újra Vigyorira és a negyven rablóra szavazzanak! Vagy nem?

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 8. pl szerint:

  Mocskos gazember!

 9. László szerint:

  Nagyapó! Minden háztartás kézhez is kapja azt a 180 ezret? Nem lett volna jobb mégiscsak ötödáron venni azt a gázt? Most nem tartanánk itt. Jól átvertek ezek minket. Legalább kaptunk halasztott fizetést. Mert fizetni azt nem tudunk…

 10. Gyula ↸⨌🚽🧻 szerint:

  Fater!
  Ugye elköltöd gyógyszerre vigyori pénzét?
  Mert kizárt, hogy visszautalod?! 😎👏👍

  Ceterum censeo…”hallgattál volna, bölcs maradtál volna”

Itt lehet hozzászólni !