33 fával gazdagodott Csepel

Csepel.hu

A Woodapest Egyesület képviselői fákat ültettek a Csepeli Napközis Táborban, a Csepel Utánpótlás Sportegyesület területén és a mellette lévő parkolóban szeptember 9-én.

A civil kezdeményezéshez a kerületi önkormányzat is csatlakozott, amelynek képviseletében Borbély Lénárd polgármester Puskás-Dallos Péter elnökkel közösen három kőrisfát ültettek el a napközis táborban.

A civil szervezet azzal a szándékkal érkezett Csepelre, hogy az élhetőbb, fenntarthatóbb, minél zöldebb környezet megvalósítását elősegítse. Csepel azon egyetlen kerületek közé tartozik a fővárosban, ahol eddig a legtöbb fát (több mint 12 ezer) ültették el a Zöld Sziget Program keretében.

Az egyesület fásítási programja délután az egyik autógyártó csapatépítő tréningjén folytatódott. A résztvevők csoportokban 30 kőrisfát ültettek el a CSUSE területén és a mellette lévő parkolóban. A csapatépítő tréninggel egybekötött fatelepítésre érkeztek vendégek Csehországból és Szlovákiából is.

„Egyre több cég tartja fontosnak a közterületi zöldfelületek megvalósítását. Faültetési kezdeményezésünk másfél évvel ezelőtt indítottuk. Ezidáig több mint száz fát ültettünk, ősszel szintén közel száz fa telepítését tervezzük. Jelenleg nemcsak civilek és egy-egy személy támogat minket adománnyal. Nagyon örülök annak, hogy egyre több önkormányzat biztosít helyszínt számunkra felismerve a természetközelibb városi környezet kialakítását” – mondta el lapunknak Puskás-Dallos Péter egyesületi elnök, énekes-színész.

Forrás: Csepel.hu

8 hozzászólás “33 fával gazdagodott Csepel” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Jön a főispán és majd ezt is kivágja, ha nem lép közbe Karácsony Gergely… “Sára Botond, Budapest főispánja zöld utat adott egy X. kerületi természetvédelmi terület kiirtására. Ezt mi nem fogjuk hagyni! “

  2. Nagyapó szerint:

    Ki az a MI?😛😛😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. László szerint:

    Aki közbelép…

  4. kormánypárti szerint:

    Ne hazudozzál már, László! Annyi történt, hogy a magánterület tulajdonosa eleget tett a bejelentési kötelezettségének. Az erdészeti hatóságként eljáró Kormányhivatal tudomásul vette a bejelentés tényét. A jelzést követően csak bizonyos idő elteltével kezdődhet meg a kitermelés (és a kitermelés befejezését ugyancsak jelenteni kell). Erre az átfutási időre azért van szükség, hogy az erdőállományban bekövetkező valamennyi változás követhető legyen egy naprakész nyilvántartásban, ami mezőgazdasági célokat szolgál. A kitermelésre vonatkozó bejelentés előbb megtörtént, mint ahogy a Főv. Kgy. elfogadta a természetvédelmi rendeletét.

  5. László szerint:

    A Főváros főjegyzője természetvédelmi hatósági jogkörével élve azonnal végrehajtható határozatban tiltotta meg a tarvágásos fakitermelést a X. kerületi, Felsőrákosi-rétekhez tartozó védett erdő területén. Erre azért volt szükség, mert a terület tulajdonosa az erdészeti hatóságként eljáró Pest Megyei Kormányhivatalhoz bejelentette, hogy a területen tarvágást kíván folytatni, és ezt a kormányhivatal – bár erre péntekig még lehetősége lett volna – nem tiltotta meg. Mi van kell a fa? Fázni fogunk? Nem a hanyatló nyugaton fáznak? Csak ott kell letekerni a fűtést. Ki ne találják hogy itt is mert csalódni fogok.

  6. Gyula ↸⨌ szerint:

    Sokan fognak még itt csalódni, de sajnos semmin és semmi nem fog változtatni. Ez a társadalom mindent elvisel, erre épít a hatalom.

  7. kormánypárti szerint:

    Ha azt akarod, hogy jobb legyen, fejezd be az élősködést és keress munkát! Menj el DOLGOZNI!!!

  8. Gyula ↸⨌ szerint:

    Te mondod nekem, te ingyenélő kitartott?
    Ne szopass már. 🤣😂👏

Itt lehet hozzászólni !